27.1 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăȘtiriCele mai bune multicookere in

Cele mai bune multicookere in [year]

Date:

Stiri Similare

Acesta este un ghid de cumpărare pentru cele mai bune multicookere din [year]. Veți găsi recenzii ale celor mai bune modele, o serie de informații și considerații pentru alegerea modelului potrivit pentru dumneavoastră și multe altele.

Gătitul este o pasiune și, cu siguranță, necesită mult timp, dedicare și atenție. Cu toate acestea, pentru cei care doresc un ajutor prețios în bucătărie există multicooker care vă ușurează viața și vă permite să preparați mâncăruri ca un maestru bucătar.

Cele mai bune multicookere: listă și recenzii

Aceasta este lista de cele mai bune multicookere din [year]

Ariete 2945 Multicooker Twist: Cel mai economic multicooker

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Ariete Multicooker Twist poate fi folosit ca tigaie electrică, prăjitor, aparat de gătit la aburi, cuptor și aparat de făcut iaurt. Multicooker Twist, cu afișajul său LED simplu și intuitiv, oferă nu mai puțin de 30 de programe de gătit presetate și personalizabile, precum și control manual. De asemenea, permite programarea gătitului, astfel încât felul de mâncare să fie gata atunci când aveți nevoie de el.

Recipientul interior acoperit cu ceramică antiaderentă este detașabil și are mânere integrate pentru o îndepărtare și o curățare ușoară. O caracteristică izbitoare a produsului este, fără îndoială, prezența paletei de agitare automată, care facilitează pregătirea multor feluri de mâncare.

Este posibil să setați temperatura de la un minim de 35° la un maxim de 180° grade: gama largă de temperaturi disponibile înseamnă că se pot găti la perfecție chipsuri excelente, precum și iaurturi delicioase și gustoase.

Multicooker Twist vă permite să aduceți la masă mâncăruri delicioase: paste, risotto, supe, feluri principale, iaurt, mâncare la aburi, pâine, mâncare prăjită și chiar deserturi.

Cartea de rețete inclusă conține 52 de rețete cu indicarea dozelor și a timpilor necesari pentru prepararea felului de mâncare: puteți alege și planifica prepararea felului de mâncare în funcție de nevoile dumneavoastră.

Design cu adevărat special care face ca acest multicooker să fie unic și original, diferit ca aspect de alte multicookers de pe piață.

Avantaje: Unul dintre cele mai ieftine, 30 de programe presetate, capacitate de 5 L și carte de rețete inclusă.

Dezavantaje: Puțin dificil de curățat și puține accesorii incluse.

De ce să il cumperi: Dacă doriți un multicooker economic care să vă ajute la prepararea anumitor feluri de mâncare. Cele 30 de programe prestabilite vă permit să gătiți între 35° și 180° și, prin urmare, supe, risotto-uri, paste, dar și deserturi, legume și prăjire.

Multicooker Moulinex Cookeo

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Multicookerul Cookeo de la Moulinex gătește cu aburi și presiune. Modul clasic are 3 temperaturi: scăzută pentru fierbere, medie și ridicată pentru rumenire. Dispozitivul are o funcție de menținere și reîncălzire a alimentelor calde timp de o oră și jumătate.

Bolul, care este complet antiaderent și echipat cu două mânere, este foarte încăpător: are o capacitate de 6 l, permițând pregătirea a 2 până la 6 porții, și este rezistent la mașina de spălat vase. Coșul pentru abur este inclus în pachet.

Dacă este necesar, gătitul poate fi amânat și sunt disponibile până la 150 de rețete tradiționale italiene, dintre care unele pot fi pregătite în doar 15 minute, datorită motorului puternic de 1600 W.

Afișajul LED este intuitiv și plăcut ochiului, cu culori vii. Ecranul este împărțit în patru secțiuni: rețete, ingrediente, favorite și manual.

Atunci când selectați secțiunea ingrediente, alegeți pur și simplu ingredientul pe care îl aveți și cantitatea: Cookeo va alege rețeta și vă va da instrucțiunile de preparare.

Odată ce ați folosit multicookerul de mai multe ori, funcția de favorite va deveni foarte utilă, prin care salvați rețete pe care le puteți face fără a fi nevoie să le căutați din nou.

Există un mecanism de colectare a aburului de condensare într-un recipient situat în partea din spate a aparatului: este preferabil să se golească recipientul la sfârșitul fiecărui preparat.

Moulinex Cookeo este capabil să gătească pastele într-un mod optim. De asemenea, este perfect pentru a găti leguminoase și risotto.

Designul alb, aproape sferic al Cookeo îl face perfect pentru orice bucătărie.

Avantaje: Raport calitate-preț imbatabil, carte de rețete italiene pre-setate, funcție de pornire întârziată, putere excelentă de 1600 W și capacitate de 6 L.

Dezavantaje: În unele cazuri, mai lent decât gătitul normal.

De ce sa il cumpărați: Un multicooker bun, cu un raport calitate/preț solid. Păcat că pentru unele preparate nu este foarte rapid, însă poate fi folosit de cei care iubesc să gătească sau de cei care nu vor să o facă. Poate fi spălată în mașina de spălat vase, iar dimensiunile sunt mici.

Multicooker REDMOND

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

REDMOND Multicooker este echipat cu un bol de 4,2 litri al cărui strat ceramic Anato® este deosebit de sigur și asigură o izolare termică perfectă. Panoul ușor de utilizat vă permite să reglați temperatura de la 35° C la 170° C și timpul de la 2 minute la 15 ore.

Procesul de coacere este complet automatizat. Aparatul este echipat cu programe automate pentru gătitul cărnii, peștelui, păsărilor de curte, fructelor de mare, terciului, supelor, pastelor, pilafului de orez, iaurtului, fondue și gemului, alimentelor prăjite, aluatului de drojdie, produselor de panificație și multe altele.

REDMOND Multicooker permite gătitul sous-vide (în vid): alimentele sunt gătite timp de mai multe ore la temperaturi scăzute, în absența oxigenului. Datorită tratamentului termic delicat, legumele, carnea, peștele și păsările de curte își păstrează nutrienții, vitaminele și textura naturală.

Pentru a găti în vid, produsele trebuie să fie introduse în pungi speciale etanșe și închise ermetic cu ajutorul unei mașini de ambalare în vid.

Funcția de încălzire 3D distribuie căldura în mod uniform și ajută la păstrarea vitaminelor și mineralelor din alimente. Aparatul REDMOND Multicooker are funcția Time Delay, care vă permite să amânați ora de începere a gătitului, și funcția Keep Warm, care menține mâncarea caldă. Ambele funcții pot fi dezactivate manual.

Cu funcția MasterChef, Multicooker Redmond selectează programul automat și reglează timpul și temperatura; stochează până la 10 setări de timp și temperatură pentru fiecare program automat; creează, salvează și recheamă programe de gătit; și resetează în orice moment un program modificat la setările implicite.

Avantaje: 48 de programe de gătit, carte de bucate multi-cooker inclusă, funcție de pornire întârziată și funcție de reîncălzire.

Dezavantaje: Afișaj intuitiv, dar numai în limba engleză, și o capacitate de 4,2 l (pentru unii, acest lucru ar putea fi o problemă).

De ce să il cumperi: Rezultatul gătitului și al preparării mâncării este excelent, mai ales dacă luăm în considerare faptul că se vinde la un preț ieftin și nu excesiv.

Ninja Foodi

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Marca Ninja Kitchen produce numeroase aparate, dintre care modelul emblematic este, fără îndoială, Ninja Foodi, care combină puterea unui multicooker cu funcționalitatea unei friteuze cu aer.

Foodi poate găti sub presiune, găti încet, sotezi, găti cu aburi și prăji în aer liber. De asemenea, dispune de tehnologia TenderCrisp: un amestec de gătit sub presiune și prăjire în aer care permite o gătire foarte crocantă și rapidă.

Ninja Foodi vine cu un bol de 6 litri și un coș de prăjire detașabil de 3,2 litri. Ninjia Food este dotată cu un temporizator de o oră și este capabilă să atingă cea mai mare temperatură dintre toate aparatele de prăjit cu aer comprimat: 210 grade.

Ninja Foodi este foarte voluminos: trebuie să țineți cont de acest lucru dacă aveți un blat de lucru mic.

Setările sunt controlate prin intermediul unui panou amplasat în partea frontală, sub un afișaj digital. Comenzile de control al timpului și al temperaturii sunt situate pe ambele părți ale acestui afișaj. În timpul gătitului, timpul se derulează pe afișaj, ceea ce facilitează urmărirea timpilor de gătire.

Nu există setări preprogramate, astfel încât tipul de gătit, timpul și temperatura trebuie selectate manual pentru fiecare sarcină.

Ninjia Foodi este o mașină foarte versatilă și este, de asemenea, surprinzător de silențioasă.

Avantaje: Preț excelent, o singură oală care face 7 tipuri de gătit, curățare ușoară a accesoriilor și un design și dimensiuni excelente. Serviciu rapid și clar.

Dezavantaje: Carte de rețete neclară, nu în limba italiană și lipsa de plecare întârziată.

De ce să il cumperi: Pentru că la un preț moderat poți găti orice. Din păcate, nu există o funcție de pornire întârziată, ceea ce este rău pentru cei care se grăbesc mereu. Este un dispozitiv ușor diferit față de multicookerul clasic, dar este într-adevăr foarte bun.

Multicooker De’ Longhi FH1394/2

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Combinând o friteuză cu conținut scăzut de grăsimi și un multicooker, Multicookerul De’ Longhi FH1394/2 este conceput pentru a facilita gătitul unor mese sănătoase. Spre deosebire de alte aparate de prăjit cu conținut scăzut de grăsimi, acesta este echipat cu elemente de încălzire superioare și inferioare, precum și cu un ventilator pentru o distribuție optimă a căldurii.

Deși are un aspect asemănător cu alte friteuze cu conținut scăzut de grăsimi, este clar că exteriorul Multicooker-ului De’ Longhi FH1394/2 a fost gândit în detaliu. Comenzile sale sunt în față și în centru, astfel încât nu este nevoie să vă aplecați peste aparat pentru a le folosi.

Timpul de gătire și temperatura pot fi ambele reglate prin intermediul butoanelor sau puteți utiliza programele presetate: Cartofi, pizza, plăcintă și tocană. Există, de asemenea, trei programe speciale: funcția de tigaie, funcția de cuptor și funcția de grătar cu aer.

Paleta de amestecare se potrivește pe un știft în centrul bolului și poate fi îndepărtată cu ușurință pentru curățare sau atunci când nu este necesară. Partea transparentă a capacului poate fi, de asemenea, îndepărtată pentru curățare.

În ciuda faptului că are multe funcții, Multicookerul De’ Longhi FH1394/2 este destul de ușor de utilizat și nu este nevoie de timp de preîncălzire.

Curățarea este ușoară: toate piesele detașabile pot fi spălate în mașina de spălat vase, deși se avertizează că spălarea prea des a vasului în mașina de spălat vase ar putea face ca acoperirea ceramică antiaderentă să fie mai puțin eficientă.

Multicooker De’ Longhi FH1394/2 garantează un timp de gătire de doar 27 de minute pentru 1 kg de cartofi congelați și reușește să gătească perfect, lăsând alimentele crocante la exterior și mai moi în interior.

Avantaje: Multicooker și friteuză împreună, pregătește până la 8 porții împreună, 8 programe de gătit și, în general, foarte ușor de utilizat.

Dezavantaje: Nimic de raportat

De ce să il cumperi: Dacă doriți un multicooker și o friteuză împreună, cu o carte de rețete extinsă scrisă în italiană. De’ Longhi este o garanție atât pentru produse, cât și pentru asistență. Prețul este ok, poate că îl veți obține la o reducere pentru mai puțin de 250.00€.

Moulinex Cookeo Touch WiFi: Multicookerul inteligent

Multicookerul Moulinex Cookeo Touch Wifi are o putere de 1600 de wați, ceea ce îl face un dispozitiv versatil și rapid. Are 250 de rețete preprogramate și 13 moduri de gătit care vă permit să preparați rapid o mulțime de feluri de mâncare și chiar să le păstrați calde.

Vasul de gătit detașabil al Cookeo Touch Wifi are o capacitate de 6 litri, mai mult decât suficient pentru a găti mese pentru 6 persoane. În plus, căptușeala interioară a bolului este realizată din ceramică ultrarezistentă, antiaderentă.

În ceea ce privește modurile de gătit ale Cookeo Touch Wifi, puteți rumenii, fierbe, menține cald sau reîncălzi, găti cu aburi și găti sub presiune. Aparatul este echipat cu un coș pentru gătitul cu aburi.

Cea mai atractivă funcție a Moulinex Cookeo este posibilitatea de conectare prin Wifi: prin conectare puteți avea acces la nenumărate rețete, selectându-le chiar în funcție de conținutul frigiderului dumneavoastră.

Multicookerul Cookeo Touch Wifi are, de asemenea, un ecran tactil înclinabil, cu două butoane, inclusiv butonul spate și butonul pornit/oprit . Pentru a alege între diferitele rețete, trebuie doar să derulați ecranul.

Aplicația My Cookeo, care poate fi descărcată gratuit, devine o extensie a Cookeo Touch, permițându-vă să monitorizați de la distanță gătitul mâncărurilor, să creați cărți de rețete și să trimiteți rețete de la distanță de pe smartphone-ul dumneavoastră.

La fiecare preparat, aparatul vă solicită să goliți micul rezervor din spate, care colectează apa rezultată din condensarea de pe capac. Rezervorul poate fi curățat fără nicio dificultate și este, de asemenea, ușor de curățat ecranul și exteriorul dispozitivului cu o cârpă umedă.

AvantajeUnul dintre cele mai bine vândute produse online, este un multicooker inteligent (adică compatibil cu aplicația și telecomanda), rețete rapide, 13 programe și o capacitate de 6 litri.

Dezavantaje: Prețul nu este ieftin, dar vorbim de un produs de top.

De ce să o cumperi: Dacă vă doriți vârful de gamă, compatibil și gestionabil de la distanță prin intermediul aplicației de pe smartphone. Capacitatea este importantă și, eliminat prețul ridicat, nu există nicio altă problemă.

Robot de bucătărie Kenwood CCL401WH

Robotul de bucătărie Kenwood CCL401WH este capabil să realizeze numeroase tipuri de gătit, datorită kitului extins de accesorii inclus și a posibilității de a regla temperatura într-un interval foarte larg, de la 30 la 180°C. Temperatura poate fi selectată grad cu grad: prin urmare, va fi posibil să setați temperaturi foarte precise, utile pentru anumite preparate, cum ar fi caramelizarea și prepararea sosurilor și a cremelor.

Modurile de gătit disponibile sunt: gătit la aburi, gătit la wok, gătit lent, gătit rapid și fierbere.

Diferitele moduri pot fi setate manual, selectând timpul de preparare, temperatura și viteza, sau pot fi activate prin intermediul programelor automate disponibile pe aparat. Există 6 programe principale (primele feluri de mâncare, sosuri, sosuri la aburi, supe, mâncăruri și deserturi) și 17 subprograme specifice, un număr foarte mare care permite automatizarea aproape oricărui tip de preparare.

Pe lângă procesele de gătit, robotul de bucătărie Kenwood CCL401WH poate toca, amesteca, bate și emulsiona.

Cu cele 5 discuri furnizate puteți grătar, felia sau tăia cu grosimi diferite. În plus, datorită caracteristicilor structurale ale acestui model, ingredientele pot fi procesate în același timp cu gătitul.

Kenwood CCL401WH este foarte simplu și convenabil de utilizat, deși este echipat cu multe funcții și multe accesorii.

Comenzile pot fi operate cu ușurință prin intermediul meniului principal situat pe partea din față a carcasei. Pentru asamblarea și dezasamblarea componentelor suplimentare, manualul de utilizare conține un ghid foarte detaliat.

La baza produsului există picioare antiderapante, iar toate accesoriile pot fi așezate într-un suport practic pentru accesorii.

Toate componentele detașabile pot fi spălate manual sau în mașina de spălat vase.

Avantaje: Este unul dintre cele mai complete aparate de bucătărie de pe piață, 10 accesorii incluse în pachet și materiale de calitate. Este practic un rival al Bimby, dar costă jumătate din preț.

Dezavantaje: Prețul nu este cel mai ieftin, mai ales dacă luăm în considerare alternativa inteligentă.

De ce să il cumperi: Dacă doriți să aveți un ajutor de bucătar mereu la dispoziția dumneavoastră. Veți putea să preparați tot felul de alimente.

Alternativa inteligentă se numește Kenwood CCL450SI KCook Multi Smart și dacă sunteți în căutarea vârfului de gamă, atunci vi-l recomand:

Ce este un multicooker si pentru ce

Un multicooker este un aparat de ultimă generație care vă permite să gătiți alimente în mod automat datorită programelor prestabilite care știu cum să facă rețetele și, prin urmare, fac toată munca.

După cum sugerează și numele, capacitatea lor este aceea de a fi un mediu versatil pentru a găti mai multe lucruri.

Aceste produse sunt capabile să gătească la aburi, să coacă, să prăjească și să gătească. Evident, fiecare are caracteristici diferite, depinde mult de cost și de nivel. Acestea sunt, însă, ușor de utilizat și reprezintă un sprijin ideal în bucătărie, mai ales pentru cei care nu sunt familiarizați cu gătitul sau cărora nu le place să se pună la treabă sau nu au timp și își doresc totuși o mâncare sănătoasă.

Există multe modele, funcțiile pot fi mai mult sau mai puțin avansate și procesele de gătit mai mult sau mai puțin structurate, iar acestea diferă de procesoarele de alimente și de mașinile planetare. Unii pot integra o friteuză cu aer.

Cum funcționează

Multicookerul este compus din diferite părți, există grătare, recipiente, supape. Din exterior pot arăta ca un fel de friteuză, dar au capacități mai avansate.

Acestea sunt capabile să funcționeze prin intermediul unui procesor care menține o temperatură echilibrată în interior și astfel gătesc perfect alimentele, fie că sunt prăjite sau coapte. Aparatul este capabil să calculeze singur cele mai bune timpi și moduri de gătire, astfel încât întreaga operațiune este foarte simplă.

Trebuie doar să alegeți tipul de produs pe care doriți să îl gătiți și apoi să setați rețeta preferată. Introduceți toate ingredientele așa cum este descris și apoi începeți procesul. Datorită supapei, presiunea alternează și se generează o gătire perfectă.

Aceste aparate de bucătărie funcționează cu ajutorul căldurii prin inducție și a unor boluri speciale care au pereți deosebit de groși și care, prin urmare, sunt capabile să mențină temperatura.

Undele electromagnetice creează căldura și, prin urmare, nu pot exista alimente arse sau prost gătite, deoarece, de fapt, nu există fierbere. Acest lucru este important și pentru că proprietățile nutritive ale alimentelor nu se pierd, ceea ce se întâmplă parțial în cazul gătitului clasic la foc.

Cum să alegeți cel mai bun multicooker

Pentru alegerea celui mai bun multicooker trebuie să fiți familiarizat cu acest tip de produs, motiv pentru care am scris o serie de informații care vă vor ajuta să cumpărați modelul potrivit în mod conștient.

Caracteristici și programe

Acesta este un factor decisiv pentru alegere, deoarece aparatele de gătit multiple diferă foarte mult de tipurile de gătit prestabilite.

Astfel de programe sunt decisive, deoarece sunt cele care vă permit doar să adăugați ingredientele și să gătiți totul fără să vă faceți griji cu privire la rețetă.

Modelele de bază au cel puțin între 4 și 10 programe, iar modelele profesionale pot ajunge până la aproximativ 30 de combinații diferite. Atenție însă, există câteva programe esențiale care trebuie să fie întotdeauna prezente:

 • Program de prăjirecartofi prăjiți, chiar mai bine dacă sunt separați de cartofii prăjiți clasici. Acest program permite o prăjire perfectă, indiferent dacă este vorba de alimente proaspete sau congelate. Aveți nevoie doar de puțin ulei sau chiar de niciun condiment pentru a obține un rezultat final asemănător cu cel al unui pub, fără miros și fără efort.
 • Program pentru tigaieAcest program permite gătirea a orice, de la carne la pește, creând un exterior crocant și un interior mai moale. La unele modele în care există un grătar, este posibil să se obțină o gătire asemănătoare cu o plită.
 • Program de ciorbe și tocănițe, acest program este destinat în special preparării de supe și tocănițe, de legume, dar și de carne sau de leguminoase, după dorință. Este un aliat prețios, mai ales iarna, când prepararea tocănițelor necesită în mod normal mult timp, care nu este întotdeauna disponibil.
 • Program de iaurt, acest program este foarte util, deoarece vă permite să faceți iaurt proaspăt acasă. Un mic dejun ideal sau o gustare de după-amiază, care se prepară în diverse arome și care poate fi adus la masă ca o alternativă la înghețată.
 • Program pentru produse făinoase și prăjituriAcest program este esențial deoarece permite coacerea impecabilă a tuturor acelor alimente care au nevoie de fermentare, cum ar fi pâinea, prăjiturile, dar și aluatul de pizza.

În ceea ce privește funcțiile, pe de altă parte, multicookerul are diferite moduri de gătit care depind de specificațiile tehnice. Modurile de gătit întâlnite de obicei sunt:

 • Cuptor, care permite coacerea la fel ca într-un cuptor standard, deci este ideal pentru pizza, prăjituri, pui. Elementele de încălzire sunt folosite pentru a forma căldura din interior și astfel generează același tip de căldură ca în interiorul cuptorului.
 • Gătitul cu aburi În acest caz, există un coș în interiorul multicookerului care permite plasarea alimentelor și gătirea lor moale și suculentă.
 • Gătitul la grătar care utilizează elementul de încălzire superior și permite astfel o bună gătire, în special pentru anumite alimente, cum ar fi carnea și peștele.
 • Gătitul ventilat Acest tip de gătit utilizează un ventilator intern care gătește uniform și răspândește căldura în mod egal. Acest tip este util pentru a găti risotto sau pentru anumite tipuri de prăjire. Cu toate acestea, ventilatorul nu este prezent la toate modelele, ci doar la cele de calitate medie/înaltă.
 • Prăjire este posibilă datorită unui coș asemănător cu cel din aparatele de prăjit. Multe modele pot găti, de asemenea, pur și simplu cu aer și fără ulei, astfel încât este posibil să aveți un două în unu cu posibilitatea de a alege între prăjirea clasică și cea cu aer.
 • Gătitul lent, un mod care gătește la o temperatură scăzută și este perfect pentru mâncărurile speciale care trebuie gătite încet și uniform.
 • Gătitul expres vă permite să gătiți rapid un fel de mâncare, cum ar fi alimentele congelate, fără a fi nevoie să le dezghețați.

În plus față de caracteristicile de bază, cum ar fi capacitatea, materialele, coșurile, trebuie să se ia în considerare, de asemenea, atunci când se aleg toate acele caracteristici suplimentare care pot fi foarte utile și pot face munca mai ușoară.

Cronometru foarte util care permite programarea începerii și încheierii gătitului. De exemplu, este posibilă prestabilirea unei ore specifice pentru începerea unei rețete, pentru a nu pierde timp prețios.

O altă funcție importantă este reîncălzirea alimentelor, care se folosește ca și cum ar fi un cuptor cu microunde, deci este perfect dacă doriți să reîncălziți alimente gata preparate sau alimente gătite cu o zi înainte.

Păstrarea alimentelor la cald este, de asemenea, utilă, deoarece permite ca alimentele să fie păstrate calde atât timp cât trebuie să fie consumate. Această caracteristică poate varia de la un model la altul. De asemenea, este posibilă reglarea manuală a temperaturii, stabilind temperatura pe care o preferați împreună cu timpul de gătire.

Design și dimensiuni

Proiectarea și dimensiunile multicookers variază de la un model la altul, există cele mai minimaliste, care sunt cu siguranță de ultimă oră în ceea ce privește designul și cele mai simple sau tehnologice, dar bogate în funcționalitate. În general, indiferent de buget, acestea sunt produse bine făcute și perfect sigure.

Materialul este important nu numai pentru un factor estetic, ci și pentru calitatea produsului. Pe lângă materialul exterior, trebuie să ne uităm cu atenție la materialul interior al coșurilor, care face diferența.

Acoperirea ideală este cea ceramică, deoarece aceasta oferă o rezistență optimă la timp, uzură și căldură. Alte materiale sunt, de asemenea, bune, cum ar fi teflonul, care este, de asemenea, utilizat în mod normal pentru vasele de gătit.

Aceasta este însă mai delicată, așa că trebuie să aveți grijă atât la utilizarea ustensilelor din oțel, cât și la spălarea cu bureți și agenți agresivi. Pe de altă parte, multicookers cu coșuri antiaderente nu sunt ideale, deoarece sunt de calitate slabă și alimentele vor avea tendința de a se lipi. În cele din urmă, aluminiul turnat sub presiune, care este foarte ușor și rezistent la căldură, poate fi un bun compromis.

De asemenea, trebuie studiat cu atenție este afișaj și comenzi care poate fi mai mult sau mai puțin decisivă. Cele care sunt mai ușor de utilizat, cu puține setări, sunt ideale pentru cei care nu sunt familiarizați cu sistemele electronice.

Afișajul retroiluminat este întotdeauna convenabil, meniul poate fi normal cu butoane sau tactil în cazul modelelor mai avansate.

În ceea ce privește capacitatea, cele mai mari modele au o capacitate a coșului de cel puțin 4,5 litri, dar pot ajunge și la șase și mai mult. Deci, în general, cu un singur aparat puteți găti până la șase porții în același timp. Modelele mai mici au o capacitate de trei sau patru litri și, prin urmare, pot procesa două până la patru porții deodată. Bineînțeles, totul depinde întotdeauna de tipul de mâncare ales.

Aparatele de gătit multiple au unul sau mai multe coșuri, acestea fiind punctul forte absolut și, prin urmare, cu cât sunt mai multe, cu atât mai bună va fi gătitul. Două coșuri reprezintă un avantaj, dar nu sunt decisive. De asemenea, puteți folosi câte unul pe rând, important este calitatea produsului în sine.

Lopata, un fel de spatulă care permite întoarcerea alimentelor în siguranță în timpul gătitului, este, de asemenea, fundamentală în evaluarea estetică. Lopata pentru întoarcerea alimentelor este un mijloc sigur de a obține o gătire optimă, în special pentru anumite feluri de mâncare care trebuie întoarse continuu, cum ar fi risotto. Dar poate fi întotdeauna utilă.

Accesorii incluse

Printre accesorii care sunt incluse în pachetul unui multicooker există coșul de aburi, unul dintre cele mai bune produse, deoarece vă permite o gamă foarte largă.

Gătitul rezultat este uniform, moale și fără grăsimi. Foarte util este și grătarul, care nu este prezent în toate produsele, ci doar în cele mai scumpe.

Uneori există linguri speciale și linguri de măsurat cu care ingredientele pot fi dozate sau amestecate fără dificultate. Câteva multicookers încorporează o carte specială de rețete, astfel încât să poată fi create rețete speciale pe baza disponibilității unui aparat versatil.

Întreținere

Multicookerul este un aparat destul de robust, însă are nevoie de întreținere de rutină să dureze mult timp.

Este destul de rapid de curățat, motiv pentru care este întotdeauna esențial să alegeți un produs care are un coș detașabil și, mai ales, antiaderent.

Produsul trebuie să fie întotdeauna scos din priză înainte de a proceda. Pentru a curăța interiorul se poate folosi o cârpă umedă, fără lucruri care ar putea să o zgârie, cum ar fi plase sau orice altceva.

Toate accesoriile trebuie spălate separat, acest lucru se poate face fie manual în chiuvetă cu apă și detergent, fie în mașina de spălat vase, acolo unde este indicat. Toate reziduurile de săpun trebuie să fie îndepărtate în mod corespunzător. Acest lucru este esențial, deoarece acestea ar putea intra în contact cu alimentele și astfel le-ar putea contamina.

Componentele trebuie să fie întotdeauna uscate înainte de utilizare pentru a preveni pătrunderea ruginii sau a apei în circuite. Pe de altă parte, pentru exterior, este util să folosiți o cârpă de praf uscată pentru a păstra totul în ordine. Aparatul nu trebuie să fie niciodată scufundat în apă și, în orice caz, pentru fiecare model, este esențial să citiți cu atenție instrucțiunile pentru a evita problemele.

O curățare extraordinară poate fi efectuată ocazional prin demontarea tuturor componentelor, dar nu este întotdeauna necesară. În general, însă, curățarea normală a aparatului permite ca toate reziduurile alimentare să fie îndepărtate în mod corespunzător și, prin urmare, alimentele sunt întotdeauna protejate și sigure, cu un gust impecabil și o calitate excelentă în orice moment după gătire. Pentru aceasta și orice alte practici care trebuie efectuate în timpul curățării sau pentru întreținerea produsului, este întotdeauna util să consultați toate detaliile din manualul de instrucțiuni, fără a improviza sau a încerca metode de bricolaj care ar putea compromite permanent funcționarea.

Întrebări frecvente și întrebări frecvente

Cum sa aleg un multicooker bun?

Pentru a alege cel mai bun multicooker trebuie să se țină cont de aceste aspecte: funcționalitate și programe (există zeci de ele atât pentru prăjire și gătire, cât și pentru prepararea iaurturilor și deserturilor), eventualele funcții suplimentare (cronometru, funcții inteligente cu telecomandă, temporizator sau păstrarea căldurii), design și dimensiuni pentru a evita problemele de spațiu, accesorii incluse utile pentru rețete și ușurința întreținerii cu posibilitatea de spălare în mașina de spălat vase.

Cât costă un multicooker?

Un multicooker de bună calitate, cu un raport preț/calitate bun, costă aproximativ 1000 lei. Modelele de vârf de gamă și roboții de bucătărie costă între 1000 si 2000 lei.

Ce înseamnă multicooker?
Aparatele de gătit multiple sunt aparate de uz casnic capabile să gătească o varietate de feluri de mâncare cu un efort minim: trebuie doar să adăugați ingredientele, să selectați programul potrivit și să începeți să gătiți sau să pregătiți. Bimby este cel mai cunoscut exemplu de multicooker.
Care sunt cele mai bune mărci de multicooker?

Companiile care produc cele mai bune multicookers sunt Moulinex, De’ Longhi, Kenwood, Ninja Food, Ariete și Philips.

Concluzii finale

Am ajuns la sfârșitul ghidului pentru alegerea unui multicooker.

Aparatele de gătit multiple sunt un ajutor de bucătărie valoros pentru toată lumea, atât pentru cei care iubesc să gătească, cât și pentru cei care vor să încerce un mic sprijin. Acestea facilitează gătitul, optimizând risipa de resurse și permițându-vă să obțineți mâncăruri perfect gătite, cu un echilibru excelent de arome, fără a fi neapărat nevoie să folosiți condimente, fiind astfel ideale și pentru diete sau regimuri specifice.

Bugetul disponibil nu este esențial, nici măcar marca. Cu toate acestea, important este să evaluați cu atenție toate detaliile și caracteristicile și apoi să selectați produsul care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. și care oferă un bun raport calitate-preț.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri