26.3 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăȘtiriCea mai buna aeroterma

Cea mai buna aeroterma

Date:

Stiri Similare

La începutul sezonului rece începem să ne gândim cum vom asigura căldură în căminul nostru. De confortul din casa noastră depinde sănătatea familiei noastre, iar atunci este necesar si trebuie să găsim cele mai bune metode de încălzire a casei.

Dacă luați decizia unei soluții de încălzire folosind o sursă de căldură care să funcționeze rapid, cea mai bună aerotermă este varianta optimă. Comparativ cu alte sisteme de încălzire ce nu necesită a fie încorporate , aerotermă se dovedește a fi o soluție practică și accesibilă.

Cum alegi cea mai buna aeroterma?

Aeroterma se definește ca fiind un aparat de încălzire ce funcționează în principiu pe bază de electricitate. O rezistență electrică generează căldură, care este difuzată în încăpere folosind un ventilator cu elice mișcându-se la o viteză ce va păstra temperatura ridicată. Aerotermă este o soluție pe termen scurt mai eficienta că radiatoarele, convectoarele sau chiar caloriferele electrice, datorită dimensiunilor reduse și a rapidității în difuzarea căldurii. Prețul redus și accesibilitatea aerotermelor le fac potrivite pentru orice buget și devin un mijoc de încălzire temporară căutat și popular Aeroterma este în esență un aparat electric care poate genera costuri importante în consumul de energie electrică. E bine să alegi un aparat care oferă căldură și îndeplinește anumite condiții referitoare la nivelul căldurii, dar consumând în mod rezonabil curent electric. Anumite criterii de selecție se impun pentru a nu greși în viitoare investiție și pentru a satisface în mod corect necesitățile casei tale.

Tipuri de aeroterme

Într-o clasificare simplă, aerotermele pot fi de două tipuri: aeroterme convenționale sau aeroterme industriale. Dacă nu este specificată destinația aerotermei este mai greu de cunoscut dacă e vorba de o aerotermă convențională sau industrială. Pentru casă se utilizează de obicei aeroterme convenționale, iaer cele industriale sunt destinate strict spațiilor mari și halelor de producție

Aeroterme convenționale

Un aparat de încălzire este pentru uz casnic sau pentru uz industrial dacă aveți posibilitatea să verificați puterea acestuia, precum și volumul de aer cald capabil să îl difuzeze constant și eficient. În principiu, modelele convenționale oferă o putere cuprinsă între 1500-2500W, ceea ce înseamnă că puterea de încălzire acoperă un volum de aproximativ 20 – 40 mc de aer. Astfle de parametri sunt suficienți pentru o locuință de dimensiuni reduse sau un apartament.

Aeroterme industriale

Aerotermele industriale sunt alese în cazul în care ai nevoie să încălzești o locuință mai mare sau un spațiu mai larg gen depozit, magazie, hala. Modelele electrice potrivite au o putere de minim 3000W și sunt în stare să încălzească un perimetru de aproximativ 30 mp. Dacă aveți nevoie să incalziti suprafețe și mai mari, se pot alege aerotermele cu GPL sau motorină, care au o putere mare de încălzire, fiind potrivite pentru spații de peste 200 mp.

Clasificare în funcție de modul de încălzire

În funcție de modul de a încălzi al aerotermei, ele se clasifică în două mari categorii; aeroterme cu ventilatoare și aeroterme cu convecție. Alegerea aerotermei va depinde de rapiditatea de încălzire a spațiului și de nivelul de păstrare a efectului termic.

Aerotermă cu ventilator

Aerotermă cu ventilator va difuza aerul încălzit de rezistența incandescentă, încât aerul din încăpere va fi încălzit forțat. Procesul de încălzire este foarte rapid și  practic vei simți căldura imediat, dar deoarece camera nu apucă să se încălzească în totalitate, efectul de căldură se va pierde rapid după ce aerotermă nu mai funcționează.

Aerotermă cu convecție

Acest tip de aerotermă încălzește aerul treptat. O astfel de soluție este propiece unui spațiu în care este preferabilă o încălzire treptată a aerului, unde aveți obiecte care nu se comportă bine la schimbări bruște de temperatura. Aparatele cu convecție sunt concepute pentru degajarea căldurii pe verticală, încălzind aerul și căldură rezistând mai mult.

Alimentare. Sistemul de alimentare trebuie luat în considerare înainte de a alege un model de aerotermă pentru casă ta. Pe piață se găsesc modele electrice sau care folosesc combustibili, motorină sau GPL (gaz petrolier lichefiat). Dacă e vorba de spații industriale mare, atunci soluția cu GPL sau benzină este preferabilă, cum ar fi hale, depozite, șantiere, spații în care încălzirea cu curent electric nu este o soluție dorită. Pentru uz casnic însă, încălzirea cu o aerotermă electrică este preferabilă. Dimensiunile reduse și modul silențios de încălzire fac aerotermă electrică ideală pentru uz casnic normal. Este o alegere sigură din punct de vedere al poluării, nu emite noxe și căldură degajată este sub control. Spațiile mici că dimensiune pot fi încălzite în mod eficient de aerotermă electrică, fără un consum exagerat de electricitate

Dimensiune .Varianta unui sistem de încălzire simplu ,portabil, să nu ocupe mult spațiu, te va duce către soluția încălzirii cu aerotema. O aerotermă electrică are dimensiuni potrivite chiar și într-un spațiu limitat, este ușoară și foarte simplu de mutat dintr-o camera în altă. Greutatea unei aeroterme electrice este una modică, nu depășește 5 kg, și are o bună stabilitate pe plan orizontal fiind potrivită aproape pe orice suprafață de pardoseală

Formă și design. În general aparatele de încălzire sunt destul de inestetice, având un aer banal. Cele mai comune culori în care veți găși aeroterme sunt albul, grîul metalic, negrul, iar formă clasică paralelipipedică este ușor de armonizat în orice decor, chiar dacă designul este departe de a fi original sau estetic.

Parametri tehnici ai aerotermelor

Termostat. Reglarea temperaturii aerotermei se face cu ajutorul unui termostat care să regleze, să oprească sau să pornească aparatul în funcție de temperatura din cameră, în funcție de căldură care trebuie oferită încăperii.

Reglaj în trepte de ventilare. O aerotermă ar trebui să aibă cel puțîn 3 trepte de reglaj pentru viteză de ventilare și pentru temperatura degajată. În acest mod se controlează consumul de energie mai bine.

Protecție anti-freeze. Este o funcție de folos atunci când folosești aerotermă în dependințele locuinței , gen cămară, debara, garaj, pivniță sau atunci când o folosești într-o casă de vacanță.

Led luminos. Un led indicator luminos este ideal fie pentru a arată că aparatul este în funcțiune, fie pentru a semnala probleme de funcționalitate a aerotermei.

Oprire automată. Este interzis să acoperi grilajul aerotermei atunci când aerotermă funcioneaza. O funcție de oprire automată atunci când este acoperit aparatul trebuie să fie o condiție esențială pentru alegerea unei aeroterme de bună calitate.

Treaptă pentru aer rece. Pe timp de vara, există posibilitatea unui efect de răcorire și ventilare, folosind aer rece, dar din păcate funcția de ventilare nu este atât de performantă pentru că puterea de răcire nu va fi niciodată egală cu puterea de încălzire a aerotermei.

În concluzie, alegerea aerotermei potrivite trebuie să țină cont de toți factorii enumerați și să corespundă condițiilor pe care vi le doriți pentru a asigura încălzirea corespunzătoare a căminului dumneavoastră

Top aeroterme raport calitate/pret

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

Aeroterma Rowenta Air Force HQ7112F0

Bucura-te de confort sporit pe tot parcursul anului datorita lui Air Force 2 in 1, cea mai puternica aeroterma si cel mai performant si silentios ventilator de la Rowenta. Aceasta beneficiaza de tehnologia patentata Air Circulator ce asigura o circulatie optima a aerului pe intreaga suprafata a camerei pentru incalzire si improspatare rapida.

2

Taurus Alpatec RCMB 23

Putere: 2000W,

clasa energetica A,

display LED,

element de incalzire ceramic PTC,

2 trepte de putere: 1000 / 2000W,

3

Argo Pepita

– Are 2 moduri de incalzire – ECO/ CONFORT
– Element de incalzire cu rezistenta ceramica
– Ventilator puternic
– Functie de oscilatie
– Culoare – gri inchis

4

Rowenta Instant Comfort Aqua SO6510

Design Compact
Destinat pentru Interior
Functii Termostat reglabil
Termostat de siguranta
Trepte putere 2
Putere maxima 2400 W

5

Fakir HT 400

Aeroterma ceramica turn Fakir prestige HT 400 combina designul sau aparte si modern, reprezentat de culoarea alb lucios, cu puterea mare de incalzire. Temperatura poate fi controlata rapid si confortabil cu ajutorul telecomenzii cu infrarosu.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri