19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriDacă încălzești locuința cu gaze sau lemne, ce trebuie neapărat să faci...

Dacă încălzești locuința cu gaze sau lemne, ce trebuie neapărat să faci din 2024. Ignorarea poate duce la probleme serioase

Date:

Stiri Similare

Indiferent dacă folosești gaze sau lemne pentru încălzire, prioritară trebuie să fie siguranța ta. De aceea, există o obligativitate ce trebuie îndeplinită începând din 2024.

Posesorii de centrale termice pe gaze sau pe lemne trebuie să nu neglijeze curățarea coșurilor de fum și montarea sistemelor de detectare a incendiilor și gazelor. Această necesitate este susținută de colaborarea dintre E.ON și IGSU, care se concentrează pe aceste măsuri.

O catastrofă poate surveni oricând, deci este esențial să nu omiti aceste precauții. Deși la început pot părea detalii minoritare, acestea ar putea într-o zi să-ți salveze viața.

Eficiența acestei colaborări se încadrează în inițiativele „Mai bine previi, decât să nu fii!” și „Siguranța nu e un joc de noroc!”, care subliniază importanța verificării coșurilor de fum și instalării senzorilor de incendiu și gaze.

Informații importante pentru proprietarii de centrale pe gaz sau pe lemne din România

În 2017 s-a demarat proiectul România Sigură, care a utilizat rețelele de socializare pentru a răspândi sfaturi preventive, cu scopul de a diminua pericolele legate de utilizarea diferitelor tipuri de energie.

Cetățenii români sunt astfel notificați despre aceste responsabilități, pentru a evita situațiile de risc și, mai ales, pentru a nu-și pune viața în pericol.

„Asociația de durată de 12 ani între IGSU – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și E.ON a avut ca obiectiv propagarea la nivel național a campaniilor de sensibilizare și informare cu privire la pericolele asociate cu folosirea inadecvată a diferitelor tipuri de resurse energetice, cum ar fi electricitatea și gazele naturale”, comunică E.ON România.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri