13.9 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăȘtiriCel mai bun navigator GPS

Cel mai bun navigator GPS

Date:

Stiri Similare

Odată cu înmulțirea numărului de mașini , putem observa o creștere și în numărul călătoriilor și, implicit, în numărul persoanelor care își caută un GPS bun. Ei bine, cum știm care navigator GPS este bun ?

Astăzi, mulți oameni se bazează pe utilizarea smartphone-urilor pe post de navigatoare GPS, iar mulți au vehiculat ideea că a avea un navigator GPS în mașină nu mai este o necesitate, odată ce ai la îndemână un telefon performant. Deși un smartphone ne poate ajuta să ajungem la destinația propusă, în continuare o să vorbesc despre ceea ce înseamnă un navigator GPS bun și sper să vă trezesc dorința de a avea un astfel de dispozitiv în mașina dumneavoastră.

Cum să alegem un navigator GPS bun ?

Pentru persoanele cărora le place să călătorească mult, ori pentru șoferii de taxi sau cei care efectuează transporturi atât în țară cât și în afară, a avea un navigator GPS a devenit o necesitate. Întrebarea este : știu ei cum să aleagă un dispozitiv ieftin și bun ?

sistem de navigatie

Două dintre cele mai importante lucruri de evaluat în alegerea unui astfel de dispozitiv sunt receptivitatea și precizia lor, dar și ușurința în utilizare. Cele mai eficiente dispozitive trebuie să ofere indicații clare, să ne ferească de traficul intens și să ne arate cele mai multe puncte de interes, cum ar fi : benzinării, restaurante, spitale, hoteluri etc.

Iată câteva lucruri de care trebuie să ținem cont atunci când vrem să achiziționăm un navigator GPS :

Mai multe instrumente= mai bun

Cu toții ne dorim ca dispozitivul pe care îl deținem să fie foarte ușor de utilizat. Interfața dispozitivului este foarte importantă atunci când achiziționăm un navigator GPS. Cele mai bune dispozitive sunt cele care folosesc iconițe și etichete clar pronunțate și evidențiate, cele care ne permit să introducem cu ușurință adresa dorită, care folosesc opțiuni ușor de găsit și de utilizat.

Pe lângă interfața dispozitivului, o altă caracteristică importantă este posibilitatea de a dicta vocal destinația . Suntem conștienți cu toții că folosirea oricărui dispozitiv în timpul mersului ne poate îngreuna călătoria, dar ne poate pune în pericol și viața. De asta este important ca navigatorul GPS achiziționat să ofere posibilitatea utilizatorului de a dicta cu voce tare destinația dorită.

De asemenea, foarte important e ca dispozitivul să ofere indicații atât verbal cât și vizual atunci când este utilizat. Este foarte bun navigatorul GPS care oferă informații referitoare la benzile de drum care trebuie folosite, la ieșirile de pe autostradă, eventualele incidente în trafic, dar și mai important este ca aceste informații să fie transmise în timp util, astfel șoferul va avea timp să se adapteze condițiilor optime de călătorie.

Design

Atunci când dorim să cumpărăm un astfel de dispozitiv trebuie să fim atenți la design-ul acestuia. Cea mai importantă caracteristică este dimensiunea ecranului. Majoritatea dispozitivelor de navigație GPS au dimensiuni între 3 și 7 inci. Atât dispozitivele mici, cât și cele mari aduc cu ele avantaje. Cele mici au beneficiul de a putea fi depozitate cu ușurință în torpedou și geantă. În schimb, cele mari ne oferă o vizibilitate mai bună, ecranul fiind mai mare vom putea vedea mai mare și mai clar indicațiile oferite de dispozitiv.

Și rezoluția este importantă la un navigator GPS, cele mai bune având rezoluția de cel puțin 480×720 pixeli, oferindu-ne o vizibilitate mai clară și mai rapidă a indicațiilor din imagini.

Pentru a folosi cu ușurință aceste dispozitive, trebuie sa alegem unele care să aibe un ecran tactil sensibil. Astfel nu va fi nevoie să apăsăm atunci când dorim să mărim imaginea, sau când dorim să selectăm una din opțiunile dispozitivului. Va fi de ajuns doar să atingem ușor ecranul, iar comanda va fi preluată.

Hărți

Punctul forte al acestor dispozitive sunt hărțile. Pentru o călătorie care să ne îndeplinească dorințele, aceste hărți trebuie să fie adaptate zilnic. De aceea trebuie să ne uităm dacă navigatorul GPS pe care urmează să îl achiziționăm are proprietatea de a actualiza zilnic hărțile, pentru a putea avea cele mai proaspete informații referitoare la eventualele modificări ce au loc pe anumite porțiuni de drum, străzi. De asemenea, o alegere bună ar fi să achiziționăm un dispozitiv care are incluse câteva hărți preîncărcate, care ne pot fi de folos .

Garanție

Înainte de a achiziționa un astfel de dispozitiv, trebuie să ne asigurăm că acesta este oferit cu o garanție de până la un an, iar dacă aveți posibilitatea, plătiți pentru a avea o garanție extinsă, astfel încât atunci când navigatorul GPS prezintă defecțiuni, să vă puteți adresa celui mai apropiat centru service destinat acestor dispozitive pentru a îl repara.

Bateria

Foarte important în alegerea unui navigator GPS este să vedem care este capacitatea bateriei acestuia. De multe ori, în timpul traficului șoferii își țin continuu dispozitivul la încărcat, deoarece acesta nu are capacitatea de a sta aprins pe tot parcursul călătoriei. De aceea trebuie să vedem cât de mult pot funcționa până ca acestea sa necesite înlocuirea bateriilor.

În continuare, vă vom recomanda cele mai bune navigatoare GPS care există pe piață în acest moment, dispozitive care prezintă o varietate de caracteristici ce vă vor ușura călătoriile atât în țară, cât și în afară.

Top navigatoare GPS raport calitate/pret

Locul 1. Sistem de navigatie Garmin DriveSmart 65 Full EU MT-S, GPS , ecran 6.95″, Wi-Fi, bluetooth , navigare activata vocal

Navigator GPS usor de utilizat cu functii conectate si afisaj tactil luminos fara margini cu o capacitate de 6 inch;

  • Preincarcat cu harti pe viata;
  • Ofera servicii in timp real, precum trafic in timp real si parcare in timp real;
  • Apeluri prin Bluetooth®, notificari inteligente5 si navigatie activata vocal

Locul 2. Sistem de navigatie Garmin DriveSmart 55 Full EU MT-S, GPS , ecran 5,5″, Wi-Fi, bluetooth , navigare activata vocal

Preincarcat cu harti pe viata

• Ofera servicii in timp real, precum trafic in timp real si parcare in timp real
• Alerte pentru sofer pentru curbe periculoase, schimbari de viteza, camere de monitorizare a vitezei, treceri la nivel cu calea ferata, drumuri pentru animale si multe altele

Locul 3. Sistem de navigatie GPS 9 inch GPyeS JOY 9S

  • Doua camere video de supraveghere din care una este externa. Este incomparabil mai bun decat majoritatea GPS-urilor cu camera care in cel mai bun caz vin cu o singura camera video.
  • Camera secundara vine cu 6m cablu, suruburi de montaj, banda autoadeziva si diagrama

Locul 4. Sistem de navigatie Serioux Urban Pilot UPQ500, diagonala 5″, fara harta

UrbanPilot UPQ500 impresioneaza printr-un design atractiv si un ecran de 5.0 inch. Detine o carcasa cu margini rotunde, o grosime de invidiat si o culoare neutra: negru, ce se potriveste perfect cu orice interior de masina.

Locul 5. Sistem de navigatie portabil PNI L805 ecran 5 inch, 800 MHz, 256M DDR3, 8GB memorie interna, FM transmitter

Ecranul de 5 inch este extrem de sensibil si precis la atingere. Stylus-ul inclus in colet ofera un control si o navigare prin meniuri mult mai precisa, fata de utilizarea cu degetele. Sistemul de navigatie portabil PNI L805 este echipat cu FM transmitter. Acesta permite transmiterea melodiilor, stocate in memoria interna/externa a navigatiei, pe radioul FM din masina.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri