19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriCondiții meteo. Avertisment despre o situație meteorologică gravă în România pe data...

Condiții meteo. Avertisment despre o situație meteorologică gravă în România pe data de 27 februarie. Actualizare recentă a prognozei de la ANM. Atentionare meteo de ultim moment

Date:

Stiri Similare

Condiții meteo. Un eveniment meteorologic sever va lovi teritoriul României începând de marți, 27 februarie. Schimbarea previziunii meteorologice a avut loc recent, afectând diverse regiuni.

Prognoza meteo furnizată de ANM pentru ziua de marți, 27 februarie, a fost revizuită. Ne așteptăm la o zi caldă, însă un val de căldură intens va aduce cu sine și un fenomen sever – o ceață groasă – care ar putea să fie foarte periculoasă.

După ultimele informații meteo emise de ANM, este de așteptat o bandă densă de ceață ce va cuprinde Dobrogea, sudul și estul țării. În alte zone, cerul se va arăta schimbător, iar temperaturile vor rămâne relativ ridicate.

Se preconizează, de asemenea, rafale de vânt mai puternice în zonele montane și în alte regiuni, conform celor mai recente date oferite de specialiștii în meteorologie de la ANM, pentru aceeași dată, 27 februarie.

METEO. Prognoza ANM revizuită. Previziunile pentru vremea de marți, 27 februarie

„Vom avea parte de un cer parțial noros, dar în cursul dimineții și mai ales noaptea, în anumite locuri, predominante fiind sudul și estul, se vor forma nori la nivel joasă înălțime și ceață, ce va avea o incidență mai mare în zona Dobrogei, unde ar putea persista. Vântul va bate slab până la moderat, cu întărireri locale pe crestele Munților Carpați Meridionali și în Banat,” este mesajul transmis de meteorologi de la ANM.

În capitala București, ziua de marți, 27 februarie, se anunță neobișnuit de călduroasă, depășind temperatura medie caracteristică perioadei, cu maxime ce vor atinge în jur de 16 grade Celsius.

În contrast, minimele nocturne vor scădea la valori cuprinse între 1 și 3 grade Celsius. Locuitorii orașului nu vor evita ceața, așteptându-se la depuneri de nori joși și un strat gros de ceață pe timpul nopții.

Altfel, în timpul zilei cerul se va menține alternant între înnorat și senin, iar vântul va fi în general slab, dar cu posibile intensificări. Situația vremii rămâne să fie văzută dacă va suferi alte schimbări, și dacă ANM va anunța orice alte actualizări importante.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri