13.9 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăȘtiriCel mai bun cuptor incorporabil rustic

Cel mai bun cuptor incorporabil rustic

Date:

Stiri Similare

Un cuptor pentru bucătăria ta poate fi ales în funcție de mai multe caracteristici, poate fi independent de aragaz sau incorporabil, fixat în interiorul mobilierului,cel mai adesea sub plita electrică.

Este o alegere ideala pe care o poți face pentru tine și pentru bucătăria ta. Pentru că spre deosebire de un cuptor separat, cuptorul incorporabil are de obicei dimensiuni mai mari, o utilitate mai largă, o multitudine de funcții și se poate încastra în mobilierul bucătăriei pentru un aspect rustic și plăcut.

Modul de design rustic prinde teren în trendul amenajărilor interioare și este din ce în ce mai căutat pentru locuințe situate în case sau apartamente.Parfumul epocilor trecute se poate regăși în bucătăria ta, oferindu-ți plăcerea gătitului în confort și ajutându-te de cele mai noi facilități moderne ale aparatelor delectrocasnice. În materie de cuptoare, cel mai important trend impus de amenajările interioare este cel retro, adică piesele rustice de mobilier și electrocasnice.

Cuptorul rustic incorporabil se incastreaza în mobilierul de bucătărie, în orice loc este necesar, și la ce înălțime este dorită amplasarea. Acesta este un avantaj important al cuptorului incorporabil și anume faptul că îi poți stabili înălțimea la care să fie instalat,pentru o utilizare mai la îndemână.Până acum era mai incomod să utilizăm cuptorul de la aragaz pentru că trebuia să ne aplecăm, iar în cazul unui cuptor incorporabil montat la o înălțime potrivită, poți utiliza cuptorul fără să te mai apleci.

Designul rustic este inspirat din modele vintage sau țărănești, este creat pentru interioare cu stil simplu și cald, sunt create pentru a genera o atmosfera de cămin plăcut, dar în același timp mențînand eficientă unui gătit rapid și în condiții moderne.

Caracteristici tehnice

Curent sau gaz

Modul de alimentare va fi un factor important, deoarece e necesar să știi dacă e mai rentabil să alegi o cuptorul pe gaz sau alimentat cu energie electrică. Din considerentul eficienței energetice, cele mai rentabile rămân cuptoarele electrice, care în prezent asigura și o multitudine de funcțîi suplimentare. Gazul este mai ieftin, dar mai greu de controlat. Cuptoarele încorporabile cu gaz au consum mai mic, dar nu mențîn o temperatura constanța. Aceste cuptoare se încălzesc mai rapid, dar se și răcesc repede și sunt potrivite pentru gătit rapid, încălzit mâncarea și pentru o familie mică.

Cuptoarele alimentate electric oferă o temperatura constanța, customizabila, în cuptor, și control bun asupra acestuia. Căldură este degajată din partea inferioară dar și superioară a cuptorului, prin încălzirea unor rezistente care fac o temperatura egală în interiorul cuptorului, unde oricum este metal care menține căldură pentru o perioada mai lungă de timp.

Standard sau dublu

Cuptoarele standard au un singur compartiment în care se gătește mâncarea, în timp ce cuptoul dublu posedă două astfel de compatimente, permițând simultan prepararea a mai multe feluri de mâncare, eficientizând în acest mod activitatea din bucătărie. În funcție de câte persoane sunt la masă, alegeți cuptorul potrivit pentru căminul dumneavoastră.

Cele duble se alimentează de la același panou de control, se pot seta la temperaturi diferite în funcție de necesități și dacă e vorba de un compartiment mai mare și altul mai mic, se poate economisi energie folosind cuptorul necesar. Unele încorporabile au și un cuptor cu microunde, pe lângă cuptorul tradițional de inspirație rustică, în așa fel încât veți îmbină facilitățile moderne cu stilul rustic pe care îl preferați.

Funcții ale cuptorului incorporabil

Funcționalitățile moderne ale cuptoarelor încorporabile sunt mult mai specifice și mai ample că acelea ale cuptoarelor clasice, permițând să gătești mai bine, mai rapid, să cureți și să întreții mai simplu cuptorul.

În ceea ce privește igienă cuptorului, o facilitate modernă este funcția de autocuratare, pentru a elimina depunerile de grăsime și murdărie de pe suprafețele interioare metalice ale cuptorului. Există în acest moment două moduri prin care se auto-curată cuptoarele încorporabile.

Este vorba de un cuptor incorporabil cu autocuratare catalitică, ce folosește o procedura de absorbție a grăsimilor în stare lichidă și la temperaturi ridicate. De asemenea , sunt cuptoare cu autocuratare pirolitica, ce aduc suprafețele cuptoruluila temperaturi foarte ridicate care ard grăsimea și lasă în urmă depuneri sub formă de cenușă ce pot fi îndepărtate cu ușurință.

Gatirea cu abur

Este o funcție care folosește căldură pentru a crea vapori de apă, ce acționează asupra mâncărurilor, procedeu prin care legumele și carnea își păstrează savoarea naturală, rămân zemoase și au un gust deosebit, păstrându-și vitaminele în interior. Nu lasă să se formeze cruste și nu aduce cu sine mirosul de ars, iar acest gen de a găti este preferat de către cei care au ales o bucătărie open-space integrată în cadrul living-ului.

Cuptoare cu ceramică sau email

Anumite cuptoare rustice sunt învelite în interior într-un strat protector de ceramică sau de email, materiale care sunt mai scumpe dar și mai bune claitativ, permit o curățare facilă, nu permit lipirea alimentelor de suprafață cuptorului și în timp nu dezvoltă apariția microbilor și bacteriilor dăunătoare în interior.

Panoul de control

Deși ne referim la un cuptor rustic, ele pot avea un mecanism automatizat de control, prevăzut cu buton de oprire și pornire, cu buton de setare a temperaturii, un timer pentru măsurarea timpului de gătit, reglaj al difuzării căldurii( în interior), funcțîi pentru diferite mâncăruri,etc. Un cuptor rustic poate avea toate aceste funcții mascate sub formă unor butoane care imită vechile aragaze sau poate avea chiar un ecran digital de tip touchscreen pentru reglare și panou de control.

Funcțîi de gril și rotisor

Multe cuptoare rustice sunt prevăzute cu grill, tocmai pentru preferințele de tip vehci pentru mâncarea rumenită la grătar. Setările cuptorului sunt concepute pentru a servi acești funcțîi, și oferă o friptură suculentă și rumenă, gătită exact cum va place. O carne gătită la rotisor sau la grill este mai sănătoasă decât o mâncare fiartă îndelung.

Funcția de convecție

O astfel de funcție are la baza tehnologia de aer cald care circulă prin toată suprafață interioară și permite gatirea alimentelor la temperatura egală și constanța. Față de cuptoarele pe gaz, cele cu convecție gătesc alimentele mai rapid și mai uniform. De pildă, se pot coace prăjituri, pâine sau chiar friptură în sucul propriu. Cuptoarele încorporabile cu convecție pot avea funcția de ventilare în interiorul cuptorului, producând mai întâi aer cald și apoi imprastiindu-l uniform.

Accesorii ale cuptorului incorporabil

Ventilatorul este cu siguranță un accesoriu indispensabil, reprezintă modul de a distribui uniform căldură în interiorul cuptorului. Fiecare preparat este gătiți uniform, nu riscă să se ardă la suprafață sau să nu se coacă, și este astfel preparat în timp mai scurt. Cuptoarele moderne au ventilatoare performanțe care permmit o funcționalitate superioară.
Grătarele din interior oferă posbilitatea de a găti mai multe mâncăruri simultan, permit o aranjare eficientă a vaselor în interiorul cuptorului, economisind timp și energie electrică.

Top cele mai bune cuptoare incorporabile rustice

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

Beko OIM27201C

Cu un design care fura orice privire, cuptorul incorporabil Beko OIM27201C este nu numai un accesoriu atragator pentru orice bucatarie, ci si o alegere foarte practica. Modul de gatire 3D iti permite sa gatesti simultan trei preparate diferite, fara a amesteca mirosurile. Functia Booster, de preincalzire rapida, reduce cu pana la 35% timpul necesar pentru atingerea temperaturii dorite, iar gatirea cu ventilatie ofera performante superioare la prepararea fripturilor sau a alimentelor crocante.

Vezi pret si detalii

2

Hansa BOEW68120090

Material interior Email
Material usa Sticla
Tip panou de comanda Mecanic
Deschidere usa Verticala
Accesorii incluse Gratar combi
Tava adanca Procook
2 x Tava plata

Vezi pret si detalii

3

Electrolux EOA5220AOV

Autocuratare Catalitica
Functii de gatire Grill
Convectie, Functie Pizza
Mod incalzire Incalzire sus-jos
Functii Iluminare interioara
Functie Turbo, Sistem usa rece

Vezi pret si detalii

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri