6.9 C
București
marți, februarie 27, 2024
AcasăȘtiriCel mai bun suport TV de tavan

Cel mai bun suport TV de tavan

Date:

Stiri Similare

Atunci cand nu dispui de suficient loc liber in camera suportul pentru televizor cu prindere in tavan poate sa fie o idee buna. Acest tip de prindere este si mai util daca aveti un aparat tip LED cu o diagonala mai mare.

[rpt name=”3547-copy-2″]

 

Acest tip de prindere a televizoarelor pe perete in ultima perioada a devenit tot mai popular pentru instalarea achipamentelor electronice, suportul tv cu prindere in tavan iti ofera un design modern si o noua dimensiune asupra camerei. Pentru a oferi cea mai buna perspectiva asupra televizorului se ia in calcul si designul locuintelor care includ si pozitionarea televizoarelor cu ajutorul acestor suporturi tv. Mai jos gasiti 5 modele recomandate de echipa noastra iar sub ele gasiti si un ghid de cumparare.

Modele recomandate in raport calitate/pret

Suport TV de tavan A+ CMB344, 32”-70”

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Ai acum cea mai buna ocazie sa economisesti spatiu pretios din camera ta si sa iti amenajezi micul tau cinema acasa, locul perfect pentru vizionat filme si seriale. Suportul TV de tavan de la A+ este foarte versatil si permite un unghi de inclinare in jos de 15° si 360° rotatie pentru a-l pozitiona exact cum doresti. Cadrul rezistent de otel din care este confectionat acest suport TV de tavan asigura durabilitate sporita. Diagonala minima suportata este de 32 inch iar cea maxima de 70 inch. Suportul rezista pana la o greutate de 50kg.

Suport TV de fixare pe tavan 26 – 42″/66 – 107 cm 20 kg

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Pe locul 2 iti prezentam o alternativa interesanta pentru fixarea TV-ului tau in tavan. Acest suport TV este realizat din metal, asigurand o rezistenta ridicata. Unghiul de mobilitate al suportului este de 25° atat vertical cat si orizontal. Diagonala maxima suportata este de 42 inch iar greutatea maxima de 20kg.

Suport TV de tavan Blackmount S54, 22”-32′

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Suporturile TV de la Blackmount sunt cunoscute in intreaga lume datorita calitatii din care sunt realizate. Acest suport dispune de o functie de inclinare pe verticala de 20° si o rotire de 90°. Distanta de la tavan este reglabila si poate varia intre 50 si 80cm. Diagonala minima suportata este de 22 inch iar cea maxima de 32 inch.

Suport Tavan Maclean MC-504B, 23″ – 42″, 30 kg

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Suportul TV de la Maclean are un raport calitate-pret excelent si reprezinta o alegere ideala daca doresti sa economisesti spatiu si sa iti creezi atmosfera perfecta in camera pentru vizionarea de filme, seriale sau emisiuni. Inaltimea reglabila a manerului variaza de la 625 la 875 mm, suportul poate fi rotit la 360° iar greutatea maxima suportata este de 30kg. Diagonala maxima 42 inch.

Suport TV de Tavan DS-076 Reglabil, 32”-63″

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Este important de mentionat faptul ca acest suport TV de tavan include in kit absolut toate echipamentele necesare pentru instalare, de asemenea si adaptoarele VESA sunt incluse. Placuta de tavan permite un bun cable management pentru un aspect cat mai organizat. Greutatea maxima suportata este de 60kg iar diagonala maxima de 63 inch. Compatibilitatea vesa este de 800 x 600.

Cum alegi un Suport TV pentru tavan

Designul locuințelor din prezent include și poziționarea aparatelor electronice și electrocasnice , air majoritatea modelelor de televizoare au dimensiuni variabile și este nevoie de fixarea lor și montarea într-un spațiu potrivit din locuință, pentru a oferi familiei și prietenilor cea mai bună perspectiva asupra ercanului TV asupra ecranului. Din aceste motive au fost create suporturile pentru perete pentru modelele HD de ecrane și televizoare, înlocuind aproape total standurile clasice pentru televizoare.

Tipuri de suporturi TV

Aceste suporturi pentru montat ecranele tv pot fi la rândul lor de mai multe feluri: suport fix, tilt sau swivel:

  • Suporturile fixe reprezintă cea mai banală varianta de suport TV, atât că aspect cât și că grad al complexității structurii. Un suport fix permite fixarea ecranului foarte aproape de perete, făcând imposibilă mișcarea sau strâmbarea acestuia, fiind recomandat doar pentru camerele în care televizorul trebuie montat pe perete într-o direcție dreapta, că de exemplu plasat frontal spre canapeaua din living,
  • Suportul de tip tilt este de fapt o modificare imbunatatia a suportului fix, înclinarea făcându-se doar in plan vertical, într-o procent de circa 10-15%.
  • Suportul swivel se mai cheamă și suport pivotant, fiind cel mai performant și eficient din punct de vedere tehnic. Este de fapt un braț articulat a cărui bază se montează pe perete, ecranul TV fiind montat în vârful brațului, permițând ecranului să fie vizualizat din orice unghi.

De ce sa alegi suport TV de tavan

Nu întotdeauna suportul tv se montează pe perete.Un suport pentru TV, care are o prindere pe tavan, poate fi o idee excelență atunci când nu dispui de suficient spațiu în încăpere. Un astfel de suport este foarte util dacă ai un ecran de tip LCD sau LED, de exemplu, cu o diagonală mai mare. Fiind atârnat direct din tavan, va fi mai confortabil de urmărit chiar și din pat, iar ecranul televizorului va fi protejat, deoarece nu va putea fi spart sau trântit pe jos de animale sau de copii. Multe cluburi, baruri sau restaurante apelează exact la acest tip de montaj al ecranelor pentru a limita accesul la ecran și pentru o mai bună vizibilitate pentru clienți. Televizoarele și ecranele LCD variază foarte mult în dimensiuni, deci întotdeauna trebuie să luați un suport pentru TV care se potrivește ecranului. Cum această caracteristică este de obicei trecută că plajă de valori , nu este fixă, alege un model care se încadrează în diferite diagonale, pentru un eventual upgrade

Dispozitivul este realizat că o construcție metalică, ce cuprinde o tijă care coboară din tavan, o placă de fixare pe zid, precum și un suport pentru montarea ecranului tv. Atunci când este vorba de siguranță, utilizatorii și telespectatorii au anumite opinii despre cele mai bune suporturi TV de tavan. Instalarea unui ecran tv agățat de tavan trebuie să respecte anumite condiții. Placă trebuie să fie fixată cu șuruburi de jur-împrejur sau cel puțîn în 5-6 puncte, așa încât suporte greutatea suportului și a televizorului . Este de dorit un suport sigur care suportă o sarcina de cel puțin 25 kg.Tijă de susținere trebuie să fie rigidă și solidă, pentru a nu permite nici un balans ce ar putea pune în pericol suportul tv.

Caracteristici tehnice

Nu toate televizoarele sunt au același volum și greutate, plasmele fiind de obicei cele mai grele, iar noile tipuri de televizoare LED sunt cele mai ușoare, în special cele care au diagonale mari. Este important de știut că televizoarele de exterior sunt mult mai grele decât cele de interior, iar la achiziția unui suport verificați întotdeauna greutatea televizorului ( nu luați în considerare și piciorul de sprijin, pe care îl veți da jos când montați suportul) . Este preferabil alegeți un suport mai solid decât să riscați să cadă televizorul din suport.

Găurile de montare de pe spatele televizorului reprezintă un element tehnic care trebuie potrivit perfect, adică trebuie aleasa distanța corespunzatoare dintre găurile de montare de pe spatele televizorului și cele de pe suportul TV. Standardul actual folosit de majoritatea producătorilor este VESA, însă există mai multe variante standardizate, necesare pentru a acoperi diverse combinații de greutăți

Este bine să achiziționați un suport lat, cu cel puțîn 2 tije și 4 șuruburi metalice, de preferat din plastic, pentru îmbinarea TV-ul. Evident, un sistem cu brațe reglabile va fi în stare să susțînă ecrane de diferite dimensiuni și diagonale. Confortul privitorului este o caracteristică foarte importantă. Un suport TV de tavan, realizat telescopic, va permite reglarea înălțimii, iar un suport care permite înclinare în jos va putea fi aplecat, pentru a oferi o vizibilitate optimă asupra ecranului, indiferent de cât de sus este montat (gradul de înclinare e specificat de producător). Dacă alegeți un suport cu mecanism de rotire la 360 de grade va fi observat din orice colț al încăperii, fiind util, dacă nu intenționezi să-l amplasezi în colț.

 

Andreea M.
Andreea M.
Despre mine

Ultimele Stiri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.