6.9 C
București
marți, februarie 27, 2024
AcasăȘtiriCele mai bune surse de alimentare neîntreruptibile UPS

Cele mai bune surse de alimentare neîntreruptibile UPS

Date:

Stiri Similare

Acest ghid al cumpărătorului vă va conduce pas cu pas prin selectarea celei mai bune surse de alimentare neîntreruptibilă UPS în acest an, cu selecția noastră a celor mai bune modele, o serie de informații și sfaturi pentru a vă asigura că faceți o alegere în cunoștință de cauză.

În prezent, avem cu toții un număr tot mai mare de dispozitive electronice în casă, iar unele dintre acestea au nevoie de energie electrică în mod continuu, fără întreruperi.

Din acest motiv sursele de alimentare neîntreruptibile au devenit atât de populare, deoarece asigură, mai exact, o continuitate în alimentarea cu energie electrică, în cazul în care alimentarea domestică se întrerupe brusc sau în cazul unei pene de curent.

Aceasta protejează aparatele electrice împotriva supratensiunilor, care pot fi cauza deteriorării hardware-ului unor dispozitive precum PC-uri, camere de securitate, servere NAS, console și multe altele. A Unitate de control UPS este soluția ideală pentru conservarea acestor dispozitive.

Prin acest ghid vă vom oferi toate sfaturile și sfaturile de care aveți nevoie pentru a achiziționa un UPS sursă de alimentare neîntreruptăanalizând în detaliu diversele caracteristici care diferențiază diferitele modele de pe piață.

Cele mai bune surse de alimentare neîntreruptibilă UPS

EPYC ION – UPS pentru computere, MAC-uri și surse de alimentare PFC Active

Sursă de alimentare neîntreruptibilă ION a mărcii EPYC este un UPS valid pentru a susține computerele MAC și sursele de alimentare cu PFC activ. (Xbox Series X, PS5, PS4 Pro), datorită tehnicii de modulare a lățimii pulsului (PWM).

EPYC ION are un design elegant, datorită colțurilor sale rotunjite, este compact și ușor și are trei LED-uri superioare și un buton de operare. În plus, acest UPS este echipat cu trei prize Schuko. (compatibil cu priza italiană), protecția modemului și a liniei telefonice, o ieșire USB pentru software-ul de monitorizare și un dispozitiv de protecție de intrare care este de obicei o siguranță pentru protecția la supracurent, adecvată atât pentru suprasarcină, cât și pentru scurtcircuit. Prin urmare, ION reprezintă acel UPS capabil să protejeze cele mai importante dispozitive. (prin simpla conectare)păstrând în același timp un stil sofisticat și rafinat.

Sunt disponibile trei puteri diferite de 600 VA, 800 VA și până la 1000 VA, care pot susține dispozitive cu o putere de până la 360 W, 480 W și, respectiv, 600 W.

Cu ajutorul unui software de monitorizare, UPS-ul este compatibil cu toate sistemele de operare majore, monitorizând cei mai importanți parametri funcționali și setând opțiunile de oprire automată direct de pe computer.

Protecția modemului și a telefonului se face prin intermediul portului dublu RJ11/RJ45, care acționează ca un filtru pentru a elimina armonicele din semnal care ar putea cauza interferențe și distorsiuni ale rețelei.

Prin intermediul funcției Cold Smart este posibilă pornirea UPS-ului direct de la baterie în cazul unei pene de curent prelungite, astfel încât dispozitivele periferice conectate să poată fi alimentate timp de câteva minute.

Sursă de alimentare neîntreruptibilă Tecnoware UPS ERA PLUS 1100

Sistem de alimentare neîntreruptă Tecnoware UPS ERA PLUS 1100

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Tecnoware UPS ERA PLUS 1100 este o sursă de alimentare neîntreruptibilă care oferă o putere excelentă, de la 1100 VA (Voltamperi). Acest model dispune, de asemenea, de tehnologia Line Interactive Plus, care îmbunătățește astfel caracteristicile de rezistență la tensiunea de vârf, oferind o stabilitate mai mare, în comparație cu modelele de așteptare off-line, dar nu este comparabilă cu modelele cu filtru EMI.

Dimensiuni foarte mici, 10 x 14 x 28 cm și o greutate de numai 4,5 kg, vă oferă o autonomie de 10 minute, la fel ca majoritatea modelelor de pe piață. Sistemul de alimentare neîntreruptă Tecnoware UPS ERA PLUS 1100 dispune, de asemenea, de două porturi Schuko/Italian și de o interfață USB pentru control și programare.

În general, dispozitivul este ieftin, dar excelent având în vedere caracteristicile sale; prin urmare, este ideal pentru utilizarea la domiciliu.

Legrand UPS BTicino 310082 – UPS multiplug

Legrand UPS BTicino 310082

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

UPS Legrand model Multiplug 310082 este o sursă de alimentare neîntreruptibilă cu tehnologie Line interactive care reglează și condiționează alimentarea cu energie electrică de curent alternativ, în general cu ajutorul unui singur convertor. Acest UPS este o soluție foarte bună pentru asigurarea unei alimentări sigure și de înaltă performanță pentru modemuri, televizoare inteligente, routere, POS-uri în magazine și console de jocuri.

Acest UPS este echipat cu un încărcător USB pentru încărcarea telefoanelor inteligente sau a tabletelor.

Acestea sunt capabile să furnizeze o putere activă de 480 W, în timp ce puterea sa nominală este de 800 VA. În interior se află baterii plumb-acid cu reglare prin supapă, astfel încât să garanteze o autonomie minimă de 10 minute la un post de lucru obișnuit. În plus, există un AVR (stabilizator electronic) în interiorul UPS-ului care poate asigura protecția sarcinii împotriva perturbațiilor care pot fi prezente în rețea, în care tensiunea este reglată automat. Acest model este disponibil cu 6 prize multistandard (italiene) și germane.

De asemenea, aici avem prezența unei siguranțe de protecție împotriva supracurenților care poate fi înlocuită în cazul unui scurtcircuit.

Un buton de alimentare cu indicator LED monitorizează starea vizuală și sonoră a UPS-ului.

Prin intermediul bateriei din interiorul acestuia, se furnizează o tensiune atunci când există o pană de curent, oprindu-se atunci când lipsa de curent depășește o anumită limită de timp.

MULTIPLUG este gestionat de un microprocesor care asigură și afișează, prin intermediul unei bare cu LED-uri, alarmele (cum ar fi: funcționare normală, funcționare cu baterie, suprasarcină etc.). și modurile de funcționare.

APC Back-UPS BX – BX1400U-GR

APC Back-UPS BX - BX1400U-GR

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

APC Back-UPS BX – BX1400U-GR este un model de sursă de alimentare neîntreruptibilă care reprezintă o alegere ideală dacă obiectivul dvs. este o performanță mai mare, atât în ceea ce privește puterea, cât și siguranța.

Cu acest UPS, veți avea un dispozitiv cu alimentare de la 1400VA, adică 700 de wațicu tehnologie Line Interactive, care protejează dispozitivele dvs. împotriva fluctuațiilor bruște de tensiune.

Cu această sursă de alimentare neîntreruptibilă puteți conecta până la patru dispozitive în același timp, deoarece are patru porturi Schuko/Italian și o tehnologie AVR (Automatic Voltage Regulator) care poate regla tensiunea pentru a proteja durata de viață a bateriei.

De asemenea, are un port USB, care îl conectează la un PC pentru a controla setările și configurațiile. Pentru că este un dispozitiv de mijloc de gamă, are un raport calitate-preț foarte bun, fiind perfect pentru cei care au nevoie de o sursă de alimentare neîntreruptibilă pentru a conecta și proteja mai multe dispozitive, garantând în același timp o calitate mai bună decât modelele de buget, fără a fi prea scumpă ca modelele profesionale online.

UPS Eaton Ellipse ECO 650 VA

UPS Eaton Ellipse ECO 650 VA

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Gama Ellipse-Eco este combinația perfectă pentru performanță și protecție maximă, cu o amprentă minimă pentru computerele Home & Business. Prin designul său elegant, electric și prin funcția EcoControl, Eaton Ellipse ECO economisește până la 25% din energie, depășind semnificativ UPS-urile din generația anterioară.

În cazul unei pene de curent, se poate furniza energie de rezervă pentru ca echipamentul dumneavoastră să funcționeze în mod corespunzător.

Acest UPS include un dispozitiv de protecție împotriva supratensiunilor de înaltă performanță care respectă standardul IEC 61643-1, protejând, de asemenea, conexiunile de date, cum ar fi liniile de internet, Ethernet și telefonice.

Ellipse Eco se caracterizează prin faptul că este foarte ușor de instalat și de integrat. De fapt, are 4 prize în format Schuko, ceea ce facilitează conectarea unor configurații tipice de calculator. (inclusiv perifericele).

Prin designul său plat, acest UPS poate fi integrat în orice mediu de birou.

Are o putere aparentă de 650 VA, cu o putere de 400 W, iar datorită absenței unui ventilator, acest UPS este extrem de silențios.

În plus, poate întreține toate perifericele, cum ar fi Xbox One X, PS4 PRO, timp de mai mult de o jumătate de oră.

APC Back-UPS ES 400

APC Back-UPS ES 400 - Sistem de alimentare neîntreruptibilă (UPS) 400VA

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

APC Back-UPS ES 400 este varianta mai puțin puternică a modelului anterior analizat, adică APC Back-UPS ES 700. Acest UPS este excelent pentru că garantează cele 8 ieșiri Schuko/Italian, întotdeauna 4 cu baterie de rezervă și protecție la supratensiune și 4 doar cu protecție la supratensiune. Ceea ce se schimbă este puterea de ieșire, care este de 400 de voltamperi, sau aproximativ 240W.

Deși are 8 ieșiri, puterea sa redusă îl predispune la utilizarea simultană a unor dispozitive electronice mici, de exemplu imprimante și PC-uri de mică putere. De exemplu, opt PC-uri foarte puternice nu pot fi conectate în același timp, deoarece nu ar fi garantată o protecție eficientă.

Acest model este interesant pentru că se plasează într-o gamă de prețuri foarte competitivă, garantând un raport excelent în ceea ce privește caracteristicile sale: de fapt, este posibilă conectarea în siguranță a unui computer și a unor dispozitive mici, cum ar fi imprimante, faxuri și routere.

Sfatul este de a merge pentru aceasta APC Back-UPS ES 400 dacă sunteți în căutarea unui UPS bun pentru utilizare în casă.

Sistem de alimentare neîntreruptă UPS 2000VA – Green Cell

Sursă de alimentare neîntreruptă UPS 2000VA - Green Cell

Celula verde UPS garantează niveluri de putere și timpi de comutare cu adevărat excelente. De fapt, aceste UPS-uri sunt echipate cu baterii AGM de înaltă calitate pentru a asigura o eficiență mai bună, deoarece aceste baterii pot avea o durată de viață de până la 5 ani.

Timpii de comutare determină rapiditatea cu care UPS-ul răspunde la căderile bruște de tensiune, iar cu cât această valoare este mai mică, cu atât UPS-ul va fi mai bun. Sursele de alimentare neîntreruptibilă Green Cell garantează timpi de comutare foarte mici, ceea ce înseamnă că acestea răspund imediat la orice pană de curent, garantând siguranța și protecția dispozitivelor dumneavoastră.

Timpul de răspuns al acestui UPS este estimat la aproximativ 2-6 milisecunde, cu o durată de până la 50 de minute pentru dispozitivele conectate.

Are o putere totală de 1200 W și o putere aparentă de 2000 VA.

În plus, dispune de un software foarte ușor de utilizat, care oferă posibilitatea de a trimite notificări, de a programa timpul de funcționare în modul de urgență și multe altele.

Green Cell Uninterruptible Power Supply UPS Power 2000VA (1200W) 230V Protecția sursei de alimentare…

 • UPS-ul Green Cell oferă protecție completă pentru orice echipament conectat în timpul pierderilor de energie și a vârfurilor de tensiune. Mulțumită lui, în caz de urgență, vei avea timp să salvezi…
 • Sursa de alimentare neîntreruptibilă cu o putere totală de 1200W și o putere aparentă de 2000VA este echipată cu baterii reîncărcabile AGM marca Green Cell, care asigură parametri stabili și siguri pentru…

Trust Oxxtron Uninterruptible Power Supply 1000 VA

Foarte compactă și destul de versatilă, aparatul Aveți încredere în Oxxtron, este o sursă de alimentare neîntreruptibilă de 1000 VA, cu baterie integrată și 3 prize IEC, utilizată în cele mai eficiente și mai performante modele în comparație cu prizele Schuko/italiene. Prizele IEC sunt protejate împotriva supratensiunilor, prevenind vârfurile și fluctuațiile de curent, care ar putea fi dăunătoare.

Gama de prețuri este foarte scăzută, având în vedere calitatea excelentă a produsului; cei care cumpără modelul Trust’s 1000 VA Oxxtron, face o adevărată afacere.

Caracteristicile sale îi permit să furnizeze energie timp de aproximativ 10 minute în timpul unei pene de curent, prevenind pierderea de date și deteriorarea hardware-ului dispozitivelor conectate la acesta.

Dacă aveți nevoie să instalați o sursă de alimentare neîntreruptibilă acasă sau pentru birouri mici, acest model este ideal, prezentând un preț foarte economic și competitiv, având în vedere calitatea excelentă a materialelor, cu o structură exterioară din metal și o capacitate bună în ceea ce privește puterea și performanța.

VulTech UPS2000VA-PRO Linie interactivă

Sistemul de alimentare neîntreruptă VulTech UPS2000VA-PRO este modelul perfect pentru nevoi mai profesionale, la un preț foarte mic pentru calitatea produsului.

De fapt, sistemul de alimentare neîntreruptibilă VulTech UPS2000VA-PRO are o putere livrabilă de 2000 VA și tehnologia Line Interactive, care garantează o protecție mai mare a dispozitivelor periferice împotriva supratensiunilor bruște cauzate de fulgere sau alți agenți atmosferici.

O altă caracteristică care face ca acest model de UPS să fie unul dintre cele mai bune de pe piață este posibilitatea de a avea 5 prize electrice, 4 cu model Schuko și una cu model IEC13, pentru a crește performanța în cazul în care trebuie să conectați un aparat mai puternic.

În acest fel, dacă trebuie să conectați un PC, un monitor, un hard disk extern, un modem și alte periferice importante, le puteți gestiona în funcție de prize și de puterea dispozitivului.

Proiectul de VulTech UPS2000VA-PRO este unic: foarte elegant și stilat, este prevăzut cu un ecran LCD pentru verificarea informațiilor despre UPS, fără a fi nevoie neapărat să îl conectați prin USB.

Tecnoware UPS Exa Plus 1500

Această sursă de alimentare neîntreruptibilă este potrivită pentru lumea jocurilor de noroc și este, de asemenea, concepută pentru a proteja toate tipurile de echipamente cu sursă de alimentare PFC activă, motoare electrice și lămpi. UPS Exa Plus asigură o protecție completă împotriva întreruperilor de curent sau a supratensiunilor sau a supratensiunilor și a interferențelor electromagnetice.

În interior se află un circuit electronic de stabilizare a tensiunii AVR, capabil să stabilizeze cu precizie și în mod constant tensiunea de ieșire, protejând și limitând riscurile de suprasarcină și scurtcircuit. Acest UPS are 8 prize de ieșire iec, 2 cabluri iec furnizate, 1 priză de intrare iec, ceea ce înseamnă că oricine poate instala UPS-ul în siguranță și rapid.

Software-ul de gestionare a UPS-urilor TecnoManeger este compatibil cu Windows, Unix, Linux, Mac și permite monitorizarea și setarea parametrilor funcționali, precum și pornirea și oprirea programată a UPS și a tuturor dispozitivelor conectate.

Exa Plus 1500 are un afișaj LCD multifuncțional care poate furniza starea liniei de alimentare și timpul de funcționare rămas. În plus, există o alimentare suplimentară prin cele 2 ieșiri USB, unde orice dispozitiv alimentat la 5 V poate fi reîncărcat la viteză maximă. (tabletă, smartphone etc.)..

Modemul și linia telefonică sunt protejate de porturi duble RJ11/RJ45 pentru a obține un semnal mai curat prin limitarea oricărei perturbări a rețelei.

Eaton Ellipse PRO 1600 DIN

Eaton Ellipse PRO asigură protecția sursei de alimentare și economisirea energiei pentru stațiile de lucru pentru aplicații solicitante. Tensiunea de ieșire este stabilizată prin reglarea automată a tensiunii. (AVR, cu dispozitiv buck-boost).

Acest UPS este echipat cu un afișaj LCD care oferă o stare clară a sistemului și măsurători în timp real. Funcția EcoControl permite economii de energie de până la 20 % în comparație cu versiunile anterioare ale UPS-urilor.

Dispune de 8 prize Schuko (DIN) pentru conectarea PC-urilor și a perifericelor și, datorită designului său ultra-subțire, poate fi instalat în orice mediu de birou.

Prin intermediul unui port USB și al software-ului UPS Companion de la Eaton, sunt garantate oprirea automată și sigură a sistemului, monitorizarea consumului de energie și configurarea simplă a UPS-ului.

Bineînțeles, acest UPS este echipat și cu un dispozitiv de protecție împotriva supratensiunilor și permite, de asemenea, protejarea conexiunilor de date. Puterea nominală este de 1600 VA/1000 W.

UPS FSP Champ Tower 2k

Acest ultim UPS vom discuta este un convertor dublu cu control prin microprocesor capabil să optimizeze factorul de putere de ieșire la 0,9.

Proiectat într-un dulap de dimensiuni reduse, dispune de porturi de comunicare USB și R232 ca standard, cu un slot inteligent încorporat pentru adaptoare suplimentare, convertoare de protocol și plăci de relee aferente.

Acesta se caracterizează prin faptul că are o tensiune de intrare largă de 120V – 300V, cu posibilitatea de a utiliza modul ECO pentru economisirea energiei (în acest caz, invertorul funcționează numai atunci când nu există energie electrică).

De asemenea, este echipat cu diverse funcții care se găsesc de obicei în UPS-urile de vârf (de exemplu, protecția bateriei împotriva descărcării excesive, comutarea la o sursă de alimentare externă în cazul unei suprasarcini, diverse tipuri de alarme, configurabile). De asemenea, este echipat cu un software, prin intermediul portului RS232 sau USB, capabil să obțină controlul complet al UPS-ului, chiar și de la distanță, prin intermediul internetului.

În ceea ce privește calitatea și fiabilitatea producției, UPS-ul este asamblat cu mare atenție, iar componentele utilizate sunt de înaltă calitate, la fel ca și bateria.

Afișajul este foarte convenabil, deoarece permite verificarea și accesarea cu ușurință a parametrilor caracteristici ai UPS-ului.

Puterea aparentă este de 2000 VA, iar puterea activă este de 1800 W. Singura nemulțumire este zgomotul ventilatoarelor de răcire, care poate fi deranjant, mai ales dacă UPS-ul este plasat în aceeași poziție cu utilizatorul.

În concluzie, acesta este un UPS high-end, destinat utilizatorului care are nevoie de performanțe deosebite, cu un raport calitate/preț foarte bun.

Ce este un UPS și pentru ce este

Sistemul de alimentare neîntreruptă, cunoscut și sub numele de UPS (Uninterruptible Power Supply) – numit tehnic, sursă de alimentare neîntreruptibilă statică – este un dispozitiv care vă permite să generați energie în mod constant și continuu, prin intermediul unui curent electric alternativ, pentru a furniza energie pentru aparatele electrice care trebuie să funcționeze fără întrerupere.

De obicei, un UPS este instalat atunci când este nevoie de o sursă de alimentare suplimentară, în caz de urgențe și pene de curent, pentru a preveni oprirea anormală a dispozitivelor electrice.

Toate UPS-urile sunt compuse din componente de bază, dar cu cât este mai mare gama de prețuri, cu atât sunt mai bune caracteristicile, care variază în funcție de complexitatea modelului.

Cum funcționează

The funcționarea dispozitivelor UPS, este un subiect pe care trebuie să-l înțelegeți pentru a proceda la achiziționarea modelului care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

Înainte de a ne referi la criteriile pe care va trebui să le luați în considerare la cumpărare, să facem puțină lumină asupra modului în care funcționează un UPS.

Pe piață există dispozitive profesionale, precum și modele mai mici pentru uz casnic. Ambele tipuri au însă același principiu de funcționare și componente similare.

În special, acestea prezintă:

 • Alimentarea cu energie electricăDispozitiv utilizat pentru reîncărcarea bateriei și a perifericelor de curent activ ale UPS-ului;
 • BaterieInima unei surse de alimentare neîntreruptibilă este compartimentul bateriei, care poate fi format din una sau mai multe baterii plumb-acid, capabile să stocheze și să conserve energia pentru a putea fi furnizată atunci când este necesar;
 • Filtre EMI: Nu întotdeauna prezente pe toate UPS-urile, filtrele EMI sunt foarte importante pentru a evita supratensiunile, care pot fi foarte dăunătoare pentru dispozitivele electrice;
 • InvertorUn dispozitiv capabil să transforme curentul continuu în curent alternativ.

Funcționarea unei surse de alimentare neîntreruptibilă (UPS) este foarte intuitivă: atâta timp cât dispozitivul este conectat la rețeaua electrică furnizată din sistemul de acasă sau de la birou, bateriile sursei de alimentare neîntreruptibilă stochează energie electrică.

Dacă apare o supratensiune, în timpul unei furtuni sau al unei pene de curent bruște, UPS-ul intră în funcțiune în câteva milisecunde, menținând dispozitivul conectat la el pornit.

Scopul este de a evita oprirea incorectă a dispozitivelor electronice conectate la UPS, motiv pentru care UPS-urile comerciale nu funcționează de obicei mai mult de 10 minute, ceea ce este cu siguranță suficient. pentru a salva munca depusăfără a o pierde și pentru a putea opri dispozitivul printr-o procedură corectă, evitând deteriorarea hardware-ului.

Cum să alegeți cel mai bun UPS

Ei bine, acum că ați dobândit mai multe cunoștințe despre sursele de alimentare neîntreruptibile, ar trebui să citiți mai departe pentru a afla cum să alegeți cele mai bune modele pe baza anumitor caracteristici tehnice.

Putere

Printre cele mai importante caracteristici care trebuie luate în considerare atunci când se alege o sursă de alimentare neîntreruptă, trebuie acordată cu siguranță atenție puterii.

Diferitele modele de UPS de pe piață au moduri diferite de măsurare a puterii, în funcție de producător. Se întâmplă adesea să se folosească unități de măsură care pot fi mai ușor de distorsionat, astfel încât un model de sursă de alimentare neîntreruptă să pară mai puternic decât este în realitate. Prin urmare, atunci când cumpărați, acordați atenție tipului de putere de ieșire și unității de măsură.

Sfatul este de a rămâne la această analiză:

 • Watts (W) Cea mai fiabilă unitate de măsură, deși nu este întotdeauna utilizată de toți producătorii de UPS. Cu Watts sunteți în siguranță, deoarece este dificil de falsificat valoarea sa. Cu ajutorul acestei unități de măsură puteți evalua puterea activă a UPS-ului, adică puterea necesară pentru a-și îndeplini funcțiile;
 • Voltamper (VA) Voltamperul este cea mai utilizată unitate de măsură a puterii în acest domeniu, deoarece poate fi ușor de falsificat și manipulat de către producătorii de UPS-uri. Această unitate de măsură poate fi folosită și pentru a dubla capacitatea reală a modelului de UPS, atrăgând clienții care au puține informații înainte de a face o achiziție. De fapt, VA este de obicei folosită pentru a măsura puterea aparentă a unui dispozitiv (puterea teoretică), și nu puterea reală și activă, adică puterea care este transformată în energie și lucru de către dispozitiv;
 • Voltamping pe calculator. Dacă Voltampare sunt deja nesigure, Voltampare de calculator sunt practic o valoare fantezistă, folosită de mărcile producătoare de UPS-uri pentru a masca puterea reală a dispozitivului.

Sfatul este să căutați informații despre caracteristicile de putere ale UPSdacă este posibil, de preferință în Watts. Dacă găsiți modele în VA sau în alte unități de măsură, care nu sunt Watts, este recomandabil să aflați mai multe informații tehnice, astfel încât să puteți calcula valoarea reală în Watts, deoarece există riscul de supraîncărcare și de deteriorare atât a UPS-ului, cât și a dispozitivelor conectate la acesta.

Tipuri de surse de alimentare neîntreruptibile

Din exterior, modelele de UPS de pe piață pot părea toate la fel, dar nu este așa: este necesar să analizați diferitele caracteristici și particularități ale fiecărui UPS, pentru a lua în considerare bine particularitățile fiecărui produs înainte de a proceda la achiziție.

Tipurile de pe piață sunt împărțite în 3 mari familii de UPS:

 • Standby în afara linieiAcest tip de model este, de obicei, cel mai economic. UPS-urile de rezervă off-line au dimensiuni mai mici decât celelalte modele și, prin urmare, sunt mai puțin voluminoase, la fel ca prizele sau barele de alimentare: dispunerea lor le distinge ca fiind modelele ideale pentru instalarea pe dispozitive individuale, cum ar fi computerele și televizoarele. Cu toate acestea, modelele de așteptare off-line sunt mai puțin sigure decât celelalte tipuri, deoarece au nevoie de câteva milisecunde înainte de a se activa și de a începe să funcționeze în cazul unei pene de curent. Prin urmare, acest tip nu este recomandat în cazul în care aveți nevoie de o sursă de alimentare constantă, de exemplu, pentru serverele de rețea, care pot fi deteriorate chiar și de cea mai mică supratensiune, deoarece modelele de rezervă off-line nu au filtre EMI;
 • On-line (dublă conversie)Aceste modele sunt mai scumpe decât modelele off-line și au dimensiuni mai mari, dar garantează o alimentare continuă cu energie electrică, fără întreruperi în cazul unei pene de curent. Acest tip este recomandat în cazul în care scopul este de a utiliza UPS-ul pe echipamente mai delicate, cum ar fi serverele. Filtrele EMI sunt prezente în interiorul unui UPS online, ceea ce vă oferă o mai mare liniște în cazul unor supratensiuni, cu mențiunea că aceste modele consumă mai multă energie electrică;
 • Linie interactivăSursele de alimentare neîntreruptibile din această categorie sunt similare cu modelele off-line prin faptul că au nevoie de cel puțin 5 milisecunde pentru a intra în funcțiune, dar au o caracteristică care le diferențiază, și anume transformatorul de tensiune variabilă cu mai multe trepte. Acest dispozitiv este capabil să implementeze sau să reducă numărul de bobine de sârmă alimentate cu energie electrică, astfel încât să modifice tensiunea de ieșire și să nu consume bateria în cazul fluctuațiilor de tensiune. Acest sistem nu este comparabil cu filtrul EMI, dar este cu siguranță o caracteristică care face ca modelul interactiv în linie să fie mai bun decât modelul off-line.

Intrări și porturi

Un aspect de o importanță fundamentală în evaluarea unei surse de alimentare neîntreruptibilă, înainte de a proceda la achiziție, este tipul de porturi și intrări disponibile.

Intrările de pe UPS permit conectarea corectă a acestuia la dispozitivele care au nevoie de UPS, fără a fi nevoie de adaptoare.

Cele mai frecvente tipuri de intrări sunt:

 • Shuko Cel mai comun model de intrare, compatibil cu aproape toate prizele și adaptoarele disponibile în comerț. Se găsește mai ales în modelele mai ieftine, adică off-line și linie interactivă, tocmai datorită compatibilității sale ridicate. Cu toate acestea, intrările Shuko nu sunt întotdeauna conectate direct la baterie: în acest caz, acest port nu garantează o alimentare continuă cu curent, deoarece funcționează ca o bandă de alimentare;
 • IEC 320 C13 Acest port este utilizat la cele mai scumpe și mai eficiente modele, adică la UPS-urile on-line. Acestea se numără printre cele mai bune din sectorul profesional;
 • USB Există modele pe piață care au și porturi USB pentru conectarea directă la PC, astfel încât anumite caracteristici și funcții ale produsului să poată fi gestionate prin intermediul computerului;
 • DLS/LAN Intrare foarte importantă, deoarece permite conectarea la UPS a dispozitivelor de telefonie, cum ar fi modemuri de rutare, telefoane fără fir, faxuri și multe altele.

Autonomie

În acest ghid am văzut cum autonomia unei surse de alimentare neîntreruptibile este în general de 10 minutedar această valoare poate varia în funcție de model.

10 minute pot părea un timp scurt, dar este suficient pentru a vă salva munca și pentru a opri aparatul în procedura corectă, evitând orice daune cauzate de suprasarcina de tensiune și de oprirea bruscă.

Dacă, totuși, aveți mai multe dispozitive conectate la un UPS normal, va fi nevoie de mult mai mult timp pentru a gestiona oprirea: aici vă recomandăm să alegeți un model cu o intrare care poate fi conectată la baterii suplimentare, astfel încât să puteți prelungi autonomia cu câteva minute și să aveți timp să opriți toate dispozitivele conectate printr-o procedură adecvată.

Întreținere

La întreținerea surselor de alimentare neîntreruptibile este importantă și nu trebuie neglijată, deoarece permite ca UPS-ul să dureze mai mult.

Una dintre operațiunile care trebuie efectuate la câțiva ani de la achiziționarea unui UPS este îndepărtarea prafului care se depune pe ventilatoare și pe radiatoare și care determină o reducere a eficienței.

Cu toate acestea, mai rar, se poate verifica și starea bateriilor și tensiunea curentului de intrare și de ieșire din rețea.

Întrebări frecvente și întrebări frecvente

Cât costă un UPS?

Prețul unei surse de alimentare neîntreruptibilă UPS variază în funcție de puterea efectivă a dispozitivului. Costul de pornire pentru un produs de 750 VA este de aproximativ 200 lei, un preț care crește la 350 lei pentru un model de 1000-1100 VA și poate ajunge până la 700 lei pentru un model de 1400 VA.

De unde pot cumpăra o unitate UPS?

Puteți cumpăra o sursă de alimentare neîntreruptibilă oriunde, în magazinul de electronice de lângă casă, în raionul de calculatoare al lanțurilor multinaționale sau pe Amazon, unde serviciul clienți este cel mai bun din lume, iar prețurile sunt ultracompetitive, cu oferte specifice rezervate clienților Prime sau non-Prime.

Este esențial să dețin acest dispozitiv?

Cumpărarea unei surse de alimentare neîntreruptibilă pentru acasă este mai mult sau mai puțin superfluă, în funcție de nevoile unei persoane care lucrează cu un computer. Să spunem că depinde foarte mult de numărul de dispozitive conectate și de nevoile specifice (muncă sau divertisment). În general, este de asemenea recomandabil să o cumpărați pur și simplu pentru a evita deteriorarea din cauza fluctuațiilor de tensiune.

Concluzii finale

În cadrul acestui ghid pentru achiziționarea de cele mai bune surse de alimentare neîntreruptibile am analizat toate caracteristicile și informațiile necesare pentru a alegeți UPS-ul perfect pentru dumneavoastră.

Acum, după ce ați luat în considerare fiecare aspect valabil de care trebuie să țineți cont, sunteți gata să treceți la achiziționarea modelului care răspunde cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri