10.3 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăȘtiriCel mai bun purificator

Cel mai bun purificator

Date:

Stiri Similare

Aerul este un element indispensabil vieții, esențial pentru a trăi. Cu cât aerul pe care îl respirăm este mai curat, cu atât va crește calitatea vieții noastre. Însă, aerul pe care îl inhalăm zi de zi este din ce în ce mai poluat, mai ales odată cu industrializarea masivă din ultimii ani.

Cea mai mare problemă este faptul că nu scăpăm de factorii poluanți nici măcar în interiorul propriei case, de multe ori aerul din cămin fiind chiar mai toxic decât cel din mediul exterior. Praful, sporii de mucegai, gazele de la gătit, acarienii, fumul de țigară, toți aceste elemente combinate cu o slabă ventilației a încăperilor vor distruge calitatea aerului și vor avea puternice efecte negative asupra sănătății.

Avem însă și o veste bună : toate aceste efecte nefaste pot fi eliminate utilizând un simplu produs: purificatorul de aer.

Ce reprezintă purificatorul de aer și cum funcționează?

Purificatorul de aer este un dispozitiv care se aseamănă cu aparatul de aer condiționat și este destinat curățării aerului din locuință sau alte interioare. El este capabil de filtrarea, odorizarea, dezinfectarea și purificarea aerului, astfel încât, în urma utilizării lui , aerul pe care îl veți inhala va fi la fel de curat precum cel de la munte. Principiul de funcționare al purificatorului de aer nu este foarte complicat: dispozitivul absoarbe cu ajutorul unui ventilator aerul impur , apoi îl curăță trecându-l prin mai multe filtre care captează particulele nedorite și în final îl expulzează în încăpere .

Cum achiziționezi cel mai bun purificator?

Dacă te-ai convins și tu că achiziționarea unui astfel de produs este primul pas spre un aer mai curat și mai sănătos, tot ce mai rămâne e să te decizi cu privire la care purificator este potrivit pentru casa ta. Fiindcă pe piață sunt prezente multiple opțiuni și este ușorsă te pierzi în multitudinea de oferte existente, găsești aici o analiză succintă a elementelor esențiale pe care cel mai bun purificator trebuie să le aibă.

Tipul de particule purificate

Este necesar ca înainte de achiziționarea produsului să citești atent descrierea acestuia pentru a vedea ce tipuri de particule poate purifica aparatul.

Un purificator de calitate va fi capabil să elimine mai multe tipuri de particule din aer. Deci, dacă doriți un dispozitiv cât mai eficient, optați pentru un purificator care poate filtra praful, polenul, alergenii, microorganismele sau unele bacterii. Însă, dacă ești interesat de un dispozitiv care să purifice doar praful, atunci poți opta pentru cel mai simplu și ieftin model, dimensiunea relativ mare a prafului fiind ușor de captat de aproape orice filtru. Pentru persoanele alergice sau astmatice este recomandată optarea pentru un dispozitiv cât mai performant.

Filtrul purificatorului

Cele mai performante purificatoare au un filtru HEPA ( High Efficiency Particulate Arrestance) – cel mai eficient filtru prezent pe piață. Cercetările au demonstrat că filtrul acesta este capabil să capteze 99,7% din particulele prezente în aer, chiar și pe cele care au dimensiuni microscopice (0.3 microni) . Astfel, un purificator echipat un un filtru HEPA este cea mai bună alegere pentru persoanele sensibile sau alergice și pentru bebeluși.

Dacă nu îți permiți achiziționarea unui filtru de acest gen,există filtre convenționale care, deși nu sunt la fel de performante, vor fi suficient de bune pentru tine și pentru familia ta. Unele filtre vor necesita spălarea periodică a acestora, în timp ce altele vor necesita schimbarea lor. În cazul ultimei variante , a filtrelor consumabile, trebuie să dai atenție duratei maxime de viață cât și costului lor.

Volumul de aer purificat

Capacitatea purificatorului poate varia de la un model la altul, unele fiind capabile de o filtrare sporită, altele funcționând mai puțin puternic.

Pentru un apartament, un dispozitiv care funcționează la o capacitate convențională , capabil de a filtra în mod corespunzător un spațiu de 15-25 de metri pătrati va fi suficient de eficient. În cazul unei case, este recomandat să alegeți de asemenea un dispozitiv cu o capacitate nu foarte mare, eventual doar puțin mai crescută , întrucât astfel consumul de energie electrică va fi scăzut. Optați deci pentru un purificator capabil să curețe eficient o suprafață de 25-35 de metri pătrați.

Capacitățile mari de purificare sunt recomandate doar pentru suprafețe de peste 40-50 de metri pătrați, ele fiind capabile să facă față într-un mod eficient acestor spații extinse.

Nivelul de zgomot produs de dispozitiv

Probabil îți dorești ca aparatul ales să fie cât mai silențios posibil, astfel încât să ai posibilitatea de a dormi liniștit într-o încăpere în care este prezent un astfel de dispozitiv. Însă, în cazul unui purificator, cu cât cantitatea de aer procesată este mai mare, cu atât și nivelul de zgomot va crește. Bineînțeles că sunetul produs nu va fi extrem de deranjant dacă dispozitivul este bine realizat . Recomandarea noastră este să dați atenție nivelului de decibeli al dispozitivelor care au capacitatea de purificare dorită de dumneavoastră și să îl alegeți pe cel mai puțin zgomotos. Evitați însă să faceți un compromis în ceea ce privește eficiența purificatorului .

Certificările dispozitivului

Este important ca purificatorul să vă ofere mai înainte de toate siguranță, de aceea verificați dacă dispozitivul ales este certificat de către organisme abilitate precum ECARF (Centrul European pentru Cercetarea Alergiilor ) sau alte centre de încredere.

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Purificatoare

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

CA401 Clean Air Optima

CA401 este echipat cu o tehnologie de filtrare moderna: ionizare, plasma, lampa UV si filtru electrostatic, toate acestea dau un randament ridicat in distrugerea substantelor nocive din aer precum: polen, virusi, mucegai, praf, mirosuri neplacute sau chiar si fumul de tigara. Purificatorul are 3 trepte de viteza, este silention si perfect pentru incaperi de pana in 60 mp.

2

Purificator de aer Airvax Negru

Are un consum de energie extrem de redus ( doar 5W) si este dotat cu un filtru incarcat electrostatic, si va garanteaza o protectie optima impotriva particulelor de praf, compusilor organici volatili, virusuri, MRSA, mucegaiuri, fum si de monoxid de carbon. Durata de viata a filtrului este de 3 ani.

3

CA366 Clean Air Optima

Un dispozitiv care promite sa elimine contaminatii din aer si care fiind benefic pentru cei care sufera de astm sau alergii. Acest model este dotat cu 5 tehnologii eficiente precum: filtru fotocalitic si electrostatic, ionizare, nanofiltru, lampa UV care toate impreuna  ofera o protectie impotriva numeroaselor substante daunatoare din aer.

4  

Purificator aer Airfree – E80

Acest aparat este gandit pentru a imbunatati considerabil conditiile de respirabilitate si calitatea efectiva a aerului.  AierFree este capabil sa distruga toti factorii de risc si poate chiar sa scada si concentratia de ozon. Producatorii garanteaza reducerea numarului microorganismelor cu pana la 99,99% la iesirea din ventilatie si 80% pentru intreg spatiul.

5

Stylies Pegasus alb filtru electrostatic

Un model foarte economic din punct de vedere energetic, cu un consum de doar 30W. Se remarca de altfel prin functionarea sa silentioasa iar modul de functionare pe timp de noapte este dotat cu o lumina de intensitate redusa. Filtrul electrostatic se poate spala sub jetul de apa, iar pentru a elimina mirosurile neplacute este dotat cu un filtru de carbon.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri

Articolul precedent
Articolul următor