26.3 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăȘtiriCel mai bun subwoofer in

Cel mai bun subwoofer in [year]

Date:

Stiri Similare

În acest ghid de cumpărare discutăm despre cel mai bun subwoofer și recenzii ale celor mai bune modele.

În lumea muzicii și a reproducerii muzicale de înaltă calitate, se aude adesea, încă din anii ’70, despre un element fundamental în acest sector, care a fost conceput tocmai la acea vreme pentru a asigura o ascultare optimă și captivantă a muzicii de orice fel, în special în frecvențele joase.

Prin urmare, în acest articol vom încerca nu numai să înțelegem mai bine ce este un difuzor de acest tip și la ce este folosit, dar vom încerca să aprofundăm și să oferim toată expertiza tehnică necesară pentru a face o achiziție sigură și garantată.

Ce este un subwoofer si pentru ce

Un subwoofer este, prin urmare, un difuzor special conceput pentru a reproduce sunete de frecvență joasă, perfect pentru amplificarea chiar și a celor mai puternice sunete la un volum foarte ridicat, în special atunci când se ascultă muzică de foarte bună calitate.

Un tip de difuzor care este perfect atât pentru concerte de muzică electronică, cât și pentru a asculta la o calitate înaltă chiar și într-o sală video pe care doriți să o creați acasă sau într-o companie care poate avea nevoie mereu de un astfel de spațiu.

Sunetele pe care un subwoofer este proiectat să le reproducă sunt, de obicei, întotdeauna între 20 și 2000 Hz.

Prin urmare, fiecare subwoofer este echipat cu unul sau mai multe difuzoare al căror diametru pentru produsele profesionale nu este niciodată mai mic de minimum 45 de centimetri, iar funcția sa specifică este de a face sunetul mai puternic, de exemplu, atunci când se înregistrează într-o cameră izolată fonic.

Cum funcționează

Fiecare subwoofer este alimentat individual de un amplificator care este capabil să îi furnizeze puterea necesară pentru a prelua exact acel tip specific de frecvențe joase pe care le va emite apoi cu și mai multă putere și cu o calitate mai bună a sunetului. Prin urmare, capacitățile de putere cu care trebuie să se confrunte un subwoofer sunt întotdeauna foarte mari.

Clasamentul celor mai bine vândute subwoofere

# Previzualizare Produs
1 Yamaha NS-SW050 Subwoofer, 100 W, negru Yamaha NS-SW050 Subwoofer, 100 W, negru
2 Bose 500 Bass Module, fără fir, negru Bose 500 Bass Module, fără fir, negru
3 Subwoofer Ground Zero 38 cm GZPW 15NEO-SPL 2x1Ω Neodymium 20000 watt 15' subwoofer de 15' Subwoofer Ground Zero 38 cm GZPW 15NEO-SPL 2×1Ω Neodymium 20000 watt 15′ subwoofer de 15′
4 REL Acoustics T/9x Subwoofer, driver de 10 inci, port săgeată wireless, negru lucios sau alb... REL Acoustics T/9x Subwoofer, driver de 10 inci, port săgeată wireless, negru lucios sau alb…
5 KEF KC62 | Subwoofer | Negru | 1000 Watts KEF KC62 |Subwoofer | Negru | 1000 Watts
6 FBT X SUB 118SA - Subwoofer activ de 18 inch, 1200W, cu DSP cu 4 presetări și 136dB SPL, negru FBT X SUB 118SA – Subwoofer activ de 18 inch, 1200W, cu DSP cu 4 presetări și 136dB SPL, negru
7 Sony SA-SW5 - Subwoofer premium pentru Soundbar HT-A7000, 300 W (negru) Sony SA-SW5 – Subwoofer premium pentru bara de sunet HT-A7000, 300 W (negru)
8 Sonos Sub Mini, Subwooferul wireless pentru bas intens (alb) Sonos Sub Mini, Subwooferul wireless pentru bas intens (alb)

Cum să alegeți cel mai bun subwoofer

Alegerea celui mai bun subwoofer dintre multele de pe piață nu este o chestiune simplă dacă nu sunteți deosebit de familiarizat cu lumea amplificării acustice, dar cu siguranță că respectarea câtorva sfaturi de bază vă poate ajuta să nu regretați alegerea făcută.

Cu siguranță, o garanție poate fi aceea de a te baza pe o marcă cunoscută pentru un trecut și un prezent de înaltă performanță.

În afară de aceasta, este mai bine să alegeți acele produse al căror preț nu scade sub o sută de euro, dar, în general, cele mai bune sfaturi pot veni și de la un comerciant de încredere de instrumente muzicale și altele asemenea, care va ști cu siguranță să vă sfătuiască cu privire la cel mai potrivit model pentru nevoile dvs. specifice.

În rândurile care urmează, însă, veți găsi câteva indicații generale care pot permite celor mai atenți să facă o achiziție în deplină siguranță, bine conștienți de ceea ce doriți și de ceea ce veți obține prin alegerea pe care o urmăriți.

Într-adevăr, elementul pe care este esențial să vă concentrați pentru o achiziție perfectă constă tocmai în calitatea performanței, iar pentru a identifica acest lucru trebuie doar să citiți următoarele paragrafe.

Tip

Subwooferele sunt împărțite în principal în două tipuri: cele cele active și cele pasiv.

The subwoofer activdenumit, de asemenea, „amplificat”, are un difuzor integrat și, prin urmare, este un sistem care nu necesită intervenții suplimentare după achiziționare.

Tocmai acest element este cel care îl diferențiază de celălalt tip, și anume cel de subwoofere pasive, un sistem care nu numai că are o putere mult mai mare, dar permite și un grad mai mare de personalizare.

Aceste subwoofere trebuie, de fapt, conectate la un amplificator extern și permit o personalizare maximă a sunetului, o alegere mai scumpă, dar ideală pentru entuziaștii care doresc să se asigure de cea mai bună calitate.

Subwooferele active, pe de altă parte, sunt ideale pentru cei care nu doresc să se chinuie prea mult și care, prin conectarea unui simplu cablu, pot avea acces la o reproducere excelentă a frecvențelor joase, economisind în același timp ceva bani.

Performanță și calitate a sunetului

În general, un subwoofer poate fi inserat într-o bară de sunet (care îl pot avea deja integrat sau cu posibilitatea de a-l adăuga)într-un sistem stereo 5.1 care oferă cea mai mare flexibilitate în ceea ce privește performanța (cu câțiva conectori RCA disponibili puteți asambla mai multe woofere diferite), iar aceasta este cea mai bună alegere calitativă, deși trebuie amintit că o altă posibilitate este și un HTIB în care, totuși, wooferul inclus nu poate fi înlocuit.

Prin urmare, evaluând toate aceste elemente fundamentale pentru a face o alegere de calitate, puterea este, de asemenea, un element crucial.

Adesea, tocmai acest lucru provoacă confuzie, așa că este necesar să înțelegem cum este afișat și evaluat în raport cu produsele pentru a înțelege despre ce este vorba cu adevărat.

De fapt, există trei moduri de a evalua puterea unui subwoofer:

  • Putere de vârf care reprezintă puterea de vârf pe care produsul este capabil să o suporte timp de câteva secunde.
  • Putere RMS, (întotdeauna în wați), singura cu adevărat crucială, este cea pe care subwooferul o suportă întotdeauna fără a fi deteriorat.
  • Puterea maximă care nu are nimic de-a face cu puterea produsului, ci se referă la energia necesară pentru a-l face să funcționeze.

Un alt element fundamental care trebuie luat în considerare este răspunsul în frecvență, adică spectrul de sunete la diferite frecvențe pe care un anumit produs este capabil să le amplifice.

Cu cât este mai puțin largă, cu atât mai mult produsul este de înaltă calitate, iar cea mai comună gamă este între 20 și 200 Hz, iar cele mai bune sunt între 18 și 80 Hz.

În cele din urmă, ultimul element de reținut este dimensiunea deja menționată a difuzoarelor, într-un produs de calitate adevărată nu este neapărat prea mare, deoarece noile inovații schimbă tradițiile în acest sens, ceea ce contează este cât de mult se poate mișca conul intern, dar diametrul poate fi liber între 10 și 80 cm. (4-36 inch).

Funcționalitate și caracteristici

Unele subwoofere au caracteristici suplimentare concepute pentru a le îmbunătăți performanța, permițând celor care le achiziționează să își personalizeze amplificarea în mare măsură

Reglarea autonomă a crossover-ului și a volumului este punctul de plecare, deși este adevărat că primul poate fi gestionat în acest fel doar dacă produsul este de tip activ. Nu este altceva decât un sistem capabil să separe frecvențele, direcționându-le către wooferul cel mai potrivit pentru o amplificare optimă, instrumentul perfect pentru a obține un sunet care să fie distribuit cât mai bine.

Cu toate acestea, fiecare loc în care este amplasat subwoofer-ul va necesita o procedură de adaptare la specificul locației, deci aici vorbim despre adaptarea la mediu.

Produsele a căror calitate este de neegalat au un microfon intern care reglează în mod autonom toate aceste particularități, alte oferte, în schimb, lasă loc pentru a aplica filtre tocmai pentru această adaptare, care în limba engleză sunt denumite „high-pass” și „low-pass”.

Alte modele au, de asemenea, un egalizator parametric sau egalizator care egalizează răspunsul în frecvență prin evaluarea conformației locului în care este reprodus sunetul.

Ultimele variabile de luat în considerare sunt conectivitatea wireless și Bluetooth, necesare în prezent pentru a profita la maximum de un produs în linie și compatibil cu cele mai recente inovații tehnologice.

Cu toate acestea, nu se poate nega faptul că cele mai bune performanțe și, prin urmare, produsele de cea mai înaltă calitate sunt obținute cu difuzoare cu fir.

Cu toate acestea, dacă se dorește să se opteze pentru celelalte sisteme menționate mai sus, alegerea wireless cu Bluetooth integrat este cu siguranță alegerea optimă pentru cei care încearcă să construiască un home theater perfect.

Design și materiale

Atunci când vorbim despre design și materiale în legătură cu subwooferele, nu vorbim doar despre aspecte legate de ceea ce este plăcut pentru ochi.

Prin urmare, alegerea unei cutii închise sau a uneia deschise (cu un spațiu circular) se numește și reflex. Acesta din urmă este cel mai obișnuit model, chiar dacă reproducerea basului poate fi de o calitate mai slabă decât atunci când se alege o cutie închisă, care, totuși, necesită de obicei un consum mai mare de energie.

În ceea ce privește materialele, punctul crucial este să ne concentrăm asupra rezistenței la care trebuie să reziste acestea.

Partea interioară a tuturor subwooferelor are un cadru special conceput pentru ca produsul să fie cât mai robust.

Materialele cele mai comune cu care sunt create subwooferele sunt, totuși, OSB, un fel de panou care se suprapune peste lemnul comprimat, capabil să garanteze performanțe flexibile, dar nici alegerea în locul MDF-ului, sau a aceluiași tip de creație, dar cu o densitate mai mică, nu este rea, mai ales pentru calitatea acustică excelentă pe care o garantează.

Recenzii ale celor mai bune subwoofere

Aceasta este lista de cele mai bune subwoofere din [year]:

Subwoofer Yamaha NS-SW200 Advanced YST II Subwoofer

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Modelul de Subwoofer NS-SW200 realizat de Yamaha se distinge în primul rând prin designul său rafinat și elegant, cu o carcasă albă ca gheața, linii curate și control prin intermediul butoanelor din față. Panoul de control este proiectat cu o înclinare de 45 de grade, astfel încât este convenabil să se acceseze funcțiile chiar și atunci când unitatea este așezată pe podea.

Una dintre cele mai apreciate caracteristici ale acestui dispozitiv este tehnologia patentată de Yamaha, numită Twisted Flare Port, care face ca forma conului să fie ușor spiralată și, în comparație cu cea tradițională, minimizează interferențele asociate sunetului. Sunetul este clar și profund, atât la redarea de filme, cât și la muzică.

Consumul redus de energie al amplificatorului integrat este, de asemenea, de lăudat, deoarece contribuie la conturarea unui produs de înaltă calitate în contextul utilizării casnice.

Acest amplificator de acționare digitală PWM, acronim de la Pulse Width Modulation, este ușor de adaptat la difuzoare și are o reacție de intrare foarte rapidă, ceea ce duce la o ieșire de sunet clară și limpede, fără distorsiuni sau zgomot de fond.

Yamaha YST-FSW050 Subwoofer avansat YST II

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Dimensiunile compacte și un design modern și atractiv fac din Subwoofer Yamaha YST-FSW050 un dispozitiv rafinat, de ultimă generație. De fapt, designul subwoofer-ului este rezultatul unui studiu de sunet și al unei atenții la detalii, în special în ceea ce privește sistemul de difuzie descendentă, care permite o cuplare perfectă cu componentele surround frontale și cu alte sisteme compacte, cu care nu interferează prin producerea de vibrații sau emisii magnetice.

Amplasarea ideală a acestui subwoofer este într-o cameră de dimensiuni medii, care corespunde la 20-30 de metri pătrați; chiar și în prezența altor dispozitive și mobilier importante, calitatea sunetului este clară și profundă, cu bas învăluitor și fără distorsiuni.

Ideal pentru a fi montat în rack într-un dulap special conceput împreună cu sistemele surround, subwooferul acestui model dispune, de asemenea, de tehnologia exclusivă Yamaha Active Servo II, care utilizează o conexiune directă între amplificator și difuzor, producând un sunet curat, fără distorsiuni.

Produsul se situează cu siguranță printre subwooferele din gama medie spre înaltă și este simplu de instalat și de pus în funcțiune; atunci când este combinat cu alte dispozitive de aceeași marcă, rezultatele sunt și mai bune. Ideal pentru cei care au spații destul de mici, dar nu doresc să facă compromisuri în ceea ce privește calitatea excelentă a sunetului, atât pentru conținutul audio, cât și pentru cel video.

Raportul calitate-preț, designul compact și elegant și performanțele ridicate au cucerit marea majoritate a clienților, care sunt covârșitor de mulțumiți.

Subwoofer Yamaha NS-SW300 Advanced YST II

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

The Subwoofer Yamaha NS-SW300 combină eleganța formei, ușurința de utilizare și inovația tehnologică într-un singur dispozitiv. Designul panoului frontal, pe care sunt amplasate comenzile, permite ca dispozitivul să fie instalat împreună cu un sistem compact, introdus într-un dulap rack, precum și pe podea.

În ceea ce privește calitatea sunetului, acest model garantează o performanță foarte ridicată, cu un bas clar, profund și definit, datorită tehnologiei patentate Yamaha Twisted Flare Port, în care secțiunea conului este ușor diferită de cea convențională, ceea ce duce la un rezultat puternic, fără distorsiuni sau zgomot de fond. Tehnologia Yamaha Active Servo Technology II încorporată de Yamaha permite un echilibru adecvat al sunetului, cu un efect controlat, precis și profund.

Pentru cei care caută un subwoofer de înaltă performanță pentru conținut audio și video, Yamaha Advanced YST II este un produs care încorporează tot ce este mai bun din tehnologia Yamaha, un brand de top și de pionierat în domeniul instrumentelor muzicale și al dispozitivelor electronice de amplificare a sunetului.

Perfect pentru utilizarea la domiciliu, în încăperi de dimensiuni medii și mari, subwooferul Advanced oferă senzații acustice de neuitat, fără cea mai mică perturbare și fără distorsiuni ale sunetului, mai clare datorită circuitului de feedback dublu; profilul este completat de sistemul auto-standby, care pornește automat după o neutilizare prelungită.

INDIANA LINE Subwoofer activ Bass 840 Putere 75 W

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Dispozitivul realizat de Linia Indiana are un design extrem de compact, solid și minimalist; rezultatul este un subwoofer elegant și discret, care se integrează foarte bine cu restul interiorului și cu alte sisteme moderne de automatizare a locuinței. Merită să ne oprim asupra compoziției cabinetului, care este realizat din lemn de calitate acoperit cu vinil, cu un finisaj negru mat total; aceste caracteristici ajută la distingerea subwooferului de altele din aceeași gamă de prețuri, care ar putea uneori să se încadreze în cele deja văzute.

În ceea ce privește performanța dispozitivului, sunetul de bas are un impact considerabil, completând foarte bine sistemele home theatre și hi-fi. O caracteristică foarte apreciată, în special de către cei care doresc să conecteze mai multe componente, este numărul mare de intrări, situate pe partea din spate a subwooferului.

Fiecare detaliu al acestui subwoofer este proiectat pentru a asigura o performanță excelentă, cum ar fi conul de 25 cm, poziționat în direcția podelei, și circuitul de feedback dublu, care evită orice distorsiune a sunetului, care este clar, omogen și profund. Dar asta nu este tot, deoarece picioarele, plasate pe partea inferioară a dispozitivului, sunt acoperite cu cauciuc, care, pe lângă faptul că nu alunecă, reprezintă sarcina acustică adecvată pentru frecvențele emise în direcție circulară. Acest lucru influențează foarte mult calitatea basului, care este și mai plin și mai cald.

Mediile în care subwooferul își exprimă cel mai bine funcționalitatea sunt suprafețele medii și mari, aproximativ până la 30 de metri pătrați.

Echo Studio – Boxă inteligentă cu sunet Hi-Fi și Alexa

Amazon Echo Studio

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Difuzorul inteligent de la Amazon este o boxă cu performanțe audio excelente și un design amuzant, reproducând un cilindru cu colțuri rotunjite, de culoare gri antracit. Calitatea sunetului este optimizată de cele cinci difuzoare integrate, poziționate în unghiuri diferite, astfel încât sunetul ajunge la ureche în direcții diferite, cu un efect plin și profund.

A alege Echo Studio înseamnă să favorizezi un dispozitiv activat și controlat prin comenzi vocale și compatibil cu Alexa, asistentul personal care organizează sarcinile, conținutul video și audio prin intermediul vocii tale. Difuzorul inteligent Echo Studio oferă o experiență 100% imersivă, deoarece pornește listele de redare de muzică, filme și seriale TV prin introducerea vocii; sunetul este puternic și controlat, chiar și cu volumul setat la maxim, și ajunge în fiecare colț al camerei, datorită formei sale cilindrice și a difuzoarelor interne amplasate strategic.

În panorama dispozitivelor audio și a sistemelor de sunet integrate, Echo Studio se prezintă ca fiind cel mai versatil, deoarece se conectează la alte dispozitive prin intermediul rețelei și funcționează foarte bine atât de unul singur, cât și conectat la alte dispozitive, cum ar fi un televizor inteligent. Calitatea sunetului este foarte bună, fără distorsiuni sau zgomote de fond, cu un bas profund și controlat.

Testul de turnesol care demonstrează performanța excelentă a Echo Studio se referă la reproducerea mixajelor 3D de la Amazon; ascultătorul poate închide ochii și percepe distinct originea instrumentelor individuale, având senzația clară de a fi pe scenă alături de muzicieni.

Un alt experiment recomandat este conectarea Echo Studio la telecomanda vocală Alexa Fire Stick 4k, care permite redarea simultană a mai multor conținuturi pe dispozitive diferite, schimbând experiența de vizionare și de ascultare. Aceasta este recenzia noastră completă.

Echo Studio | Difuzorul nostru cu cel mai bun sunet din toate timpurile, cu Dolby Atmos și Alexa |…

  • Bucurați-vă de un sunet cu adevărat captivant – Cele cinci difuzoare oferă un bas puternic, cu un sunet mai bine definit, mai puțină distorsiune, medii dinamice și înalte clare. Tehnologia Dolby Atmos adaugă…
  • Controlați muzica cu ajutorul vocii – Transmiteți melodii de pe Amazon Music, Apple Music, Spotify, Deezer și alte servicii muzicale. Cu Amazon Music HD puteți accesa peste 90 de milioane de melodii…

Jamo JM1060966 Subwoofer

Designul subwoofer-ului distribuit de Jamo este compact, discret și rafinat; culoarea deschisă cu granulația tipică a lemnului face ca produsul să fie potrivit pentru toate mediile, de la clasic la modern.

Considerat a fi unul dintre cele mai puternice subwoofere de acasă de pe piață, Jamo JM1060966 are o putere maximă de ieșire de 300 de wați, mult mai mare decât dispozitivele din aceeași gamă de prețuri.

Dar asta nu este tot, deoarece acest subwoofer compact și robust are un con mare, poziționat spre exterior, capabil să reproducă sunetul cu putere, cu bas profund și controlat, fără distorsiuni sau zgomot de fond. Ideal pentru redarea de conținut audio și video, subwooferul Jamo JM1060966 este perfect pentru instalarea în încăperi mari, unde efectele sonore sunt cel mai bine reproduse; în special gamerii vor observa că va fi esențial să reglați volumul spre minim, deoarece puterea sunetului este într-adevăr foarte mare.

Având în vedere caracteristicile tehnice și estetice, performanțele ridicate și raportul calitate-preț excelent, subwooferul Jamo se dovedește a fi o alegere foarte satisfăcătoare.

Concluzii și considerații finale

Acum că aveți la dispoziție toate aceste informații utile, puteți alege singur subwooferul care vi se potrivește cel mai bine și puteți înțelege cum să vă transformați dorințele și nevoile în realitate.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri