26.3 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăȘtiriDetii un cont la ING, BCR sau BT? Risti sa ramai fara...

Detii un cont la ING, BCR sau BT? Risti sa ramai fara acces la fondurile de pe card inca de azi. Iata ce trebuie sa faci fara intarziere

Date:

Stiri Similare

Internetul poate fi un teren propice pentru inselatorii si indivizii rau-intentionati profită de acest mediu pentru a insela persoanele neavizate. ING Bank România si-a informat clientii cu privire la pericolele prezentate de unii actori malefici din cadrul online. Probleme similare au fost semnalate si de alte banci cum ar fi Banca Transilvania, BCR sau BRD.

ING Bank România semnalează aparitia unor escroci noi ce ofera joburi ce par a fi perfecte. Acești impostori atrag victimele prin anunturi captive si oferte care par ireal de avantajoase.

Acești infractori tind să se folosească de datele tale personale si financiare pentru propriul beneficiu. Banca a elaborat un inventar al metodelor pe care le folosesc pentru a duce de râs utilizatorii.

 • Inselatorii îți sugerează ideea unui loc de muncă usor și extrem de profitabil.
 • Îți cer să instalezi aplicații ca Anydesk sau Binance pentru un pretins sprijin.
 • Îți cer informatii bancare sau personale, cum ar fi accesul la serviciul de online banking, datele cardului sau o fotocopie a documentului de identitate.
 • Te conving să plătești taxe sau garanții nereale, cu promisiunea că iti vei primi banii inapoi.
 • Îti cer să faci transferuri financiare din contul tau într-unul al lor.
 • Sunt posibile cereri de a gestiona sume de bani sub masca angajării oferite.

Sfaturi de la ING Bank România pentru a evita sa cazi prada inselatoriilor

Banca a oferit o serie de sfaturi pentru clientii sai, dar si pentru cei care se pot confrunta cu astfel de înșelăciuni:

 • In lipsa unei intalniri face-to-face cu un reprezentant al firmei, poti fi usor înșelat.
 • Dacă nu există dovezi ale existentei companiei în tara sau pozitive, trebuie să fii vigilent.
 • Dacă nu există un website oficial sau referinte bune despre firma, trebuie să fii circumspect.
 • Ocupatia este promovată doar pe retele sociale (Facebook, Instagram, Telegram, TikTok), nu pe site-uri de angajari acreditate.
 • În momentul în care ți se cere să trimiti bani persoanelor straine, opreste orice colaborare.

Daca ai intrat deja în cursa astfel de inșelătorii, contactează de urgență autoritățile și asigura-te ca îți protejezi informatiile si resursele financiare. Frauda pe Internet este o amenintare reala, iar precauția reprezintă cea mai eficientă formă de apărare impotriva acestor escroci ai lumii moderne.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri