19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriCONDITII METEOROLOGICE. Duminică, România va fi influențată de un anticiclon. Actualizări recente...

CONDITII METEOROLOGICE. Duminică, România va fi influențată de un anticiclon. Actualizări recente ale vremii de către ANM. Precauții în diverse regiuni

Date:

Stiri Similare

CONDITII METEOROLOGICE. ANM comunică faptul că un anticiclon va influența vremea în România începând cu ziua de duminică, 18 februarie. Condițiile meteo vor suferi o modificare decisivă pe întreg teritoriul țării, iar specialiștii ANM au actualizat previziunile pentru sfârșitul de săptămână.

Raportările ANM pentru ziua de duminică, 18 februarie, arată un eveniment meteorologic important care va cuprinde întreaga națiune. Un puternic anticiclon va afecta condițiile meteorologice la nivelul întregii țări.

Raportul meteo emis de ANM pentru duminică, 18 februarie, anticipează că un sistem atmosferic neobișnuit va aduce precipitații sub formă de ploaie și chiar zăpadă în zonele montane. Diverse regiuni, mai ales cele de la altitudine, vor resimți aceste efecte.

În partea sudică a națiunii, condițiile meteo pentru duminică, 18 februarie, se prefigurează a fi plăcute, cu temperaturi care ar putea atinge 16 grade Celsius.

CONDITII METEOROLOGICE. Prognoza ANM ajustată. Timp surprinzător pentru duminică, 18 februarie

Pe de altă parte, în nordul țării, ANM prevede că ploile se vor intensifica. În plus, se așteaptă o deteriorare generală a vremii în diferite regiuni spre seară.

Mai mult, meteorologii informează că temperaturile vor scădea substanțial începând cu săptămâna următoare, însemnând că vremea se va răci şi va deveni mai neprielnica decât este standard pentru acest moment al anului.

„Duminică, 18 februarie, sfârșitul de săptămână se va încheia cu traversarea unei mase atmosferice speciale care va provoca precipitații slabe în diferite zone, iar în regiunile înalte va cădea şi zăpadă. Seara, aceste căderi de precipitații se vor muta și în estul Transilvaniei, îndeosebi în zonele montane.

În partea de dimineață a zilei de duminică, timpul va fi agreabil și însorit în sud, cu termometrele arătând între 13 – 16°C, pe când în nordul țării cerul va fi mai mult înnorat cu perioade de ploaie. În timpul serii, sistemul atmosferic în avans va atinge și regiunile sudice, însă precipitațiile vor fi sporadice și mai frecvente în sud-est.

La începutul următoarei săptămâni temperaturile vor fi în declin în cele mai multe zone, cu o vreme răcoroasă ce se va prelungi pe durată mai mare, rămânând totuși în limitele normale ale perioadei”, indică prognoza meteo emisă de ANM.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri