6.9 C
București
marți, februarie 27, 2024
AcasăȘtiriCel mai bun cuptor cu microunde

Cel mai bun cuptor cu microunde [year]

Date:

Stiri Similare

Ghidul de cumpărare pentru cel mai bun cuptor cu microunde vă va ajuta să alegeți cel mai bun produs pentru dumneavoastră: citiți mai departe pentru a afla toate informațiile de care aveți nevoie înainte de a face achiziția.

Cuptorul cu microunde, inventat în 1946 de către compania Raytheon, a devenit, în ultimii 70 de ani, un element permanent în bucătăriile multor oameni, datorită capacităților sale versatile și a performanțelor sale de economisire a timpului.

Există acum atât de multe modele pe piață, iar alegerea celui care se potrivește cel mai bine nevoilor tale, eventual alegerea celui cu un raport calitate/preț bun, nu este deloc ușoară și trebuie să înțelegi cum te poți orienta cel mai bine în alegerea ta.

Cele mai bune cuptoare cu microunde: recenzii și sfaturi

Aceasta este lista noastră de cele mai bune cuptoare cu microunde ale momentului:

Cuptor cu microunde Candy CMG 2071 M

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

CMG2071 M este un cuptor cu microunde Candy de 20 de litri, compact și ușor de utilizat, cu un design simplu și funcțional. Interfața digitală permite o utilizare intuitivă și simplificată a programelor dedicate pentru a găti orice fel de mâncare într-un mod asistat. Acesta se distinge prin butonul Start Express, care vă permite să apelați funcția de putere maximă timp de 30 de secunde și programul de dezghețare, util pentru dezghețarea blocurilor mari de alimente congelate într-un timp scurt înainte de a le găti.

O atenție deosebită a fost acordată aspectului de siguranță prin sistemul de blocare pentru copii, care permite instalarea acestuia într-un mediu familial. Cuptorul cu microunde CANDY CMG 2071 M este ideal pentru cei care caută un produs fiabil, ușor de utilizat și cu un raport calitate-preț excelent.

  • MICROUNITATE + GRIL: gătiți, prăjiți, reîncălziți, dezghețați, nu puneți limite imaginației dumneavoastră. Datorită combinației dintre cuptorul cu microunde și grătar, pregătirea mâncărurilor ca un mare bucătar devine o joacă de copil…
  • PROGRAM DE DEZGELARE: selectați greutatea alimentelor sau timpul de dezghețare, iar cuptorul cu microunde Candy de 20 de litri se va ocupa de tot.

Samsung MG23F301TCK

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Samsung este unul dintre cei mai importanți producători de aparate de uz casnic și cu Cuptor cu microunde MG23F301TCK combi de 23 de litri, evidențiază încă o dată capacitatea mărcii de a oferi soluții profesionale pentru uz casnic la costuri accesibile.

Combinația dintre tehnologia cuptorului cu microunde și cea a grătarului permite ca acest cuptor să fie folosit cu adevărat pentru gătit, nu doar pentru a oferi funcția de gătit cu microunde. Interfața este ușor și intuitiv de utilizat și oferă o gamă largă de posibilități de programare în funcție de felurile de mâncare care urmează să fie pregătite.

Este important să subliniem prezența modului eco, care garantează economii reale atunci când cuptorul nu este utilizat. Samsung, cu acest model, a dorit să demonstreze că un cuptor cu microunde poate concura cu caracteristicile unui cuptor tradițional și, în unele privințe, să ofere posibilități mai mari.

Cuptor cu microunde SPICE SPP043-W

Spice SPP043-W este un cuptor cu microunde conceput pentru a simplifica prepararea și gătitul alimentelor, un cuptor practic și rapid care vă va ajuta să pregătiți un fel de mâncare gustos în cel mai scurt timp.

Cuptorul conceput de Spice are în interior nu mai puțin de șase niveluri de putere de gătit, care includ cinci niveluri de gătit plus un program de dezghețare rapidă numit Program de dezghețare, cuptorul cu microunde este conceput pentru a dezgheța în mod natural orice tip de alimente. Acest lucru este combinat cu un temporizator programabil pentru gătit timp de până la treizeci de minute, cu o funcție de oprire automată, cuptorul cu microunde montează apoi o placă turnantă în interior, care este utilă pentru o gătire uniformă a alimentelor.

Exploatarea vitezei de gătire cu microunde va fi, prin urmare, rapidă și ușoară datorită 700 wați de putere o garanție.

Candy CMW2070DW

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Modelul CMW2070DW Candy este un cuptor cu microunde cu 13 programe automate, ușor de utilizat datorită unei interfețe intuitive care sugerează setarea potrivită în funcție de alimentele care urmează să fie gătite.

Completează configurația programul de dezghețare și funcția Start Express, o funcție care vă permite să utilizați puterea maximă timp de 30 de secunde, ideală pentru încălzirea mâncărurilor gata preparate într-un timp scurt sau pentru prepararea băuturilor calde. Candy, tot în acest model, are grijă de aspectul de siguranță cu sistemul de blocare pentru copii pentru a evita accidentele domestice în contexte familiale.

Cuptorul cu microunde Candy CMW2070DW reprezintă compromisul ideal între calitate și preț, pentru cei care, deși nu au nevoi deosebite, nu vor să renunțe la a avea în bucătărie un instrument util, sigur și fiabil.

Panasonic NN-GD38HSSUG

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Panasonic oferă un model de cuptor cu microunde – NN GD38HSSUG – cu tehnologie cu bandă frontală de 23 de litri. Se distinge de alte produse din aceeași gamă de preț prin puterea sa (1000 W), prin designul său compact și elegant și prin compartimentul generos de programe disponibile, nu mai puțin de 17, care pot fi selectate din interfața digitală simplă, ordonată și intuitivă. În special, am dori să evidențiem funcția Steam+, care vă permite să gătiți la abur, să gătiți la grătar și să gătiți înăbușit toate tipurile de alimente.

De asemenea, foarte utile sunt programele Add Time și Quick 30: primul pentru a prelungi timpul de gătire până la o valoare prestabilită, iar cel de-al doilea pentru gătitul rapid. Calitatea electrocasnicelor Panasonic nu este pusă la îndoială, dar în cazul modelului NN-GD38HSSUG este evidentă munca meticuloasă de proiectare care vizează dezvoltarea de tehnologii inovatoare și atenția acordată atât detaliilor funcționale, cât și celor estetice.

Cuptor cu microunde Candy CMXG20D

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

CMXG20D Candy oferă un nivel superior de gătit și tehnologie. Combinația dintre design și caracterul practic al funcțiilor oferă o experiență unică pentru acest cuptor cu microunde.

Funcția principală a acestui model este aplicația Cook-in-app. Posibilitatea de a monitoriza cuptorul cu microunde de pe smartphone și de a fi ghidat cu privire la modul de utilizare și la metodele de gătit pe care să le preferi pentru un anumit aliment sunt acum o realitate cu această aplicație.

Pur și simplu descărcați pe telefon Candy Simply-Fi pentru a accesa o listă de trucuri simple pentru a profita la maximum de capacitățile acestui cuptor cu microunde. Gătitul și rețetele sunt la îndemâna oricui cu această aplicație, mai ales când vine vorba de a profita la maximum de alimentele gătite. Acest lucru este combinat cu patruzeci de programe automate de gătit și o funcție eco pentru a activa economiile de energie. Există, de asemenea, funcții de bază, cum ar fi placa turnantă în timpul gătitului.

Cuptor cu microunde Sharp YC-MG51ES

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Propunerea Sharp privind microundele se bazează pe linia YC care include model MG51ES. Acest cuptor cu microunde permite gătitul prin intermediul funcției grill, iar cu o putere de ieșire de nu mai puțin de 1450 de wați poate asigura o gătire puternică și sigură.

Nu lipsesc funcțiile obișnuite, cum ar fi decongelarea alimentelor, reîncălzirea rapidă și sigură a alimentelor cu un program dedicat pentru alimente congelate și o placă turnantă pentru o mai bună gătire. Totul poate fi monitorizat din afișaj cu tehnologie touchscreen, datorită căruia puteți selecta diferitele procese de gătit și funcția de temporizare. Cuptorul are o capacitate de 25 de litri pentru a permite gătitul unor alimente chiar mai mult decât media, ideal pentru decongelarea zilnică, gătitul sau pregătirea rețetelor.

Nu în ultimul rând, nu lipsesc funcțiile de protecție pentru cei mici, cum ar fi dispozitivul de blocare pentru copii.

Cuptor cu microunde cu grătar Candy EGO-G25DCO

Cu ajutorul EGO-G25DCO Candy ridică ștacheta și oferă ceva cu adevărat inovator atât din punct de vedere tehnologic, cât și estetic.

Ego reprezintă o producție unică în selecția Candy pentru designul său elegant și esențial și pentru atenția acordată atât detaliilor, cât și funcțiilor oferite. Fiecare element contribuie la o experiență premium pentru acest cuptor cu microunde/grătar care capătă astfel o importanță practică și estetică în bucătărie.

Fiecare acțiune este concepută pentru a fi practică și rapidă, începând cu Funcția Start Express care activează cuptorul și îl trimite la putere maximă pentru următoarele treizeci de secunde, la care se vor adăuga alte treizeci de secunde de fiecare dată când funcția este activată. Aceasta este o modalitate utilă de a obține o dezghețare rapidă și programabilă, dar și de a activa un proces de gătit care necesită puterea potrivită într-un timp scurt.

Prezența funcției de protecție pentru activări neintenționate de către minori, cum ar fi protecția copiilor, care împiedică pornirea cuptorului. Tehnologia cuptorului cu microunde este combinată cu cea a grătarului pentru a avea un alt tip de gătit util pentru alte tipuri de preparate și rețete, toate acestea putând fi folosite de către afișaj electronic. Cuptorul are o capacitate de 25 de litri și dezvoltă o putere de 900 de wați.

Cuptor cu microunde combinat Samsung

The cuptor cu microunde de la Samsung oferă mai întâi Gătit sănătosHeathy Cooking este o bucătărie care are în vedere sănătatea și care se concentrează pe gătitul alimentelor sănătoase care păstrează toate proprietățile benefice care se pierd, de obicei, la o gătire mai agresivă sau incorectă.

Acest cuptor oferă utilizatorului un bun 15 moduri de gătit să fie aleasă în funcție de alimentele care urmează să fie gătite, iar modul de fermentare este de asemenea disponibil, cu această funcție va fi posibil să se facă iaurt și preparate din aluat care necesită căldură precisă pentru a activa funcțiile de fermentare.

Samsung acoperă acest cuptor cu un strat ceramic pentru o curățare ușoară, există, de asemenea, funcții de rotire, blocare pentru copii și grill.

Cuptor cu microunde Whirlpool MCP 349 BL Chef Plus

Whirlpool surprize cu modelul MCP 349 BL Chef Plus Cuptor cu microunde profesional de 25 de litri, oferit pentru uz casnic și destinat celor mai exigenți pasionați de gătit.

De fapt, acest cuptor nu se limitează la tehnologia cu microunde, ci combină alte funcții, cum ar fi termoventilația, grill-ul și aburul, care oferă posibilități nelimitate de gătit. În plus, funcția Crisp Fry oferă efectul tipic de rumenire al prăjirii, dar fără adaos de grăsime.

Pe de altă parte, tehnologia Dual Power – care distribuie uniform căldura în interiorul cuptorului – vă permite să gătiți, să dezghețați și să reîncălziți uniform alimentele, cu rezultate similare cuptoarelor tradiționale. Încă o dată, Whirlpool oferă un aparat complet conceput pentru a simplifica viața de zi cu zi, la un preț cu siguranță competitiv, având în vedere caracteristicile tehnice și estetice ale modelului MCP 349 BL Chef Plus.

Cuptor cu microunde Samsung MG23F301ECW

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Cu MG23F301ECW Samsung vizează gătitul practic și profesional. De fapt, există adevărate preselecții de rețete setate pentru a garanta o practică și o viteză de utilizare superioară. Gătitul cu tehnologia cu microunde este combinat cu tehnologia grill pentru o rumenire uniformă a alimentelor.

Pe acest model este inclusă Funcția Eco Friendly care permite gătitul eficient din punct de vedere energetic pentru o utilizare ecologică. Un cuptor cu microunde căruia nu-i lipsește nimic și care poate fi un ajutor prețios în gătitul de zi cu zi.

Ce este un cuptor cu microunde și pentru ce

Mai întâi de toate: ce este un cuptor cu microunde?

Acest instrument nu este altceva decât un mic dispozitiv capabil să emită unde radio. (microunde, mai exact) pentru încălzirea alimentelor în interior. Caracterizat de un consum redus de energie și de o eficiență destul de ridicată, cuptorul cu microunde este adesea utilizat pentru a dezgheța alimente, pentru a le reîncălzi altele sau pentru a găti lucruri concepute special pentru gătit la microunde.

Deși nu poate înlocui un cuptor casnic convențional, în principal din cauza dimensiunilor și a modului de funcționare, cuptorul cu microunde este adesea indispensabil pentru a reîncălzi rapid o masă deja gătită sau pentru a evita pornirea aragazului pentru a încălzi laptele sau alte lichide.

Este foarte diferit de un cuptor electric, deși unele dintre ele pot avea această dublă funcționalitate.

Cum funcționează

The funcționarea unui cuptor cu microunde este, probabil, un pic înfricoșător pentru unii. De fapt, undele care sunt generate în interiorul unui cuptor cu microunde interacționează cu moleculele alimentelor plasate în interior, care, alternând între sarcini pozitive și negative, sunt activate, încălzind exact ceea ce este plasat în interiorul cuptorului.

Datorită capacității sale de a generează unde radio și funcționează prin intermediul câmpului electromagnetic, s-a crezut deseori că radiațiile de la un cuptor cu microunde strică alimentele prin iradierea lor.

Cu toate acestea, această credință falsă este complet nefondată, deoarece alimentele sunt bombardate cu unde radio, dar nu explică faptul că doar radiația cunoscută sub numele de „ionizante” de mare putere, pot alterna structurile moleculare într-o manieră dincolo de cea atomică, ceea ce, evident, nu este posibil cu undele cu microunde.

Caracteristici importante cand alegi un cuptor cu microunde

Moduri de gătit

Pot efectua diferite tipuri de gătit: grătar, cuptor cu microunde și grătar, gătit static, ventilat și un abur.

Aceste tipuri de gătit nu sunt toate disponibile în toate modelele și merită menționat faptul că, deși un cuptor convențional este adesea preferabil, cu anumite metode de gătit, este încă posibil să se gătească mâncăruri precum peștele, carnea sau legumele care sunt de obicei coapte în cuptor, cu condiția să fie îndeplinite câteva criterii simple.

Din cauza modului în care funcționează, cuptoarele cu microunde tind să gătească din interior spre exterior, ceea ce face ca alimentele să fie gătite prea mult în interior și să rămână „crude” la exterior. Unele trucuri pentru a evita acest lucru sunt să așezați mâncarea pe o farfurie plată, să o acoperiți cu un capac sau cu altceva pentru a păstra umiditatea și a permite astfel o gătire mai uniformă.

În niciun caz nu introduceți metal în cuptorul cu microunde, deoarece acest lucru provoacă ricoșeul undelor și, pe lângă faptul că este periculos pentru cuptorul în sine, nu va găti alimentele din interior.

Prezența grătarului este bună pentru asigurarea faimosului „crocantă a anumitor alimente, în timp ce posibilitatea de a-l seta ventilat sau static înseamnă că prăjiturile și alte produse de patiserie ar putea beneficia de aceste moduri de gătit.

Programe

Fiecare model de cuptor cu microunde are mai multe programe care pot fi setate. În plus față de cele cu timpi preciși, există opțiunea de a avea modul clasic de încălzire, care este mai puțin intens și este potrivit doar pentru a încălzi, de exemplu, resturile de la prânz, sau pentru a dezgheța, în cazul alimentelor congelate.

Unele dintre cele mai avansate modele reușesc să direcționeze unde microundele lovesc cel mai tare, astfel încât au și moduri de gătire foarte asemănătoare cu cele ale unui cuptor: sub și peste, dar majoritatea vor tinde în mod inevitabil să gătească mai mult în centrul platoului rotativ și mai puțin la margini.

Funcționalitate și ușurință în utilizare

 

Ușurința de utilizare a unui cuptor cu microunde este o calitate indispensabilă a acestor aparate. Adesea, un buton apăsat de două ori este suficient pentru a încălzi rapid apa sau laptele timp de douăzeci de secunde, un alt buton este suficient pentru a deschide ușa mai devreme și a opri mai devreme procesul de gătit și, în general, afișajul ajută enorm la fiecare acțiune efectuată.

O altă problemă se referă la siguranță: dispozitivul de blocare de siguranță este un dispozitiv care, dacă nu este apăsat mai întâi butonul corect, face imposibilă deschiderea cuptorului cu microunde, ceea ce duce la eliberarea undelor în afara aparatului. În plus, unele sisteme previn adesea aprinderea sau intervin imediat pentru a opri gătitul în cazul în care în interior sunt descoperite materiale nepotrivite. Bipurile avertizează despre orice și, adesea, afișajul arată ce este în neregulă.

Un cuptor cu microunde este, prin urmare, foarte ușor de utilizat, astfel încât nu este nevoie de cunoștințe speciale pentru a-l folosi.

Design, materiale și dimensiuni

 

Deși există reglementări europene privind calitatea minimă a materialelor exterioare ale unui cuptor cu microunde, este adesea necesar să se evalueze calitatea de fabricație a unui model. Multe dintre cuptoarele mai ieftine tind, de exemplu, să folosească materiale care se pot păta sau deforma cu ușurință în cazul unei utilizări îndelungate.

În mod similar, durabilitatea internă a componentelor poate fi redusă cu ușurință dacă se utilizează metale slabe sau sisteme prost întreținute. Cu toate acestea, este întotdeauna necesar să se înțeleagă ce dimensiune este potrivită pentru utilizările proprii: minimul posibil este de 17-18 litri, în timp ce maximul posibil este de 25-26 litri.

Dimensiunile variază foarte mult, ajungând până la o jumătate de metru în lățime pentru cele mai mari cuptoare. Prin urmare, este esențial să înțelegeți care este potrivit pentru spațiul disponibil și, mai presus de toate, că, cu cât mai multe alimente sunt plasate în interiorul unui cuptor cu microunde, cu atât mai mult timp va fi necesar pentru a le găti pe toate.

Designul este, cu siguranță, un alt aspect important de luat în considerare, unele modele preferând monocromia și minimalismul, un curent în vogă de ani de zile, sau combinația mai clasică de culori tempera sau pastel, cu nuanțe vii pentru a colora bucătăria și, eventual, pentru a da culoare contextului camerei.

Prețurile cuptoarelor cu microunde

Vă întrebați cât de mult costa cel mai bun cuptor cu microunde?

Modelele din gama inferioară au un preț de pornire de 300 lei. Aceste modele nu sunt cele mai noi și, în mod evident, au mai puține funcții și programe decât modelele de nivel mediu sau superior.

Cuptoarele cu microunde din gama medie costă între 500 și 1000 lei . Doar modelele de top costă de la 1000 lei în sus și integrează funcția grill, toate funcțiile posibile, inclusiv cea de grătar. Unele modele costă mai mult pentru că sunt încorporate.

Întrebări frecvente și întrebări frecvente

Care sunt cele mai bune mărci?
 

Companiile care produc cele mai bune cuptoare cu microunde sunt: Candy, Toshiba, Toshiba, Samsung, Whirpool, Panasonic și Hisense. Cu toate acestea, există și alte mărci mai puțin cunoscute care oferă produse excelente, mai ales dacă le privim din perspectiva raportului calitate-preț.

Cum să recunoști un cuptor cu microunde bun?
 

Alegerea unui cuptor cu microunde bun nu este ușoară, motiv pentru care am publicat acest ghid de cumpărare pentru a vă ajuta să îl alegeți pe cel mai bun pentru nevoile dumneavoastră. În general, trebuie să țineți cont de programele de gătit, de modurile (grill, cuptor cu microunde, static, cu aburi sau ventilat), de funcționalitatea și ușurința de utilizare, precum și de designul, materialele și dimensiunile finale ale articolului.

Concluzii finale

Am ajuns la finalul acestui ghid de cumpărături pentru cele mai bune cuptoare cu microunde. Pe scurt, cuptorul cu microunde este un instrument care, deși nu poate înlocui în totalitate cuptorul tradițional, poate face o mare parte din munca acestuia din urmă și are avantaje pe care metoda tradițională nu le poate avea în nici un fel.

Atâta timp cât se înțelege că nu se poate obține o pizza ca și cum ar fi gătită pe un cuptor de piatră, de fapt, este perfect posibil să se aleagă modelul de cuptor cu microunde potrivit pentru toate utilizările la care va fi supus, rezultând astfel o investiție utilă și de durată.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri