19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriCel mai bun stepper

Cel mai bun stepper

Date:

Stiri Similare

Nu poți să vorbești despre un stil de viață sănătos fără să discuți și de sport. Corpul tău are nevoie de mișcare astfel încât nu numai să reușești să te păstrezi în cea mai bună formă și să menții numărul kilogramelor sub control , ci în același timp să îți întărești și organismul și să îți prelungești durata de viață.

Practicarea cu regularitate a unui sport este una din condițiile necesare pentru menținerea sănătății . Mișcarea înseamnă viață, de aceea trebuie să eviți pe cât posibil sedentarismul și să incluzi în programul zilnic cel puțin un minim de exerciții fizice.

Dacă lipsa timpului și programul agitat sunt cele care te împiedică să mergi la sală sau să ieși în parc astfel încât să începi practicarea unui sport, există dispozitive care te pot ajuta să faci necesarul de exerciții chiar în confortul propriei case. O soluție la îndemână, care te va ajuta să nu pierzi foarte mult timp dar totodată să lucrezi eficient este stepperul.

Ce este stepperul ?

Stepperul este genul de aparat pe care îl vei găsi în orice sală de fitness. Acesta imită acțiunea de urcare și coborâre a scărilor , fiind ideal pentru cei care doresc să-și modeleze membrele inferioare, fesele și abdomenul. Nu ocupă un spațiu mare , sunt eficiente și nu presupun cheltuieli foarte mari.

Cu ajutorul acestui dispozitiv vei putea muta ședințele de fitness chiar la tine acasă și vei beneficia de aceleași avantaje : îmbunătățirea sănătății, tonifierea mușchilor, pierderea kilogramelor în plus, modelarea corpului, etc. Vei salva timp și bani și vei reuși să te deconectezi de la ritmul alert și frenetic al vieții de zi cu zi și să te bucuri de un moment de relaxare .

Cum alegi cel mai bun stepper?

Dacă te-ai decis să achiziționezi un astfel de aparat, îți recomandăm ca în momentul achiziției să ții cont de anumiți factori decisivi pentru calitatea și rezistența acestuia. Vei găsi o multitudine de oferte și modele variate și, pentru a știi care tip de stepper este potrivit pentru tine este bine să îți setezi încă de pe acum câteva aspecte orientative care să te ghideze spre alegerea celui mai bun stepper.

Tipul stepper-ului

Există 2 categorii principale de steppere din care poți alege : mecanic sau electric.

Varianta mecanică presupunea folosirea forței utilizatorului pentru realizarea mișcărilor , oferindu-ți astfel o libertate mai mare.Celălalt model, stepperul electric, dispun de un motor care determină mișcarea pedalelor , utilizatorul fiind nevoit să mențină ritmul generat de aparat. Dacă dorești un aparat care să lucreze la intensitate mare , varianta electrică este cea mai bună alegere.

Clasificări suplimentare

După direcția de efectuare a mișcărilor, stepper-ul poate fi :

  • Stepper orizontal
  • Stepper vertical
  • Stepper twist
  • Stepper lateral – modelul cel mai recomandat, pentru care și noi vă sfătuim să optați. Sunt considerate a fi cele mai performante, întrucât pot implica mai multe grupe musculare și îți oferă o paletă mai largă de exerciții.

După funcționalitate, stepperele se împart în :

  • Steppere scară – varianta convențională , cel mai des întâlnită în sălile de fitness, oferind un bun randament și un preț accesibil. Sunt rezistente, având o construcție solidă și dimensiuni relativ mari.
  • Steppere scară Master – reprezintă un model puțin mai avansat ca și tehnologie față de stepper-ul clasic, oferind o mai mare libertate în mișcare, display electronic pentru monotorizarea anumitor parametrii și o eficiență mult mai mare. Prețul de achiziționare este, însă, pe măsură.
  • Steppere eliptice – reprezintă o versiune îmbunătățită și mult mai complexă a stepperelor scară. Folosirea lor solicită majoritatea grupelor de mușchi, întrucât vei lucra și în alte direcții și vei implica astfel și abdomenul, eventual chiar și toracele pentru anumite exerciții . Multe modele permit realizarea pașilor pe o bandă eliptică , spre deosebire de varianta convențională care acționează pe trepte.
  • Mini-steppere – după cum este indicat încă din denumire, sunt aparate de dimensiuni reduse, ceea ce le face potrivite numai pentru lucrarea mușchilor membrelor inferioare și pentru tonifierea picioarelor. Sunt echipate cu pedale și pot permite reglarea intensității de lucru.

Construcția stepper-ului

Atât pentru obținerea unui bun randament în timpul exercițiilor, cât și pentru siguranța proprie este necesar ca steper-ul să aibă o construcție cât mai solidă și rezistentă.

Optați pentru aparate realizate din materiale durabile și de calitate, care să fie echipate și cu zone cauciucate, elastice, ce vor amortiza șocurile generate în timpul activității sportive.

În plus, verificați și dacă structura aparatului vă permite să mențineți o poziție sănătoasă pe parcursul exercițiilor.

Capacitatea de reglare

Un bun stepper vă va permite să ajustați atât distanțele dintre părțile componente, cât și gradul de dificultate al activității. Este necesar să achiziționați un aparat cât mai ușor de adaptat pentru a vă simți confortabil pe parcursul exercițiilor.

Totodată, cu cât aparatul oferă funcții mai diverse și opțiuni diferite pentru exerciții atât ca dificultate, cât și ca grupe de mușchi folosite , cu atât randamentul activității va crește și vă veți bucura de rezultate mult mai bune. Orientați-vă deci spre steppere cu diferite grade de dificultate, care să solicite mai multe grupe de mușchi și care să vă dea posibilitatea de a regla rezistența la pedalare și de a crește astfel intensitatea activității .

Alte caracteristici

Chiar dacă produsul întrunește toate condițiile de mai sus, nu uita să verifici și alte detalii care țin tot de calitatea stepper-ului.

Asigură-te că aparatul nu produce un nivel de zgomot ridicat . Pentru aceasta, este indicat ca stepper-ul să includă sisteme de amortizare care, nu doar că reduc șocurile și au un bun efect asupra articulațiilor, ci vor reduce și zgomotul .

În ceea ce privește limita maximă a greutății admise, cele mai multe modele pot suporta fără probleme până la 100 de kilograme, însă este indicat să verifici atent specificațiile produsului astfel încât să nu ai surprize în timpul utilizării.

De asemenea, puteți opta pentru modele echipate cu un mini-computer, capabil să înregistreze parametrii legați de activitatea dumneavoastră ( numărul de pași, viteza de lucru, caloriile arse) sau să vă cronometreze pe parcursul exercițiilor.

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Steppere

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

HMS 3032 Rosu

Un model cu o structura rezistenta care este prevazut cu amortizare hidraulica cu 2 cilindri.  Are si un display care va afiseaza timpul de antrenament, numaratoare inversa, nr de pasi, calorii arse, scan.  Greutatea maxima a utilizatorului trebuie sa fie de 100kg iar inaltimea este fara restrictie.

Vezi pret si detalii

2

Kondition SS 032

Stepperul Kondition SS 032 are doua amortizoare hidraulice care asigura un nivel substantial de rezistenta, corzi elastice cu manele foarte moi, pedale anti alunecare si un cadru rezistent cu o greutate maxim admisa de 100 kg. Display-ul va afiseaza: numararea pasilor, cadenta, timpul si energia consumata.

Vezi pret si detalii

3

Fittronic S01 Roz

Ideal pentru cei care vor sa isi condureze talia si soldurile. Prevazut cu un display care va ajuta sa monotorizati in timpul antrenamentelor urmatoarele: numarul de pasi, timpul de antrenament, calorii arse si numaratoare inversa.  Cu ajutorul corzilor elastice va puteti lucra si bratele, fiind mult mai eficient.

Vezi pret si detalii

4  

Techfit TC97302

Stepperul tip platforma Techfit TC97302 va ajuta sa simulati miscari de tipul urcatul scarilor, mersul pe o panta inclinata si alte forme similare. Va ofera multe beneficii unui aparat dintr-o sala de gimnastica, si il puteti folosi in confortul casei dumneavoastra. Greutatea maxima admisa este de 100 kg.

Vezi pret si detalii

5

Wayflex stepper pliabil

Un stepper pliabil, care in primul rand se concentreaza pe antrenarea fiecarei parti a corpului. Va ajuta cu succes sa eliminati grasimea eficient, oricand si oriunde.  Vine la pachet cu doua corzi de rezistenta care se pot prinde in partea din fata a aparatului.

Vezi pret si detalii

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri