13.9 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăȘtiriCel mai bun scaun de birou

Cel mai bun scaun de birou

Date:

Stiri Similare

Biroul a devenit o a doua casă pentru mulți, o proporție mare din populația României declarând că petrec cel puțin 8 ore în fiecare zi pe scaun, în fața calculatorului. Cu toții știm că lipsa de mișcare poate avea puternice influențe negative atât din punct de vedere fizic, cât și psihic, durerile de spate, scăderea productivității și a puterii de concentrare, oboseala fiind doar câteva dintre urmările statului pe scaun vreme îndelungată. Însă , exista și soluții! Un bun scaun de birou poate elimina o parte din aceste riscuri . Dacă vrei să te bucuri de confort și sănătate, optează pentru un scaun de birou erconomic de calitate și vei simți diferența.

Chiar dacă în majoritatea cazurilor suntem tentați să alegem un model standard, fără a da mare importanță specificațiilor acestuia , este recomandat ca în momentul achiziției să țineți cont de o serie de parametri – criterii pe baza cărora să faceți cea mai bună alegere. Nu toate modelele disponibile pe piață îți vor oferi suportul sau confortul dorit, dar, din fericire, ai o mulțime de variante din care poți alege, opțiuni care te pot mulțimi atât ca aspect, cât și ca ușurință în utilizare sau grad de confort.

Cum alegi cel mai bun scaun de birou?

Există mai multe tipuri de scaune de birou : modelul standard ( convențional), scaune ergonomice de birou, modele multifuncționale.

Atunci când cauți cel mai bun scaun de birou, un prim aspect pe care trebuie să îl verifici este ca acesta să mențină în permanență o poziție corectă a corpului. El trebuie să ghideze corpul astfel încât să adopte o poziție verticală dreaptă, capul să fie ușor înclinat în jos , iar coapsele și antebrațele să urmeze un unghi de 90 de grade. De evitat sunt scaunele cu un spătar prea bombat sau fără spătar.

Tipologie

Dacă sunteți în căutarea unui scaun simplu, cu suport convențional pentru brațe și spate, optați pentru modelul standard, variantă accesibilă ca preț și suficient de confortabilă. Pentru persoane care acuză dureri ale coloanei vertebrale și caută un scaun care să le asigure susținerea de care au nevoie, scaunul ergonomic este cea mai bună alegere. Acest model de scaun este conceput după forma anatomică a corpului, urmând conturul acestuia, fapt care contribuie la gradul de confort și la reducerea stresului din punctele dureroase ale coloanei vertebrale.
Există și produse multifuncționale ( exemplu: scaun de birou cu masaj ) care oferă diferite beneficii , dar care au și un preț pe măsură.

Ajustabilitate

Un important aspect pe care trebuie neapărat să îl iei în calcul pentru a te asigura că alegerea făcută este una potrivită este gradul de reglare al scaunului sau ajustabilitatea acesteia. Cu cât scaunul va avea mai multe componente care se pot regla, cu atât confortul va fi mai ridicat. Produsul va putea acoperi o gama largă de preferințe, asigurând o poziție agreabilă pentru tine . de aceea, optează pentru un model care are posibilitatea de ajustare pentru cât mai multe componente: șezut, spătar, lombar, înălțime, brațe, etc.

Tapițeria scaunului

Materialul care îmbracă scaunul de birou trebuie să fie de bună calitate și, în același timp, să asigure confortul, de aceea trebuie găsit un echilibru între rezistența materialului și gradul de duritate. Cel mai des utilizat material pentru tapițeria scaunelor de birou este pielea, aceasta fiind în același timp rezistentă și elegantă și are avantajul de a se curăța extrem de ușor. Nu este recomandată alegerea unui scaun din piele artificială, deoarece acestea nu sunt foarte rezistente și nu permit pielii să respire.Textilele sunt de asemenea utilizate pentru îmbrăcarea scaunelor. Deși mai ieftine, scaunele care utilizează materiale textile sunt mai greu de curățat și au tendința de a reține mirosurile neplăcute. Există și scane de birou confecționate din plasă, un material care asigură o bună circulație a aerului , evitând impregnarea cu mirosuri neplăcute.

În plus, recomandăm optarea pentru un spătar a cărui tapițărie să prezinte perforații care să permită aerului să pătrundă, asigurând buna circulație a acestuia .

Gama de mișcări

Un scaun de birou eficient trebuie să dispună de o bună mobilitate, pentru a permite o utilizare facilă la birou și o deplasare cât mai ușoară. Astfel, scaunul trebuie să fie capabil să se rotească în orice direcție în jurul axului. Prezența roților pivotante este un factor adjuvant, asigurând posibilitatea de a direcționa scaunul pe suprafețele de rulare și oferind multiple opțiuni de orientare în spațiu.

Totodată, este important să optați pentru roți silențioase, realizate din materiale nu foarte dure, care să nu vă deterioreze podeaua, covorul, sau orice altă suprafață pe care veți așeza scaunul .

Garanția

Nu uita să dai atenție și perioadei de garanției. În general, scaunele de birou au o garanție de la câteva luni până la 2 ani. Optați întodeauna pentru perioade de garanție cât mai extinse pentru a vă asigura că vă veți putea bucura indiferent de circumstanțe de produsul ales.

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Scaune de birou

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

ADORE Directorial Trend

Datorita grosimii pernei scaunul va oferta un suport ergonomic confortabil soldurilor si feselor tale, astfel va garanteaza maximul de relaxare la fiecare utilizare. Rotile mobile sunt foarte silentioase care nu zgarie parchetul si se pot roti 360 grade. Amortizorul este unul rezistent si durabil realizat la standardul de calitate BIFMA

2

Kring Larry

Un scaun directorial care se evidentiaza prin trei criterii: estetica, inovatie si functionalitate. Este un scaun mobil care va asigura confort si prestanta chiar si in cazul unei utilizari indelungate. Spatarul ondulat si inalt impreuna cu pernele moi, tapitate cu piele ecologica de calitate va ofera un suport uniform pentru a preveni durerile de gat si spate.

3

Kring Bokai

Chiar in conditiile unei munci indelungate acest scaun va ofera prestanta si o pozitie confortabila. Spatarul cat si sezutul ofera un confort deosebit, fiind tapitate cu piele ecologica de calitate buna. Bratele de sprijin sunt sunt robuste si solite care va confera siguranta pentru o utilizare indelungata.

4  

Klaus X

Scaunul Klaus X este un model care se evidentiaza prin functionalitate si estetica. Bratele sunt captusite pentru a distribui greutatea uniform si a reduce presiunea coatelor. Pistonul cu gaz va ofera un reglaj al inaltimii sezutului care va ajuta sa va pozitionati picioarele corect, iar mecanismul tip fluture va permite balansul scaunului si puteti regla forta de balans.

5

Kring Denver

Un model care are spatarul inalt si este recomandat in general pentru birouri, persoanelor care indeplinesc funtii administrative. Atat spatarul cat si sezutul va ofera un confort deosebit. Scaunul are un sistem hidraulic care va permite reglarea in inaltime a sezutului pentru o pozitie cat mai ergonimica.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri