19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriCel mai bun Sistem Home Cinema

Cel mai bun Sistem Home Cinema

Date:

Stiri Similare

Dorești să beneficiezi acasă de un entertainment de cea mai bună calitate? Ești pasionat de filme , însă nu ai timp să mergi să vizionezi filmele preferate la cinema? Ce ai spune dacă am aduce cinematograful la tine acasă ? Pare imposibil, nu? Ei bine, este posibil. Sistemele Home Cinema sunt soluția pentru tine. Cu progresele din ultimii ani, producătorii de astfel de dispozitive au ridicat experiența vizionării unui film de acasă la un cu totul alt nivel.

Ce este un sistem home cinema?

Sistemele home cinema sunt alcătuite de obicei din un subwoofer cu mai multi sateliti (2.1, 5.1, sau 7.1 ), un player Blu-ray sau un DVD player. Uneori pachetul poate conține și amplificatoare, mai puțin folositoare pentru un utilizator neprofesionist . Scopul cu care acest dispozitiv a fost creat este acela de a aduce în confortul propriului cămin claritatea și calitatea imaginii și a sunetelor de pe marile ecrane.

Cum faci alegerea potrivită?

Selectarea celui mai bun sistem Home Cinema este una dintre cele mai dificile sarcini pe care le întâmpină orice entuziast serios . În aparență poate părea o alegere ușoară iar cei mai mulți cred că dacă vor merge și vor achiziționa cele mai scumpe produse pe care și le pot permite rezultatul va fi unul excelent. Însă, nu totdeauna această regulă are aplicabilitate iar necesitatea cunoașterii unui minim de informații despre caracteristicile care asigură calitatea produsului este obligatorie dacă doriți să faceți cea mai bună alegere. Pentru a te ajuta în această privință, am realizat o analiză succintă a criteriilor esențiale de selecție pentru un astfel de produs. Iată caracteristicile cărora trebuie să le dai atenție :

Performanțele audio

Componentele responsabile de sunet sunt reprezentate de subwoofer și de sistemul de boxe. Regula teoretică spune că o bună calitate a sunetului este asigurată de un număr cât mai mare de sateliți, însă există și excepții. În anumite cazuri, sisteme 2.1 (2 boxe și un subwoofer) reușesc să producă sunete de o calitate egală sau chiar superioară configurațiilor de tipul 5.1 (5 boxe și un subwoofer) sau 7.1(7 boxe și un subwoofer) . Totuși, recomandăm alegerea unui sistem de sunet 5.1, ele oferind un sunet real, profund și intens și fiind ideale pentru încăperi mari. Dezavantajul sistemului 7.1 este dificultatea de amplasare a boxelor la distanță una de cealaltă pentru realizarea celor mai bune efecte și obținerea unui sunet de calitate.

Capabilitățile Video

Există Sisteme Home Cinema care nu includ și playerul Blu-ray sau un DVD player. Acest lucru nu reprezintă neapărat un dezavantaj, fiindcă vei avea posibilitatea de a alege de unul singur tipul și marca echipamentului audio-video sau de a conecta noua achiziție la un player pe care îl deții în prezent. Important este să te asiguri că playerul pe care îl vei alege va fi compatibil cu echipamentele pe care dorești să le achiziționezi iar dacă vei folosi un DVD player să cauți un sistem care să poată scala pentru o vizualizare HD ( 1080 p ) imaginile și sunetul standard-definition ale acestora prin conversie progresivă. Menționăm totuși că , deși sunt semnificativ mai ieftine, DVD playerele au început să dispară de pe piață din cauza calității modeste a imaginilor . Blu-ray playerul este mult mai performant, permițând vizualizarea filmelor în format Full HD 1080 p , acesta fiind cel mai popular format de rulare video al momentului.

Accesorii suplimantare

Unele sisteme Home Cinema vin la pachet cu facilități suplimentare, diverse gadget-uri și cabluri. Esențial este ca pachetul să conțină accesoriile de bază, precum telecomanda și un tunner digital, însă evident că numărul mare de accesorii adiționale va fi un plus în ceea ce privește eficiența, performanța și ușurința de folosire a dispozitivului.

Detalii care fac diferența

Înainte de a face achiziția, îndreaptă-ți atenția și spre câteva aspecte minore, dar care pot face diferența . Verifică tipurile de fișiere suportate de sistemul home cinema . Oferă atenție și dimensiunilor componentelor sistemului și asigură-te că se potrivesc cu mărimea încăperii în care vei instala dispozitivul. Nu uita că vei avea nevoie și de cabluri pentru a conecta sistemul, deși poți opta și pentru un model wireless , model care însă va fi mai costisitor.

Merită amintit că anumite sisteme vin și cu opțiuni suplimentare, astfel ca unele playere oferă posibilitatea recepționării posturilor de radio și, totodată, poți conecta sistemul la o consolă de jocuri precum XBOX 360 sau PlayStation 4.

Garanție

Recomandăm alegerea unui Sistem Home Cinema care să aibă o perioadă de garanție de cel puțin 2 ani, pentru a vă putea bucura de achiziția făcută. Optează pentru un producător de renume, care să fie de încredere în ceea ce privește serviciul pentru clienți în cazul în care vei avea nevoie vreodată de asistență.

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Sisteme Home Cinema

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

Sony BDVN9200WB

Primul loc este ocupat de acest sistem minunat care va aduce puterea cinematografului in camera dumneavoastra. Redati toate filmele preferate in detalii realiste cu ajutorul conversiei extinse si tranzitiei 4k. Puteti partaja muzica si filme prin NFC, Bluetooth, Wi-fi si MiraCast. Sunet surround puternic, calitate detaliata a imaginii si redare wireless in timp real.

Vezi pret si detalii

2

Samsung HT-J4550

Aduceti in casa o experienta 3D spectaculoasa si captivanta. Cu ajutorul functionalitatii 3D Full HD, divertismentul 3D la domiciliu va fi mult mai captivant si realist decat va puteti imagina, cu caracteristici puternice care sa va maximizeze distractia. Cu noua aplicatie Opera TV Store puteti accesa peste 250 de aplicatii care le puteti explora.

Vezi pret si detalii

3

Sony BDVE2100

Un stil impecabil si un aspect bine definit. Noul design Sense of Quartz este inspirat de marginile de sticla slefuita si de fatelele stralucitoare ale cuartului. Datorita tehnologiei inteligente de imbunatatire a imaginii chiar si clipurile online vor parea mai fluente decat pe calculator.

Vezi pret si detalii

4  

Samsung HT-J5150

Acest sistem este proiectat sa livreze un bas mai bogat si adanc. Vibratiile radiaza prin sistem pentru a asigura ca absolut toate notele sunt reproduse in mod fidel. Puteti urmarii programe tv instantaneu cu un sunet surround folosind caracteristica TV Sound On. Puterea totala este de 1000w, sistem 5.1, putere consumata 49W, porturi: USB, Audio optin in, Audio in si HDMI.

Vezi pret si detalii

5

Samsung HT-J4200

Un sistem home cinema la un pret foarte accesibil care va aduce o experienta 3D spectaculoasa si captivanta. Foarte usor de sincronizat cu orice televizor, un sunet curat care este suficient de puternicc pentru o camera medie de casa sau apartament.

Vezi pret si detalii

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri

Articolul precedent
Articolul următor