19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriCel mai bun termometru pentru copii

Cel mai bun termometru pentru copii

Date:

Stiri Similare

Din momentul în care îmbrățișezi pentru prima dată puiul de om pe care Dumnezeu ți l-a oferit începi să experimentezi o întreagă gamă de sentimente: iubire, mândrie, bucurie, dar și… frică.

Teama apare imediat în peisaj , tocmai din dorința de a nu face vreo greșeală în ceea ce îl privește pe cel mic și de a-i oferi tot ce este mai bun. Din cauza acestor griji care se instalează în inima părintelui, orice plânset, orice strănut sau reacție mai diferită vor deveni extrem de îngrijorătoare și vor aprinde și mai tare teama de a nu greși.

Însă, în cazul în care febra apare în peisaj, butonul de alarmă se activează și mai tare . Orice bebeluș va ajunge mai devreme sau mai târziu să aibă febră, întrucât acesta este modul organismului de a se apăra contra virusilor și bacteriilor cu care corpul său vine în contact . Și cum partea creierului uman care are rolul de a regla temperatura internă nu este complet dezvoltată în cazul celor mici, este normal ca aceștia să fie mai sensibili și să reacționeze mult mai rapid la orice problemă cu care corpul lor se confruntă.

În aceste momente, cel mai important lucru pe care va trebui să îl faci va fi acela de a monitoriza în permanență febra copilului . Prin urmare, orice părinte ar trebui să dispună de un termometru eficient , pe care să îl poată utiliza cu încredere atunci când aceste situații apar.

Este important să ai garanția că instrumentul este precis, ușor de utilizat și că va indica temperatura cu maximă siguranță.

Cum alegi cel mai bun termometru pentru bebeluși ?

Atunci când vine vorba de sănătatea copilului tău , nu poți face compromisuri, improvizații sau alegeri pripite. De aceea, este important să faci achiziția cu maximă atenție, orientându-te după cele mai sigure produse, care au certificare din partea organismelor autorizate și care să fie în același timp eficiente și rezistente.

Forumurile pentru părinți sunt pline de discuții contradictorii și debusolante, întrucât produsul considerat ideal de un utilizator poate reprezenta cea mai proastă alegere pentru un alt părinte. Tocmai de aceea, am realizat în mod obiectiv o analiză a acestor instrumente și am alcătuit o serie de criterii de selecție pe care să le iei în considerare în momentul achiziției. Iată factorii pe care trebuie să îi verifici pentru a alege cel mai bun termometru pentru bebeluși :

Tipul

Odată cu evoluția instrumentelor medicale, au apărut pe piață mai multe categorii de termometre.

Termometrele cu mercur au în spate un istoric bogat, fiind cele mai utilizate în trecut datorită preciziei lor bune. Riscurile la care erau supuși copii au făcut însă ca aceste dispozitive să piardă din popularitate. Orice mică fisură a recipientului cu mercur putea produce efecte grave , motiv pentru care astăzi termometrele cu mercur nu mai sunt prezente pe piață .

Succesiv, cele care au luat locul acestora sunt termometrele digitale , instrumente capabile să indice clar valoarea temperaturii și care nu necesită o durată lungă pentru măsurarea ei. Au prețuri variate , astfel încât se găsesc pe piață termometre digitale pentru toate buzunarele.

În prezent cele mai apreciate sunt termometrele cu infraroșu , aparate ideale atunci când vine vorba de rapiditatea măsurării temperaturii și de gradul preciziei. Cele care stau la baza principiului de funcționare al acestui instrument sunt radiațiile infraroșii emise de corpul uman, în funcție de care se înregistrează temperatura.

În mai puțin de 5 secunde vei putea afla temperatura micuțului, întrucât nu este absolut necesar ca termometrul să atingă copilul. Tocmai datorită acestui lucru, poți utiliza termometrul și pentru a verifica apa de baie sau mâncarea bebelușului.

Zona de utilizare

Specialiștii în pediatrie confirmă faptul că cel mai indicat tip de termometru este cel rectal, instrument capabil să indice temperatura cu un nivel de precizie foarte înalt.

Și termometrele axilare sau cele orale pot fi o bună soluție, mai ales pentru copii mai mari ca vârstă, de peste 2 ani. În ceea ce privește termometrul de frunte sau cel de ureche, instrumente care aparțin din gama produselor cu infraroșu, este important să verifici dacă modelul ales are anumite certificări în ceea ce privește performanța sa și dacă a oferit rezultate bune în urma testelor la care a fost supus.

Timpul de măsurare

Atunci când bebelușul e bolnav îți vei dori să poți afla cât mai repede dacă are sau nu febră , de aceea este indicat să optezi pentru un dispozitiv cât mai rapid, cu un timp de măsurare cât mai mic.

Nu vei reuși să convingi un copilaș să stea liniștit și să aștepte pentru prea mult timp, mai ales atunci când este bolnav, de aceea evită termometrele care depășesc un timp de măsurare de 30 de secunde.

Un termometru digital necesită în general de la 10 până la 90 de secunde pentru determinarea temperaturii , în timp ce pentru un dispozitiv cu infraroșu 5-10 secunde sunt suficiente.

Unitatea de măsură

Nu uita să verifici dacă termometrul afișează valorile determinate în concordanță cu sistemul de măsurare pe care îl cunoști și pe care știi să îl interpretezi. Pe piață există și modele care folosesc sistemul american , afișând temperatura în grade Farenheit. Prin urmare, dacă ești familiar cu sistemul metric ai grijă să nu achiziționezi din neatenție produsul greșit.

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Termometre pentru copii

Locul 1. Termometru 6in1 EASYCARE Baby

Iti prezentam unul dintre cele mai bune termometre pe care le poti achizitiona pentru a masura temperatura copilului tau. Termometrul non-contact 6in1 EASYCARE Baby este modern si poate fi folosit in multiple moduri. Acesta utilizeaza tehnologia cu senzori infrarosii pentru a masura temperatura in aproximativ 1 secunda. Termometrul este testat clinic si poate fi folosit atat acasa in scop personal cat si de catre medici intr-un mediu profesional precum clinici, spitale si asa mai departe. Termometrul este unul non-contact si masoara temperatura de la o distanta de 3-5cm de frunte.

Locul 2. Termometru digital pentru copii non contact JZK-601

Termometrul JZK-601 poate fi cu usurinta considerat un dispozitiv foarte avansat din punct de vedere tehnic, avand o tehnologie care ii permite sa fie folosit pentru 3 scopuri: masurarea temperaturii corporale de pe frunte, non-contact, de la doar cativa centimetri, masurarea temperaturii oricarei suprafete din casa dar si temperatura din camera, toate aceste lucruri multumita tehnologiei cu infrarosu care masoara temperatura in doar 1 secunda. Acum nu mai este nevoie sa-ti trezesti copilul pentru a-i lua temperatura, trebuie doar sa apropii termometrul de frunte, fara sa-l atingi, si obtii temperatura exacta intr-o secunda.

Locul 3. Termometru digital iMK®

Termometrul digital iMK este alegerea ideala pentru cei ce vor un termometru cu un raport calitate-pret foarte bun. Chiar daca nu foloseste o tehnologie la fel de sofisticata in comparatie cu termometrele prezentate anterior, acesta are totusi cateva functii interesante care te pot convinge sa il cumperi. Masurarea temperaturii se face foarte usor iar afisarea exacta a acesteia presupune asteptarea unui timp de 60 secunde. Un avantaj este functia de memorare care iti permite sa salvezi temperaturile pentru comparatii ulterioare. Varful flexibil al termometrului faciliteaza utilizarea si totodata permite dezinfectarea cu usurinta. Produsul include baterii.

Locul 4. Termometru pediatric 3 in 1

Acest termometru pediatric 3 in 1 este tot ce ai nevoie daca esti in cautarea unui termometru pentru copii la un pret redus. Termometrul are un afisaj digital cu led care iti permite sa vezi cu usurinta temperatura afisata chiar si atunci cand lumina din incapere este redusa. Varful flexibil al termometrului ii ofera copilului tau maximul de confort. Timpul de masurare este de aproximativ 10 secunde iar functia de memorare a temperaturilor este disponibila.

Locul 5. Termometru digital OMRON EcoTEMP Basic

Termometrul digital de la OMRON este o alegere foarte buna daca esti in cautarea unui termometru simplu, care sa iti afiseze temperatura si care sa nu te complice cu prea multe functii. Acesta poate fi folosit pentru uz oral, axilar si rectal iar timpul de masurare a temperaturii variaza intre 60, 80 si 120 secunde in functie de tipul de masurare ales. Termometrul are un varf rotunjit pentru un plus de confort in timpul masurarii. Dispozitivul are functie de inchidere automata dupa o perioada in care nu este folosit.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri