13.9 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăȘtiriCel mai bun șemineu electric

Cel mai bun șemineu electric

Date:

Stiri Similare

Îți amintești de casa bunicilor? De acea căsută așezată pe dealul ascuns între munți, îmbrăcat mereu de razele soarelui ce-ți bucurau obrajii și de iarba mereu verde? Acea căsuță în care ai adunat cele mai frumoase amintiri și ai ascultat cele mai frumoase povești adevărate atunci când toată familia se strângea în jurul sobei. Acel loc în care ai realizat că ” A fost odată ca niciodată” nu ține doar de lumea basmului.. Dar anii au trecut și vechile povești rostite pe fundalul creat de zgomotul lemnelor ude din sobă s-au transformat în amintiri. În locul lor, astăzi vei găsi banale filme de dragoste, povești despre ferma de pe Facebook, istorisiri despre mesajele de calitate ieftină și despre familii destrămate. Ce zici dacă ne-am întoarce la casa bunicilor, acolo în jurul focului?

Poate că vei spune că e imposibil azi să lași lumea pe care ți-ai creat-o și să pleci spre acel loc în care spuneai povești la gura sobei . Totuși, ce ai spune dacă am aduce chiar la tine acasă acea atmosferă ?

Nu este nevoie să renunți la tehnologie , fiindcă tocmai ea îți va veni în ajutor. Instalând cel mai bun șemineu electric în casa ta, vei recupera o mare parte din acea ambianță creată în casa bunicilor. Nu doar efectul vizual și atmosfera vor fi rezultatele pe care le vei obține, ci vei câștiga și o adevarată sursă de încălzire a încăperii tale.

Șemineul electric va transforma locuința ta într-o încăpere caldă , atât la propriu cât și la figurat. Va fi locul în care vei uita de tot și de toate, în care vei putea aduna toată familia la o frumoasă sesiune de depănat amintiri.

Cum alegi cel mai bun șemineu electric?

Atunci când vine vorba despre achiziționarea unui astfel de dispozitiv nu îți poți permite să faci o alegere pripită. Nu este loc de improvizații în domeniul surselor de încălzire, de aceea te sfătuim să nu te lași acaparat de aspectul exterior sau de ofertele ademenitoare de pe piață, fără a verifica mai întâi dacă șemineul electric vă poate oferi calitate , rezistență și siguranță. Aceste 3 caracteristici trebuie să fie ținta căutării dumneavoastră , de aceea am pregătit o serie de criterii de selecție care să determine ca obținerea acestor rezultate să devină mai facilă . iată factorii pe care trebuie să îi iei în considerare pentru a alege cel mai bun șemineu electric :

Tipul șemineului

Există diferite variante de șemineuri electrice, de forme și dimensiuni diverse. Dacă nu ai o locuință foare mare și nu dispui de un spațiu mai extins pentru șemineu, poți opta pentru modele de dimensiuni mai mici care pot fi încorporate în perete sau, dacă ești un amator al dispozitivelor de nouă generație, poți achiziționa un șemineu care servește și ca măsuță pentru televizor .

Dacă însă deții o locuință încăpătoare, cea mai bună alegere atât ca estetică și eficiență la încălzire este șemineul tradițional. Variantele clasice nu numai că vor aduce un plus de eleganță livingului tău, ci vor lumina și încălzi camera corespunzător, cele mai performante fiind chiar capabile să proiecteze imagini în același timp.

Puterea și capacitatea de încălzire

Dacă dorești ca șemineul să fie capabil să încălzească o suprafață mai mare, de până la 100 de metri cubi, va trebui să optezi pentru un dispozitiv performant cu o putere de minim 1800 W. Cu cât puterea este mai mare, cu atât șemineul se va încălzi mai rapid și va avea o durabilitate mai mare în timp. Pentru suprafețe mai moderate ca dimensiuni, poți alege un șemineu mai puțin puternic, o valoare cuprinsă în intervalul 1200 – 1600 W fiind mai mult decât suficientă pentru tine.

Funcții oferite

Importantă este și latura funcțională a șemineului, de aceea verifică întotdeauna ce opțiuni îți oferă dispozitivul. Un bun șemineu electric trebuie să dispună de un termostat reglabil, care să permită ajustarea manuală sau automată a temperaturii potrivite . Îți va fi utilă și o telecomandă cu ajutorul căreia să poți porni sau opri șemineul electric sau care să îți ofere posibilitatea de a realiza anumite setări de la distanță.

Și , fiindcă vorbeam de restaurarea atmosferei din copilărie, recomandarea noastră este să optezi pentru un șemineu electric care poate afișa o imagine virtuală a buștenilor arzând și care poate reproduce sunetele lemnelor trosnind în interiorul dispozitivului.

Perioada de garanție

Șemineul electric este cu siguranță o investiție pentru viitor, de aceea trebuie să te asiguri că alegi un model pe care să îl poți utiliza pentru o perioadă lungă de timp. Chiar dacă ai luat în calcul toate criteriile de mai sus, nu strică să ai o asigurare în plus cu privire la calitatea și rezistența dispozitivului. De aceea, optează pentru un produs care oferă o perioadă de garanție cât mai extinsă, de minim 2 ani și vei scăpa astfel de orice grijă.

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Seminee electrice

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

Lisabona alb DF2010-EU

Opti-V, Opti-Myst, Optiflame sunt cele mai avansate tehnologii existente pentru crearea focului virtual 3D si sunt dezvoltate de liderul in acest domeniu al semineelor electrice: Dimplex. De altfel beneficiaza de un dispozitiv de sunt care reda atmosfera placuta a lemnelor care ard in foc. Acest dispozitiv functioneaza separat de semineu si poate fi oprit oricand.

Vezi pret si detalii

2

ClassicFlame Newcastle

Acest semineu foloseste tehnologia 3D si foloseste doar 11.2 Watt, reducant consumul de energie.  O tehnologie de flacara de ultima generatie care are 125 de combinatii de efecte de flacara care creaza o ambianta potrivita pentru orice incaperi si are 5 trepte de viteza a flacarilor, 5 trepte de luminozitate si 5 culori diferite pentru un joc vizual unic.

Vezi pret si detalii

3

Marina /C

Realizat din doua culori, maro si alb, cu linii fine pe coloane. Focul care are in focar este destul de realist si imita cu precizie palpaitul natural al flacarilor. Focarul poate functiona in doua moduri, mod cu incalzire si fara incalzire, doar cu iluminare, ceea ce inseamna ca il puteti seta dupa cum doriti.

Vezi pret si detalii

4  

Optiflame DF2010-EU

Se remarca prin o flacara cu o curgere lina fara efect sacadat si fara repetivitate. Are incorporat o aeroterma silentioasa cu o treapta de incalzire care este reglabila in intensitate cu ajutorul unui termostat. Toate lemnele din interior sunt realizate dupa un mulaj de lemn natural ars in foc.

Vezi pret si detalii

5

Optiflame DF2624-L

Acest model dispune de tehnologia Dimplex Optiflame care se remarca prin realismul de neegalat al flacarii. Acest efect de flacara este realizat prin proiectia luminii in miscare pe un film fotosensibil. De altfel si lemnele focarului au leduri incorporate in interior pe toate suprafata lor si isi schimba automat intensitatea luminoasa alternativ pe diferite portiuni.

Vezi pret si detalii

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri

Articolul precedent
Articolul următor