26.3 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăȘtiriCum să-ți conectezi telefonul la televizor: Ghid complet

Cum să-ți conectezi telefonul la televizor: Ghid complet

Date:

Stiri Similare

Pe această pagină veți găsi soluția la una dintre cele mai frecvente probleme din ziua de azi: cum să vă conectați telefonul la televizor. Descoperiți toate cele mai bune soluții cu ajutorul ghidului nostru.

Conectarea unui smartphone la televizor permite transmiterea fotografiilor, videoclipurilor și jocurilor, precum și a tuturor aplicațiilor multiplatformă, care pot fi apoi vizualizate pe ecranul mare.

În funcție de necesitățile specifice, pot fi utilizate diferite soluții pentru a conecta telefonul mobil la televizor, personalizând conținutul și modul.

În prezent, există două televizoare diferite, și anume televizorul inteligent și televizorul fără conectivitate WiFi, care presupun, prin urmare, absența sau prezența unui cablu de conectare.

În orice caz, obiectivul este în continuare acela de a transfera pe ecranul mare imagini care altfel ar fi vizibile doar pe smartphone și, prin urmare, abia apreciabile.

Oricine dorește să profite de această oportunitate interesantă trebuie să afle cu exactitate dacă telefonul său mobil este capabil să suporte o conexiune wireless în raport cu performanțele televiziunii. În prezent, există numeroase opțiuni în acest sens.

Cum să-ți conectezi smartphone-ul la televizor fără cabluri

În prima parte a acestui ghid vă oferim toate soluțiile privind cum să vă conectați smartphone-ul la televizor fără cabluri, beneficiind astfel de soluții precum: Google Chromecast/Chromecast Ultra, Miracast, Apple Air Play, Amazon Fire TV Stick sau Cube și DLNA.

Chromecast și Chromecast Ultra

Google Chromecast

Google Chromecast este cea mai utilizată soluție pentru conectarea unui smartphone la un televizor, în special datorită raportului excelent preț/calitate care a făcut din acesta unul dintre cele mai populare sisteme.

Este un dongle care trebuie conectat la mufa HDMI a televizorului pentru a permite streamingul de conținut de pe dispozitivul mobil. (telefon mobil) la cel fix (TV).

Prin intermediul acestui procedeu, este deci posibil să se facă inteligent un televizor normal, cu avantaje evidente și considerabile pentru consumatorul care poate utiliza televizoare normale și obține performanțe de televizor inteligent.

Datorită tehnologiei Chromecast îmbunătățite, funcționarea dispozitivului permite, de asemenea, oglindirea ecranelor de notebook, tabletă sau smartphone, susținând platforme populare precum You Tube, Infinity TV și Netflix.

Una dintre cele mai bune caracteristici ale dispozitivului este că poate fi controlat și prin voce, exploatând compatibilitatea cu Google Home, Nest Hub și Nest Mini.

Rezoluția maximă suportată este Full HD, deși versiunea Chromecast Ultra permite streaming 4K; în acest caz, performanța mai bună este legată de un preț mult mai mare. (aproape dublat).

Pentru a te conecta, trebuie să conectezi Chromecast și smartphone-ul la aceeași rețea WiFi, apoi să selectezi în meniu videoclipul pe care dorești să îl urmărești.

Miracast

O altă posibilitate de conectați-vă smartphone-ul la televizor fără a utiliza cabluri provine din utilizarea Miracast, care poate fi folosit doar pe Android.

Sistemul utilizează WiFi Direct și este produs de WiFi Alliance, fiind capabil să suporte atât Full HD, cât și 4K cu sunet surround 5.1, fără a necesita un intermediar fizic.

În acest caz, televizorul și smartphone-ul trebuie să fie compatibile cu tehnologia Miracast, a cărei compatibilitate poate fi consultată pe site-ul oficial al WiFi Alliance.

De regulă, dispozitivele care rulează Android 4.2 (sau mai mare) să suporte Miracast, care presupune utilizarea unui televizor inteligent care se poate conecta direct la rețeaua WiFi.

Pentru a utiliza acest sistem, este necesar să accesați setările smartphone-ului, apoi să selectați televizorul pe care se va transmite și să treceți la vizionare.

Apple Air Play

Apple Air Play. Credite Apple.

Pentru a utiliza tehnologia produsă de Apple este necesară utilizarea unui Apple TV sau a unui televizor cu sistem AirPlay2 integrat.

În plus, dispozitivul mobil trebuie să fie un iPhone sau un iPad sau chiar un MacBook, deoarece se știe că conectivitatea este posibilă doar între dispozitivele care rulează iOS. Cutia oficială Apple TV Box poate profita de tehnologia Air-Play pentru a permite vizualizarea imaginilor de pe un iPhone sau iPad pe ecranul televizorului.

Așa cum se întâmplă de obicei, calitatea audio și video este la un standard ridicat, confirmând performanța excelentă a dispozitivelor Apple. O astfel de opțiune este întotdeauna recomandabilă dacă dețineți deja accesorii din ecosistemul companiei din Cupertino, pentru a menține calitatea performanțelor. Air-Play poate fi controlat prin comenzi vocale care depind de asistentul Siri.

Nu este strict necesar să dețineți un Apple TV pentru a utiliza Air-Play, deoarece este suficient să folosiți un televizor care poate integra nativ această tehnologie, cum ar fi modelele Samsung UHD.

Pentru a configura această conexiune, selectați pictograma Air-Paly de pe iPhone, referindu-vă la Apple TV sau la un televizor compatibil.

Procedura este foarte intuitivă și durează doar câteva minute, singura precauție care trebuie luată este să aveți un smartphone (sau o tabletă) complet încărcat, deoarece operațiunea este destul de lungă din punct de vedere electronic.

Amazon Fire TV Stick și Cube

Fire TV Stick

amazon fire tv stick 4k

Similar cu Chromecast, Fire TV Stick este, de asemenea, un dongle care trebuie conectat la priza HDMI pentru a permite transmiterea fără întreruperi a conținutului de pe smartphone pe ecranul mare.

Este un produs extrem de popular cu ajutorul căruia puteți reda în flux diferite tipuri de conținut, inclusiv YouTube și Prime Video.

Datorită telecomenzii îmbunătățite, echipată cu cea mai recentă integrare Alexa, se oferă posibilitatea de a controla televizorul prin voce. Astfel, este foarte ușor să vă transformați televizorul într-un televizor inteligent care oferă performanțe excepționale, rapide, puternice și precise la un cost foarte scăzut.

Fluiditatea extremă a redării și perfecțiunea imaginilor contribuie la succesul dispozitivului, care este considerat un concurent real pentru Chromecast.

Funcționarea sa este foarte simplă, deoarece trebuie doar să conectați Fire TV Stick la portul HDMI al televizorului, apoi să îl conectați la rețeaua WiFi, pentru a vă bucura de videoclipuri, muzică, podcasturi, jocuri, broswer și multe altele.

Fire TV Stick cu telecomandă vocală Alexa | Media player

Fire TV Stick cu telecomandă vocală Alexa | Media player

  • Cel mai bine vândut Fire TV Stick, acum cu telecomandă vocală Alexa. Folosiți butoanele corespunzătoare pentru a controla televizoarele, soundbarurile și receptoarele compatibile: le puteți porni și opri, regla volumul…
  • Porniți și controlați redarea de conținut cu noua telecomandă vocală Alexa. Bucurați-vă de conținutul dvs. preferat de pe Prime Video, Netflix, YouTube, DAZN, Infinity, RaiPlay. Disney+, Apple TV și.

Cubul Fire TV

Lansat recent pe piața italiană, modelul Cubul Fire TV se prezintă ca un produs multifuncțional care vă poate face televizorul inteligent cu o investiție minimă sau poate îmbunătăți un televizor inteligent existent.

Folosind comanda vocală, dispozitivul permite utilizatorului să controleze sistemul multimedia al dispozitivului, putând beneficia de o fluență de control eficientă, deoarece difuzorul are Alexa încorporat.

Din punct de vedere vizual, dispozitivul (după cum indică și numele său) arată ca un cub destul de compact, dotat cu opt microfoane și un difuzor încorporat. Este un dongle HDMI cu conectivitate WiFi și Bluetooth care poate transforma un televizor obișnuit într-un televizor inteligent.

Puteți profita de toate aplicațiile majore din toate sectoarele, care devin direct disponibile pe marele ecran prin utilizarea acestei cutii TV multifuncționale.

Din punct de vedere calitativ, performanțele sale sunt destul de asemănătoare cu cele ale Fire TV Stick, cu performanțe și software care, datorită prezenței procesorului integrat, sunt extrem de fluide și neîntrerupte.

Totuși, în comparație cu Fire TV Stick, Cube oferă mai multă memorie, performanțe mai puternice, comenzi mai imediate și mai multe funcții.

DLNA

În ciuda faptului că este cea mai veche tehnologie existentă în prezent pe piață, DLNA este, de asemenea, cel cu cel mai mare grad de compatibilitate, deoarece majoritatea dispozitivelor acceptă acest protocol.

Aplicațiile care utilizează această tehnologie sunt LocalCast și Bubble PnP, care oferă posibilitatea de a difuza conținut pe smartphone.

Acestea sunt două aplicații care funcționează într-un mod foarte asemănător, deși cea din urmă este compatibilă cu un număr mai mare de televizoare. Cu siguranță, există sisteme care sunt mai perfecționate din punct de vedere tehnologic și capabile să ofere performanțe semnificativ mai mari, cum ar fi cele enumerate mai sus.

Singurul său avantaj față de cele anterioare este compatibilitatea ridicată, ceea ce îl face în continuare un produs valabil și competitiv.

Cum să vă conectați smartphone-ul la televizor cu cabluri

După ce am terminat lista dispozitivelor care permit streamingul de telefon către un televizor, să ne uităm acum la toate soluții pentru cabluri.

Conectați iPhone la un televizor inteligent

Pentru a efectua o astfel de operațiune, este necesar să achiziționați cablul în funcție de modelul de iPhone; de exemplu, pentru modelele iPhone 4 sau 4S și pentru toate modelele anterioare, conexiunea este de 30 de pini, în timp ce pentru modelele ulterioare trebuie folosite conexiuni cu 8 pini.

Pentru toate celelalte dispozitive mobile Apple, tehnologia este HDMI Lightining.

Înainte de conectare, este bine să verificați compatibilitatea dintre conexiunea cablului și intrarea televizorului pentru a evita orice risc; de fapt, se poate întâmpla ca ștecherul să se potrivească chiar dacă nu este modelul potrivit.

În ceea ce privește produsele Apple, această eventualitate este aproape imposibilă.

Conectarea smartphone-urilor Android la televizorul inteligent

Android

Pentru Conectarea unui smartphone Android la televizortrebuie să aibă un port Micro-USB la care poate fi conectat cablul Slimport; unele modele au un port USB Type-C, pentru care este necesar un adaptor.

Dacă doriți să utilizați un cablu MHL, este întotdeauna necesar să verificați compatibilitatea acestuia, deoarece nu toate dispozitivele funcționează.

Pentru a suporta porturile Micro-USB sau USB Type-C, cablurile sunt de obicei echipate cu un conector dublu, asigurând o conexiune perfectă.

Concluzii  finale

Prin urmare, întotdeauna este posibilă conectarea unui smartphone la televizor fie fără cabluri (și folosind sistemele enumerate mai sus)fie cu cabluri (MHL sau Slimport) cu modul disponibil pentru sistemele Android sau pentru dispozitivele Apple.

Este clar că procedura fără cablu este mult mai ușoară și mai practică și permite nu numai conectarea telefonului mobil la ecranul mare, ci și transformarea televizorului în televizor inteligent fără a fi nevoie să se schimbe modelul și, prin urmare, cu economii considerabile.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri