26.3 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăȘtiriCliente ai ENEL, care acum se numește PPC România? ENGIE a făcut...

Cliente ai ENEL, care acum se numește PPC România? ENGIE a făcut un pas major. Compania va prelua un număr mare de clienți

Date:

Stiri Similare

Duțând înainte planurile de expansiune, ENGIE România a pus mâna pe un parc eolian esențial de pe teritoriul românesc. Acest fapt îl poziționează ca un rival serios pentru ENEL, cunoscut acum sub numele de PPC România, actuala forță dominantă pe piața energiei electrice.

ENGIE România, actor important în sectorul energiei, își mărește portofoliul de energie ecologică prin preluarea recentă a unui parc eolian semnificativ situat în Comuna Chirnogeni, din județul Constanța.

Situat într-o zonă renumită pentru vânturile favorabile, acest parc are o capacitate de 80 MW. Estimările indică o producție de energie de aproximativ 180 GWh pe an.

Produția anuală este suficientă pentru aprovizionarea anuală cu energie electrică a 90.000 de locuințe, propulsând ENGIE România în poziția de contributor major la satisfacerea nevoilor energetice naționale.

Achiziția are o greutate semnificativă, așa cum afirmă Cristian Buzan, Director General Adjunct la ENGIE România.

„Cucerirea parcului eolian din Chirnogeni este un avans major pentru ENGIE în sectorul energiei verzi din România. Fiecare demers de acest fel ne întărește promisiunea pentru un viitor energetic durabil și optimizat.”, declară el.

ENGIE România își propune o producție de 1.000 MW

Alături de celelalte două amplasamente eoliene deținute de ENGIE în Brăila și Galați, cu o capacitate totală de 98 MW,

Achiția noului parc eolian în Constanța va ajuta compania să-și dubleze aproape în prezent capacitatea de producție. Obiectivul pe termen lung al companiei, până în 2030, este să atingă o capacitate de 1.000 MW de energie regenerabilă instalată.

Finalizarea acestei tranzacții se anticipă a avea loc în primul trimestru al anului 2024, așteptându-se în momentul de față unele aprobări necesare continuării.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri