26.3 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăȘtiriCele mai bune robinete inteligente din

Cele mai bune robinete inteligente din [year]

Date:

Stiri Similare

Cele mai bune robinete inteligente reprezintă o inovație majoră în domeniul aparatelor electrocasnice; schimbarea stilului de viață poate fi adesea observată în mici detalii, iar robinetele inteligente sunt un astfel de caz.

Simplitatea distribuției de apă este completată de noi funcționalități, iar gestionarea inteligentă a unui simplu robinet va putea aduce îmbunătățiri considerabile, atât în ceea ce privește economia de energie și de apă, cât și în ceea ce privește confortul și ușurința de utilizare.

Utilizarea robinetelor inteligente este în continuă creștere în rândul consumatorilor, iar interesul pentru această componentă este din ce în ce mai mare; în plus, se așteaptă ca vânzările să crească exponențial în viitorul apropiat, datorită și diferitelor stimulente guvernamentale oferite pentru renovarea și modernizarea locuințelor.

Robinet inteligent: Ce este și la ce folosește

Exemplu de robinet inteligent
 

Să trecem direct la subiect: ce este un robinet de apă inteligent?

În multe reviste și pe multe site-uri web veți găsi o definiție destul de limitată a unui robinet inteligent; acesta este foarte des descris ca fiind un robinet obișnuit cu un senzor care pornește sau oprește alimentarea cu apă.

Această afirmație este cu siguranță adevărată, dar trebuie subliniat faptul că panorama robinetelor inteligente este mult mai largă și există modele disponibile care oferă o mare varietate de caracteristici.

Începând cu cea principală, robinetele inteligente dispun de senzori (care poate fi de contact, inductivă sau fără fir) care reglează debitul de apă. Această funcționalitate are o importanță considerabilă în ceea ce privește economisirea energiei și contorizarea celui mai prețios bun din lume, apa. Senzorul de livrare va asigura o utilizare și un consum inteligent, limitând risipa și furnizând cantitatea potrivită de apă.

Economiile rezultate din utilizarea robinetelor inteligente nu se limitează însă la apă; datorită caracteristicilor sale, va fi posibilă amestecarea adecvată a dozelor de apă caldă și rece, din nou fără risipă, pentru a optimiza consumul generatorului de apă caldă. (fie că este vorba de un cazan comun, mai degrabă decât de unul autonom).

O altă caracteristică esențială a unui robinet inteligent este controlul și sincronizarea de la distanță, ceea ce este foarte util atunci când, de exemplu, trebuie să umpleți o cadă sau un recipient și să îl găsiți gata când vă întoarceți acasă.

Prin urmare, funcționalitățile sale sunt multiple și pot oferi economii de energie considerabile, precum și practicitate și ușurință în utilizare: din aceste motive, robinetele inteligente devin din ce în ce mai populare în casele noastre.

Cum funcționează robinetele inteligente

Funcționarea unui robinet inteligent rezidă în mod logic în componenta electronică integrată a acestuia. Senzorul de pornire deschide și închide debitul de apă prin dozarea și amestecarea furnizării sale.

În robinete de senzori fără fir (din ce în ce mai popular pe piață)același dispozitiv va detecta prezența mâinilor și va porni fluxul de apă. Pentru a ne face o idee, acest proces este comparabil cu cel al distribuitoarelor automate de dezinfectanți, cu diferența că multe alte funcții sunt implementate în robinetul inteligent.

Printre acestea se va număra cu siguranță alegerea temperaturii corecte, care se poate face prin intermediul ecranului sau de la distanță cu ajutorul unor aplicații specifice instalate pe smartphone-uri și tablete. De asemenea, va fi posibil să se gestioneze de la distanță, prin selectarea deschiderii și închiderii cu ajutorul cronometrului.

Exemplul clasic al umplerii căzii de baie este poate cel care evidențiază cel mai bine această caracteristică. Prin programarea umplerii căzii la temperatura dorită, odată ce vă întoarceți acasă de la serviciu, tot ce trebuie să faceți este să vă relaxați și să vă bucurați de baia pregătită pentru dumneavoastră.

În același mod, sincronizarea poate fi gestionată prin introducerea unor volume specifice de apă, cum ar fi atunci când se completează vasele sau oalele și tigăile.

Funcționalitățile unui robinet inteligent sunt, prin urmare, multe și variate, iar evaluarea atentă a fiecăreia dintre acestea va ajuta la alegerea robinetului potrivit pentru nevoile proprii.

 

Cele mai bune robinete inteligente: recenzii și opinii

Aceasta este noua listă cu cele mai bune robinete inteligente:

Robinet inteligent Xiaoda IPX6

 

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Robinet inteligent Xiaoda IPX6 este un dispozitiv de mici dimensiuni, perfect capabil să îndeplinească funcția pentru care a fost conceput, și anume să permită utilizarea automată a apei de la robinetele casnice și noncasnice, în vederea economisirii consumului de apă și a prevenirii contaminării bacteriene.

Designul neobișnuit îl face poate mai puțin potrivit pentru mediile moderne, dar funcționalitatea compensează orice neajuns estetic. Echipat cu nu mai puțin de doi senzori de detectare a mișcării, acesta asigură alimentarea cu apă în două moduri: discontinuu, numai atunci când este activat senzorul inferior, sau continuu, timp de până la trei minute, prin activarea senzorilor laterali.

Datorită acestei opțiuni duble, poate garanta o utilizare mai flexibilă, adaptându-se la diferitele nevoi ale utilizatorului, menținând în același timp obiectivul de limitare a consumului. Punctul său forte este, fără îndoială, asamblarea sa, care este extrem de simplă, inclusiv datorită prezenței unui set de șase adaptoare care îi permit să fie aproape universal compatibil cu majoritatea sistemelor în circulație.

Avantaje Ușor de instalat, acesta reușește să își îndeplinească perfect sarcina la un cost foarte scăzut.

Dezavantaje Senzorul inferior pentru emisia de apă funcționează atunci când este activat cu o mișcare de aproximativ 10 cm, ceea ce poate fi incomod atunci când este utilizat, de exemplu, pentru spălarea vaselor, deoarece este necesar să se păstreze o distanță foarte mică față de senzor.

De ce să il cumperi: Este un produs de bază, ușor de utilizat, care permite celor care utilizează pentru prima dată acest tip de aparat să se familiarizeze cu el fără costuri excesive.

Robinet inteligent cu infraroșu Auralum

 

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Perfect identic ca formă cu un robinet normal, Robinet inteligent cu infraroșu Auralum combină un design modern cu un senzor frontal practic pentru detectarea mișcării, care permite activarea distribuției apei în modul fără atingere.

Înălțimea sa de 182 cm îl face perfect pentru a se potrivi cu majoritatea căzilor de baie de pe piață, fără a le denatura aspectul cu obiecte prea moderne sau în contrast cu mobilierul existent, într-un amestec echilibrat de tehnologie și estetică.

În ceea ce privește modurile de distribuire, în acest caz este posibilă doar operarea robinetului prin ținerea mâinilor în fața senzorului, în timp ce nu există un mod continuu care să permită distribuirea pentru o perioadă de timp predefinită după activare. Controlul temperaturii poate fi reglat cu ajutorul unui mâner din partea dreaptă, într-un mod foarte practic, iar funcționarea este asigurată de 4 baterii AA.

Echipat cu o supapă de aerisire, este foarte silențios în timpul utilizării și promite să economisească cu 30% mai multă apă decât un robinet standard. Punctul său forte este, fără îndoială, posibilitatea de a fi achiziționată în diferite culori, inclusiv negru, pentru a se potrivi cu orice tip de cadă existentă, permițându-i astfel să înfrumusețeze, dar și să utilizeze mai corect resursele de apă.

Avantaje Designul îl face perfect pentru o varietate de contexte domestice și publice.

Dezavantaje Spre deosebire de alte produse, bateriile nu sunt incluse și există un singur mod de distribuire a apei.

De ce să il cumperi Ușor de asamblat, este livrat cu un kit complet de accesorii pentru o instalare de tip do-it-yourself. De asemenea, adaugă o notă modernă oricărei chiuvete datorită formei sale sofisticate.

Robinet automat și inteligent Lonheo

La fel ca toate produsele mărcii Lonheo, acest robinet automat este un amestec perfect de calitate și accesibilitate.

Cu designul său modern și elegant, se prezintă imediat ca un element robust și stabil, datorită structurii sale din alamă și cupru. De asemenea, este foarte eficient în ceea ce privește utilizarea, datorită senzorului său frontal foarte sensibil, care garantează o distribuire de înaltă precizie a apei fără contact direct.

Economisirea apei este garantată, în timp ce distribuirea este și mai eficientă datorită prezenței a nu mai puțin de patru filtre în barbotezător, capabile să rețină orice impuritate din debit. Funcționarea depinde de prezența a 4 baterii AA care nu sunt incluse în pachet, dar asamblarea se caracterizează prin faptul că este simplă și rapidă chiar și pentru cei mai puțin experimentați.

Cu toate acestea, înălțimea sa redusă nu îi permite să se potrivească tuturor căzilor de pe piață și, prin urmare, este o idee bună să luați măsurile înainte de cumpărare. Ușor de curățat, acesta permite reglarea temperaturii cu ajutorul manetei din partea dreaptă, ca multe alte produse de acest tip, în timp ce senzorul de detectare a mișcării este capabil să se adapteze în 30 de minute de la instalare la luminozitatea prezentă în baie pentru o performanță și mai precisă în distribuirea apei. Este cu siguranță un produs inteligent, modern și elegant și de înaltă calitate, pentru o instalare de lungă durată.

Avantaje Calitate ridicată și precizie de livrare pentru economii mari în alimentarea cu apă.

Dezavantaje: nu se potrivește la toate chiuvetele, măsurătorile trebuie să fie luate înainte de cumpărare.

De ce să il cumperi Dacă acest robinet se potrivește contextului dvs., atunci prin achiziționarea lui aveți garanția că veți avea un produs excelent în casa dvs. la un preț relativ scăzut. Senzorul care se adaptează la luminozitatea băii va asigura precizia și stabilitatea scurgerii.

Senzor tactil inteligent ANVAVAVA

Acest robinet inteligent specific bucătăriei oferit de ANVAVA este un produs excelent din oțel inoxidabil, cu pulverizator extensibil și senzor Smart Touch pentru a combina confortul și tehnologia în timpul utilizării zilnice.

Forma sa arcuită este perfectă pentru a se potrivi tuturor chiuvetelor și va reprezenta un upgrade excelent pentru orice bucătărie, cu o instalare rapidă. Punctul său forte este, fără îndoială, structura sa robustă și rezistentă, capabilă să reziste la sarcinile la care poate fi supusă în timpul zilei.

Oțelul periat din care este fabricat este rezistent la murdărie și amprente, în timp ce senzorul inteligent vă va permite să activați gura de apă fără a atinge nimic pentru a activa curgerea, evitând astfel să puneți mâinile murdare pe vreun buton.

Duza pivotantă vă permite să ajungeți în toate colțurile căzii, pentru o curățare la 360 de grade, în timp ce cartușul ceramic încorporat în interior evită stropirea și picurarea pentru a economisi și mai mult apă.

Duza extensibilă cu o lungime de până la 40 cm este, de asemenea, foarte comodă de utilizat, datorită funcției de recuperare automată, care o readuce cu ușurință în poziția sa atunci când este gata. Nu în ultimul rând, este prezența a două moduri de scurgere a apei, unul mai intens pentru a curăța orice reziduuri alimentare de pe vase și unul normal, fără stropiri.

Avantaje oțelul periat și duza detașabilă îl fac un produs profesionist în comparație cu mulți concurenți.

Dezavantaje: poate fi mai voluminos decât un robinet standard în chiuvete mai mici.

De ce să il cumperi Este robinetul de bucătărie perfect – funcțional, puternic, solid și, mai presus de toate, respingător de murdărie.

Robinet de bucătărie cu senzor de atingere inteligentă ANVAVA Smart Touch cu pulverizator, robinet mixer...

 

Robinet de bucătărie cu senzor de atingere inteligentă ANVAVA Smart Touch cu pulverizator, robinet mixer…

  • Robinetul de bucătărie este fabricat din oțel inoxidabil periat și, prin urmare, nu conține plumb și este rezistent la rugină și la amprente. textură….
  • Robinetul cu funcție de detectare a atingerii, apa poate fi drenată prin atingere atunci când mâna este murdară, evitând murdărirea mânerului robinetului….

Verdelife – Adaptor inteligent pentru robinete

Din nou, avem de-a face cu un adaptor inteligent pentru robinet care poate face inteligente robinetele deja prezente în casă. Detectarea rapidă a mișcării de 0,1 secunde și bublerul echipat cu un filtru de dispersie fac din acesta un produs excelent care garantează economii semnificative la consumul de apă, în timp ce designul elegant și minimalist vă permite să adăugați o notă de design și modernitate la instalarea sa.

Posibilitatea de reîncărcare prin USB și consumul redus de energie stau la baza unei durate de viață îndelungate, în timp ce LED-ul intermitent va semnala necesitatea unei reîncărcări înainte de oprirea finală.

Instalarea foarte simplă este posibilă datorită kitului de accesorii furnizat odată cu achiziționarea, astfel încât asamblarea este rapidă și ușoară chiar și pentru cei mai puțin experimentați. Cu toate acestea, chiar și în cazul acestui produs, trebuie să se acorde atenție și să se verifice compatibilitatea, deoarece este necesară o duză cu filet M22/M24. Pentru a evita orice incompatibilitate, este disponibil și un adaptor care permite utilizarea pe duze cu filet diferit.

Un raport calitate-preț excelent și o garanție de prevenire sunt caracteristicile care disting Verdelife – Adaptor inteligent pentru duze.

Avantajecompatibil cu toate robinetele datorită adaptorului din pachet.

DezavantajePerfect pentru robinetele înalte, deoarece prelungește lungimea robinetului și reduce spațiul de curgere a apei.

De ce să o cumperiLivrare rapidă și precisă a apei, previne în mod eficient contaminarea bacteriană și risipa de apă.

Cum sa alegi cel mai bun robinet inteligent: sfaturi și opinii

Acum, că am explicat ce este un robinet inteligent și care sunt cele mai bune modele de pe piață, este bine să intrăm în mai multe detalii cum să alegeți un robinet inteligent. Acestea sunt cele mai importante caracteristici pe care trebuie să le aveți în vedere.

Design, dimensiuni și compatibilitate

Evoluția robinetelor inteligente a implicat, de asemenea, estetica și există acum pe piață produse care pot fi considerate obiecte de design în sine. În funcție de stilul propriului decor, se poate alege componenta care se potrivește cel mai bine, optând pentru soluții mai liniare și minimale în detrimentul produselor mai articulate.

Cu siguranță, indiferent de alegere, cea mai nouă generație de robinete inteligente oferă parametri estetici ridicați, fără a compromite funcționalitatea.

Pe lângă estetică și design, una dintre caracteristicile de care trebuie să țineți cont atunci când achiziționați un robinet inteligent este cu siguranță dimensiunea și compatibilitatea cu sistemul dvs. de instalații sanitare. În acest caz, factorii care trebuie luați în considerare nu sunt foarte diferiți de instalarea unui robinet obișnuit.

Trebuie verificate dimensiunile de bază, cum ar fi lungimea și înălțimea, pentru a asigura poziționarea corectă pe blatul de baie sau de bucătărie, iar tipul de conexiune trebuie verificat pentru a asigura compatibilitatea deplină cu sistemul existent.

În cazul în care apar dificultăți în ceea ce privește compatibilitatea și dimensiunile, va fi posibil să se monteze adaptoare care vor transforma robinetul standard într-unul inteligent.

În aceste adaptoare, precum și în majoritatea robinetelor inteligente, se află senzorul de temporizare, adevăratul creator al economisirii energiei și al raționalizării apei. Senzorul temporizator este, de fapt, factorul de bază al robinetelor inteligente și, cu funcțiile sale de dozare temporizată, asigură o utilizare inteligentă și orientată, evitând risipa de apă.

Afișare

Multe robinete inteligente implementează în caracteristicile lor prezența unui afișaj. Acesta, la rândul său, poate fi de diferite tipuri; de exemplu, poate oferi doar indicații și poate fi o lumină privind funcționarea corectă a echipamentului sau poate fi echipat cu un panou de butoane sau cu un ecran tactil cu care se poate interacționa și selecta funcțiile de bază.

Astfel, la un robinet echipat cu un ecran tactil, va fi posibilă verificarea temperaturii apei distribuite și modificarea manuală a acesteia. Sau, în cazul modelelor mai avansate, puteți afișa chiar și alte date, cum ar fi temperatura mediului înconjurător și funcțiile legate de sincronizarea alimentării cu apă.

În rezumat, parametrii reglabili în general la un robinet echipat cu un afișaj sunt reglarea temperaturii, semnalizarea în caz de funcționare defectuoasă sau în caz de scurgere (și verificarea corespunzătoare a presiunii apei), precum și reglarea precisă a cantității de apă dorite. În plus, va fi posibil să se afișeze pe ecran consumul real și cantitatea de apă utilizată și, dacă este necesar, să se comunice consumul direct furnizorului de servicii.

Prin urmare, afișajul oferă o funcționalitate care va interacționa, de asemenea, cu telecomanda; în multe cazuri, însă, chiar dacă robinetul inteligent ales nu are un afișaj, este totuși posibil să se controleze și să se regleze dispozitivul prin intermediul unui smartphone sau al unei tablete.

Prin urmare, diferența substanțială va consta doar în confortul și caracterul practic al utilizării, în special în ceea ce privește amestecarea apei calde și reci, care, în absența afișajului, va trebui să se facă manual.

Funcționalitate inteligentă și telecomandă

Când vorbim despre echipamente inteligente nu putem să nu menționăm funcționalitatea telecomenzii. Chiar și un produs atât de simplu ca un robinet poate oferi o mare varietate de opțiuni personalizabile, toate acestea putând fi gestionate de la distanță prin intermediul unui smartphone sau al unei tablete.

În primul rând, cu o telecomandă este posibil să se monitorizeze consumul real de apă și să se obțină o idee precisă despre cât de mult sunt afectate toate elementele individuale ale unei case.

În multe cazuri, citirea efectuată poate fi trimisă direct la compania de utilități, cu un cost considerabil. economisirea timpului și reducerea costurilor. În acest fel, conturile bazate pe estimări și proiecții vor fi eliminate; suma datorată va fi cea consumată efectiv, fără glume în proiectul de lege.

De asemenea, va fi posibilă gestionarea de la distanță a temperaturii fiecărui robinet în parte și programarea pornirii sau opririi acestuia. Chiar și în cazul căzilor de baie și al unor chiuvete, va fi posibilă gestionarea simultană, cu o singură aplicație, chiar și a capacului de închidere și limitarea umplerii la un număr precis de litri, garantând siguranță și confort.

În ceea ce privește siguranța, telecomanda stabilește în multe cazuri limite, cum ar fi în cazul temperaturii maxime (de exemplu, pentru a nu provoca arsuri în cazul unor erori de tastare) sau în ceea ce privește cantitatea de apă care poate fi distribuită, pentru a nu depăși limitele care ar putea fi riscante.

Acestea sunt doar câteva exemple ale principalelor funcționalități inteligente implementate în robinetele inteligente și în telecomanda acestora. În mod logic, fiecare produs are propriile caracteristici, toate acestea trebuind să fie evaluate și alese în funcție de nevoile fiecăruia.

Filtre și economie de apă

Consumul de apă este una dintre cele mai mari probleme care afectează lumea din jurul nostru. Deșeurile care sunt uneori tipice țărilor industrializate devin și mai de neconceput în comparație cu lipsa de apă care persistă în multe părți sărace ale lumii.

De aceea, este important să dozați apa chiar și în gesturile mici de zi cu zi: robinetele inteligente pot fi de mare ajutor în acest sens; funcționalitatea lor de dozare și temporizare a apei permite reducerea aproape totală a deșeurilor și o ofertă efectivă egală cu nevoia reală.

În plus, după cum s-a menționat deja, această reducere a deșeurilor este în mod constant corelată cu economiile financiare care vor fi realizate. Cu ajutorul aparatelor inteligente, veți economisi considerabil și, în același timp, veți contribui la bunăstarea Pământului.

Cu toate acestea, pentru a avea o alimentare optimă, este bine să se respecte o întreținere corespunzătoare a filtrelor, care sunt singurul element predispus la eroziune. Unele modele de robinete inteligente au chiar și o funcție care avertizează utilizatorul când este timpul să curețe sau să înlocuiască filtrele interne, astfel încât este garantat întotdeauna un debit de apă regulat.

Cât costă acestea?

În mod logic, prețul unui robinet inteligent variază în funcție de caracteristicile și funcționalitățile individuale pe care le poate oferi.

În general, se poate indica cifre în jur de 40.00 euro pentru un adaptor simplu, în timp ce pentru un robinet adevărat cifra de pornire variază între 100.00 și 140.00 euro. Vorbim, totuși, de produse simple, care nu implementează afișaje și funcții speciale, ci doar reușesc să ofere o gestionare temporizată a apei și un sistem de pornire/oprire care poate fi pornit prin intermediul unui senzor de proximitate.

Dacă ne gândim că într-un apartament cu o singură baie există în medie 4 robinete (inclusiv punctul de apă din bucătărie), atunci devine clar că această cheltuială este mai mult decât accesibilă, mai ales dacă o luăm în considerare împreună cu meritele și performanțele oferite.

În cazul echipamentelor mai sofisticate, prețurile pot crește, de asemenea, exponențial. Un sistem inteligent de robinete pentru baie, care include un element pentru cadă și chiuvetă cu monitor cu ecran tactil, poate costa până la 3.000,00 EUR.

Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că, pentru elementele de acest nivel, este vorba despre componente de design de înaltă calitate, care vor îmbunătăți și optimiza mediul înconjurător (în unele cazuri, combinând sistemele de iluminat și de sunet din casă).

Unele dintre acestea sunt chiar semnate de designeri de renume internațional, astfel încât să combine funcționalitatea ridicată cu un aspect estetic elegant și rafinat.

Concluzii finale

Ghidul de cumpărare pentru cele mai bune robinete inteligente se termină aici. Aceste dispozitive, împreună cu purificatoarele de apă de acasă, cele mai bune purificatoare de apă și carafe cu filtru vor fi vitale în viitorul apropiat, așa că este bine să vă informați acum.

Conectivitatea și gestionarea de la distanță a echipamentelor prin intermediul dispozitivelor mobile câștigă în popularitate în peisajul echipamentelor casnice.

Chiar și atunci când vine vorba de cele mai mici elemente, tehnologia inteligentă perfecționează constant modelele de ultimă generație. Sectorul robineților inteligenți nu este diferit, cu diferitele caracteristici și funcționalități pe care le pot oferi aceste produse.

Cu cheltuielile potrivite, ne putem gândi la schimbarea stilului de viață chiar și prin gesturi mici de zi cu zi, făcând astfel ca gestionarea apei să fie inteligentă. Prin utilizarea robinetelor inteligente vă veți optimiza cheltuielile, vă veți bucura de un plus de confort și, mai presus de toate, veți contribui la îmbunătățirea problemei apei din lume: cu siguranță un pas important pentru viața dumneavoastră și pentru comunitate!

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri