6.9 C
București
marți, februarie 27, 2024
AcasăȘtiriDecizie sumbră pentru Simona Halep din partea TAS! Nu se va pronunța...

Decizie sumbră pentru Simona Halep din partea TAS! Nu se va pronunța achitarea ei. Sancțiunea pe care o va primi va fi anunțată în scurt timp

Date:

Stiri Similare

Simona Halep își pune speranța în Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru a i se anula acuzațiile. Totuși, experții de la Sport Resolutions au emis o decizie nefavorabilă: o suspendare de 4 ani, un scenariu care ar putea pune capăt carierei sale de jucătoare de top la nivel mondial. Apelul ei se va decide pe data de 7 februarie la Lausanne, iar cei din lumea sportului sunt încrezători că situația ei se va ameliora.

În ciuda acestei speranțe, nimeni nu anticipează absolvirea ei completă de acuzații, ci mai degrabă o reducere a duratei de suspendare la aproximativ doi ani. Ion Țiriac afișează scepticism față de deciziile TAS, iar Cristian Cernodolea, avocat specializat pe dreptul sportiv și agent FIFA, nu preconizează niciun rezultat pozitiv.

„Depinde mult de abordarea pe care Halep o va utiliza în apărarea sa. După părerea mea, posibilitatea ca suspendarea ei să fie anulată complet e foarte mică, pentru că sunt multe dovezi științifice implicate în cazul ei.

Dopingul este considerat o încălcare directă: dacă ai fost prins dopându-te, atunci ești vinovat! Nu contează cum a ajuns substanța interzisă în organism. Nu există prezumția de nevinovăție, ci presupunerea că doparea a fost intenționată. Există șanse ca sancțiunea să fie redusă, dar nu considerabil”, a spus recent Cernodolea în cadrul emisiunii GSP Live.

Simona Halep nu va beneficia de un rezultat complet în favoarea sa

De asemenea, avocatul a criticat Agenția Internațională de Integritate în Tenis (ITIA), subliniind că aceasta se străduiește să sancționeze jucătorii fără să țină cont de circumstanțe atenuante sau posibilitatea nevinovăției lor.

„În prezent, reprezint un jucător de tenis ATP (este vorba despre Dragoș Nicolae Mădăraș) într-un caz cu ITIA, aceeași agenție care a dat verdictul negativ și în cazul Halep. Sunt familiarizat cu procedurile, fie că e vorba de ITIA, fie de TAS.

Observ că cei de la ITIA nu par să fie complet imparțiali când e vorba de judecarea cazurilor sportivilor. Ei fac acuzațiile și tot ei desemnează judecătorul care decide asupra cazului… Aceasta constituie o discrepanță juridică.

La TAS, Simona ar putea beneficia de o judecată mai imparțială, dar îmi este dificil să prevăd o achitare completă, probabil doar o atenuare a pedepsei.

Am observat că Simona începe să îndrepte atenția spre Mouratoglou și să împartă responsabilitățile. Însă, nu m-aș hazarda să prezic un deznodământ complet benefic pentru ea”, a încheiat el.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri