6.9 C
București
miercuri, februarie 28, 2024
AcasăȘtiriCel mai bun radiator cu halogen

Cel mai bun radiator cu halogen

Date:

Stiri Similare

Toamna și vremea rece se apropie și dacă ești în căutarea unei surse de încălzire, este bine să achiziționezi un produs de calitate, pentru încălzirea casei sau apartamentului. Dacă vrei ceva mic, dar eficient, care să nu consume multă energie electrică și care să prezinte un design plăcut, atunci trebuie să cumperi un radiator cu halogen sau quartz.

[rpt name=”3547-copy-4″]

Un radiator cu halogen sau quartz poate fi folosit ca sursă principală sau secundară de încălzire. Cele mai bune radiatoare cu halogen sau quartz oferă posibilitatea de a se încălzi foarte repede, în câteva secunde, căldura emanată fiind puternică și focusată, acoperind necesitățile de încălzire ale unei încăperi spațioase.

Modele recomandate in raport calitate/pret

Radiator Halogen 1200W

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Un radiator cu halogen este una dintre cele mai bune surse de incalzire alternative pe care le poti alege in zilele friguroase de iarna pentru a te bucura de o temperatura optima in casa ta. Acest radiator are 3 trepte de incalzire: 400W, 800W si 1200W pentru a-l putea adapta in functie de nevoile tale. Sistemele de protectie la supraincalzire dar si de oprire automata in caz de rasturnare fac din acest produs sa fie foarte sigur, astfel ca il poti folosi fara sa te expui niciunui pericol.

Radiator cu halogen Orion 1200W

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Pe locul 2 iti prezentam radiatorul cu Halogen de la Orion care ofera 3 trepte de incalzire de pana la 1200W si este capabil sa iti incalzeaza intr-un mod sigur, confortabil si economic casa. Aparatul are protectie la supraincalzire deci nu trebuie sa-ti faci griji in aceasta privinta pentru ca il poti folosi in siguranta. Functia de oscilatie ajuta la o degajare placuta a caldurii in incapere. Dimensiunile mici, greutatea redusa dar si manerul de deasupra fac acest radiator sa fie foarte usor de amplasat si mutat oriunde.

Radioator electric cu halogen Zass HS 07

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Poti alege sa te incalzesti iarna aceasta cu radiatorul cu halogen de la Entac cu 3 trepte de incalzire de 400W, 800W si 1200W. Functia de oscilatie cu un unghi mare de amplitudine face acest aparat sa fie foarte eficient in comparatie cu altele si totodata are un consum de energie redus. Iti poti incalzi casa fara frica unei facturi mari la electricitate deoarece radiatorul este foarte economic. Manerul integrat il face sa fie usor de mutat, astfel ca poate fi folosit cu usurinta atat in casa, rulota sau camping.

Radiator cu Halogen Mesko 800W

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Radiatorul cu halogen de 800W de la Mesko reprezinta o modalitate excelenta pentru a-ti incalzi rapid si eficient camera. Consumul redus de energie al acestui aparat, in combinatie cu eficienta cu care degaja caldura il face sa fie una dintre cele mai bune alegeri pe care le poti face atunci cand vrei sa achizitionezi un astfel de radiator la un pret redus. Radiatorul are 2 lampi si totodata 2 trepte de putere, astfel ca poate fi setat la 400W sau 800W in functie de marimea camerei pe care doresti sa o incalzesti. Protectia la supraincalzire si la rasturnare il fac sa fie un produs foarte sigur.

Radiator cu halogen ADLER AD 7709 1200W

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Pe locul 5 in topul nostru iti prezentam cea mai accesibila si economica sursa de incalzire pentru casa ta, si-anume radiatorul cu halogen de la Adler de 1200W. Termostatul incorporat iti permite sa reglezi nivelul de caldura dupa nevoile tale. Radiatorul este dotat cu un sistem de protectie care il opreste automat in cazul in care este rasturnat. De asemenea, protectia la supraincalzire este si ea prezenta.

Cum sa alegi un radiator cu halogen bun

Capacitatea de încălzire este direct proporțională cu puterea radiatorului. Sunt recomandabile radiatoarele cu puteri mai mari de încălzire, prevăzute cu diferite trepte de putere, astfel că pot fi utilizate în diferite încăperi cu destinații diverse, setandu-se puterea de încălzire în funcție de necesități.

La folosirea unui radiator cu halogen care are trepte de putere, este bine ca la început să se folosească trepata maximă, pentru o încălzire optimă, urmând că mai apoi să reduceți puterea, în așa fel încât radiatorul să mențină o temperatura constanța. Dacă radiatorul are termostat încorporat, atunci treptele de putere se schimbă automat, în funcție de temperatura mediului înconjurător. Produsele de calitate superioara au sisteme de siguranță încorporate, îndepărtând orice potențial pericol. Oprirea automată în cazul răsturnării sau supraîncălzirii radiatorului este o funcție foarte importantă pentru un radiator cu halogen de calitate. Un design plăcut și compact ajută să integrezi acest radiator în decorul casei tale.

Chiar dacă radiatoarele cu halogen sunt sisteme de încălzire simple, sunt anumiți parametri constructivi precum puterea, treptele de putere, dimensiuni, siguranță și alte detalii, care contează în alegerea celui mai bun radiator cu halogen, de calitate superioară și la un preț avantajos.

Caracteristici tehnice

Puterea maximă este cel mai important parametru și se referă la puterea maximă trasă din priză electrică, fiind proporțională cu consumul de energie cât și cu cantitatea de căldură degajată. Marea parte a  radiatoarelor cu halogen au o putere maximă sub 1500W iar un model mai puternic este de preferat. Ajustarea consumului în trepte de putere va conduce la economie de energie electrică, în așa fel încât vei încălzi doar atât cât este necesar.

Trepte de putere. Pentru posibilitatea de a regla puterea consumată la un moment dat în vederea eficientizării consumului și a căldurii degajate, producătorii de radiatoare cu halogen au creat un sistem de reglare, cu buton, de selecție al puterii maxime. De obicei poziția oprit (Off) și pornit ( On), sunt incluse pe sistemul de reglare al puterii. Selecția unei trepte alternative de putere, reprezintă fie oprirea separată a elementilor radiatorului, fie alimentarea simultană și continuă a tuturor elementilor folosind o putere mai scăzută, pentru a menține distribuția uniformă a căldurii pe toată suprafață radiatorului cu halogen.

Numărul de elemenți ai radiatorului.  Dacă alegem un radiator cu mai mulți elemenți nu înseamnă neapărat că acesta va avea automat și o putere maximă mai ridicată, ci e vorba de o suprafață radiantă mai mare, astfel încât va fi mai eficient și va perminte să încălzești rapid spațiul dintr-o zona mai mare. Majoritatea modelelor pe piață sunt construite cu până la 3 elemenți, dar fabricanții au realizat și  aparate cu până la 6 elemente radiante separate.

Dimensiunile și greutatea . Acești doi parametri determina mobilitatea radiatorului cu halogen, un important aspect pentru poziționarea facilă în zona dorită a locuinței. Este recomandabil să fie ales un model de dimensiuni reduse, sau un radiator cu halogen mai ușor, ce poate fi ridicat și mutat și transportat cu ușurință în locul dorit.

Mânerul pentru transport. Unele modele sunt prevăzute cu mâner pentru o transportare ușoară și mutarea dintr-un loc într-altul a radiatorului cu halogen. Fără mâner, va trebui să aștepți câteva minute pentru a se răci carcasa, dacă aparatul a fost în funcțiune câteva ore în șir, altfel riști arsuri și accidentări

Materialele din care e fabricat. Carcasa exterioară este de cele mai multe ori din material ieftin, plastic , care se încălzește prea tare dar nu radiază căldură așa cum o face o carcasa de metal. Cele mai bune modele de radiatoare au firește carcasa și exteriorul fabricate din metal, rezistent și bun transmițător de. Astfel carcasa nu doar că este mai eficientă, dar și mai rezistență în timp. Pentru un radiator care rezistă în timp, evita modele ieftine cu multe elemente de plastic.

Grilajul de protecție – Este bine că radiatorul să aibă grilaj de protecție pentru a preveni accidentele, plasat în față elementelor radiante, care face imposibilă atingerea acestora, și pentru modele mai sofisticate cu grilaj des și fin, nu permite introducerea de obiecte în interior.

Suport de montare pe perete sau tavan . Se montează un suport tot pe partea de siguranță, pentru a oferi o sursă de căldură superioară. Anumite tipuri de radiatoare sunt au din fabricație suport pentru montaj  pe perete sau pe tavan. O astfel de poziționare a radiatorului obligă renunțarea la mobilitate. Cei care doresc ambele opțiuni pot alege un model care poate fi montat și clasic, pe podea, dar și pe perete.

Sisteme de rotire automată. Radiatoarele cu halogen încălzesc obiectele, nu aerul din încăpere, deci pentru a putea încălzi o suprafață mai mare e recomandat un model cu opțiune de maturare automată, adică rotire automată de la stânga la dreapta pe plan orizontal, pe o suprafață de câteva sute de grade dar nu chiar la 360 de grade. Modul de baleiere automată poate fi activat după dorința deci se poate folosi  radiatorul și în modul staționar.

Termostatul. Există și modele mai avansate permit setarea unei temperaturi optime,  ce se modifică în timpul încălzirii. O dată atinsă această temperatura, reduce automat puterea consumată. Astfel poți asigura o încălzire potrivită, care economisește și energie.

Temporizatorul. Atunci când lași în timpul nopții radiatorul în priză este de dorit să poți alege un model cu temporizator, care oprește aparatul automat după o anumită perioada de funcționare. Nu trebuie lăsat niciodată un aparat de încălzit nesupravegheat, în special în timpul nopții. Accidentele se pot întâmplă oricând, incendii sau scurtcircuite. Copii nu trebuie să manevreze radiatoarele cu halogen, chiar dacă sunt asigurate cu elemente de siguranță. Radiatoarele trebuie de asemenea să nu fie la îndemână animalelor de companie, se pot întâmplă incidente regretabile.

Telecomanda. Modele mai sofisticate au telecomanda, deoarece radiatorul cu halogen trebuie plasat într-un loc potrivit dar nu neapărat la îndemână pentru a fi suficient să întinzi mâna pentru a opri, porni sau regla puterea radiatorului.

Compartiment pentru stocarea cablului de alimentare. Este de dorit să existe un simplu lăcaș pentru  stocarea cablului folosit pentru alimentare astfel încât să nu fie permanent prezent în camera. Această facilitate ține de design și de amenajarea camerei.

Protecție la supraîncălzire. Chiar un radiator electic cu halogen de calitate poate prezența riscul  de supraîncălzire . În acest sens este de dorit să fie luate măsuri de siguranță pentru prevenirea accidentelor, incendiilor sau scurtcircuitelor. Nu este recomandat să plasați obiecte pe radiator, nici măcar rufe la uscat sau mică lenjerie, chiar dacă radiatorul este oprit și doar e încălzit.

Oprire automată la răsturnare . Senzorul de detecție a răsturnării e o măsură de siguranță care oprește automat radiatorul și întrerupe alimentarea cu curent electric. O astfel de facilitate este de folos atunci când poziționarea radiatorului este la îndemână tuturor, undeva pe podea, și există risc de răsturnare sau manipulare neatentă.

Andreea M.
Andreea M.
Despre mine

Ultimele Stiri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.