6.9 C
București
marți, februarie 27, 2024
AcasăȘtiriCele mai bune scutere electrice din

Cele mai bune scutere electrice din [year]

Date:

Stiri Similare

În acest ghid al cumpărătorului veți afla o mulțime de informații care să vă ajute să alegeți modelul perfect dintre cele cele mai bune scutere electrice de pe piață, citiți mai departe pentru informații, recenzii și multe altele.

Într-o lume în ritm rapid, dar conștientă de mediu, scuterele încep să apară pe străzi din ce în ce mai des.

Numărul de modele este în continuă creștere, așa că este normal să vă simțiți puțin dezorientați atunci când faceți o alegere de cumpărare.

Cele mai bune scutere electrice: recenzii și recomandări

Ninebot de Segway ES2

 

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Aceasta scuter electric este ideal pentru mobilitatea urbană de zi cu zi. Este un vehicul capabil să atingă 25 km/h, cu o autonomie de 25 km cu o singură încărcare. ES2 este amortizat pe ambele roți, iar acest lucru, în combinație cu controlul vitezei de croazieră, îl face confortabil și practic.

Greutatea sa redusă, de 12,5 kg, și sistemul de împingere unică permit ca scuterul să fie ușor de depozitat și plasat oriunde doriți.

Aceste caracteristici, combinate cu roți late, care absorb șocurile, un far amplasat atât în față, cât și în spate și efecte de iluminare personalizabile, fac din ES2 un adevărat mijloc de transport alternativ.

Datorită afișajului LED, viteza, conexiunea Bluetooth și nivelul bateriei pot fi monitorizate în orice moment.

Frânele au caracteristici diferite: frâna din spate este mecanică, în timp ce frâna din față este electrică și este echipată cu un sistem antiblocare pentru a asigura capacitatea de deplasare chiar și în timpul frânării.

În cazul unor călătorii numeroase sau al unor posibilități limitate de reîncărcare, se poate utiliza o a doua baterie opțională pentru a crește autonomia cu până la 45 de kilometri.

ES2 este un produs Segway destinat adulților, deci nu este potrivit pentru copii, în special pentru cei cu vârsta sub 10 ani.

Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2

 

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Bateria mărită față de modelele anterioare ale Xiaomi permite o autonomie mai mare fără a afecta negativ manevrabilitatea.

Acest scuter are un sistem de frânare dublu: o frână pe disc în spate și un mecanism E-ABS în față care nu permite blocarea roții.

Un alt element demn de remarcat este regenerarea frânării, plasată cu scopul de a crește autonomia vehiculului. Intensitatea acestui element este, de asemenea, reglabilă prin intermediul aplicației la trei niveluri diferite.

Amortizarea este asigurată de roțile în sine, astfel încât scuterul nu este potrivit pentru terenuri deosebit de accidentate. Pe de altă parte, o platformă lungă permite o deplasare mult mai confortabilă decât scuterele mai scurte. Capacitatea de a fi pliat permite ca acest vehicul să fie transportat în orice moment.

Viteza maximă este de 25 km/h, iar autonomia bateriei acoperă cu ușurință 45 km. Experiența de conducere este și mai plăcută datorită ecranului integrat.

Aceasta Xiaomi Mi Electric Scooter Pro este cu siguranță durabilă, deoarece poate susține până la 100 kg. Nu este potrivit pentru copiii cu vârsta sub 14 ani și se recomandă întotdeauna supravegherea unui adult.

Ninebot de Segway Max G30

 

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Scuterul electric perfect pentru deplasările zilnice, proiectată și construită special pentru terenul urban.

Cadrul său din aluminiu permite o rezistență optimă și posibilitatea de a o plia și de a o lua cu dvs. în orice moment, atât în transportul public, cât și direct la birou.

Max G30 oferă o aderență moale, ușor de reglat, pentru un confort maxim și un control total în timpul alergării.

Stabilitatea mare a acestui scuter este asigurată de anvelopele de 10″ care absorb șocurile. Acestea oferă o stabilitate bună pe majoritatea suprafețelor pe care le puteți întâlni zilnic.

Sistemul dublu de frânare, mecanic și electric, include un sistem antiblocare pentru un control maxim chiar și la frânare.

Max G30 garantează o autonomie de până la 65 km, cea mai mare de pe piață în prezent, și o viteză maximă de 25 km/h, cu soluții de încărcare rapidă.

Sistemul inteligent de gestionare a bateriei monitorizează în permanență performanța bateriei, cu scopul precis de a evita risipa, fiind astfel ecologic și împotriva poluării mediului.

Un alt mare avantaj este modul de conducere pentru pietoni, care limitează viteza la maximum 6 km/h pentru a permite accesul în siguranță în zonele destinate exclusiv pietonilor.

Acest produs nu este potrivit pentru copiii cu vârsta sub 14 ani și se recomandă întotdeauna supravegherea unui adult.

MEGAWHEELS Scuter pliabil

 

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Aceast MEGAWHEELS scuter poate fi călărită și de copii cu vârsta începând cu zece ani și cu o greutate mai mică de 68 kg. Faptul că este extrem de manevrabil, datorită greutății sale de numai 8,16 kg, îl transformă în mijlocul de transport ideal atât pentru școală, cât și pentru serviciu, dar, în general, pentru orice deplasare în oraș.

Viteza limită realizabilă este de 23 km/h pentru o distanță de 10-15 km cu o singură încărcare.

Acest scuter permite reglarea înălțimii pe trei niveluri: 76 cm, 86 cm și 96 cm. Acest lucru face posibilă utilizarea acestuia de către mai mulți membri ai familiei, precum și urmărirea creșterii copilului.

În ceea ce privește sistemul de frânare, există atât o frână electrică pe ghidon, cât și o frână cu pedală de fricțiune în spate, pentru un plus de siguranță. Datorită amortizorului, este posibilă o deplasare lină și stabilă în orice moment.

Trotineta electrică CITYSPORTS

 

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Dacă aveți o masă corporală ceva mai mare, acest scuter electric este perfect, deoarece poate suporta până la 120 kg.

Viteza maximă este de până la 25 km/h, ceea ce îl face ideal pentru numeroase călătorii. Anvelopa de 8,5 inci rezistă perfect la șocuri, astfel încât Citysports poate face față fără probleme și pe terenuri mai dificile.

În ciuda rezistenței sale mari, acesta este un produs pliabil și ultraușor, ceea ce îl face perfect pentru a fi transportat. Datorită aplicației și a codului QR din manual, acest scuter poate fi operat prin Bluetooth.

Citysports se mândrește cu un mecanism de frânare cu discuri care poate reduce viteza rapid și în siguranță, însă se recomandă întotdeauna să evitați frânarea bruscă atunci când călătoriți cu viteză mare.

Ecranul de afișare LCD vă permite să selectați modul cel mai potrivit pentru șofer: modul începător sau modul profesionist.

Citysports poate fi condus și pe întuneric, deoarece are faruri în spate și în față pentru a atrage atenția vehiculelor și a pietonilor.

Razor Power Core E90, scuter electric pentru copii

 

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Scuter pentru copii sigur și de calitate, E90 are un cadru din oțel care îl face foarte durabil. Bateria sa permite până la 80 de minute de utilizare continuă, cu o viteză maximă de 16 km/h.

E90 are o roată față din uretan și frâna sa accesibilă în modul manual. Standul retractabil permite scuterului să se oprească oriunde, fără a fi nevoie să se sprijine pe o suprafață verticală.

Deși ghidonul nu este pliabil, comenzile sunt cu siguranță prietenoase cu copiii, atât de mult încât accelerația nu este modulată, dar o mare atenție a fost acordată sistemului de frânare, care amintește de biciclete.

Atunci când autovehiculul este pornit, motorul crește viteza la maxim, astfel încât, pentru a controla această variabilă, este suficient să opriți butonul de pornire pentru a opri accelerarea.

Suportul pentru picioare este confortabil și spațios, rezistent la micile lovituri care pot apărea în mod natural atât în timpul călătoriei, cât și în timpul transportului manual.

E90 poate fi utilizat în siguranță de către copii începând cu vârsta de opt ani, deși este de preferat supravegherea unui adult.

Urbetter S1 PRO

Designul portabil și pliabil al acestui produs îl face potrivit atât pentru adulți, cât și pentru adolescenți. În ciuda greutății minime de 11 kg, poate susține un șofer cu o greutate de până la 120 kg.

Siguranța este garantată datorită iluminării cu LED-uri de înaltă calitate și a unui amortizor frontal dublu încorporat cu amortizor cu arc.

Mânerul pliabil asigură o mai mare economie de spațiu atunci când scuterul este pliat și transportat cu el la locul de muncă sau în transportul public, precum și depozitat acasă.

Prin menținerea apăsată a pedalei de accelerație timp de șase secunde, va fi posibil să se ajungă la modul de rulare inteligent la viteza setată. Acest lucru reduce oboseala și stresul șoferului, optimizând în același timp puterea la o viteză constantă.

Modul de rulare are trei moduri: 15 km/h, 25 km/h și 30 km/h, pentru o distanță de 25-30 km cu o singură încărcare. Patru ore de reîncărcare sunt suficiente pentru a obține din nou toată energia necesară.

Informațiile privind viteza, timpul, puterea, oprirea, kilometrajul și tensiunea sunt controlate în mod convenabil prin intermediul afișajului.

Anvelopa în formă de fagure de miere amortizează atât roțile din față, cât și pe cele din spate, oferind un confort maxim la condus. Această structură, cu o grosime de 8 inci, face ca roata să fie rezistentă la explozie, iar vehiculul să se adapteze perfect la diferite tipuri de drumuri.

Această trotinetă poate fi ajustată la trei niveluri posibile: 930 mm, 1070 mm și 1160 mm, ceea ce o face perfectă atât pentru a fi folosită de mai mulți membri ai familiei, cât și pentru a urmări copilul pe măsură ce crește.

Ce este un scuter și pentru ce

Un scuter electric este evoluția modernă a trotinetei clasice cu împingere, care a luat naștere la începutul secolului XX în Statele Unite și a fost folosită pe scară largă de copii.

Versiunea electrică a trotinetei a fost creată prin adăugarea unui motor conectat la o baterie și a unor comenzi de accelerare și frânare.

Consecința directă a fost deschiderea utilizării sale pentru persoanele de orice vârstă. Astfel, scuterul s-a transformat dintr-o jucărie într-un adevărat prinț în lumea micromobilității inteligente.

Atunci când cumpărați o trotinetă electrică, este recomandabil să fi acumulat mai întâi experiență cu un model mecanic, din cauza vitezei pe care o pot atinge astfel de vehicule, dar aceasta nu este o regulă absolută.

Cum funcționează

Funcționarea unui scuter electric se bazează pe alimentarea cu energie a unei baterii reîncărcabile prin intermediul unei prize de perete normale. Prin intermediul comenzilor de pe ghidon, este posibilă accelerarea sau frânarea.

Motorul este montat pe cadru și primește încărcătura de la baterie printr-un sistem de cabluri. Puterea generată de motor este apoi transmisă roților și astfel scuterul se poate deplasa.

Cu timpul și cu progresul tehnologic aferent, a fost posibilă dezvoltarea unor tipuri de baterii din ce în ce mai avansate, la fel cum structura scuterului în sine a cunoscut și continuă să cunoască îmbunătățiri importante.

Legea actuală privind scuterul electric

Scuterele electrice au devenit atât de răspândite încât au nevoie de o reglementare adecvată.

Anul 2020 a adus cu sine o mare noutate: Legea bugetului (Legea 160 din 27 decembrie 2019) a autorizat circulația acestor vehicule și le-a făcut astfel legale și la același nivel cu bicicletele electrice.

Toate acestea, ca o consecință directă, au necesitat și reguli foarte precise care trebuie respectate cu strictețe pentru a evita amenzile.

Pentru a respecta legea, punctele care trebuie respectate sunt următoarele:

 • Motorul scuterului electric nu trebuie să depășească 500W
 • Trebuie să fie prezent un clopot
 • Viteza maximă nu trebuie să depășească 25 km/h, cu o limită de 6 km/h în zonele pietonale. În cazul în care modelul de scuter electric permite depășirea acestor limite, este necesar un regulator de viteză.
 • În cazul în care se circulă pe întuneric, trebuie să fie prezentă o lumină albă în față, iar în spate trebuie să fie prezentă o lumină roșie sau reflectoare.
 • Șoferul trebuie să poarte geaca reflectorizantă de la o jumătate de oră după apusul soarelui și o jumătate de oră înainte de răsărit.
 • Trotinetele electrice nu pot fi folosite înainte de vârsta de 14 ani. Până la vârsta de 18 ani, utilizarea unei căști de protecție este obligatorie.
 • Cu excepția momentului în care se semnalizează manevra, ambele mâini trebuie să fie în permanență bine ținute pe ghidon.
 • Este interzis transportul de obiecte sau de alte persoane

Cum il alegi pe cel mai bun scuter electric

 

Viteză și putere maximă

Unul dintre parametrii fundamentali pentru a alege modelul de scuter electric care se potrivește cel mai bine nevoilor tale este, fără îndoială,  viteza maximă si puterea pe care o poate oferi.

În ceea ce privește puterea, un vehicul pentru adulți poate merge de la 250W la 1000W. Cu toate acestea, se poate spune că un motor are nevoie, de obicei, de 300 W pentru trasee liniștite și de cel puțin 500 W pentru a parcurge în mod satisfăcător drumuri ceva mai dificile sau nu tocmai plane. În acest sens, roțile joacă, de asemenea, un rol important, deoarece trebuie să fie potrivite pentru pante.

În ceea ce privește viteza, acest lucru poate fi poate atinge până la 50 km/hdar, deoarece legea nu permite acest lucru, după cum s-a menționat mai devreme, pe astfel de modele se montează un reductor de viteză.

Design, greutate și dimensiuni

La portabilitatea scuterului electric este, fără îndoială, o caracteristică foarte importantă, deoarece vă permite să aveți mijloacele de transport cu dumneavoastră oriunde și în orice moment. În acest sens, piața oferă atât de multe posibilități.

Dacă nu aveți nevoi deosebite, există modele ușoare și practice, dintre care unele pot fi pliate, astfel încât pot fi transportate chiar și în mijloacele de transport în comun. Dacă, în schimb, trebuie să parcurgeți trasee mai solicitante, puteți achiziționa un model mai robust și mai greu.

Unele modele vin chiar și cu un scaun. Acest lucru îl face, evident, foarte confortabil, dar reduce drastic portabilitatea.

Autonomie și baterie

Cea mai mare parte a scuterelor electrice utilizează baterii litiu-ion, care sunt și cele care oferă cele mai bune performanțe.

Totuși, aceasta nu este singura soluție, deoarece un model poate avea mai multe baterii, mărind astfel autonomia vehiculului.

Durata călătoriei posibila cu o singură încărcare depinde, prin urmare, de mulți factori, în afară de baterie, cum ar fi caracteristicile drumului și viteza de deplasare.

În general, totuși, se poate spune că scuterele electrice concepute pentru adulți și, prin urmare, cu caracteristici mult mai avansate, pot oferi până la 40 km la o singură încărcare.

Odată ce bateria este consumată în totalitate, timpul necesar pentru ca aceasta să fie din nou la capacitate maximă poate varia între trei și cinci ore. Dacă este îngrijită și întreținută corespunzător, o baterie poate dura chiar mai mult de doi ani.

Așadar, cuvintele cheie, în ceea ce privește bateria, atunci când alegeți un scuter electric sunt:

 • Capacitate cunoscută și sub numele de autonomie, adică distanța pe care o puteți parcurge cu o singură încărcare;
 • Durata adică valoarea taxelor care pot fi efectuate înainte de a ajunge la momentul înlocuirii;
 • Timp de încărcare, adică cât timp trebuie să țineți bateria conectată la sursa de alimentare pentru a ajunge la o încărcare completă.

Roți și suspensie

Roțile joacă un rol decisiv în performanța scuterului electric.

Prezența a două roți mari și puternice face ca vehiculul să fie ideal pentru rutele cu o pantă mică, dar cu gropi și denivelări.

Pentru condusul în oraș, roțile mici și ușoare sunt cu siguranță cea mai potrivită alegere. De asemenea, anvelopele disponibile pot avea sau nu cameră de aer, în funcție, din nou, de modelul în cauză.

În ceea ce privește suspensia, cel mai bine este să alegeți o suspensie solidă atât pe roțile din față, cât și pe cele din spate. Dezavantajul acestei opțiuni este însă prețul, care crește în aceste cazuri.

Siguranță

Fiind, în toate scopurile, un mijloace de transport adica un scuter electric, trebuie acordată atenție și la tot ceea ce ține de siguranță și durabilitate.

Sistemul de frânare este, fără îndoială, unul dintre cei mai importanți factori. Există diferite tipuri, în funcție de modelul de scuter în sine.

Disc, tobă si pedală de picior sunt cu siguranță cele mai comune tipuri de frâne. În același timp, sunt disponibile și frâne electronice, mecanice și regenerative.

Cu toate acestea, frânele cu discuri sunt în continuare cele mai performante, în special pe drumuri umede. Frânele cu tambur urmează imediat după în ceea ce privește calitatea.

Sistemul regenerativ este cel mai inovator. Cu această tehnologie, bateria este reîncărcată la frânare, la fel ca în cazul mașinilor electrice. Din păcate, însă, această soluție este mai puțin eficientă și mai dependentă de starea bateriei.

În orice caz, modelele omologate sunt capabile să garanteze toate standardele de siguranță.

Unele modele de scutere au frâne spate, altele plasează acest element în partea din față, dar este de asemenea posibil să se regăsească prezența ambelor.

Pe lângă frâne, rezistența materialelor este, de asemenea, luată în considerare. În medie, o trotinetă electrică poate suporta o greutate maximă de 70 până la 100 de kilograme, în funcție de model. Cele premium, adică cele mai grele, pot susține până la 140 de kilograme.

 

Concluzii finale

Nu există cea mai bună trotinetă electrică absolută, deoarece varietatea mare de caracteristici disponibile înseamnă că există diverse modele pe piață care răspund perfect nevoilor cumpărătorilor individuali.

Fără nicio îndoială, un scuter electric oferă numeroase aspecte pozitive. Pe lângă caracterul practic al transportului, merită menționată, fără îndoială, atenția deosebită acordată mediului înconjurător.

Un astfel de scuter permite deplasarea fără consecințe negative în ceea ce privește poluarea.

De asemenea, nu trebuie neglijat nici stilul pe care îl oferă acest mijloc de transport: este, de fapt, un instrument din ce în ce mai la modă și, mai ales într-un oraș mare, devine astfel practic de neratat.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri