19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriCel mai bun subwoofer auto

Cel mai bun subwoofer auto

Date:

Stiri Similare

Mai mult decât o simplă artă a sunetelor, muzica a devenit o parte integrantă a vieții noastre. Indiferent de cât de supărat, dezamăgit , stresat sau obosit ai fi, melodia potrivită va știi să ajungă la sufletul tău și să îl purifice de rutina vieții cotidiene.

Nu știu cum ar arăta viața noastră fără muzică, însă știu că ea aduce acea strălucire și culoare pe care le dorim cu toții. Poate că nu te-ai gândit până acum la acest lucru, însă cu siguranță că atunci când deschizi laptopul sau intri în mașină unul din primele lucruri pe care le faci este să .. pornești muzica.

Indiferent dacă ești singur în mașină sau alături de cei dragi , atunci când pornești radioul sau introduci cd-ul cu muzica preferată, starea ta de spirit se îmbunătățește automat.

Totuși, fiindcă atunci când te aflii la volan trebuie să ai capacitatea de a te concentra și să conduci relaxat, este necesar să te asiguri că experiențele muzicale vor fi lipsite de probleme.

subwoofer auto

Din acest motiv, va conta foarte mult calitatea sistemului audio integrat în mașină , una din piesele căreia trebuie să îi oferi o atenție sporită fiind subwooferul.

Dacă îți dorești să te bucuri de o experiență audio de calitate, care să nu te bruieze, va trebui să optezi pentru un difuzor subwoofer profesional și rezistent – dispozitiv care va avea un impact deosebit în reproducerea sunetelor de frecvență joasă. Odată ce vei achiziționa cel mai bun subwoofer auto, fiecare melodie ascultată în mașină te va purta în atmosfera celor mai uimitoare concerte și vei găsi , totodată, echilibrul necesar între redarea unor sunete de calitate și administrarea eficientă a intensității lor.

Cum alegi cel mai bun subwoofer auto?

Dacă te aflii aici, cel mai probabil ești în căutarea unui subwoofer auto de cea mai bună calitate. Îți recomandăm să nu faci o alegere pripită , fiindcă difuzorul subwoofer nu este un dispozitiv pe care să îl achiziționezi în fiecare zi. De aceea, oprește-ți mai întâi o parte din timpul tău pentru a te documenta și pentru a afla care sunt detaliile tehnice pe care trebuie să le ai în vedere. Apoi, odată ce te-ai edificat referitor la criteriile de selecție, vei fi gata să pleci în căutarea celui mai bun subwoofer auto.

Tipul subwooferului auto

Pe piață există 2 categorii de subwoofere auto: active și pasive.

Subwoofere active – sunt dispozitivele amplificate, care includ un amplificator de sunet încorporat alături de boxa subwoofer. Deși dimensiunile și costurile sunt mai mari, montarea este mult mai simplă și sunetele se vor auzi mai puternic . Dacă îți dorești un produs care să funcționeze eficient fără necesitatea de a mai face anumite reglaje și care să emită sunetele cât mai clar și puternic, subwooferul activ este alegerea optimă.
Subwoofere pasive – sunt difuzoare care au sistemul de amplificare separat. Instalarea lor va implica multe detalii tehnice și meticulozitate , însă prețurile sunt mai mici decât în cazul subwooferelor active.

Dimensiuni și greutate

Alegerea unui subwoofer mic, convențional sau mare depinde de tine și de spațiul pe care dorești să îl aloci acestor difuzoare. Majoritatea utilizatorilor optează pentru subwoofere mici, cu un diametru de 200-300 mm, ușor de integrat în mașină și care consumă și mai puțin. Deși efectul sonor nu va fi atât de intens, ele pot fi o bună alegere din aceste puncte de vedere.

Subwooferele mai mari, de 400 mm până la 500-600 mm vor produce sunete mai puternice, însă îți vor consuma mai mult spațiu și vor irosi mai multă energie .

Performanțe

Unul din cei mai importanți indicatori tehnici ai calității este sensibilitatea difuzorului , factor care se traduce prin numărul de decibeli generați folosind o putere de 1 watt la un metru de difuzor. Cu cât sensibilitatea va fi mai mare, cu atât subwooferul va necesita mai puțină putere pentru a reproduce sunete clare și intense. Prin urmare, pentru un subwoofer activ care oferă o putere de maxim 50 W, o piesă de calitate va trebui să asigure o sensibilitate de cel puțin 90 Db.

Puterea subwooferului reprezintă de fapt capacitatea difuzorului de a suporta un nivel maxim de activitate intensă în timpul funcționării fără a se defecta, în general pentru acel moment de intensitate maximă al fiecărei melodii. Un subwoofer de calitate va suporta o putere nominală cât mai mare, ceea ce va echivala cu obținerea unor sunete clare și puternice.

Un alt element pe care vă sfătuim să îl verificați este frecvența pe care subwooferul o furnizează. Cu cât aceasta va fi mai joasă, cu atât difuzorul ca reda basul și plenitudinea sunetelor mai bine. O frecvență de 20 Hz ( limita inferioară a frecvenței pe care urechea umană o poate percepe ) este valoarea ideală pentru care puteți opta.

Garanție

Achiziționarea și montarea unui nou subwoofer auto nu este tocmai simplă, de aceea știm că îți dorești ca produsul pentru care vei opta să aibă o durată de viață cât mai extinsă. O asigurare în plus în această privință poate fi reprezentată de perioada de garanție oferită de producător, care poate varia de la 2 ani până la 5 ani , perioadă în care nu va trebui să vă faceți griji pentru funcționarea dispozitivului. Orientează-te deci, spre un subwoofer al cărui producător este de încredere și care să vă ofere cele mai bune garanții și vei putea experimenta în condiții optime muzica preferată .

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Subwoofere auto

Locul 1. Subwoofer activ Focal Bomba BP20, 20 cm, 150 W RMS, Bass-reflex

Focal Bomba BP20 este incorporat intr-o incinta „bass reflex” care ofera o putere RMS de 150 W care garanteaza energia sonora dorita, frecvente joase pline, amplificate acustic si foarte clare. Este un dispozitiv auto de o calitate superioara care cu siguranta nu te poate dezamagi.

Locul 2. Subwoofer auto JBL STAGE 1220B, incinta dubla, 2 x 12″ (30 cm), 1000W, 500W RMS, 2 Ohmi

subwoofer auto JBL

Conceput pentru a oferi o calitate excelenta a sunetului la un pret accesibil, acest subwoofer se caracterizeaza prin frecventa scazata si putere mare, obsinunduse un bas puternic si de calitate. Livreaza un bass puternic si adanc si din acest motiv nu este de mirare ca este printre produsele cele mai vandute din aceasta categorie.

Locul 3. Subwoofer auto Pioneer TS-300S4, 30 cm, 1400 W

Conceput pentru a reda un sunet de inalta calitate si se instaleaza foarte usor pe o gama larga de masini.  Are o sensibilitate de 98dB, cea ce inseamna ca veti obtine o senzatie de volum dublu cu mai putina putere.  Putere PMPO de 1400 W, tip magnet Ferita, adancime instalare 15.1 cm, brand Pioneer.

Locul 4. Subwoofer Activ Blaupunkt GTb8200A, 75W RMS, Negru

Subwoofer Activ Blaupunkt GTb8200A are un raspuns in frecventa de 30 – 200 Hz cu o sensibilitate de 92 dB si o greutate de 6.9kg iar ca dimensiuni 270 x 260 x 250. Este un produs foarte reusit care in special este potrivit masinilor hatchback care se monteaza extrem de usor.

Locul 5. Subwoofer auto Alpine SWT-12S4, 300w RMS, incinta tip tub, difuzor 300 mm

Alpine SWT-12S4 este un subwoofer auto in incinta bass reflex cu o putere maxima de 1000 W, putere RMS 300 W, raspuns in frecventa 28-200, sensibilitate 92 dB, impedanta 4 ohm iar diametrul difuzorului subwoofer este de 300 mm.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri