3.7 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăȘtiriCele mai bune mașini de spălat vase

Cele mai bune mașini de spălat vase

Date:

Stiri Similare

Pe această pagină veți descoperi ghidul de cumpărare pentru cele mai bune mașini de spălat vase cu informații, comparații, recenzii și multe altele.

Dacă cineva ne-ar întreba la ce aparat electrocasnic din viața noastră de zi cu zi am fi dispuși să renunțăm pentru câteva zile, cu siguranță mașina de spălat vase ar fi pus la coada listei având în vedere rolul său acum vital în cadrul gospodăriilor mari și mici, dar și pentru persoanele singure care pur și simplu nu vor să renunțe la confortul de a avea un aparat care să facă treburile casnice plictisitoare de spălare a vaselor, cănilor, paharelor și, atunci când e mai rău, a oalelor și tigăilor cu crustă.

Ce este o mașină de spălat vase și la ce folosește?

Exemplu de mașină de spălat vase

Mașina de spălat vase este un aparat electrocasnic care se ocupă de spălarea tuturor vaselor și ustensilelor de bucătărie, economisind timp, energie și oferind avantajul suplimentar de a ne putea reduce facturile la apă și electricitate.

Dacă până în urmă cu câțiva ani mașina de spălat vase era accesibilă doar câtorva gospodării care și-o puteau permite, astăzi există tot mai multe mărci de electrocasnice care au făcut acest produs accesibil tuturor, lansând pe piață modele din ce în ce mai inovatoare, cu un raport calitate/preț excelent.

În prezent, pe piață sunt disponibile mașini de spălat vase care pot satisface orice nevoie specifică a consumatorilor și se adaptează spațiului disponibil, în unele cazuri formând un tot unitar cu restul decorului bucătăriei, cum este cazul mașinilor de spălat vase încorporabile complet ascunse.

Cum funcționează o mașină de spălat vase

Mecanismul de funcționare al unei mașini de spălat vase este foarte simplu.

Apa este preluată din rețeaua de apă menajeră și plasată într-un rezervor aflat în partea inferioară a aparatului, după care este încălzită de un element de încălzire electric care aduce apa la temperatura indicată pentru programul selectat.

Când apa a atins temperatura ideală, se eliberează detergentul, cu care se amestecă, producând un amestec care este eliberat pe vase prin două brațe de difuzie.

O a doua spălare, fără săpun, va elimina spuma reziduală, în timp ce apa murdară și apa de clătire vor fi direcționate către scurgere cu ajutorul unei pompe. În cazul în care programul selectat prevede acest lucru, odată ce clătirea este finalizată, va începe ciclul de uscare.

 

Cum să alegeți cea mai bună mașină de spălat vase

Iată câteva dintre principalele caracteristici care trebuie luate în considerare atunci când decizia de a cumpăra o mașină de spălat vase.

Capacitate

Fără îndoială, primul factor care trebuie luat în considerare atunci când vă gândiți să achiziționați o mașină de spălat vase este capacitatea sa și anume câte vase și ustensile de bucătărie poate conține, spălându-le mai mult decât satisfăcător.

Acest lucru depinde în principal de numărul de membri din gospodărie sau de frecvența de utilizare: de exemplu, o mașină de spălat vase cu 13 capace poate acoperi nevoile unei gospodării de patru persoane care își iau mesele principale acasă și, prin urmare, o vor folosi în fiecare zi, sau nevoile unui cuplu sau ale unei singure persoane care o vor folosi doar de două sau trei ori pe săptămână.

Ca regulă generală, în ceea ce privește capacitatea, mașinile de spălat vase pot spăla între 6 și 16 tacâmuri, mărimea variind, evident, în funcție de capacitatea acestora. În ceea ce o privește pe aceasta din urmă, în afară de anumite modele mai mici care pot fi instalate și pe un blat, majoritatea mașinilor de spălat vase moderne au o dimensiune standard de 60 cm, iar o mare parte din eficiența lor depinde de dispunerea internă și de numărul de coșuri pentru vasele pe care le conțin.

Aproape toate modelele produse până în urmă cu câțiva ani – dar unele se mai găsesc și astăzi – aveau două coșuri și un coș detașabil pentru tacâmuri care, însă, a creat întotdeauna unele probleme în aranjarea vaselor în interiorul coșului inferior din cauza spațiului pe care îl ocupa și îl ocupă.

În schimb, l-au eliminat, oferind un al treilea coș, mai discret, în partea superioară a aparatului, pentru tacâmuri și ustensile de bucătărie.

Consumul de energie electrică și apă

Imediat după capacitate, este esențial să realizăm cât de mult vă va afecta facturile de energie și apă noua noastră mașină de spălat vase.

Faptul că și pentru acest tip de aparat electrocasnic este în vigoare obligația impusă de o directivă europeană care prevede afișarea etichetei energetice facilitează citirea imediată a cifrelor de consum care trebuie respectate, precum și a altor informații importante privind performanța mașinii de spălat vase.

Din punctul de vedere al consumul de energie electrică, clasele de eficiență energetică pentru aceste aparate pot fi A+, A++ sau A+++: în primul caz, consumul poate fi de până la 1kWh, în timp ce în al doilea caz, se pot face deja unele economii, deoarece consumul în A++ este cu aproximativ 10 % mai mic decât în A+.

Mașinile de spălat vase cu clasa energetică A++ sunt ultima generație de mașini de spălat vase cu un preț de achiziție destul de ridicat în comparație cu modelele standard, dar trebuie spus că o astfel de mașină de spălat vase poate oferi economii mari de energie, deoarece consumul este de aproximativ 0,8 kWh.

Din punctul de vedere al consumul de apă, si în acest caz, economisirea devine esențială, atât pentru a reduce facturile casnice, cât și pentru a conserva resursele naturale pe care le avem la dispoziție.

Din fericire, mașinile de spălat vase produse în ultimii ani sunt dotate cu tehnologie avansată și senzori interni capabili să evalueze cantitatea de vase din coșuri, nivelul de murdărie al acestora și, în consecință, să adapteze consumul de apă la aceste nevoi pentru a evita risipa inutilă și încărcarea excesivă a facturii. Pentru a înțelege mai bine despre ce este vorba, gândiți-vă că o mașină de spălat vase de ultimă generație consumă astăzi cel mult 7 litri de apă, în timp ce modelele de acum câțiva ani consumau nu mai puțin de 15 litri.

Eticheta energetică menționată mai sus indică și consumul anual de apă al mașinii de spălat vase avute în vedere, calculat pe baza unei medii de aproximativ 280 de spălări standard, care includ, așadar, și pre-spălarea, clătirea și uscarea: cele care consumă mai puțin de 2500 de litri de apă pe an sunt cele mai virtuoase mașini de spălat vase, în timp ce cele care ating sau depășesc 3500 de litri pe an sunt cu siguranță prea scumpe din punct de vedere al consumului de apă.

Dimensiuni și amprenta la sol

Dimensiunile mașinii de spălat vase pe care o veți cumpăra depinde în esență de doi factori: spațiul disponibil în bucătărie și numărul de persoane ale căror vase va trebui să le spălați.

În prezent, pe piață există trei tipuri de mașini de spălat vase, care diferă în funcție de dimensiuni și de numărul de tacâmuri pe care le pot conține.

  • Modele standard cu dimensiuni de 60x59x82 care pot conține între 12 și 16 seturi de tacâmuri.
  • Modele subțiri cu dimensiuni de 45x59x82 și care pot conține între 8 și 10 tacâmuri.
  • Modele mini sau de masă cu dimensiuni de 40x50x50 și care pot conține între 4 și 8 tacâmuri.

În funcție de dimensiunea bucătăriei noastre, de nevoile noastre zilnice de spălare și de stilul de viață al nostru și al familiei noastre, putem decide cu ușurință către ce tip să ne îndreptăm atenția. În plus, mașinile de spălat vase poate fi independenta – atunci când au o carcasă independentă și nu se integrează cu restul mobilierului – sau încorporata – atunci când se integrează perfect cu restul bucătăriei.

Performanță și uscare

În plus față de performanța excelentă de spălare – caracteristică care se găsește acum pe aproape toate mașinile de spălat vase –înainte de a cumpăra unul, este o idee bună să evaluați și alte performanțe cheie, cum ar fi durata ciclului de spălare, nivelul de uscare și nivelul de zgomot.

Ciclul de spălare depinde, în esență, de nevoile dvs. personale specifice și de modul în care doriți să vă tratați vasele.

În general, mașinile de spălat vase de ultimă generație vă permit să alegeți între mai multe programe, chiar 8 sau 9, pentru a satisface orice nevoie de spălare: De exemplu, Program complet, Scurt, Eco, Silențios, Cristal, Zilnic, Delicat, Abur… fiecare răspunzând la anumite nevoi și întotdeauna foarte utile atât din punctul de vedere al rezultatelor calitative, cât și al economiilor de energie și apă.

Prezența anumitor funcții este, de asemenea, importantă: gândiți-vă, de exemplu, la pornirea întârziată, funcția de igienizare, încărcarea la jumătate, indicatorul de progres, anularea/repornirea sau posibilitatea modernă de a comunica cu mașina de spălat vase printr-o aplicație pe smartphone chiar și atunci când sunteți departe de casă.

În ceea ce privește zgomot, mașinile de spălat vase moderne sunt destul de silențioase, iar emisiile lor de zgomot sunt cuprinse între 40dB și 55dB, dar există multe modele care au un program Silent cu emisii reduse, pentru a nu deranja mai ales noaptea.

În cele din urmă, vorbind despre metodele de uscare, mașinile moderne urmăresc economisirea energiei prin eliminarea ventilatoarelor sau a condensatoarelor care erau activate electric și preferă să se bazeze pe evaporarea naturală și pe evacuarea externă.

Întreținere

În ceea ce privește întreținere de rutină, este important să nu uitați să curățați periodic filtrul mașinii de spălat vase pentru a menține o performanță excelentă, deși unele dintre cele mai recente modele de pe piață sunt echipate cu filtre convenabile cu autocurățare.

În plus, este esențial să alimentați în mod constant mașina de spălat vase cu sare și lichid de clătire specifice: prima permite regenerarea rășinilor din mașina de spălat vase și îi prelungește eficiența în timp, precum și reducerea apariției calcarului; cel de-al doilea nu este utilizat pentru a lustrui vasele, ci pentru a facilita și accelera uscarea.

Recenzii ale celor mai bune mașini de spălat vase

CANDY Mașină de spălat vase încorporabilă CDIH 1D952


Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Interesant din punct de vedere estetic și dotat cu o deschidere vizibilă a mânerului, acest Model de mașină de spălat vase Candy este foarte elegantă, cu culoarea albă și mânerul cromat, ceea ce o face potrivită pentru o bucătărie modernă și bine echipată. Panoul de comandă are un afișaj cu LED-uri și este situat în partea superioară a deschiderii, unde, odată ce a fost setat programul de executat, dispare, păstrând liniaritatea decorului.

Dincolo de aspectul estetic, este foarte funcțional și eficient datorită faptului că poate spăla până la 13 tacâmuri în același timp, în ciuda dimensiunilor sale reduse. Conceput pentru a răspunde diferitelor nevoi ale consumatorilor care doresc un produs performant și ușor de utilizat, acesta dispune de șase tipuri diferite de spălare cu temperaturi relativ diferite, pornire întârziată și de ciclurile convenabile ECO și Short: primul permite economii considerabile de apă și energie electrică, iar cel de-al doilea durează doar 29 de minute și este util atunci când aveți puține vase de spălat. O altă caracteristică cu siguranță în favoarea sa este prezența unui filtru cu tehnologie de autocurățare.

Candy CDCP 6/E Dishwasher

 

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Potrivit pentru o mică unitate familială sau pentru cei care nu au spații mari, acest model de mașină de spălat vase Candy are un design compact și un panou de control frontal cu afișaj LED care rămâne vizibil.

În ciuda dimensiunilor sale mici, poate spăla până la 6 tacâmuri folosind nu mai puțin de șase programe de spălare cu cinci niveluri diferite de temperatură și consumând doar șapte litri de apă pe ciclu. Aceasta este, de fapt, o economie considerabilă de apă care, combinată cu clasa A+, vă permite să nu puneți prea multă presiune pe facturile de utilități. Spațiul interior este foarte flexibil și permite depozitarea cu o oarecare agilitate a multor feluri de mâncare.

CANDY CDI 1L949 Mașină de spălat vase încorporată Slim


Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Compactă și potrivită pentru cei care au un spațiu limitat în bucătărie, acest model de mașină de spălat vase Candy spală până la 9 tacâmuri și este mai puțin lat. – doar 45cm – în comparație cu dimensiunile standard ale altor modele, dar garantează în continuare eficiență și fiabilitate, menținând în același timp un consum redus. Ușa are un sistem de deschidere cu mâner, în timp ce afișajul LED cu comenzi este ascuns și vă permite să selectați din cinci programe de spălare diferite care garantează întotdeauna rezultate excelente cu un consum minim de apă și energie.

De exemplu, programul Rapid durează doar 24 de minute și vă permite să spălați vasele care nu sunt excesiv de murdare, în timp ce programul Hygienising durează 130 de minute și are o temperatură de până la 75° pentru a îndepărta cea mai dificilă murdărie și, de asemenea, pentru a dezinfecta biberoanele și alte vase pentru copii.

Opțiunile selectabile includ pornirea întârziată, iar în cazul unei defecțiuni sau al unei funcționări defectuoase, sistemul Acquastop oprește imediat fluxul de apă.

Mașină de spălat vase Electrolux EEA 17100 L

 

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Cu o lățime de până la 60 cm și capabil să se integreze în restul decorului, deoarece este complet retractabil, acest Mașină de spălat vase Electrolux spală până la 13 tacâmuri în clasa A+ și poate fi descrisă ca fiind una dintre cele mai bune din punct de vedere al raportului calitate-preț.

Motorul său este echipat cu Tehnologia EcoSilence Drive careelimină practic orice zgomot și, datorită sistemului SilencePlus, reduce nivelul undelor sonore la numai 48 dB. Panoul de control clar vă permite să alegeți între 5 programe diferite, fiecare cu temperatura sa specifică: programul automat de la 45° la 65°, programul intensiv de la 70°, programul Eco de la 50°, programul pentru sticlă la 40° și programul de o oră la 65°.

Tehnologia AirDry permite acestui model să usuce vasele cu ajutorul unui jet de aer natural mai bun decât cel produs de sistemele cu ușă închisă: la sfârșitul spălării, când aerul cald se răcește, ușa mașinii de spălat vase se deschide automat cu 10 cm și lasă aerul natural din exterior să circule în interior pentru rezultate optime de uscare.

Bosch SMV4HVX37E

 

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Echipat cu o capacitate care ajunge la 13 setări de loc cu un rating energetic A+, mașina de spălat vase Bosch combină liniile simple cu un compartiment tehnic respectabil, ceea ce o face unul dintre cele mai populare modele de pe piață în prezent.

Este echipat cu un motor EcoSilence Drive eficient și silențios, care reglează presiunea apei în funcție de tipul de program selectat, pentru a obține întotdeauna rezultate excelente, economisind apă și energie. Aveți la dispoziție 5 programe din care puteți alege, inclusiv un program pentru sticlă de 40° care curăță delicat și usucă impecabil și fără dungi neplăcute. Coșul inferior poate fi ajustat în înălțime pentru a găzdui chiar și farfurii sau vase mai mari decât de obicei, în timp ce funcția AquaStop oprește imediat fluxul de apă în cazul unei defecțiuni bruște.

Deoarece aceasta este o mașină de spălat vase ascunsă, care ascunde și panoul de control, pentru informații în timpul funcționării, vă puteți baza pe InfoLight, un punct LED roșu care este proiectat pe podea atunci când mașina de spălat vase este încă în funcțiune și se stinge atunci când își termină ciclul.

Bosch Seria 4 SMU46LS00E

Cu acest model intrăm oficial în mașini de spălat vase de top care garantează performanțe excelente, diverse opțiuni și programe selectabile pentru a se adapta la diferite nevoi, precum și economii considerabile de apă și energie.

Primul lucru care atrage atenția este aspectul modern și atrăgător care, în comparație cu modelele clasice albe, prezintă un panou din oțel inoxidabil în prim-plan, în partea de sus a căruia se află diversele comenzi pentru programele și opțiunile selectabile. Capabilă să spele până la 13 tacâmuri, este echipată cu sistemul AquaSensor care identifică cantitatea de murdărie prezentă pe vase și calibrează apa care trebuie folosită în consecință, în timp ce un senzor intern evaluează greutatea vaselor pentru a vedea cât de mult material este prezent și, pe baza acestuia, ajustează consumul de energie.

Sistemul SilencePlus reduce la minimum zgomotul în timpul funcționării mașinii de spălat vase, iar Extra Dry prelungește faza de uscare în cazul în care există vase care tind să rețină picături de umiditate, cum ar fi ustensilele de plastic și de picnic. Un al treilea coș din partea superioară interioară găzduiește tacâmurile și ustensilele mici de bucătărie, lăsând mult mai mult spațiu dedesubt pentru toate celelalte feluri de mâncare.

Whirlpool WFO 3O33 DX

Un alt model de vârf de gamă, are o lățime impresionantă de 60 cm și poate spăla până la 14 tacâmuri, ideal pentru o familie numeroasă sau pentru cei cărora le place să organizeze cine cu familia și prietenii.

Din nou, aspectul și designul sunt moderne și atractive datorită oțelului inoxidabil din care este fabricat și panoului de control frontal simplu, intuitiv și elegant. Există șase programe selectabile, inclusiv 6° Senso, care utilizează senzori speciali pentru a calibra apa și temperatura în funcție de cantitatea reală de murdărie de pe vase, sau programul Wash&Dry in 1 oră.

Tehnologia PowerDry asigură o uscare perfectă, în timp ce PowerClean Pro poate îndepărta cea mai dificilă murdărie fără a fi nevoie de o înmuiere prealabilă, datorită jeturilor suplimentare din spate.

Bosch Seria 4 SMS46KI01E

Din nou, regăsim oțelul inoxidabil elegant și panoul de control frontal și foarte intuitiv. Este capabilă să spele până la 13 tacâmuri, cu o clasa energetică A++ care garantează economii atât de energie electrică, cât și de apă. Motorul EcoSilence Drive oferă presiune la cantitatea potrivită de apă pentru spălare și prelungește performanța mașinii de spălat vase în timp. Un indicator arată cât timp a mai rămas până la sfârșitul programului, iar posibilitatea de a programa începerea spălării vă permite să vă organizați cât mai bine comisioanele. Un sistem automat recunoaște tipul de detergent introdus. – fie că este vorba de pulbere, lichid sau tabletă – pentru a-și exploata întregul potențial și este echipat cu nu mai puțin de trei filtre cu autocurățare pe trei niveluri.

Sistemul AquaSensor recunoaște nivelul de murdărie de pe vase și ajustează consumul de apă și de energie în consecință, în timp ce opțiunea Active Purity Plus permite mașinii de spălat vase să atingă o temperatură de 70° timp de zece minute, timp în care orice bacterie dăunătoare este eliminată din vase.

Mașini de spălat vase Electrolux ESF8635ROX


 

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Capabilă să spele până la 15 seturi de masă, cu eficiență energetică A++ și zgomot aproape zero – doar 44 dB –, acest model de mașină de spălat vase de la Electrolux este dotat cu un vârtej satelit cu dublă rotație care permite jeturilor de apă să ajungă în orice punct din rezervor pentru a curăța cât mai bine toate vasele, indiferent de încărcătură.

Suporturile confortabile SoftGrip susțin cele mai delicate pahare pentru a le curăța mai mult decât bine și în siguranță, în timp ce sistemul Pure Crystal previne ca sticla și cristalul să devină terne. Există șase programe de spălare, fiecare cu temperatura sa specifică și potrivite pentru toate nevoile de spălare, în timp ce un filtru cu autocurățare pe patru niveluri asigură o igienă constantă și performanțe excelente timp de mulți ani.

 

Întrebări frecvente

Cum aleg o mașină de spălat vase?
 

Atunci când vă alegeți mașina de spălat vase, este esențial să cunoașteți următoarele aspecte: capacitatea (numărul de tacâmuri), consumul de apă și de electricitate, dimensiunea și amprenta (și tipul: încorporabilă, independentă etc.).
performanța și timpul de uscare, întreținerea și durata medie de viață.

Care sunt cele mai bune mașini de spălat vase?
 

În cadrul site-ului nostru puteți găsi o listă cu cele mai bune mașini de spălat vase din acest an. Pornind de la o gamă de prețuri mici, am discutat avantajele și dezavantajele multor produse, nu ratați această oportunitate.

Care e durata de functionare în general la o mașină de spălat vase?
 

Durata medie de viață a unei mașini de spălat vase este de 10 ani. Cu siguranță este posibil să îi măriți durata de viață dacă urmați câteva mici precauții: verificați și curățați filtrul și lamelele, adăugați sare pentru a menține performanța stabilă și nu supraîncărcați mașina de spălat vase cu reziduuri alimentare.

Concluzii finale

Din cele spuse până acum, este clar că factorii care trebuie luați în considerare atunci când se decide achiziționarea unui cele mai bune mașini de spălat vase sunt diferite, la fel ca și opțiunile care caracterizează diferitele tipuri și modele.

De aceea, este important să nu ne ghidăm doar după aspectul estetic sau după performanțele moderne pe care le poate garanta acest tip de aparat, ci este necesar să alegem produsul care se potrivește cel mai bine nevoilor și stilului de viață al fiecăruia pentru a avea o mașină de spălat vase cu adevărat utilă și de lungă durată.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri