26.3 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăȘtiriCele mai bune aspiratoare Dyson: Recenzii

Cele mai bune aspiratoare Dyson: Recenzii

Date:

Stiri Similare

Pe această pagină veți găsi un ghid de cumpărare pentru cele mai bune aspiratoare Dyson. După o scurtă trecere în revistă și o prezentare generală a uneia dintre cele mai bune companii din lume, veți găsi recenzii ale celor mai bune aspiratoare.

Unul dintre aparatele electrocasnice care nu poate lipsi cu desăvârșire dintr-o casă este, fără îndoială, aspiratorul. De-a lungul anilor, a existat o evoluție continuă a modelelor nu numai din punct de vedere estetic, ci și, mai ales, din punct de vedere funcțional, odată cu introducerea unei tehnologii din ce în ce mai avansate și de ultimă oră.

Pe piață există multe modele diferite produse de tot atâtea companii, tot atâtea alternative valide la Dyson, dar numai unele dintre ele se pot lăuda cu eficiență și fiabilitate ridicată. Una dintre cele mai importante companii din acest sector este Dyson, care a făcut o mare vâlvă în ultimii ani prin lansarea aspiratoarelor ciclonice și superputernice.

Dar care sunt cele mai bune aspiratoare Dyson și ce caracteristici tehnice le diferențiază? Haideți să aflăm împreună în ghidul nostru de alegere.

Dyson: O scurtă istorie a companiei

Logo-ul oficial Dyson

Dyson este o companie britanică fondată în 1978 care, de mulți ani, se ocupă cu proiectarea și fabricarea de aparate de uz casnic, cum ar fi aspiratoare, ventilatoare, purificatoare de aer și, recent, și lămpi cu LED și lămpi inteligente.

Datorită inovației continue a produselor sale și integrării tehnologiilor de ultimă oră menite să îmbunătățească eficiența și versatilitatea aparatelor de uz casnic, a reușit să obțină un succes enorm în întreaga lume și a devenit numărul unu în sectorul aparatelor de uz casnic.

După cum am menționat deja, în urmă cu câțiva ani a făcut multă vâlvă cu introducerea pe piața internațională a primelor modele de aspiratoare ciclonice pentru uz casnic; o adevărată revoluție tehnologică care a atras imediat atenția a numeroși pasionați din întreaga lume, datorită și raportului excelent calitate-preț al produselor sale.

În prezent, gama sa este compusă din numeroase aspiratoare de diferite dimensiuni și puteri, care se potrivesc perfect oricărei cerințe sau nevoi a clienților. În cele ce urmează vom descoperi care sunt cele mai bune modele, analizând caracteristicile tehnice și estetice care fac aceste aparate unice.

Cele mai bune aspiratoare Dyson

Aceasta este lista de Cele mai bune aspiratoare Dyson din [year]:

Dyson V15 Detect

Dyson V15 Detectă

 

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Noul Aspirator Dyson V15 Detect este urmașul direct al modelului V11 și împărtășește câteva aspecte estetice cu acesta din urmă, dar se diferențiază printr-un compartiment tehnic complet revizuit și modernizat, care garantează performanțe net superioare, precum și prin câteva caracteristici noi, cum ar fi prezența unei noi perii cu peri laser ultra-moale, a sistemului anti-curcubeu și a unor noi senzori.

În ceea ce privește designul, acesta prezintă forma cilindrică clasică cu care Dyson ne-a obișnuit până acum, cu recipientul de praf integrat și sistemul de pornire/oprire care seamănă aproape cu un declanșator. Bateria, pe de altă parte, este poziționată în partea inferioară a șasiului și este complet detașabilă, această alegere face ca înlocuirea acesteia să fie mult mai rapidă și mai ușoară și crește și mai mult nivelul de siguranță al întregului aparat.

Acesta oferă până la 60 de minute de utilizare continuă și se reîncarcă complet în aproximativ 4,5 ore. Greutatea totală a aparatului Dyson V15 Detect este de aproximativ 2 kg (3 kg atunci când sunt montate toate accesoriile suplimentare).

Așa cum am menționat mai devreme, există un sistem laser direct în perie și are funcția de a ilumina spațiul imediat lângă peri, astfel încât să aveți întotdeauna o idee precisă despre locul de pe podea sau diverse suprafețe unde aveți nevoie de mai multă atenție pentru o curățare temeinică. Există, de asemenea, un senzor piezoelectric inovator care indică în timp real natura biologică a murdăriei colectate în interiorul recipientului cu o capacitate de 0,8 l. De asemenea, este demn de remarcat nivelul scăzut de zgomot la viteză mare, care nu depășește niciodată 76dB.

Dyson V11

Dyson V11

 

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Așa cum am descris mai înainte, sistemul Dyson V11 este modelul predecesor al modelului mai modern V15 Detect, dar continuă să fie un aparat respectabil care reușește să satisfacă toate nevoile unui client obișnuit.

Până la lansarea modelului V15, Dyson V11 a fost pentru o lungă perioadă de timp cel mai avansat model de aspirator din industrie, datorită în principal unui motor super-puternic și introducerii diferitelor tehnologii, cum ar fi mini-ecranul LCD și bateria cu șapte celule, care asigura o autonomie totală inimaginabilă până la acea vreme.

În plus, acționând direct de pe ecranul integrat, este posibilă și selectarea diferitelor moduri de funcționare disponibile, inclusiv ECO (pentru timpi de curățare scurți și un consum de energie foarte redus), MIDDLE (modul clasic potrivit pentru orice situație) și BOOST (conceput pentru toți cei care doresc o curățare foarte rapidă și puternică; dintre toate modurile, acesta este cel care necesită și cea mai mare cantitate de energie).

Din punct de vedere tehnic, există, de asemenea, un sistem inovator de golire a containerelor definit ca fiind un piston; foarte ușor de utilizat și cu o calitate excelentă a construcției.

Peria motorizată din partea inferioară a tubului principal este de tip High Torque, are peri foarte moi care se adaptează perfect la orice suprafață, datorită și tehnologiei Dyson DLS care gestionează automat puterea de aspirare în funcție de tipul de podea pe care acționează peria. Din păcate, nu este printre cele mai ușoare din gama de produse și acest lucru ar putea fi un mare dezavantaj.

Dyson outsize

Dyson outsize

 

Modelul Dyson Outsize este practic identic cu V11 văzut mai sus, dar diferă de acesta din urmă în principal prin dimensiunea mai mare a șasiului și prin peria High Torque.

Este în prezent aspiratorul fără fir cu cea mai mare perie motorizată din lume și a fost conceput pentru a oferi un confort și o eficiență sporită tuturor clienților care trebuie să curețe și să îndepărteze zilnic murdăria de pe suprafețe foarte mari, ceea ce, în cazul modelelor clasice, necesită un efort fizic mare, precum și un consum foarte mare de energie.

Alte inovații tehnice includ dimensiunea recipientului de praf, care este, de asemenea, mai mare și are o structură ușor revizuită care garantează o mai mare fiabilitate și siguranță, în special atunci când este încărcat complet.

Dimensiunile și greutatea mai mari necesită, de asemenea, o putere mai mare, iar Dyson nu a stat cu mâinile în sân, de fapt, numărul de cicloni creați în interiorul tubului principal a crescut la 18, garantând o performanță fără precedent. Un produs cu siguranță nu pentru toată lumea, excelent pentru uz profesional sau pentru îndepărtarea prafului și a murdăriei de pe suprafețe foarte mari cu un efort minim.

Dyson Cyclone V10

Dyson Cyclone V10

 

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Dyson V10 Cyclone a intrat pe piața internațională în urmă cu câțiva ani. Încă de la prima sa apariție, a reușit să atragă atenția multor fani ai sectorului datorită unui design modern și atractiv și mai ales datorită unei puteri care promite să realizeze orice sarcină de curățare într-un timp foarte scurt și cu un consum redus de energie.

Unul dintre principalele puncte forte ale Cyclone V10 este, fără îndoială, dimensiunea corpului central, care este deosebit de compact și reușește să limiteze în mod eficient greutatea totală, ceea ce face ca acest dispozitiv să fie foarte ușor de manevrat și de utilizat chiar și în cazul unei utilizări prelungite și intense.

În comparație cu modelele anterioare, nu are o perie motorizată High Torque, ci una Direct Drive; puterea livrată este mai mică, dar totuși foarte apreciabilă, în special pentru o utilizare pur domestică (cu 25% mai mare decât cea a modelului Dyson V8).

Nu există un mini ecran LCD și lipsesc, de asemenea, modurile de operare suplimentare.

Autonomie excelentă a bateriei (până la 60 de minute de utilizare). Cyclone V10 este alegerea ideală pentru oricine caută un aspirator puternic și ușor, care ocupă puțin spațiu și este mai mult decât accesibil.

Dyson V8

Dyson V8

 

Dyson V8 este aspiratorul fără fir perfect pentru gospodăriile obișnuite de pretutindeni sau pentru oricine caută un produs practic, ușor (doar 2,6 kg) și, mai presus de toate, fiabil. Designul nu este unul dintre cele mai moderne sau inovatoare pe care le-am văzut până acum, dar este apreciat totuși datorită unei combinații de culori care combină albastru electric și galben strălucitor cu griul metalic al structurii principale.

Motorul ciclonic amplasat în interiorul șasiului dezlănțuie o putere maximă de 115 wați (printre cele mai mari valori din gama sa de prețuri) și îi permite să îndepărteze orice urmă de praf sau murdărie de pe toate suprafețele. În plus, prezența unui tub lung și ușor vă permite să ajungeți chiar și în cele mai ascunse colțuri ale casei dvs. fără mari dificultăți, pentru o curățare completă și de durată.

Periile prezente nu sunt motorizate, sunt deosebit de moi și rezistente și nu provoacă zgârieturi nici măcar pe suprafețele foarte delicate. Rezervorul este complet detașabil și poate fi curățat în câțiva pași simpli.

Nivelul de zgomot, în special atunci când se utilizează aspiratorul la viteză maximă, nu este printre cele mai scăzute (86dB), dar este totuși suportabil și nu reprezintă o problemă în clădirile de apartamente.

Dyson Omni-Glide

Dyson Omni-Glide

 

Mătură electrică Dyson Omni-Glide oferă o fiabilitate și o manevrabilitate deosebite în doar 2 kg în total. Dimensiunile și greutatea mai mici înseamnă, de asemenea, utilizarea unui motor și a unei baterii cu putere și autonomie limitate, dar totuși utile pentru curățarea eficientă a încăperilor mici și fără un efort fizic mare.

În modul ECO, sunt garantate până la 20 de minute de utilizare neîntreruptă, dar acest lucru se reduce la aproximativ 5 minute dacă este activat modul MAX, cel mai puternic dintre cele trei disponibile. Acesta se reîncarcă complet în 3 ore și este ușor de îndepărtat pentru o înlocuire rapidă și sigură. Din păcate, nu există LED-uri care să indice starea de încărcare, astfel încât nu se poate ști în timp real câtă autonomie a mai rămas în timpul utilizării.

Motorul prezent este Dyson Hyperdimiun, care poate atinge o viteză de aproximativ 105 mii rpm în modul MAX. Alte aspecte tehnice care fac diferența includ peria ultra-moale de la capătul tubului principal, cu ajutorul căreia se pot îndepărta toate urmele de praf de pe toate suprafețele fără a risca să le zgârii sau să le deteriorezi. Rezervorul de praf are o capacitate de 0,2 litri.

Poate că Dyson Omni-Glide nu este prototipul ideal pentru cei care caută o putere maximă, dar este totuși o opțiune de cumpărare excelentă pentru oricine dorește să încerce un aspirator ciclonic ieftin și ușor de utilizat.

Dyson 360 heurist

Dyson 360 heurist

 

Încheiem recenziile vorbind despre robotul aspirator Dyson 360 Heurist. Acesta este un dispozitiv cu dimensiuni foarte compacte, pus în valoare estetic printr-o culoare albastră metalizată care conferă întregului produs un aspect modern, dar elegant.

În comparație cu predecesorul său (Dyson 360 Eye), acesta are numeroase inovații tehnice și cele mai recente actualizări tehnologice care îl fac un adevărat best-buy pentru toți fanii aspiratoarelor robotizate.

La interior se află noul procesor Quad Core care, împreună cu cei 10 GB de memorie RAM internă, oferă performanțe excelente în orice mediu și pe toate suprafețele. Există, de asemenea, modul de cartografiere inteligentă, datorită căruia mini-robotul este capabil să creeze o hartă virtuală a mediului pe care îl va curăța în câteva minute, stocând toate datele colectate în memoria sa.

Așa cum am menționat anterior, Dyson 360 Heurist este capabil să curețe toate suprafețele cu o precizie și eficiență extreme; toate acestea sunt posibile datorită prezenței a numeroși senzori de ultimă generație care îi permit să evite și să ocolească orice obstacol fizic prezent.

Există nu mai puțin de trei moduri de funcționare diferite care adaptează perfect utilizarea la nevoile fiecăruia. Acestea pot fi selectate fie manual, acționând direct pe panoul de butoane de pe cadru, fie de pe smartphone sau tabletă, exploatând potențialul aplicației dedicate (disponibilă gratuit în Apple Store și Play Store).

Alte aspecte care trebuie evidențiate sunt cele două filtre HEPA care rețin chiar și cele mai mici particule de praf, împiedicând astfel dispersarea lor în aer, precum și tehnologia care permite robotului să se întoarcă la punctul de plecare după ce a terminat curățarea camerei.

Concluzii și considerații finale

Ghidul de cumpărare pentru cele mai bune aspiratoare Dyson se termină aici. După cum ai văzut în recenziile noastre, toate aspiratoarele oferite de Dyson se mândresc cu o eficiență ridicată și ușurință în utilizare, datorită prezenței tehnologiilor de ultimă oră și a opțiunilor de construcție menite să îmbunătățească ergonomia și confortul fiecărui produs.

Există aspiratoare pentru toate nevoile și pentru medii de toate dimensiunile, tot ce rămâne de făcut este să alegeți modelul care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră și să vă bucurați de manevrabilitatea și puterea pe care numai Dyson le poate oferi.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri