14.4 C
București
duminică, februarie 25, 2024
AcasăInvestigațiiDescoperirea persoa­nelor responsabile pentru exploziile din Crevedia. Identificarea complicitilor la infracțiunea îngrozitoare

Descoperirea persoa­nelor responsabile pentru exploziile din Crevedia. Identificarea complicitilor la infracțiunea îngrozitoare

Date:

Stiri Similare

Au trecut doar câteva săptămâni, iar România s-a confruntat cu câteva evenimente tragice, care puteau fi evitate cu ușurință. De fiecare dată, au existat autorități ale statului care au preferat să ignore ilegalitățile comise, culminând cu un dezastru. Evenimentele explozive de la stația GPL din Crevedia au fost picătura care a umplut paharul.

Înca din 2020, ISU a anulat autorizația de funcționare a companiei deținute de fiul unui edil PSD din Caracal, dar activitățile aici au mers mai departe fără opreliști. Localnicii erau conștienți deoarece umpleau buteliile după ora 18.00 aici, primarul era la curent cu situația și, evident, și autoritățile legale erau informate.

Însă, indiferent cât de numeroase erau plângerile, autoritățile locale, precum primarii, intervin și opresc orice cercetare, în condițiile în care nu este rar să-i vezi pe aceștia în compania reporterilor locali, polițiștilor din zonă, procurorilor sau judecătorilor. Astfel că ilegalitățile rămân nepedepsite și numai după ce se produce o tragedie de mare amploare, oficialitățile politice se pretind şocate și cer de formă luarea de măsuri.

Nu Nicolae Ciucă, nici Marcel Ciolacu nu au dat atenție semnalelor de alarmă venite din partea cetățenilor corecți în legătură cu încălcările legislative făcute de membrii de partid din subordinea lor care pot duce la o catastrofă națională. Ei pur și simplu uită și nu acționează.

Următoarea tragedie nu întârzie să apară și ciclul se repetă fără să aducă vreo schimbare pozitivă. Responsabilii pentru catastrofa din Crevedia sunt fără îndoială primarii, care dețin puterea într-o localitate. Aceștia protejează infractorii, acceptând adesea mită pentru a elibera autorizații ilegale și pun pe posturi cheie indivizi corupți, interesați doar de îmbogățire prin mijloace necinstite. Totuși, aceștia nu ar avea putere dacă comunitatea nu i-ar susține și dacă ar penaliza abaterile care, în final, duc la pierderi de vieți umane, fie ale lor înșiși sau ale celor dragi.

Contextul exploziei din Crevedia

„Suntem martorii unui lanț de tragedii care se succed cu rapiditate. Cine este responsabil? Vă spun eu. În decurs de o lună am văzut azile oribile cu bătrâni maltratați și jefuiți; o gravidă care pierde în agonie fără ca medicii să intervină; un tânăr drogat de 19 ani, crescut într-un mediu toxic de părinți bogăți din camătă și ignorat de autorități în timp ce comite crime; o explozie în Crevedia, la o stație ilegală a fiului unui primar, și sunt convins că lista e și mai extinsă.

La originea tuturor acestor drame se află, mai presus de toate, autoritățile locale, edilii care se înconjoară de polițiști, procurori și judecători și care încep să se creadă stăpâni absolui, călcând peste tot și peste toți. Ei numesc infractori în funcții strategice pentru a fura împreună și de aici pornește întreg dezastrul.

În toate aceste cazuri, toate acuzațiile duc mai întâi la primari. Nimeni nu îi pedepsește. Supraordonatii lor de la centru (indiferent de partid), nu actionează împotriva lor, pentru că aduc voturi. Și cetățenii continuă să-i voteze până când nu sunt direct afectați de o tragedie. Dar vor fi. Este doar o problemă de timp. Până când votanții români nu vor pedepsi abaterile primarilor, ne vom confrunta cu aceleași calamități.”, este mesajul pe care l-am postat și pe facebook.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri