3.7 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăȘtiriCele mai bune aparate de gătit orez in

Cele mai bune aparate de gătit orez in [year]

Date:

Stiri Similare

Căutați una dintre cele mai bune mașini de gătit orez pentru a vă completa bucătăria, dar nu știți din care să alegeți?

Acest ghid va răspunde nevoilor dumneavoastră. În acest articol veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a cumpăra acest aparat care vă va desăvârși preparatele din orez.

Cele mai bune mașini de gătit orez

Aceasta este lista de cele mai bune mașini de gătit orez din [year]:

 • Aparat de gătit orez Russel Hobbs 19750-56
 • Aparat de gătit orez și aparat de gătit cu aburi Beper 2 în 1
 • Tristar Digital Digital Rice Cooker electric RK-6138
 • Aparat de gătit orez Ariete 2904
 • Aparat de gătit orez CuisinArt CRC800E
 • Reishunger Mini Digital Rice Cooker
 • Reishunger Digital Rice Cooker
 • Xiaomi Smart Rice Cooker

Aparat de gătit orez Russell Hobbs 19750-56

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

 

Aparat de gătit orez ieftin dar cu capacități excelente care vă permit să preparați diverse tipuri de mâncăruri datorită accesoriilor din pachet și a versatilității produsului.

Ambalare

Pachetul de vânzare al aparatului de gătit orez Russel Hobbs, așa cum am menționat mai sus, este plin de accesorii.

Pe lângă aparatul de gătit orez, de fapt, găsim și un recipient detașabil din material antiaderent, care poate fi folosit și ca bol pentru a aduce mâncarea direct la masă, tava, dedicată în principal gătitului ingredientelor din pește sau legume, și un set format dintr-o spatulă, o cană de măsurat și o lingură de plastic.

Acestea din urmă, în special, sunt special concepute pentru a nu deteriora învelișul antiaderent din interiorul aparatului de gătit orez, zgârieturi care, altfel, ar fi create prin utilizarea unor ustensile nepotrivite în casă.

Aparatul de gătit orez și funcțiile sale

Ne întoarcem acum la protagonistul principal al analizei noastre. Aparatul de gătit orez Russel Hobbs este disponibil în culoarea argintie cu detalii negre și are o capacitate de 1,8 litri, ceea ce echivalează cu aproximativ zece căni de orez. Puterea sa este de 700 de wați, ceea ce garantează o gătire excelentă într-un timp scurt.

Capacul cu care este dotat aparatul de gătit orez este din sticlă. Aceasta este o alegere foarte interesantă, deoarece permite verificarea nivelului de gătire fără a fi nevoie să ridicați capacul și dispersarea căldurii.

În plus, aparatul este echipat cu o funcție de oprire automată odată ce orezul este gata și o funcție de menținere a căldurii până la servirea la masă.

Argumente pro și contra

Încheiem analiza aparatului de gătit orez Russell and Hobbs prin enumerarea punctelor forte și a punctelor slabe ale acestuia.

Avantajele sunt, fără îndoială, capacitatea mare a recipientului, cantitatea bună de accesorii incluse și corpul din oțel inoxidabil, care oferă o senzație foarte bună de robustețe și calitate înaltă.

Din păcate, la capitolul dezavantaje trebuie să enumerăm lipsa unui temporizator reglabil pentru nivelul de gătire și adâncimea mică a coșului dedicat gătitului peștelui și legumelor, care nu permite introducerea multor ingrediente în interior.

Aparat de gătit orez și aparat de gătit cu aburi Beper 2 în 1

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

 

Beper prezintă o mașină de gătit orez care funcționează și ca un aparat de gătit la aburi, astfel încât carnea, peștele sau legumele pot fi fierte la nevoie, datorită recipientului care poate fi plasat deasupra mașinii de gătit orez.

Ambalare

Ambalajul acestui aparat de gătit orez este destul de simplu, dar echipat cu cele necesare pentru a avea un set gata de utilizare.

În interiorul cutiei găsim, pe lângă vasul principal, un coș suplimentar pentru utilizarea ca aparat de gătit la aburi, capacul special din sticlă, precum și clasicul pahar de măsurare din plastic și spatula pentru a preveni deteriorarea stratului interior antiaderent.

Aparatul de gătit orez și funcțiile sale

Trecând la o analiză a aparatului de gătit orez, găsim o capacitate maximă de un litru (orezul poate fi gătit până la aproximativ 620 de grame) închisă într-un corp solid din oțel inoxidabil pentru a asigura soliditate și durabilitate.

De asemenea, acest produs este disponibil doar în culoarea argintie clasică, cu detalii din plastic negru. Capacul, pe de altă parte, este din sticlă, astfel încât mâncarea din interior să poată fi ținută mereu sub control.

Pe corpul oalei găsim două lumini de culori diferite: roșie pentru a indica faptul că oala este în funcțiune și portocalie pentru a indica faptul că căldura este menținută în interior până când mâncarea este consumată.

Aparatul de gătit orez este, de asemenea, echipat cu un sistem automat de oprire automată atunci când orezul a atins temperatura de gătire dorită.
O caracteristică interesantă sunt mânerele din plastic termoizolate, care pot fi utilizate în orice moment fără a exista riscul de a se arde.

Argumente pro și contra

Aparatul de gătit orez Beper ca profesionist are o construcție foarte bună, cu materiale solide, accesorii incluse care permit utilizarea imediată fără a fi nevoie să cumpărați ceva suplimentar și un temporizator cu oprire automată care menține mâncarea caldă.

În ceea ce privește dezavantajele, trebuie să subliniem, lipsa unei tăvițe pentru a servi mâncarea direct din ceainic și absența setării minutelor de gătire la discreție.

Aparat de gătit orez și aparat de gătit cu aburi 2 în 1 Beper din oțel inoxidabil, capacitate 1 L pentru 625 g orez, sistem de gătit…

 • Aragaz pentru gătit orez și abur: vă oferă posibilitatea de a găti orez în funcție de dorințele dvs. sau de a fierbe diferite tipuri de alimente; datorită sistemului de păstrare a căldurii, puteți consuma orezul în…
 • Corp din oțel inoxidabil: vasul de gătit este fabricat din aluminiu antiaderent, care permite menținerea căldurii; coșul are o capacitate mare de 1 litru, oferind posibilitatea de a găti…

Tristar Digital Digital Rice Cooker electric RK-6138

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

 

Tristar oferă o mașină de gătit orez cu funcții variate, cu o tehnologie bogată în interior și o capacitate de încărcare mare, perfectă pentru familiile numeroase sau pentru cei care trebuie să pregătească porții mari de mâncare pentru a le depozita în timpul săptămânii.

Ambalare

Aparatul de gătit orez Tristar Electric Digital vine echipat cu accesoriile necesare pentru o utilizare practică și funcțională.

Pe lângă aragazul principal de mari dimensiuni, vom avea și un coș cu găuri detașabile pentru a găti la aburi diferite ingrediente, cum ar fi pește, legume, dar și terci și iaurt, setul de spatulă, lingură și lingură de măsurare din plastic pentru a le folosi fără a zgâria pereții interiori și un bol pentru a servi rețeta direct pe masă. Cu siguranță un set complet cu tot ceea ce am putea avea nevoie pentru utilizarea sa.

Aparatul de gătit orez și funcțiile sale

Să aruncăm acum o privire mai atentă la aparatul de gătit orez Tristar.
Începând cu designul său simplu și calitatea bună, datorită cadrului din oțel inoxidabil și a stratului antiaderent din interior, pentru o gătire sigură a alimentelor noastre în orice moment. Capacul din sticlă, în acest model, este atașat direct la corpul principal al aparatului de gătit orez.

Capacitatea sa este de până la 2,2 litri, echivalentul a cel puțin unsprezece porții de orez, combinată cu o putere de 900 de wați care va garanta o gătire excelentă a alimentelor.

Adevăratul punct forte al acestui aparat de gătit orez este afișajul digital din față, care permite utilizatorului final să seteze până la șapte programe de gătit diferite, în funcție de rețeta pe care alege să o gătească.

În plus față de temporizator și funcția de menținere a căldurii, butoanele dispun de funcții de gătit dedicate pentru deserturi, iaurt, supe și paste.

Argumente pro și contra

Pare dificil să găsești dezavantaje la acest model de aparat de gătit orez, dar unul în special este destul de evident, și anume capacul agățat pe corpul principal poate fi dificil de curățat, dar mai ales va crea picături de abur în jurul aparatului odată ce este ridicat.

Pe de altă parte, avantajele sunt numeroase: capacitatea mare de încărcare, pachetul bogat de accesorii și gama largă de programe disponibile fac din el un aparat solid și în mare măsură satisfăcător.

Aparat de gătit orez Ariete 2904

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

 

Ariete, un lider de lungă durată pe piața aparatelor de uz casnic, își îmbogățește linia vintage cu un aparat de gătit orez cu un design atractiv, retro, dar cu funcționalitate modernă și complet cu accesorii.

Ambalare

Aparatul de gătit orez Ariete vine într-un pachet cu mai multe accesorii convenabile pentru o utilizare completă imediat ce este scos din cutie.

Pe lângă aburitorul principal, găsim un coș perforat în partea de jos pentru a găti la aburi și alte feluri de mâncare pe lângă clasicul orez, un capac din sticlă combinat cu o inserție practică din plastic pentru a-l așeza pe partea laterală a vasului odată ce îl ridicați, un bol cu strat antiaderent detașabil pentru a servi orezul direct la masă și, în final, setul de linguri de plastic și linguriță de măsurat pentru a doza orezul și a-l amesteca fără a crea daune în interiorul vasului.

Aparatul de gătit orez și funcțiile sale

Designul de epocă al acestui model Ariete este absolut principala caracteristică a acestui aparat.

Stilul amintește de vechile modele restrò, în vogă în anii 1950, cu un corp realizat în întregime din ceramică și culoarea albastru deschis, atât de la modă la acea vreme.

Să nu ne lăsăm însă păcăliți de aspectul său, acest aparat de gătit orez are o capacitate de nu mai puțin de 3,5 litri, ceea ce îl plasează în categoria celor de calitate superioară, datorită și puterii bune de gătire asigurată de cei 650 de wați.

Afișajul frontal amintește și el de vechile butoane de selecție de pe aparatele electrocasnice de altădată, dar conține toate funcțiile necesare pentru a asigura o gătire perfectă a ingredientelor din interior.

De remarcat este prezența programului dedicat gătitului orezului pentru prepararea sushi, precum și a cronometrului clasic de oprire automată și posibilitatea de a menține la cald alimentele din interior.

Argumente pro și contra

În acest caz, avantajele depășesc cu mult dezavantajele.

De fapt, calitatea produsului în construcția sa, prezența amplă a accesoriilor și designul rafinat și diferit îl fac un aparat de gătit orez excelent, care poate fi lăsat la vedere și în bucătăria proprie.

Singurul dezavantaj este lipsa unui cronometru pentru a seta timpul de gătire după bunul plac, ceea ce limitează puțin alegerea.

Aparat de gătit orez CuisinArt CRC800E

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

 

Aparatul de gătit orez propus de CuisinArt este un model de bază, potrivit pentru cei care nu caută un aparat cu multe funcții, ci preferă un aparat de gătit orez solid și intuitiv în utilizare.

Ambalare

În ambalajul acestui model de aparat de gătit orez nu găsim un număr mare de accesorii, dar cu siguranță vom fi asigurați cu minimul necesar pentru utilizarea sa acasă.
În cutie, de fapt, pe lângă aparatul principal, se va găsi clasicul coș detașabil pentru gătirea simultană a altor elemente în afară de orez (pește, legume sau leguminoase), lingura de măsurat pentru dozarea ingredientelor și lingura pentru amestecarea și servirea preparatelor.

Aparatul de gătit orez și funcțiile sale

Aparatul de gătit orez în acest caz are o bază pătrată realizată în întregime din oțel inoxidabil, iar interiorul său este completat cu un strat antiaderent.

Capacitatea sa de un litru (estimată la 12 porții mici) și adăugarea unui dispozitiv de gătit la aburi, care poate fi plasat deasupra compartimentului pentru orez, îl fac un aparat convenabil și funcțional, potrivit pentru utilizare în familie și intuitiv în funcțiile sale simple.

Nu există ecrane digitale pentru a seta programele, ci doar un buton de pornire și un buton simplu pentru a selecta căldura de gătit sau de menținere.

Datorită construcției lor solide, piesele detașabile pot fi spălate în mod convenabil în mașina de spălat vase.

Argumente pro și contra

Un model hotărât simplu în comparație cu cele analizate mai sus, dar care nu dezamăgește prin capacitatea sa bună și prin construcția solidă, cu materiale potrivite pentru durabilitate.

Pe de altă parte, în mod cert, lipsa oricărui fel de funcționalitate suplimentară îl face un aragaz foarte simplu și poate depășit de alte modele din aceeași gamă.

Reishunger Mini Digital Rice Cooker

 

O mașină de gătit orez de dimensiuni mini, potrivită pentru persoanele care locuiesc singure și nu au nevoie să prepare cantități mari de orez.

Designul este original și atrăgător pentru un produs care ascunde în sine un mare potențial.

Ambalare

Mini doar ca dimensiune, pentru că în pachet găsim toate accesoriile pentru un kit complet. Vom avea, de fapt, un recipient perforat în partea de jos și detașabil pentru a găti la aburi alte feluri de mâncare decât orezul, o lingură pentru a amesteca în interiorul aparatului de gătit orez și ceașca pentru dozarea cantității de boabe care trebuie plasată în interiorul recipientului principal.

Aparatul de gătit orez și funcțiile sale

În acest caz, aparatul de gătit orez devine nu doar un aparat de bucătărie util, ci și o adevărată bijuterie de design care trebuie lăsată la vedere datorită formelor sale rotunjite și a culorilor vii și strălucitoare.

Capacitatea sa este redusă la trei porții de orez deodată, pentru un total de 0,6 litri.

Acesta dispune de un afișaj digital bogat pe partea din față, cu nu mai puțin de opt programe prestabilite care pot fi selectate prin intermediul butonului de meniu pentru a alege timpul corect de gătire pentru diferite ingrediente disponibile.

Pe lângă meniu, mai găsim butonul de pornire/oprire, cronometrul pentru a seta minutele de gătire în voie, butoanele pentru a adăuga o oră de gătire sau zece minute și butonul pentru a menține căldura la sfârșitul gătitului.

Capacul este atașat la cadrul principal, deci nu este complet detașabil și este de aceeași culoare cu tigaia.

Argumente pro și contra

Pentru un format miniatural, nu lasă nimic de dorit în comparație cu aparatele de gătit orez mult mai embosate și mai încăpătoare.

Avantajele sunt cu siguranță afișajul plin de funcții și programe, designul foarte frumos, diferit de culoarea gri obișnuită, și caracterul complet al ambalajului.

În partea negativă, trebuie să subliniem capacul cu cârlige, care poate fi incomod.

Reishunger Digital Rice Cooker

 

Fratele mai mare al versiunii  Reishunger păstrează aceleași linii rotunjite, adaugă capacitate, dar reduce paleta de culori la o alegere între alb și negru.

Ambalare

Aparatul de gătit orez Reishunger ajunge la domiciliu complet cu toate accesoriile de bază necesare pentru o utilizare imediată. Veți găsi aparatul de gătit orez combinat cu tava sa perforată pentru a găti la abur peștele sau legumele în același timp cu orezul, o spatulă din plastic pentru a amesteca mâncărurile introduse, o cană de măsurat pentru a măsura cantitățile potrivite și o lingură pentru a servi mâncarea direct în farfuriile de pe masă.
Toate sunt fabricate strict din plastic, pentru a nu deteriora părțile interne ale aparatului cu strat antiaderent.

Aparatul de gătit orez și funcțiile sale

Așa cum am menționat mai sus, formele rotunjite sunt un indiciu foarte original pentru un aparat care, în acest caz, iese în evidență față de celelalte de pe piață.

Creat cu un corp din ceramică, care îi conferă produsului o notă premium, acesta dispune de un afișaj digital mare în partea din față, combinat cu butoane convenabile pentru selectarea a șapte programe diferite de gătit presetate.
Există, bineînțeles, un temporizator și o funcție de menținere a încălzirii.

Capacitatea sa este foarte mare. În comparație cu fratele său mini, acest aparat de gătit orez poate conține un total de 1,5 litri, ceea ce echivalează cu maximum opt porții de orez.

Argumente pro și contra

Un aparat de gătit orez complet și unic, care reușește să se diferențieze de restul. Pro-urile sunt cu siguranță alegerea utilizării ceramicii ca material de înaltă calitate, afișajul digital cu programe presetate și capacitatea mare care reușește să satisfacă chiar și cele mai mari familii.

Singurele dezavantaje sunt alegerea de a nu folosi sticlă pentru capac, eliminând posibilitatea de a verifica vasele din interior fără a deschide aparatul de gătit orez.

Reishunger Black Digital Rice Cooker – Cuptor de orez digital multifuncțional pentru până la 8 persoane, cu 12 programe,…

 • ? OREZ PERFECT CU O SIMPLĂ APĂSARE A UNUI BUTON – Gust satisfăcător de orez, textură perfectă și preparare delicată datorită tehnologiei revoluționare de gătire în 7 pași
 • ? MULT MAI MULT DECÂT UN SIMPLU fierbător de orez – Modul potrivit pentru fiecare orez, datorită celor 7 moduri speciale de preparare a orezului. Un total de 12 programe diferite: Orez, Orez alb, Orez…

Ce este mașina de gătit orez și la ce folosește?

Aparatul de gătit orez este un aparat de bucătărie esențial pentru o bună gătire a aburului.

Este un mic aparat de bucătărie utilizat în principal pentru gătitul orezului, dar este potrivit și pentru carne și legume. Orezul alb obișnuit va fi gata în aproximativ 15 minute (în funcție de tipul de orez și de tipul de aparat de gătit orez), dar pot fi pregătite și alte tipuri de cereale, care vor necesita, fără îndoială, timpi de gătire diferiți.

Datorită capacității sale de a menține o temperatură constantă pe tot parcursul preparării, aparatul de gătit orez este capabil să gătească aceste cereale în mod uniform și fără arsuri supărătoare. Datorită acestui mod de gătire, orezul își va păstra gustul bun original și consistența perfectă.

Un mare avantaj al acestui aparat/ robot de bucătărie este că nu va trebui să urmăriți procesul de gătire sau să amestecați pentru perioade lungi de timp, deoarece va face totul automat. Prin urmare, în timpul preparării orezului, vă puteți dedica cu ușurință altor activități.

Cum funcționează mașina de gătit orez?

 

Pentru o utilizare corectă, trebuie doar să urmați câțiva pași simpli. În primul rând, mașina de gătit orez trebuie să fie pornită, după care orezul și apa pot fi adăugate în vas. Apoi, activați opțiunea „gătit„.

Aparatul este, de asemenea, echipat cu un senzor, care poate detecta temperatura apei. Când apa se evaporă complet, senzorul va declanșa comutatorul de la „gătit” la modul „întreținere„.

Acest mod menține orezul la o temperatură ideală pentru o perioadă lungă de timp, astfel încât acesta poate fi consumat și la câteva minute după preparare. De asemenea, nu uitați că, cu cât se adaugă mai multă apă în mașina de gătit orez, cu atât timpul de gătire va fi mai lung.

În final, un sfat bun este să clătiți orezul câteva minute înainte de a începe să îl gătiți, pentru a îndepărta cea mai mare parte a amidonului și pentru a împiedica astfel ieșirea spumei din mașina de gătit orez.

Cum de a alege cel mai bun aparat de gătit orez

 

După ce analizăm la ce folosește și cum funcționează, vedem în continuare cum să alegem cel mai bun aparat de gătit orez de pe piață.

Tipuri de mașini de gătit orez: simple și avansate

Cele mai bune mașini de gătit orez pot aparține, în principiu, in două categorii: cele simple și cele avansate.

Aparate de uz casnic de tip simplu sunt, de asemenea, cele mai ieftine. Acestea sunt echipate cu funcția de bază de gătire a orezului și, de obicei, au doar butonul de pornire/oprire. Este posibil ca unele să aibă, de asemenea, unitatea de gătit cu aburi și butonul pentru cele două moduri: gătit și menținere la cald.

În ceea ce privește cele mai avansate mașini de gătit orez. Acestea sunt aparate mai scumpe, cu multe funcții diferite. Acest tip este echipat cu comenzi și afișaje digitale pentru a seta diferite programe de gătit, care variază în funcție de tipul de orez, care poate fi, de exemplu, alb sau brun. Există programe multifuncționale, pornire întârziată, aprindere de la distanță cu un smartphone, reglarea presiunii pe mai multe niveluri și menținerea căldurii timp de până la 24 de ore.

Există, de asemenea, programe pentru a găti o varietate de cereale și chiar supe.

La modelele avansate de mașini de gătit orez aparțin și cele profesionist cu caracteristici care le fac perfecte pentru utilizarea în restaurante și cantine.

Dimensiuni, greutate, amprenta la sol și capacitate

Aparatul de gătit orez este un aparat de uz casnic foarte intuitiv de utilizat, alcătuit din mai multe părți și echipat cu butoane simple.

În primul rând, există o plită electrică plasată în partea de jos a unui recipient izolat din exterior. În centrul acestei plăci se află un arc cu un sistem de presiune care activează aragazul doar atunci când vasul este așezat pe el.

Calitatea aragazului poate varia în funcție de aparatul de gătit orez cumpărat, dar de obicei este fabricat din material antiaderent și are crestături de măsurare pentru a facilita dozarea ingredientelor. Există, de asemenea, două butoane pe acest aparat. Un buton care se referă la pornire și oprire și un buton care poate lua două poziții: „gătit” și „menținere”.

În ceea ce privește capacitatea a acestui dispozitiv, există mai multe modele. Cele mai mici modele au o capacitate de aproximativ 0,6 litri și pot găti 3 porții de orez în același timp.

Există pe piață și modele mai mari, potrivite pentru familiile numeroase, de exemplu, cu o capacitate de 1/1,5 litri pentru a găti până la 8 porții de orez. Aparatele de gătit orez care sunt folosite în cantine sau restaurante au o capacitate de până la 20 de litri. Desigur, totul depinde de nevoile cumpărătorului, dar pe piață sunt disponibile aparate de gătit orez de toate tipurile.

Greutatea a acestui aparat depinde de capacitate. De obicei, aparatele de gătit orez sunt fabricate din materiale ușoare, iar cele mai mici pot cântări mai puțin de 1 kg. Cele mari, din oțel, cântăresc aproximativ 3 kg. Prin urmare, este în medie un aparat ușor și ușor de transportat.

De asemenea, amprenta la sol din acest articol poate, de asemenea, să varieze foarte mult. Există așa-numitele „mini-gătitoare de orez”, care sunt perfecte pentru gospodăriile mici și pentru cei care nu dispun de mult spațiu în bucătărie. Pentru cei care gătesc cantități mari de orez și pentru familiile mai numeroase, există modele mai mari, care se caracterizează totuși printr-un design compact și manevrabil.

Am menționat de mai multe ori dimensiunea acestui aparat și acum îl vom analiza în detaliu.

Au o dimensiune de aproximativ 22,5 x 17,5 x 18,5 cm. (lățime, înălțime, adâncime). Produsele cu o dimensiune medie au următoarele dimensiuni: 27 x 22,5 x 23 centimetri. În timp ce cele mai mari produse pot avea până la aproximativ 29 x 30 x 41 centimetri.

Programe și caracteristici

Să trecem la diversele programe și funcționalitati pe care le pot oferi diferitele mașini de gătit orez.

Cele de tip simplu nu au o varietate de setări și moduri de preparare a orezului. Acestea au pur și simplu două funcții principale, și anume gătitul și menținerea căldurii.

Pe de altă parte, unele mașini de gătit orez mai avansate și mai profesionale pot avea până la 24 de programe de gătit diferite.

Să le analizăm acum pe cele mai frecvente care se găsesc pe aproape toate aparatele de acest tip.

 • Gătitul sub presiune – tehnica tradițională de gătire folosită în oalele sub presiune. Cu aparatul de gătit orez, timpul de gătire este redus cu aproape 1/3. Pur și simplu închideți supapa înainte de a începe gătitul și rotiți-o la sfârșit pentru a lăsa să se aerisească;
 • Gătitul Slow Cook – Tehnica de gătire lentă, folosită în special pentru a găti carnea. Este foarte delicat și poate dura până la 24 de ore;
 • Orez de gătit – Fiecare aparat de gătit orez are diferite moduri de gătire pentru orez alb, orez brun și alte cereale;
 • Gătitul de sărituri – aceasta este gătitul obișnuit care are loc în tigaia tradițională. O funcție excelentă pentru prepararea sosurilor și a amestecărilor;
 • Preparator de iaurt – da, unele mașini de gătit orez au și acest program. Utilizat pe scară largă și, de asemenea, creativ, acest mod este folosit pentru a pregăti iaurtul de casă. Doar puneți laptele și enzimele lactice în oală și în câteva ore va fi gata. Dacă doriți un iaurt cu o consistență mai groasă și mai cremoasă, măriți pur și simplu timpul de gătire.
 • Modul Păstrați cald – Am menționat acest lucru de numeroase ori în articol. Acesta este modul de menținere la cald, cu o autonomie de până la 10 ore;
 • Gătitul cu aburi – este metoda recomandată pentru cei care preferă mâncărurile cu zero grăsimi, deoarece alimentele vor rămâne umede și gustoase chiar și fără utilizarea uleiului.

Fiecare program este ușor și intuitiv. Este foarte important să înțelegeți pe deplin câtă apă trebuie să turnați înainte de a începe să gătiți orice fel de mâncare, dar pentru aceasta există multe ghiduri excelente atât în format tipărit, cât și pe internet.

Aparat de orez inteligent

Am analizat aparatele de gătit orez simple și cele mai avansate și profesionale. Acum le vom prezenta pe cele mai inteligente.

În momentul de față aparat de gătit orez inteligent sunt foarte rare și sunt disponibile doar la câteva mărci, dar vor deveni din ce în ce mai frecvente în viitor datorită caracteristicilor lor tehnice excelente.

Aceste aparate pot fi gestionate prin intermediul smartphone-ului, permițând utilizatorului să controleze fiecare aspect al gătitului orezului pentru o preparare impecabilă.

Prin intermediul smartphone-ului conectat la mașina de gătit orez, pachetul de orez poate fi scanat pentru a identifica tipul, marca și originea. Datorită acestei proceduri, aparatul inteligent va putea ajusta metoda de încălzire în funcție de tipul de cereale ales.

Aparatul inteligent de gătit orez acceptă peste 200 de mărci de orez și până la 2450 de moduri de încălzire, o caracteristică cel puțin remarcabilă. În ciuda numeroaselor caracteristici tehnice foarte inovatoare ale produsului, prețul rămâne destul de accesibil.

Acest dispozitiv este, de asemenea, potrivit pentru a găti prăjituri și alte feluri de mâncare și este recomandat tuturor celor care preferă un stil de viață inteligent.

Putere și consum

Acest mic aparat de bucătărie funcționează pe bază de energie electrică, iar consumul depinde de capacitatea sa și de programele cu care este echipat.

Modelele mici, cum ar fi „mini-prăjitoarele de orez”, consumă între 300 și 500 de wați. Pentru dispozitivele cu o capacitate mai mare de un litru, consumul va fi de aproximativ 700 de wați. Aparatele de gătit orez de tip digital și multifuncțional au un consum destul de mare, de până la 1000 de wați. În timp ce modelele profesionale utilizate în restaurante sau cantine, care au o capacitate de 20 de litri, consumă între 1 440 și 200 de wați.

În cele din urmă, nu uitați că funcția de menținere la cald are propriul consum și cu cât este lăsată mai mult timp pornită, cu atât mai mare este consumul de energie.

Întreținere și curățare

Fiind un aparat care vine în contact cu alimentele, întreținerea și curățarea sunt esențiale. Acest lucru este, de asemenea, pentru a se asigura că operațiunea rămâne întotdeauna perfectă și că performanța de gătire a alimentelor nu scade.

Regulile de urmat sunt simple și intuitive și nu variază în funcție de modelul achiziționat. În ceea ce privește întreținerea, trebuie să se acorde atenție la trei lucruri: gătitul, curățarea și precauțiile generale.
Există două tipuri de curățare a cuptorului de orez:

 • Primul tip este o curățare inițială, care trebuie efectuată la prima utilizare a dispozitivului. În acest caz, este suficient să curățați recipientul pentru alimente, spatula, paharul de măsurat și coșul pentru abur cu apă călduță și detergent. Corpul bazei trebuie curățat cu o cârpă umedă și uscat cu grijă înainte de utilizare;
 • Al doilea tip este cea care trebuie efectuată după fiecare utilizare a aparatului de gătit orez. Atunci când efectuați această curățare, trebuie să aveți grijă să nu deteriorați stratul antiaderent al tăvii detașabile. Vă recomandăm să folosiți un burete moale, neabraziv, cu puțin detergent de vase. Pentru supapa și recipientul de condensare, este suficientă o spălare rapidă sub jet de apă. Este foarte important să uscați întotdeauna fiecare parte a aparatului de gătit orez cu un prosop de bucătărie curat și bine uscat.

În cazul în care se lipesc alimente de aragaz, pur și simplu înmuiați-l în apă caldă cu detergent și evitați neapărat să îl frecați cu bureți abrazivi, care l-ar putea strica.

Cu excepția cazului în care este menționat în mod explicit în prospectul articolului, nu este absolut deloc recomandat să spălați niciuna dintre componentele acestui aparat în mașina de spălat vase, deoarece detergenții prea puternici și temperaturile ridicate ar putea deteriora dispozitivul.

În cele din urmă, am dori să vă reamintim importanța de a scoate aparatul de gătit orez din priză înainte de a-l curăța în orice mod.

 

Concluzii finale

În concluzie, mașina de gătit orez este un aparat indispensabil în bucătăria tuturor celor care iubesc orezul, gătitul la aburi și rețetele orientale, cum ar fi sushi.

Acest dispozitiv este plin de avantaje și economisește mult timp, timp în care se poate dedica multor alte activități decât gătitul. Tot ceea ce trebuie să faceți este să așteptați ca indicatorul luminos să vă indice exact momentul în care mâncarea este gata de consum.

Acest ghid v-a furnizat toate informațiile de care aveți nevoie pentru a achiziționa acest aparat. Tot ce vă rămâne de făcut este să achiziționați aparatul de gătit orez care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri