26.3 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăȘtiriCele mai bune detectoare de monoxid de carbon

Cele mai bune detectoare de monoxid de carbon [year]

Date:

Stiri Similare

Nivelul de securitate pe care fiecare dintre noi tinde să și-l dorească în casele sale pentru a păstra sănătatea și siguranța noastră și a familiilor noastre a crescut considerabil în ultimii ani și, adesea, ne concentrăm atât de mult pe instalarea unor dispozitive pe care le considerăm primordiale – cum ar fi alarmele sau camerele de securitate – încât uităm că pericolele majore vin și din interiorul casei.

Într-adevăr, mai ales în ultimii ani, de câte ori am auzit despre decese cauzate de monoxidul de carbon? Cu siguranță, mulți oameni sunt conștienți de pericolul pe care îl reprezintă și de cea mai bună modalitate de a interveni prompt în anumite situații în care acesta este prezent, dar sunt încă mulți cei care subestimează acest pericol sau care nu au nicio idee despre pericolul potențial în care s-ar putea afla în interiorul propriilor patru pereți.

Din acest motiv, un detector de monoxid de carbon devine un accesoriu indispensabil în cadrul oricărei locuințe, pentru a continua să ne desfășurăm toate activitățile în deplină siguranță din acest punct de vedere. Dar să vedem, în detaliu, ce este și care sunt principalele caracteristici pe care trebuie să le aibă un detector de monoxid de carbon de calitate pentru a face o achiziție informată și sigură.

Detector de monoxid de carbon INTEY

Începem clasamentul nostru cu un detector de monoxid de carbon destul de interesant, caracterizat de un design frumos, foarte minimalist și sofisticat, precum și de o dotare tehnologică respectabilă. Este vorba despre Detector INTEY un produs excelent, cu posibilitatea de a fi alimentat cu baterii, reîncărcabil în mod convenabil prin intermediul unui cablu USB. Rămânând la subiectul bateriei, aceasta din urmă are o durată cu adevărat remarcabilă, de fapt, cu o reîncărcare completă, care durează aproximativ 6 ore, reușește să aibă o autonomie de utilizare de până la 6 luni.

În partea de sus a aparatului găsim un mic ecran care are rolul de a ne arăta în timp real citirile de monoxid de carbon. De asemenea, acest ecran va intra în standby atunci când nu este utilizat, pentru a păstra durata de viață a bateriei. Foarte interesantă este prezența a trei LED-uri colorate, unul verde, unul galben și unul roșu, care au rolul de a ne avertiza vizual dacă nivelul de monoxid este sau nu regulat.

Pe lângă o alarmă vizuală, există și o alarmă sonoră foarte puternică, astfel încât să poată fi auzită clar din orice parte a clădirii în care va fi instalată.

Detector 2 in 1 fum si monoxid carbon, ijoynewk

Detectorul de monoxid de carbon Smartwares RM370 este un produs cu un aspect mai clasic și tradițional, suficient de mic pentru a fi amplasat în orice zonă a casei, în apropierea șemineelor, aragazurilor sau a cuptoarelor. Acesta este alimentat de o baterie de tip A furnizată în pachet.

Cu toate acestea, posibilitatea de a nu fi reîncărcat nu creează probleme deosebite, deoarece o singură baterie poate garanta cu ușurință un an de autonomie a dispozitivului. Tot aici găsim trei indicatoare luminoase care au rolul de a ne spune dacă concentrația de monoxid de carbon este normală sau critică, precum și, bineînțeles, o alarmă puternică care se declanșează imediat ce senzorul detectează prezența monoxidului de carbon.

Acesta este un produs fără complicații care își îndeplinește foarte bine funcția, având un raport preț/calitate foarte atractiv, mai ales în comparație cu funcția sa.

Detector de CO Smartwares

În urma clasamentului nostru găsim un alt produs al mărcii Smartwares, model FGA-1303, un producător de top de dispozitive de securitate pentru locuințe. Acest detector de monoxid de carbon este caracterizat de un design foarte simplu și direct, astfel încât poate fi instalat în orice tip de mediu.

Este un produs cu toate caracteristicile principale ale unui detector de monoxid de carbon. De fapt, regăsim prezența a 3 LED-uri mici, care vor semnala cu lumină nivelul de monoxid prezent în aer, totul însoțit evident de o sirenă puternică care va avertiza în siguranță de orice pericol. Acest detector de monoxid Smartwares este, de asemenea, alimentat de trei baterii AA și nu permite reîncărcarea. În ciuda acestui fapt, autonomia este foarte mare, ajungând la aproape un an.

Este un dispozitiv foarte bine făcut, pe care vă puteți baza, făcându-și excelent treaba. Foarte interesant este prețul la care poate fi găsit online, un preț care îl face o achiziție și mai atractivă.

Detector de fum și monoxid de fum X-Sense

Vorbim aici despre un detector de monoxid de carbon foarte interesant și special, începând cu estetica și terminând cu echipamentul tehnologic. De fapt, are un design foarte îngrijit, cu o formă rotundă care îi permite să iasă în evidență față de concurență.

Echipamentul tehnologic este, de asemenea, demn de menționat, cu prezența unui ecran LCD mare pe care sunt afișate clar toate informațiile referitoare la calitatea aerului și la prezența monoxidului. De asemenea, găsim aici prezența a trei lumini LED pentru a marca eventualele pericole, însoțite întotdeauna de un sistem de alarmă sonoră remarcabil, capabil să emită o sirenă foarte puternică.

În ceea ce privește alimentarea cu energie și autonomia în acest detector de monoxid X-Sense găsim prezența unei baterii integrate care promite o durată de viață de nu mai puțin de 10 ani, astfel că nu trebuie să ne facem griji cu privire la reîncărcarea sau înlocuirea bateriilor.

Detector de CO X-Sense cu afișaj

Continuând cu clasificarea noastră, găsim un alt produs interesant de la compania X-Sense, care reușește să ofere produse foarte valabile din punct de vedere al fiabilității, dar și estetic. Este de fapt un detector de monoxid de carbon foarte atractiv din punct de vedere estetic și cu un design modern, care pune la dispoziția utilizatorului final un display mare poziționat în partea superioară, astfel încât toate informațiile să poată fi consultate clar și rapid, și cu o tehnologie remarcabilă la bord. De fapt, există luminile de alarmă obișnuite și un semnal sonor cu o putere de 85dB, toate acestea pe lângă monitorizarea nivelului de monoxid din aer la fiecare 10 secunde, cu un prag minim stabilit la 30 PPM.

Aici, spre deosebire de celălalt detector X-Sense, există trei baterii AA înlocuibile, care permit o autonomie de aproximativ 1 an. Un aspect foarte important și interesant este că acest detector de monoxid oferă o garanție de 3 ani și certificare BSI cu respectarea standardului EN 50291.

Detector de monoxid de carbon X-Sense cu baterie înlocuibilă, certificat BSI conform EN 50291...

Detector de monoxid de carbon X-Sense cu baterie înlocuibilă, certificat BSI în conformitate cu EN…

  • RAPID ȘI SENSIBIL: Datorită unui senzor electrochimic inovator de CO și a unui cip ST extrem de performant, detectorul de monoxid de carbon X-Sense detectează instantaneu și cu precizie…
  • 10 ANI DE PROTECȚIE 24/7: Alimentat de 3 baterii AA de 1,5 V înlocuibile, cu o durată de viață a senzorului de 10 ani, acest detector de CO oferă cea mai bună protecție 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.

XC70-IT-A Honeywell Home

La finalul clasamentului nostru găsim un detector de monoxid de carbon foarte simplu în ceea ce privește estetica și funcțiile sale, dar cu o mare grijă în construcție, precum și o calitate și o precizie greu de găsit și tipică pentru Honeywell, lider în domeniul sistemelor de securitate de peste 50 de ani.

The XC70-IT-A de la Honeywell Într-adevăr, este unul dintre detectoarele de monoxid de carbon prin excelență, datorită fiabilității și acurateței sale mari în colectarea datelor. Din punct de vedere estetic, este foarte simplu și elementar, atât de simplu încât nu există nici măcar un afișaj de pe care să se consulte datele. Cu toate acestea, este cel mai bun în detectarea concentrației de monoxid din aer, care, datorită EN50291- 1: 2010 e EN50291-2: 2010Este extrem de fiabil și foarte precis. De asemenea, este rezistent la apă și praf, cu un grad de protecție IP44, care îi permite să funcționeze corect. Acesta este alimentat de o baterie de tip A care promite o autonomie de 7 ani.

Există, de asemenea, o garanție de 7 ani pentru durabilitatea componentelor interne, cum ar fi senzorii de detecție. Honeywell Home XC70-IT-A este un produs simplu și de bază, dar foarte realist. Într-adevăr, are de partea sa experiența pe care compania mamă a dobândit-o de-a lungul anilor în domeniul detecției, atât pentru mediul corporativ, cât și pentru cel privat. Prețul nu este printre cele mai mici, dar este cu siguranță în concordanță cu calitatea și garanția unui produs Honeywell.

Dispozitiv de alarmă pentru monoxid de carbon Honeywell Home XC70-IT-A

Dispozitiv de alarmă pentru monoxid de carbon XC70-IT-A Honeywell Home

  • Monoxidul de carbon (co) este un gaz invizibil, inodor și insipid, care este otrăvitor pentru oameni și animale; prin achiziționarea unui detector de co, vă puteți salva casa, precum și viața dumneavoastră și a…
  • Xc70 este certificat en50291- 1: 2010 și en50291-2: 2010, funcționează cu baterii și dispune de o tehnologie de senzori dovedită, tehnologia celulelor electrochimice care asigură o detecție simultană și garantează…

Ce este un detector de monoxid de carbon și la ce folosește?

The detector de monoxid de carbon este un instrument de prevenire și protecție, deoarece este capabil să detecteze prezența acestui gaz insidios în încăperea în care este instalat, să monitorizeze acumularea acestuia în timp și să avertizeze imediat persoanele din casă, printr-o alarmă luminoasă și sonoră, asupra pericolului în care se află.

Pentru cei care nu-i cunosc natura și pericolul, să reamintim că monoxidul de carbon este un gaz toxic care nu are miros, culoare sau gust, motiv pentru care mai este numit și ucigașul invizibil din care, întrucât nu produce nici măcar iritații sau orice alt tip de disconfort, este imposibil de detectat prezența sa fără o instrumentație precisă.

Monoxidul de carbon este produs în principal de sistemele de încălzire – de obicei defecte – cum ar fi cazanele pe gaz, șemineele, sobele pe lemne, încălzitoarele de apă și coșurile de fum, precum și de aragazurile de camping sau grătarele până la mașinile lăsate pornite pentru o perioadă lungă de timp într-un spațiu închis. De fapt, în timp ce în aer liber monoxidul de carbon se poate dispersa în aer, în camerele închise ale unei case sau ale unui garaj, concentrația acestuia crește considerabil, până la punctul de a provoca otrăviri medii sau grave care pot duce la deces.

Prin urmare, pe lângă necesitatea de a menține în permanență calitatea întreținerii anumitor sisteme de încălzire, este esențial să se doteze cu un detector de monoxid de carbon pentru a asigura o siguranță maximă pentru sine și pentru familie.

Cum funcționează

De obicei, un Detector de monoxid de CO este de dimensiuni reduse și poate fi transportat dintr-o cameră în alta sau instalat pe perete sau pe tavan, de formă variabilă și compact, modelele de o anumită calitate sunt, de asemenea, foarte durabile și rezistente la șocuri.

Funcționarea sa este complet automată, este activă 24 de ore pe zi, astfel încât nu trebuie să fie pornită și oprită: acesta este un avantaj considerabil, deoarece dacă ar depinde de o funcționare dictată din exterior, ar fi mai probabil să apară erori umane, cum ar fi o oprire accidentală sau o pornire eșuată.

Dar cum funcționează de fapt un detector de monoxid de carbon? Este echipat cu un senzor care produce o alarmă acustică și luminoasă atunci când se află în camera în care este instalat. detectează depășirea limitelor de concentrație a acestui gaz toxic.

Când se întâmplă acest lucru, trebuie să părăsiți imediat casa și să chemați pompierii, deoarece moleculele de carbon sunt capabile să intoxice persoanele din casă în câteva secunde.

În acest sens, rețineți că această concentrație se măsoară în PPM (părți pe milion) și că pragul minim de pericol variază între 30 PPM și 50 PPM.

Cum să alegeți cel mai bun detector de monoxid de carbon

În interiorul acestui ghid al cumpărătorului veți descoperi cum să alegeți cel mai bun cel mai bun detector de monoxid de carbon bazate pe o mulțime de informații utile. Citiți mai departe pentru a vă face o idee clară despre aceste dispozitive.

Măsurare, precizie și fiabilitate

La acuratețea și fiabilitatea datelor detectarea sunt cu siguranță primii factori importanți de luat în considerare atunci când vă decideți să achiziționați un detector de monoxid de carbon.

Din acest motiv, atunci când faceți o achiziție, este esențial să citiți cu atenție specificațiile produsului la care vă gândiți și, dacă nu sunteți familiarizat cu astfel de dispozitive, să vă sfătuiți cu un vânzător sau să căutați în prealabil câteva informații online pe forumuri și site-uri din domeniu care vorbesc în profunzime despre acest subiect, poate chiar și câteva recenzii ale clienților.

În general, cele mai bune modele de detectoare de monoxid de carbon realizează și afișează pe ecran o măsurătoare foarte precisă, care are loc la cel mult 10 secunde și raportează un interval de la 0PPM la 1000PPM. În plus, majoritatea detectoarelor permit salvarea a până la 10 valori de măsurare, iar precizia lor depinde de un senzor inteligent care le sporește considerabil fiabilitatea.

Alimentarea cu energie și autonomia

Un alt factor important de luat în considerare atunci când achiziționați un detector de monoxid de carbon este tipul de sursă de alimentare cu care este echipat și autonomia pe care se poate conta.

De tipul de alimentare – cu baterii sau electrică – depinde și durata de viață a dispozitivului, de fapt, cele dotate cu o baterie cu litiu pot menține performanțe ridicate până la zece ani.

Pe lângă acestea, alte avantaje importante ale bateriei sunt ușurința de instalare în orice încăpere a casei și garanția funcționării corecte și constante chiar și în cazul în care există supratensiuni sau defecțiuni în sistemul electric. În orice caz, este o idee bună să verificați periodic starea bateriei pentru a verifica performanța și precizia acesteia.

Pe de altă parte, alimentarea cu energie electrică limitează în mod evident posibilitățile de poziționare a detectorului și obligă utilizatorul să verifice în mod constant funcționarea corectă a acestuia ori de câte ori există o pană de curent sau când sunteți plecat de acasă pentru o perioadă lungă de timp. Printre avantajele sursei de alimentare se numără, cu siguranță, faptul că nu trebuie să verificați periodic starea bateriei și că, fiind mai puternice decât aceasta din urmă, ele permit și o detecție mai precisă.

Design, dimensiuni și tipuri

Contrar a ceea ce ne-am putea imagina, un detector de monoxid de carbon poate fi staționară sau portabilă. De fapt, poate fi foarte util să aveți întotdeauna una cu dumneavoastră atunci când călătoriți. – într-o mașină, într-o rulotă, într-o casă de vacanță sau într-o cameră de hotel – sau vă aflați într-o locuință temporară și nu doriți să renunțați la acest tip de securitate personală.

În ceea ce privește estetică și design care poate caracteriza detectorul de monoxid de carbon, este cu siguranță un aspect marginal în ceea ce privește fiabilitatea acestuia, dar, fiind vorba de un dispozitiv care, în cele mai multe cazuri, face spectacol pe un perete foarte vizibil pe care este instalat, este bine să ne orientăm alegerea către un model estetic, deoarece nu este posibil să îl acoperim cu ceva pentru a nu risca să obstrucționăm schimbul de aer necesar care îi garantează funcționarea corectă.

Evident, această nevoie a fost înțeleasă și studiată de mulți producători de detectoare de monoxid de carbon și, păstrând caracteristicile sale fundamentale de salvare a vieții, l-au transformat într-un obiect frumos de privit, oferindu-i un design modern, minimalist, potrivit pentru orice cameră din casă.

În ceea ce privește culoareape de altă parte, oamenii optează adesea pentru alb, ceea ce permite dispozitivului să se integreze în perete. Desigur, modelele cu un design mai atractiv au și un preț mai mare, dar sunt capabile să facă casa nu doar sigură, ci și să o înzestreze cu un plus de frumusețe și modernitate.

Multifuncțional

Pentru cei care doresc să aibă un nivel și mai ridicat de protecție sau să țină sub control diversele probleme care pot apărea în casă, este bine de știut că există pe piață detectoare de monoxid de carbon care sunt capabile și de detectarea scurgerilor de gaz o să semnaleze prezența fumului rezultate în urma unui incendiu în desfășurare.

Din nou, prețul dispozitivului poate fi cu siguranță mai mare, dar este o cheltuială care, de asemenea, crește exponențial siguranța componentelor din casă. – și nu numai – deoarece pot fi detectați mai mulți factori de risc în același timp.

Sistem de alarmă acustică

Sistemul de alarmă acustică este o altă caracteristică cheie care trebuie luată în considerare, deoarece, împreună cu precizia și fiabilitatea măsurătorilor, este ceea ce face din detectorul de monoxid de carbon un adevărat dispozitiv de salvare a vieții.

Prin urmare, alarma acustică trebuie să fie suficient de puternică pentru a fi auzită oriunde în casă – și nu numai în interiorul camerei în care este amplasat dispozitivul – de către toți cei care locuiesc acolo și, eventual, și de către vecini, astfel încât să sporească și siguranța locuințelor învecinate în cazul absenței proprietarilor casei în care este amplasat detectorul de monoxid de carbon.

Puterea semnalului acustic depinde, bineînțeles, și de mărimea casei în care urmează să fie instalat dispozitivul, dar este cu siguranță o idee bună să vă orientați alegerea către un model care are o putere a semnalului acustic de 70 dB sau mai mult.

Telecomenzi inteligente

Cea mai recentă generație de detectoare de monoxid de carbon este, după cum vă puteți imagina, extrem de inteligent și capabil să îndeplinească toate cerințele utilizatorilor în ceea ce privește digitalizarea și tehnologia extrem de avansată.

Așa se face că multe modele sunt capabile să se conecteze la rețeaua WiFi și să trimită mesaje sau apeluri utilizatorului direct pe smartphone sau tabletă în caz de alarmă, astfel încât acesta să poată supraveghea în permanență situația din casă și, în caz de pericol, să alerteze de la distanță responsabilii.

Printre funcțiile inteligente se numără nu doar detectarea monoxidului de carbon dacă acesta depășește nivelurile de avertizare, ci și posibilitatea de a urmări starea bateriei și durata de viață rămasă în luni prin intermediul unei aplicații pe care aproape toate modelele o includ acum.

Un detector care poate fi controlat de la distanță și, prin urmare, controlat de la distanță, este deosebit de potrivit pentru cei care sunt adesea plecați de acasă la serviciu sau în timpul liber și care doresc să supravegheze în permanență nivelul de monoxid de carbon din casă din motive de siguranță sau care doresc să lase încălzirea pornită în siguranță pentru a găsi o căldură plăcută atunci când se întorc acasă.

Simptomele intoxicației cu monoxid de carbon

Înainte ca monoxidul să devină letal, acesta provoacă simptome clar identificabile care, din păcate, pot apărea chiar și la câteva zile după intoxicație.

Din acest motiv ai nevoie de un detector care pot precede simptomele și, evident, răspândirea gazului nociv. În plus, simptomele par a fi foarte asemănătoare cu cele ale unei gripe normale sau ale unui virus intestinal, cu greață, vărsături, leșin, amețeli, bătăi rapide ale inimii. Pe scurt, simptome comune care otrăvire foarte periculoasă.

Ignorarea simptomelor și continuarea inhalării gazului în necunoștință de cauză reprezintă un risc foarte periculos. Dacă observați aceste simptome în familia dumneavoastră și aveți îndoieli că ar putea fi cauzate de monoxid, apelați imediat la un medic.

Unde se amplasează detectoarele de monoxid de carbon

Evident poziția detectoarelor este foarte important, acestea trebuie să fie amplasate în locuri sigure, astfel încât gazul să poată fi detectat și alarma să fie bine auzită.

În primul rând, ar trebui să fie ținut departe de uși și ferestre, deoarece curentul de aer ar putea „dilua” gazul acolo și totuși ar putea fi dăunător și prezent în restul casei.

Pentru un plus de siguranță, ar trebui să îl amplasați în camera dvs. și în toate încăperile în care petreceți mult timp, în acest fel puteți păstra aerul curat și puteți auzi sunetul alarmei în orice moment sau pur și simplu puteți ține situația sub control.

Cele mai bune detectoare de monoxid de carbon după marcă

Cele mai bune companii care fabrică aceste produse sunt mărcile obișnuite de renume mondial: Honeywell, Beghelli, Bticino, Siemens e Vimar. Citiți mai departe pentru a descoperi cele mai populare produse de pe Amazon.

Întrebări frecvente și întrebări frecvente

Cum aleg cel mai bun detector de monoxid de carbon?

Așa cum am discutat pe larg în ghidul nostru de cumpărare, pentru a alege cel mai bun detector de monoxid trebuie să țineți cont de: măsurarea, acuratețea și fiabilitatea dispozitivului, alimentarea cu energie electrică (cu fir sau cu baterii) și posibila autonomie, dimensiunea și tipul, capacitatea multifuncțională și de detectare a fumului, sistemul de alarmă sonoră și comenzile inteligente, dacă se dorește.

Cât costă un detector de monoxid de carbon?

Prețul pentru cele mai ieftine dispozitive începe de la aproximativ 25,00 €. Modelele de calitate mai bună, cu mai multe caracteristici și certificări, costă 35,00 € sau 40,00 € pentru mărci importante, cum ar fi Honeywell.

De asemenea, detectează prezența fumului?

Da, unele detectoare de monoxid de carbon au o dublă funcționalitate: detectează prezența CO și a fumului. Aceasta este o privire aprofundată asupra celor mai bune detectoare de fum.

Unde să punem detectorul de monoxid de carbon?

Amplasarea detectorului trebuie să fie proiectată astfel încât să ofere cel mai bun rezultat atât din punct de vedere al performanței, cât și al designului. Acesta trebuie amplasat în locuri în care gazul poate fi detectat, iar alarma acustică poate fi bine auzită. Acesta trebuie ținut departe de uși și ferestre, deoarece aerul ar putea „dilua” gazul în acest loc.

Concluzii finale

Pe baza celor spuse până acum, și în cazul în care nu știați de existența sau utilitatea reală a acestuia, este ușor de înțeles că instalarea unui detector de monoxid de carbon bun este o alegere foarte importantă care îmbunătățește considerabil siguranța întregii familii și nu numai, deoarece o scurgere de monoxid de carbon în cantități mari poate provoca explozii care afectează și casele din imediata vecinătate, inclusiv vieți omenești.

Cazurile recente și foarte recente apărute în presă fac și mai evidentă necesitatea unui astfel de dispozitiv. Acest lucru nu se aplică doar în cazul caselor vechi cu șeminee sau sobe, deoarece monoxidul de carbon poate fi eliberat și în interiorul unei case noi cu un sistem de încălzire defectuos. În plus, în majoritatea cazurilor, aceste dispozitive sunt accesibile sau perfect în concordanță cu alte produse de salvare a vieții.

În zilele noastre, mulți oameni au făcut deja o achiziție de cele mai bune detectoare de monoxid de carbon și de fum și, luând în considerare numeroasele recenzii care pot fi găsite pe internet pe site-urile și blogurile din industrie, gradul de satisfacție – și, mai ales, de liniște – este foarte ridicat. Se apreciază în mod deosebit ușurința de utilizare și posibilitatea de a vedea toate informațiile necesare pe un afișaj convenabil, ca să nu mai vorbim de întreținerea redusă pe care o necesită acest dispozitiv.

Pe scurt, un detector de monoxid de carbon este un dispozitiv util, important și indispensabil pentru salvarea vieții în orice tip de locuință.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri