14.4 C
București
duminică, februarie 25, 2024
AcasăȘtiriCel mai bun Sistem WiFi Mesh in

Cel mai bun Sistem WiFi Mesh in [year]

Date:

Stiri Similare

În ultima vreme a crescut interesul pentru rețele mesh care sunt indispensabile pentru a îmbunătăți semnificativ recepția semnalului wi-fi în mediul de acasă sau de lucru, în special atunci când e nevoie pentru casa inteligentă și automatizarea locuinței.

Acesta este ghidul de cumpărare pentru cel mai bun Wifi Mesh, dispozitive de importanță critică pentru îmbunătățirea calității rețelei în fiecare colț al casei sau al biroului.

Cel mai bun Wifi Mesh: Recenzii și sfaturi

Acestea sunt cele mai bune sisteme WiFi Mesh de moment:

Tenda Nova MW6 Wi-Fi Mesh – AC1200

Tenda Nova MW6 WiFi Mesh

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Cort Nova MW6 se numără printre cele mai bune repetante Mesh la un raport calitate-preț și reprezintă o soluție excelentă pentru conectivitatea la domiciliu sau în cadrul unei întreprinderi mici.

Acest pachet de 3 oferă o acoperire Wi-Fi Mesh de 500 de metri pătrați, cu capacitatea de a conecta până la 90 de dispozitive în același timp; fiecare nod poate acoperi până la 180 de metri pătrați, este compatibil cu toți furnizorii de servicii de internet și oferă performanțe wireless destul de puternice. Protocolul Wi-Fi utilizat este 1200AC.

Printre caracteristicile acestor repetori Tenda Nova Wi-Fi Mesh, de interes se numără integrarea unui server DHCP și DNS, precum și a unui firewall și compatibilitatea cu Alexa, care permite utilizatorilor să vorbească cu asistentul vocal direct în rețea pentru a gestiona diverse aplicații și dispozitive inteligente.

Părinții pot controla timpul și activitățile online ale copiilor lor prin intermediul aplicației inteligente și pot configura cu ușurință accesul oaspeților și crea liste de restricții.

O altă notă pozitivă este securitatea; Tenda Nova MW6 oferă o rețea Wi-Fi Mesh securizată, datorită capacității de a utiliza WPA2-PSK pentru a cripta parola.

În general, performanța acestor noduri Mesh este pe deplin satisfăcătoare pentru acoperirea fiecărei zone din casă și permite orice activitate de streaming sau de jocuri fără dificultate. Pe de altă parte, companiile mari sau locurile publice mai mari pot necesita un nivel mai ridicat de performanță.

TP-Link Deco M4 WiFi Mesh – AC1200

TP-Link Deco M4 WiFi Mesh

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

De asemenea, se va face Wi-Fi Mesh TP-Link Deco M4 este deosebit de apreciat pentru performanțele sale bune și prețul său avantajos. Aceste noduri Mesh cilindrice sunt disponibile în pachete de unul, două și trei, iar în cel de-al treilea caz sunt capabile să asigure o acoperire de 370 de metri pătrați.

Conectivitatea este destul de rapidă, stabilă și fiabilă, cu un sistem dual band capabil să atingă până la 1167Mbps fără întrerupere și capacitatea de a conectați până la 100 de dispozitive fără a se confrunta cu întârzieri și tamponări. Repetitoarele TP-Link Deco M4 Mesh au fiecare 2 porturi Gigabit Ethernet și o antenă MiMo cu Beamforming. Acestea oferă, de asemenea, posibilitatea de a conecta dispozitive precum televizoarele inteligente, tabletele și PC-urile prin intermediul unui cablu de rețea.

Scalabilitatea acestor dispozitive permite adăugarea mai multor unități. – până la un număr de până la 10 – pentru a extinde acoperirea la încăperi mai mari, o soluție ideală, de exemplu, în cazul locuințelor cu grădină.

Acest dispozitiv oferă, de asemenea, control parental și funcționalitate de rețea pentru oaspeți, precum și control vocal prin Alexa. O caracteristică interesantă a acestui sistem Wi-Fi Mesh este utilizarea sistemului Tehnologia QoScare atribuie prioritate fiecăruia dintre dispozitivele conectate, în funcție de necesități.

În cele din urmă, TP-Link Deco M4 poate fi utilizat în două moduri diferite: prin conectarea unei unități la modemul sursă prin cablu de rețea, iar celelalte în zone strategice ale casei, sau ca punct de acces prin intermediul unei rețele Ethernet cu fir.

Prin urmare, TP-Link Deco M4 reprezintă o soluție cu adevărat performantă la un preț competitiv.

NETGEAR Orbi Mesh WiFi 6 RBK353 AX18000

NETGEAR Orbi Mesh WiFi 6 RBK353

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Modelul NETGEAR Orbi Mesh WiFi 6 este ideal pentru casele destul de mari cu mai multe niveluri. Disponibil în kituri de unul, două sau trei elemente, este capabil să acopere până la 300 de metri pătrați cu peste 30 de dispozitive conectate permanent.

Utilizând tehnologia Wi-Fi 6, aceste repetori NETGEAR oferă o capacitate de conectare mai mare decât Wi-Fi 5 și optimizează mai bine lățimea de bandă; o soluție optimă pentru a vă bucura de streaming 4K, conferințe video și sesiuni de jocuri fluide, fără buffering.

Routerul poate fi conectat prin cablu la modem sau direct la ONT-ul furnizat de operator pentru conexiunile prin fibră optică. Configurarea prin intermediul aplicației Orbi este foarte simplă și rapidă, iar puterea se dovedește a fi remarcabilă, datorită a nu mai puțin de patru antene care îi permit să atingă 125 de metri pătrați, la care se adaugă diverși sateliți care duc semnalul la o acoperire globală foarte importantă.

Dispozitivul integrează trei rețele LAN Gigabit și o rețea WAN Gigabit. De remarcat, printre altele, este modul în care Orbi gestionează semnalul; fiind compatibil atât cu frecvențele de 2,4 GHz, cât și cu cele de 5 GHz – cu o lățime de bandă totală de 1,8 Gbps – poate determina frecvența ideală pentru fiecare dispozitiv în funcție de nevoile de moment.

Sistemul NETGEAR Orbi Mesh WiFi 6 are un cost mai mare decât alte modele și este recomandat pentru cei care au nevoie de acoperire de rețea pentru zone mari și dispun de o lățime de bandă destul de eficientă.

TP-Link Deco M5 Wifi Mesh – AC1300

TP-Link Deco M5 Wifi Mesh

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Kitul dual band TP-Link Deco M5 Wifi Mesh de la 1300AC este capabil să extindă conexiunea până la 500 de metri pătrați în versiunea cu trei repetori; dacă este necesar, este posibil să se extindă acoperirea până la 4500 de metri pătrați prin crearea unui grup de până la zece sateliți. Cu toate acestea, în condiții normale, trei unități sunt mai mult decât suficiente pentru a asigura un semnal ideal pentru întreaga casă.

Datorită tehnologiei MU-MIMO, acest sistem este capabil să atingă până la 400 Mbps pe banda de 2,4 GHz și 867 Mbps pe banda de 5 GHz, asigurând o conexiune rapidă în orice moment, chiar și atunci când sunt conectate mai multe dispozitive în același timp.

Fiecare satelit din gama AC1300 are, printre altele, 4 antene integrate, 2 porturi Gigabit și suport Beaforming. O caracteristică specială a acestui kit este utilizarea tehnologiei avansate ART, și anume. Tehnologie avansată a routeruluicare direcționează cel mai bine semnalul în funcție de circumstanțe, alegând banda cea mai potrivită.

Acest model include, de asemenea, diverse funcții, inclusiv controlul parental, lista neagră și prioritatea conexiunii; cu toate acestea, deoarece nu este conceput pentru utilizatorii cu prea multă experiență, nu oferă opțiuni foarte avansate.

În general, ușurința de utilizare este satisfăcătoare, iar performanța este excelentă, cu un preț în concordanță cu performanța și, în orice caz, mai mic decât cel al altor concurenți.

TP-Link WiFi Mesh Mercusys Halo H50G – AC1900

TP-Link WiFi Mesh Mercusys Mercusys Halo H50G

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

O soluție mult mai accesibilă este oferită de TP-Link, cu modelul Plasă WiFi Mercusys Halo H50G. În comparație cu modelele anterioare, Halo H50G are trei porturi Gigabit Ethernet în loc de două, fiecare dintre acestea putând fi utilizat alternativ ca WLAN și LAN.

O altă îmbunătățire a acestei versiuni este viteza, care ajunge la 1300 Mbps pe frecvențe de 5GHz și 600 Mbps pe 2,4 GHz. Cele două benzi sunt combinate într-o singură rețea inteligentă prin intermediul rețelei Funcționalitatea SmartConnectceea ce permite repetenților să treacă de la una la alta în funcție de necesitățile de moment. Performanța generală este medie, destul de satisfăcătoare având în vedere costul sistemului.

Kitul cu trei cuburi este capabil să ofere o acoperire bună pentru medii de până la 550 de metri pătrați. Aceasta nu este o soluție high-end, dar nu este ușor să găsești pe piață un dispozitiv cu aceleași specificații la un preț mai mic.

Pentru cei care doresc să se doteze cu un sistem WiFi Mesh bun pentru acasă la un preț accesibil, Mercusys Halo H50G din gama AC1900 este un compromis excelent.

Sistemul de plasă Xiaomi AX3000

Sistemul de plasă Xiaomi AX3000

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

O altă soluție cu performanțe bune și un preț atractiv este Modelul AX3000 oferit de Xiaomi, primul sistem Wi-Fi Mesh de la binecunoscutul brand chinezesc, care, totuși, are un palmares consacrat în realizarea de routere.

Disponibil în kituri de unul sau două noduri, fiecare repetor oferă, grație celor 2 antene integrate cu câștig ridicat, performanțe Wi-Fi 6 bune, cu un total teoretic de 2.976 Mbps distribuit în 2.402 Mbps pentru benzile de 5 GHz și 5,74 Mbps pe benzile de 2,4 GHz. Prin urmare, dispozitivul este pe deplin compatibil cu orice tip de furnizor și de rețea, inclusiv cu fibra optică.

System Mesh oferă posibilitatea de a utiliza un singur SSID pentru cele două benzi sau de a le separa pe două SSID-uri diferite, o opțiune utilă mai ales în cazul în care apar probleme de conectare cu anumite dispozitive.

Modulele pot fi utilizate în mod indiferent ca routere, conectându-se prin intermediul unui port eternet albastru la cutie, sau ca noduri Mesh. De asemenea, sunt echipate cu patru porturi Gigabit Ethernet, ceea ce înseamnă că pot găzdui un număr bun de dispozitive. Cu toate acestea, lipsește un port USB.

Stocarea mare este o caracteristică specială a acestor repetori, care permit până la 254 de dispozitive simultan, menținând conexiunea stabilă și fluidă. Opțiunile și funcțiile de personalizare sunt, de asemenea, destul de cuprinzătoare, incluzând, de exemplu, posibilitatea de a crea o rețea de oaspeți și de a alege puterea pe bandă; din păcate, însă, lipsește o funcție de control parental.

În general, pentru nevoi casnice sau pentru a acoperi un birou mic, această soluție Xiaomi se dovedește satisfăcătoare; cu toate acestea, ar putea fi indicat să optați pentru opțiuni mai performante în cazul unor încăperi mari.

TP-Link Deco X60 WiFi 6 Mesh

TP-Link Deco X60

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Un sistem Wi-Fi Mesh cu o putere considerabilă, însoțit de un preț mai mare, este sistemul TP-Link Deco X60 6 Mesh WiFi. Acest kit cu trei cilindri oferă performanțe excelente în ceea ce privește viteza, acoperirea și eficiența datorită utilizării standardului Wi-Fi 6 802.11ax de ultimă generație, capabil să atingă până la 2402 Mbps în 5GHz și 574 Mbps în 2,4 GHz, pentru un total de nu mai puțin de 3000 Mbps.

Aceste noduri Mesh sunt echipate cu 2 porturi Gigabit LAN/WAN și până la 4 antene interne omnidirecționale și dispun de un procesor quad-core de 1Ghz, precum și de 512 MB RAM și 128 MB ROM.

X60 se bazează pe tehnologia MU-MIMO, care îi permite să gestioneze în mod eficient mai multe fluxuri de date în același timp, precum și pe tehnologia Tehnologia OFDMAcare este capabil să accelereze transferul de date prin segmentarea benzii în diferite unități. Pe de altă parte, pentru a reduce interferențele cauzate de traficul de date de la dispozitivele conectate la rețelele vecine, cum ar fi în cazul blocurilor de apartamente, se utilizează tehnologia BSS Colouring, care permite identificarea precisă a diferitelor dispozitive conectate la rețea. În total, pot fi gestionate până la 150 de dispozitive.

Achiziționarea unui kit include un abonament permanent la TP-Link Homecare, cu un antivirus excelent, diverse controale parentale și funcția Quality of Service, care permite prioritizarea lățimii de bandă pentru diferiți utilizatori și aplicații. Protecția împotriva programelor malware este asigurată de instrumente QoS care previn încălcările, filtrează conținutul malițios și izolează dispozitivele care pot fi infectate cu viruși.

Diferitele funcționalități ale rețelei pot fi apoi gestionate în mod convenabil cu ajutorul comenzilor vocale prin Alexa, pe lângă aplicația simplă și intuitivă.

TP-Link Deco X60 WiFi 6 Mesh este, prin urmare, ideal pentru oricine dorește să investească într-un sistem WiFi Mesh de înaltă performanță pentru un mediu de acasă sau de afaceri.

Tenda Nova MW5G Wi-Fi Mesh

Tenda Nova MW5G Wi-Fi Mesh

Modelul MW5G oferit de Tenda Nova constă într-un kit simplu și la un preț bun, suficient pentru o utilizare satisfăcătoare la domiciliu. Acest sistem Wi-Fi Mesh este format din trei cuburi mici, fiecare echipat cu două porturi Gigabit Ethernet LAN și WAN/LAN.

Standardul WiFi oferit este AC1200 cu un maxim de 867Mbps pentru banda de 5GHz și 300Mbps pentru 2,4GHz; frecvența ideală este configurată automat în funcție de necesități. Acoperirea declarată este de 325 de metri pătrați, cu până la 6 sateliți conectați, în timp ce dispozitivele conectate acceptate pot ajunge la un maxim de 60.

Echipat cu un procesor excelent Realtek RTL8197F de 1GHz, fiecare nod din gama MW5G poate acționa atât ca un router, cât și ca un repetor, integrând servere DHCP și DNS, precum și gestionarea VPN și un firewall.

Sunt incluse diverse funcții de control parental, rețele de oaspeți și alte opțiuni personalizabile.

Utilizarea tehnologiei Breamforming+ face posibilă o mai bună direcționare a semnalului către diferitele dispozitive conectate, în timp ce Wave2 MU-MIMO facilitează gestionarea simultană a mai multor dispozitive conectate.

În general, lățimea de bandă a acestui sistem Mesh este suficient de mare pentru a permite orice activitate de streaming sau de jocuri în case de diferite dimensiuni sau chiar în birouri mici, fără dificultăți. Prin urmare, cu Tenda Nova MW5G Wi-Fi Mesh, este posibil să vă asigurați, chiar și cu un buget limitat, un dispozitiv casnic cu performanțe adecvate pentru utilizatorii care nu sunt prea pretențioși.

Rețele Wi-Fi Mesh: ce sunt și la ce folosesc

De asemenea, numit și „cămăși”, rețeaua Mesh este special concepută pentru ca datele să circule de la un nod la altul, astfel încât să se evite centralizarea. Această inovație tipul de rețea contrastează cu sistemul tradițional bazat pe relația client-server.

Rețeaua Mesh este astfel compusă din mai multe noduri, fiecare dintre acestea fiind implicat în diseminarea și stocarea datelor. Toate aceste noduri, care cooperează între ele în sinergie, sunt interconectate în așa fel încât să garanteze funcționarea corectă și permanentă a rețelei.

O particularitate a rețelei Mesh este absența ierarhiei între noduri, care funcționează în același timp nu numai ca clienți, ci și ca servere. Aceasta înseamnă că, atunci când unul dintre noduri încetează să funcționeze, rețeaua va continua să funcționeze. Fluxul de informații nu se va întrerupe, deoarece datele vor găsi o rută alternativă, putându-se baza pe celelalte noduri active.

Arhitecturile de plasă într-un mod foarte asemănător cu cel al repetorilor, servesc la asigurarea unei acoperiri nu numai flexibile, ci și complete, în special în acele case în care există zone în care semnalul are dificultăți în a ajunge. Ne gândim, în acest sens, la coridoare, pivnițe, garaje sau zone din afara casei.

Rețelele Mesh de ultimă generație fac posibilă acoperirea necesară chiar și în absența unei conexiuni la internet. În interiorul nodurilor se află, de fapt, antene comprimate care gestionează datele primite și trimise, exploatând diferite benzi de frecvență. Este ușor de înțeles cum aceste rețele pot avea o aplicație foarte largă, în special în cazul dispozitivelor de automatizare a locuinței care sunt utilizate în casă.

Cum funcționează sistemul wifi Mesh

Versatilitatea este marele punct forte al rețelei Mesh, a cărei funcționare se bazează pe inundații o rutare.

În prima ipoteză, toate nodurile din rețea primesc datele până când acestea ajung la cel afectat. Cu toate acestea, în acest mod, nodurile afectate de același flux rămân ocupate, ceea ce duce la risipă de energie. Prin intermediul unui sistem mai sofisticat și mai eficient model de rutare, pe de altă parte, datele ajung doar la nodurile active, urmând o cale scurtă care exploatează cartografierea.

În prezent, în funcționarea rețelei wifi mesh este, de asemenea, foarte practic pentru utilizatorii casnici, care nu mai trebuie să se angajeze în munca laborioasă de configurare a modemului router: majoritatea dispozitivelor pot fi configurate în câțiva pași simpli.

Tot ceea ce este necesar este să vă conectați la rețeaua electrică, să așteptați câteva minute până când routerul se va configura automat, iar apoi veți avea în cele din urmă un semnal puternic în toate părțile casei.

Cum îmbunătățesc rețelele Mesh recepția Wi-Fi

O rețea Mesh este ideală pentru cei care caută o acoperire mai bună, în special în spații mari și apartamente pe mai multe niveluri.

Beneficiile sunt multiple. Rețelele mesh devin indispensabile pentru cei care doresc să conecteze sisteme de iluminat inteligente, prize inteligente, camere video, sisteme de securitate și multe altele. Aceste dispozitive au nevoie de un semnal care să le asigure o utilizare corectă și neîntreruptă.

În cazul rețelelor client-server tradiționale, se întâmplă deseori să navigați cu smartphone-ul sau cu un alt dispozitiv și să vă treziți brusc fără semnal.

Un inconvenient care obligă la refacerea sesiunii, atunci când este posibil, pentru a relua munca pierdută și, astfel, pentru a se confrunta cu o pierdere inutilă de timp. Prin înlocuirea modemului router învechit cu unul Mesh, aceste situații devin o amintire îndepărtată.

Un număr mai mare de puncte de acces face posibilă accesarea diferitelor puncte din apartament, inclusiv a zonei de grădină sau a acelor camere în care routerul tradițional nu poate ajunge. Rețeaua mesh devine soluția finală și simplă pentru o conexiune mai rapidă și mai stabilă, cu o ușurință de configurare fără precedent.

Avantajele și dezavantajele acestei tehnologii

Cei care utilizează deja rețele Mesh în casele inteligente apreciază rapid numeroasele avantaje. Cu ajutorul routerelor Mesh, se pot configura sisteme de conectare extrem de fiabile și performante, se pot conecta mai multe dispozitive în același timp și se poate obține o acoperire completă a proprietății, inclusiv a zonelor exterioare și secundare.

De asemenea, rețelele de tip mesh oferă marele avantaj al ușurinței de utilizare și instalare, în marea majoritate prin intermediul aplicațiilor gratuite, care permit monitorizarea în timp real și gestionarea personalizată.

În ceea ce privește dezavantajele, cel puțin până de curând, rețelele Mesh erau produse destul de scumpe. Astăzi, oferta acestor sisteme s-a extins considerabil, incluzând produse mai accesibile. Găsirea celui mai potrivit sistem în funcție de nevoile dumneavoastră și de dimensiunea casei dumneavoastră va fi foarte ușoară, ținând cont și de bugetul de cheltuieli de care dispuneți.

Concluzii finale

Ghidul de cumpărare pentru cel mai bun WiFi Mesh se termină aici.

Cei care doresc să își transforme spațiul de locuit sau de lucru într-un loc inteligent ar trebui să ia în considerare serios instalarea unei rețele Mesh, fără de care dispozitivele nu ar putea funcționa continuu și corect.

De asemenea, trebuie luat în considerare faptul că mediile din viitor vor fi domotice, iar achiziționarea de sisteme Mesh devine o investiție indispensabilă pentru a crește confortul și a spori funcționalitatea.

Tot ce rămâne de făcut este să alegeți rețeaua Mesh potrivită pentru a conecta chiar și cele mai îndepărtate puncte din casă, îmbunătățind întreaga acoperire în ceea ce privește viteza și robustețea.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri