10.3 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăTravelDescoperă paradisul primăverii în Coreea de Sud: Aventuri și peisaje de poveste

Descoperă paradisul primăverii în Coreea de Sud: Aventuri și peisaje de poveste

Date:

Stiri Similare

Odată cu venirea primăverii, Coreea de Sud se îmbracă într-un veșmânt festiv, plin de culori vibrante și tradiții captivante, invocând curiozitatea vizitatorilor din România să exploreze farmecul unic al acestei țări. Autoritățile turistice coreene vă oferă şansa unei călătorii memorabile, unde festivalurile încântătoare ale florilor și un patrimoniu cultural impresionant așteaptă să fie descoperite.

Atracțiile sezonului de primăvară în Coreea: Cireșii și Florile de Rapiță

Suntem invitați să ne delectăm cu frumusețea florilor de cireș și rapiță

Veniți și vedeti Jinhae, centrul magiei florilor de cireș, în special pe Podul Yeojwacheon și la Stația Gyeonghwa, care se transformă în decoruri de poveste în timpul Festivalului Jinhae Gunhangje, desfășurat între 25 martie și 3 aprilie.

În mijlocul capitalei, cartierul Yeouido, Seulul se metamorfozează într-o operă de artă cu cireși înfloriți, promițând clipe de neuitat. Festivalul de Flori de Primăvară Yeouido, se desfășoară aici spre finalul lunii martie, alături de Lacul Seokchon de lângă Turnul Lotte World, simbolul înălțimilor Coreene.

Dacă doriți o experiență pașnică și pitorească, orașul Gyeongju, încărcat de istorie, vă întâmpină cu alei bordate de cireși. Maratonul de Cireși înfloriți din Gyeongju atrage mii de iubitori ai naturii și alergători din lume, inclusiv din Japonia, pentru a se bucura de frumusețea sezonului.

Amatorii de natură pot călători și către Parcul Ecologic Daejeo din Busan, în care are loc Festivalul de Flori de Rapiță Nakdong în luna aprilie. În această oază de pace de-a lungul Râului Nakdong, covoare de flori de rapiță formează priveliști impresionante. Insula Jeju continuă să uimească cu câmpurile de rapiță aurii între lunile martie și aprilie, o fermecătoare demonstrație a naturii.

Descoperiți Comorile Nemuritoare: Siturile Patrimoniului Mondial UNESCO din Coreea

Autoritatea Turistică din Coreea prezintă o sumă de comori istorice și culturale. De la fortificații vechi la temple monastice, siturile înregistrate de UNESCO în Coreea sunt o portal către trecut, permițând vizitatorilor să se îmbogățească cu istoria nației.

În apropiere de Seul, în Provincia Gyeonggi, Fortăreața Suwon Hwaseong învăluie orașul Suwon, arătând o simbioză de tehnici militare, științifice și artistice. Acolo au loc reprezentații zilnice și se celebrează Festivalul Cultural Suwon Hwaseong în fiecare toamnă.

O oră de mers cu mașina de la Busan duce la Gyeongju, orașul cunoscut ca „muzeul fără ziduri”, unde siturile istorice vă înhăță frumusețea vechilor timpuri Coreene. Acest spațiu conține Satul Yangdong, Templul Bulguksa și multe alte obiective culturale. Explorați ruinele Fortăreței Banwolseong, relaxați-vă pe malul Lacului Wolji și admirați statuile de piatră din Peștera Seokguram.

Ca exemplar autentic al vieții rurale coreene de altădată, Satul Folcloric Andong Hahoe încântă oaspeții cu construcțiile tradiționale cu tavan de paie și cadre pitorești. Satul păstrează numeroase artefacte culturale valoroase și a fost recunoscut ca un sit cultural de importanță deosebită.

Din anul 1984, Măștile Hahoe, simboluri ale patrimoniului cultural folcloric național al Coreei, sunt recunoscute de către UNESCO. Aceste artefacte prețioase constituie un element semnificativ al tradiției în localitatea Hahoe.

Pasionații de cultură tradițională pot explora moștenirea spirituală a Coreei vizitând sanctuarele Sansa. Aceste tărâmuri pașnice, împreună cu meșteșugul rafinat al construcțiilor lor, oferă un refugiu calm din agitația cotidiană. Programul de Templestay le oferă vizitatorilor posibilitatea de a participa la activități zilnice ale comunității monahale budiste și de a pătrunde spiritul practicilor lor.

Explorați atracțiile turistice „Hallyu”, care sunt în avangarda culturii populare și industriei de divertisment din Coreea, atractiv pentru admiratori din toate colțurile lumii.

Descoperiți evoluția K-pop în HiKR Ground din Seul, un muzeu interactiv care descrie ascensiunea acestei genuri muzicale din Coreea. Vizitatorii pot urmări istoria grupurilor K-pop emblematice, pot privi spectacole K-pop holografice de ultimă oră, pot crea propriile videoclipuri muzicale și pot interacționa cu expoziții moderne care celebrează influența Culturii K.

Explorați locurile pitorești din Wanju, renumite prin DVD-ul de vară al trupei BTS. Wanju oferă fanilor șansa de a-și reimaginea scenele preferate și de a-și crea amintiri noi. Continuați această explorare vizitând Satul Hanok Jeonju, unde tradiția coreeană prosperă. Experimentați patrimoniul Coreei prin spectacole tradiționale, ateliere de meșteșuguri și gustând bunătăți locale cum ar fi celebrul bibimbap din Jeonju.

Amatorii de cinema și fanii Culturii K vor fi impresionați de Festivalul Internațional de Film Busan, un eveniment major care adună cele mai bune realizări ale cinematografiei coreene și este un punct de întâlnire pentru creatori și entuziaști din întreaga lume, având loc între 2 și 11 octombrie 2024.

Vizitează cele cinci Palate Regale din Seul pentru a te imersa în istoria regală coreeană, și locații din seriale de succes ca Goblin, Legenda Mării Albastre și Kingdom. Fiecare palat dezvăluie fragmente din cultura Coreei și sunt locuri indispensabile pentru cei interesați de istorie. Bucură-te de farmecul acestora, mai ales în timpul florilor de primăvară și al frunzișului toamnei.

Hyuncho Cho, directorul filialei din Istanbul a Organizației de Turism din Coreea, a împărtășit entuziasmul său pentru sosirea primăverii, un sezon de reînnoire, marcându-l cu expoziții florale și oferind o gamă variată de experiențe culturale, de la atracții moderne la situri istorice ale Patrimoniului Mondial UNESCO. Pentru mai multe informații despre ofertele de primăvară și călătorii în Coreea, accesați https://english.visitkorea.or.kr/.

În 2014 au fost 13.812 turiști români care au vizitat Coreea, numărul crescând cu 12,7% față de anul precedent, iar în 2016 numărul a ajuns la 17.536, marcând o creștere de 32,6% comparativ cu 2015. În 2023, numărul turiștilor s-a dublat, ajungând la 11.785, comparativ cu anul anterior.

Despre Organizația de Turism din Coreea (KTO) – Această instituție, creată în 1962 conform legislației turistice coreene, are ca scop promovarea turismului din Coreea. Cu decenii de experiență, KTO dezvolta strategii inedite pentru a atrage vizitatori din întreaga lume și încurajează turismul inovator. Filiala KTO din Istanbul a fost inaugurată în 2012 și se ocupă de promovarea turismului în 20 de țări, inclusiv România și altele.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri