26.3 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăȘtiriCea mai bună centrală termică in condensare

Cea mai bună centrală termică in condensare

Date:

Stiri Similare

Fiindcă trăim într-o zonă cu climă temperată, în care atât vara, cât și iarna știu să își ceară drepturile, este esențial să îți echipezi locuința cu o sursă de încălzire eficientă și sigură pentru familia ta.

Nu este ușor să decizi care variantă este mai avantajoasă pentru locuința ta, însă în mod evident statisticile arată că tot mai mulți români se orientează spre achiziționarea unei centrale termice.

Centrala termică a devenit tot mai apreciată , chiar și printre cei care dispuneau de cădură din sistemul centralizat dar care au decis să uite de furnizorii scumpi și de slaba calitatate a serviciilor și să opteze pentru această variantă.

Chiar dacă timp de câțiva ani centralele termice clasice dețineau locul de frunte pe piața surselor de încălzire, în prezent o nouă versiune, mult mai îmbunătățită și-a făcut apariția : centrala termică în condensare . Această variantă este superioară celei convenționale din toate punctele de vedere.

Randamentul energetic este mult mai crescut, depășind valoarea de 100% , astfel încât vei beneficia de o cantitate mai mare de căldură și de un consum mult mai mic. Eficiența energetică foarte mare se datorează principiului de funcționare care stă la baza acestui dispozitiv, și anume recuperarea unei părți din energia calorica prin condensare . Prin urmare, energia generată de ardere nu se pierde, ci este refolosită pentru a crește randamentul centralei termice.

Vei consuma cu până la 30-40 % mai puțin combustibil pentru a obține aceeași cantitate de căldură comparativ cu centrala termică tradițională. Prin urmare, centrala termică în condensare îți va oferi performanțe sporite cu un efort mult mai mic, ceea ce va crește și durabilitatea și rezistența dispozitivului.

Cum alegi cea mai bună centrală termică in condensare?

Nu va fi ușor să realizezi care produs este mai potrivit atât timp cât nu cunoști un minim de informații despre acest tip de centrale termice și despre ce ar trebui să îți ofere pentru a fi de bună calitate.

Pentru a-ți crește șansele de a alege corect , te sfătuim să consulți mai întâi următoarele criterii de selecție care vorbesc despre cele mai importante caracteristici care asigură calitatea și rezistența unui dispozitiv de acest gen. Dorim ca ele să constituie pentru tine un adevărat ghid care să te conducă spre achiziționarea celei mai bune centrale termice în condensare.

Capacitatea de încălzire

Trebuie din start să vă atenționăm cu privire la faptul că centrala termică în condensare nu este o alegere recomandată pentru locuințele mici. Fiindcă la baza încălzirii stă procesul de condensare, este necesar ca la întoarcerea în centrală, apa să fie mai rece decât în situația inițială – ceea ce presupune ca distanța pe care ea va circula, echivalând mai exact cu lungimea țevilor, să fie cât mai mare. prin urmare, într-o locuință de mici dimensiuni nu veți putea instala țevi suficient de lungi, care să asigure o temperatură a apei de 30-50 de grade la retur.

Astfel, pentru a beneficia cu adevărat de avantajele unei centrale termice în condensare trebuie să luați în considerare necesitatea de a o amplasa într-un spațiu cât mai extins și de a folosi țevi de circulație cât mai lungi.

Puterea centralei termice

Puterea unei centrale termice în condensare poate varia de la un minim de 20 kW până la valori de 50-60 kW. Alegerea unui dispozitiv mai mult sau mai puțin puternic depinde de suprafața pe care dorești să o încălzești . Pentru încăperi mai reduse ca suprafață, de maximum 200 metri pătrați, puteți opta pentru o intensitate moderată de lucru, o putere de 25 kW fiind suficientă. Dacă suprafața locuinței tale depășește 250 metri pătrați, crește necesitatea de a achiziționa o centrală mai puternică, de cel puțin 28- 30 kW.

Tipul de combustibil

În ceea ce privește alimentarea cu un anumit tip de combustibil , ai 2 categorii din care poți alege: gaz sau GPL . Cea mai recomandată este centrala care funcționează cu gaz metan. Nu numai că este cea mai bună variantă ca și avantaje oferite, însă implică și mai puține cheltuieli decât centrala care funcționează cu GPL.
Dispozitivele pe bază de GPL pot fi bună alegere numai pentru acele persoane care nu se pot racorda la instalația de gaz.

Caracteristici suplimentare

La orice centrală termică în condensare pe parcursul procesului va fi eliminat lichid iar pentru evacuarea lui aveți două variante pentru care puteți opta: fie o ieșire externă, fie colectarea într-un anumit rezervor. Prima variantă este mai comodă, însă dacă locuiți la bloc va fi destul de dificil să reușiți să găsiți o cale pentru a face posibilă evacuarea externă a lichidului.

Prin urmare, va fi nevoie să vă orientați spre cea de-a doua variantă: colectarea reziduurilor într-un recipient . Aceasta presupune mai mult efort, întrucât va fi nevoie să goliți periodic acest vas iar lichidul pe care îl va conține va fi bogat în acid .

Un alt element pentru care vă sfătuim să optați este sistemul de auto-diagnoză, funcție extrem de utilă care vă atenționează în momentul în care apar anumite defecțiuni și începe rezolvarea automată a problemelor. Nu în ultimul rând, este obligatoriu ca dispozitivul să dispună de un panou de control cât mai facil de accesat și utilizat, pentru a regla nivelul temperaturii aerului și al apei.

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Centrale Termice cu Condensare

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

WOLF FGB- K-35

Componentele sunt din materiale foarte durabile si rezistente, cum ar fi cuprul, shimbator de caldura din Al/Si turnat, schimbator de caldura din otel inoxidabil pentru apa menajera.. si multe altele.

2

Viessmann Vitodens 050

Centrala este compusa din: Radial, schimbator caldura Inox, arzator cilindric otel inox, vas de expansiune capacitate 8 litri, schimbator de caldura cu placi, kit de evacuare, pompa circulatie turatie variabila..

3

Buderus Logamax Plus GB072K-24

Un display de mari dimensiuni pentru o citire usoara a informatiilor si o manevrare simpla. Cu eficienta dovedita shimbatorul de caldura din aliaj pe baza de aluminiu si siliciu.

4

Ferroli DivaCondens F24 E

O centrala in condensatie cu sistem de recuperare activa pentru preparare apa calda menajera si agent primar cu un randament ridicat de pana la 103.5%.

5

Ariston Clas Premium EVO 24 EU

Un model silentios care este echipat cu un nou amortizor de zgomot optimizat pentru o functionare cat mai silentioasa. Reglarea este extrem de precisa a puterii in functie de necesarul de caldura.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri