19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriCel mai bun storcător de fructe și legume

Cel mai bun storcător de fructe și legume

Date:

Stiri Similare

Din ce în ce mai mulți oameni încep să înțeleagă importanța unei alimentații sănătoase constante, integrate în modul de viață de zi cu zi. În zadar facem mișcare și mergem zi de zi la sală dacă atunci când vine ora mesei ne ”otrăvim” singuri cu alimente încărcate de substanțe nocive pentru organismul nostru. Și cum atunci când vine vorba de o alimentație sănătoasă, duo-ul perfect care ne conduce spre atingerea acestei ținte este cuplul ” fructe și legume” , este necesar să includem aceste alimente în dieta noastră zilnică și să ne asigurăm că vom beneficia de tot potențialul de vitamine și substanțe nutritive prezente în acestea. Cum putem face acest lucru? Pe lângă posibilitatea de a le consuma ca atare, extrem de recomandate sunt sucurile realizate din fructe și legume fiindcă au același aport energetic și se digeră mult mai ușor.

Adevăratele sucuri din fructe și legume nu sunt însă cele din comerț, încărcate cu aditivi și zaharuri , ci sucurile naturale, proaspăt stoarse și preparate chiar în confortul propriei case.

Așadar, dacă dorești să te bucuri de beneficiile unui suc 100% natural, un prim pas pe care îl poți face este achiziționarea unui storcător de fructe și legume. Deloc scump, acest aparat îți va oferi o modalitate facilă și comodă de a realiza cele mai bune sucuri din fructe și în scurt timp va deveni un produs indispensabil pentru tine și pentru familia ta.

Cum alegi cel mai bun storcător de fructe și legume?

Pentru a fi sigur că storcătorul de fructe și legume ales va reprezenta într-adevăr un izvor de energie și sănătate, este necesar ca înainte de realizarea achiziției să te documentezi cu privire la anumite aspecte care influențează calitatea unui asfel de aparat. Trebuie să cunoști care sunt caracteristicile care asigură performanța unui storcător de fructe, ce funcții îți poate oferi, cât de ușor îl poți manevra și curăța și, nu în ultimul rând, ce cheltuieli presupune achiziționarea dispozitivului.

Așadar, iată criteriile de care trebuie să ții cont pentru a alege cel mai bun storcător de fructe și legume !

Tipul storcătorului

Există diferite modele de storcătoare de fructe pe piață:

  • Storcătoare manuale – numite și ”mecanice”, reprezintă cel mai simplu tip de storcător și necesită forța manuală a utilizatorului. În această categorie se încadrează și storcătoarele pentru citrice, care pot procesa doar acest tip de fructe tăiate în prealabil în jumătăți.
  • Storcătoare centrifugale – modelul cel mai popular, oferind eficiență, rapiditate și un preț accesibil. Dezavantajul acestui tip de storcător este faptul că în timpul funcționării aparatul se poate încălzi și va degaja astfel căldură, ceea ce va avea un impact negativ asupra proprietăților sucului obținut, afectând vitaminele și enzimele din compoziția acestuia.
  • Storcătoare cu ax canelat/ melcat – cele mai recomandate modele de storcătoare se încadrează în această categorie. Ele nu doar că oferă cel mai bun randament , ci și păstrează intacte substanțele nutritive din fructe , fiindcă presarea lor se face la rece. Te vei bucura astfel de o calitate superioară a sucului și de o eficiență considerabilă.

Performanțele storcătorului

Factorul care indică eficiența și viteza cu care aparatul poate produce suc este puterea storcătorului. Un storcător de fructe care are o putere mare va funcționa cu o viteză de rotație ridicată, ceea ce vă va da posibilitatea de a obține un suc cu o textură mai puțin consistentă, lichidă.

Recomandarea noastră este să optați pentru un aparat cu o putere destul de mare, în jur de 800 W, dar care să vă ofere posibilitatea de a regla viteza în funcție de preferințele dumneavoastră. Astfel , veți putea schimba textura sucului printr-o simplă ajustare a vitezei de rotație. În plus, cu cât aparatul va avea o putere mai mare, cu atât productivitatea va crește și veți opține o cantitate mai mare de suc .

Randamentul extracției sucului

Cele mai bune storcătoare de fructe vor prelucra produsele în proporții de până la 80%. Este important să achiziționezi un dispozitiv cu un randament cât mai bun, astfel încât să te asiguri că nu vei face risipă, ci vei obține o cantitate de suc suficientă.

Alte caracteristici

Orientați-vă spre un dispozitiv care să vă ofere nu numai performanțe și calitate, ci și ușurință în utilizare și confortul dorit. Nu achiziționați un storcător al cărui nivel de zgomot depășește valoarea de 75 decibeli. Nimeni nu își dorește să fie întâmpinat dimineața cu un zgomot supărător atunci când își prepară sucul de fructe, așadar este bine să optezi pentru un aparat cât mai silențios.

Totodată, este important ca storcătorul de fructe să poată fi curățat cât mai rapid și ușor, sub un jet de apă. Poți chiar opta pentru un aparat compatibil cu mașina de spălat vase.

Nu în ultimul rând, este esențial să dai atenție și dimensiunilor tubului integrat în storcător . Cu cât diametrul acestuia va fi mai mare, cu atât vei putea introduce mai ușor fructele fără a le mai tăia și astfel vei scăpa de acest efort.

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Storcatore de fructe și legume

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

Kuvings B3500S

Un storcator care este proiectat pentru a functiona in conditii de siguranta, aparat porneste doar daca este complet si corect asamblat. Tehnologie unica a storcatorului permite obtinerea unui suc natural 100% omogen, prin procesarea usoara a fructelor in comparatie cu alte aparate care zdrobesc fructele la mare viteza.

Vezi pret si detalii

2

Tefal Infiny Juice ZC255

Tehnologie de presare la rece, sucul este usor extras din legume si fructe si in acet fel isi pastreaza aroma naturala si nutrientii. VIteaza redusa de 82 rpm minimizeaza oxidarea si produce un suc de calitate. Recipient suc 0.8 litri, recipient pulpa 0.8 litri, 1 viteza, functie reverse.

Vezi pret si detalii

3

Tefal Easy Fruit ZE581B

Tefal easy fruit este un aparat care ofera performante deosebite si poate prepara orice suc doriti dumneavoastra. Are o putere de 700 W si 2 setari de viteza, usor de utilizat in deplina siguranta, excelent pentru toata familia datorita recipientului de 3 litri pentru pulpa, sistem anti picurare si un sistem de siguranta.

Vezi pret si detalii

4  

Star-Light SJB-240B

Star-Light SJB-240B are o putere de 240 W si este un storcator cu melc cu o capacitate a recipientului pentru pulpa de 0.8 litri iar pentru suc de 1 litru. Palnie de alimentare are 8cm si este suficient de mare pentru a introduce fructele si legumele intregi, in acest fel  economisiti timp si este mult mai confortabil.

Vezi pret si detalii

5

Philips Viva Compact HR1836/00

Acest storcator de la Philips vine cu tehnologia QuickClean cu sita electropolisata care are toate suprafetele sitei netede si faciliteaza curatarea fibrelor cu o ustensila standard ( perie sau burete de bucatarie ). Este de 2 ori mai mic decat un storcator normal, iar in acest fel ocupa un spatiu limitat si il puteti lasa chiar pe blatul din bucatarie.

Vezi pret si detalii

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri

Articolul precedent
Articolul următor