19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriDacă te-ai născut în aceste intervale, ai noroc! Pensia ta se va...

Dacă te-ai născut în aceste intervale, ai noroc! Pensia ta se va majora. Acționează acum pentru a beneficia de acest plus financiar

Date:

Stiri Similare

Un grup de pensionari se vor bucura de o creștere a sumelor primite la pensie după ce un proiect legislativ a fost aprobat implicit de Senat. Anii de naștere nu mai sunt luați în calcul pentru această majorare, spre deosebire de alte situații de recalculare.

O lege recent aprobată în mod implicit de Senat ar putea însemna vești pozitive pentru pensionarii din România în anul ce vine, dându-le ocazia de a primi o sumă suplimentară dacă nu profită de reducerile la călătorii pe care le au prin lege. Acest proiect de lege, prin trecerea sa necontestată de Senat, sugerează oferirea unei sume în plus ca compensație pentru biletele nu folosite de pensionari.

Acest text normativ prevede ajustarea Legii nr. 147/2000 care se referă la discounturile pentru călătoriile în interiorul țării acordate pensionarilor și este planificat să fie discutat și aprobat în Camera Deputaților, care are ultimul cuvânt în Parlament.

Momentul în care se va acorda compensația

După cum indică proiectul, pensionarii care aleg să nu folosească biletele cu preț redus vor beneficia de compensații bănești pentru acestea.

Aceste compensații se vor distribui în același timp cu pensionarea din anul ce urmează și vor fi stabilite pe baza unor reglementări emise de Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Autorii acestei propuneri legislative argumentează că această inițiativă are scopul de a ajuta seniorii, care se luptă cu diferite dificultăți cum ar fi venituri insuficiente, probleme de sănătate, acces limitat la medicamente și servicii sociale deficitare.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri