13.2 C
București
duminică, februarie 25, 2024
AcasăȘtiriDeții un abonament la ENEL, acum redenumită PPC România, pentru electricitate? Schimbare...

Deții un abonament la ENEL, acum redenumită PPC România, pentru electricitate? Schimbare majoră de la care nu poți fugi. Intră în vigoare de azi. Toți abonații au nevoide de această informație

Date:

Stiri Similare

Componența echipei de lideri PPC România se îmbogățește cu Ionuț Dună, ce preia conducerea PPC Energie și PPC Energie Muntenia, și Adrian Dugulan la cârma PPC Renewables România. ENEL, fostul furnizor, acum parte a PPC România, își transferă cei 3 milioane de clienți sub umbrela PPT. 

Ionuț Dună vine cu o experiență vastă în domeniile telecomunicațiilor, bancar, IT&C și energie. A fost membru marcant în structura ENEL România timp de peste 6 ani, perioadă în care a coordonat divizia de vânzări indirecte și a gestionat departamentul de Marketing și Pricing, contribuind activ la planurile de dezvoltare strategică pentru distribuția de energie electrică și gaz natural.

Expertul în energie regenerabilă, Adrian Dugulan, si-a început parcursul în compania Enel Green Power România în 2011 și a avut diverse roluri internaționale la Enel Green Power, între care dezvoltator de proiecte în Chile, director de dezvoltare pentru segmentul hidroenergetic în Italia și șeful dept. de Dezvoltare pentru ENEL în Columbia, revenind în România în octombrie 2023.

Marius Chiriac, până acum responsabil cu gestionarea furnizării de curent și gaz, precum și serviciilor energetice avansate, își va direcționa atenția spre propriile sale inițiative, în timp ce Florin Gheorghiu, fostul conducător al diviziei de energie regenerabilă, își asumă un nou rol în firmă.

Informații despre PPC

Public Power Corporation S.A. (PPC), lider în domeniul utilităților în Europa de Sud-Est, se concentrează pe producția, distribuția și comercializarea de energie electrică și servicii asociate în Grecia, România și Macedonia de Nord. Compania are o capacitate de producție de 10,7 GW, incluzând centrale pe bază de combustibili fosili, hidrocentrale și facilități de energie regenerabilă, generând anual peste 20 TWh. În ceea ce privește distribuția, activele reglementate ale PPC valorează aproximativ 4,3 miliarde de euro.

Cu un număr total de 8,7 milioane de consumatori în Grecia și România și o distribuție anuală de peste 35 TWh de energie electrică, PPC oferă și o varietate de produse și servicii energetice. Compania, ce operează pe piața utilităților printr-un model integrat de afaceri, este poziționată strategic pentru a domina tranziția energetică în sud-estul Europei, având ca fundament trei piloni: producerea de energie curată și durabilă, modernizarea rețelelor electrice și focalizarea pe client. PPC, înfințată în 1950, este listată pe Bursa de Valori din Atena.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri