Cel mai bun aragaz

Românul a știut dintotdeauna să se bucure de mese pline și copioase. Cu siguranță că nimeni nu a uitat gustul mâncărilor gătite la mama acasă, mirosul pâinii aburinde scoase din cuptorul bunicii sau savoarea prăjiturilor gătite în casă. Chiar dacă astăzi găsim un restaurant la orice colț de stradă, mâncarea gătită la aragazul de acasă rămâne cea mai gustoasă și delicioasă variantă. Tocmai de aceea, trebuie să ne asigurăm că , indiferent de frecvența cu care îl utilizăm , aragazul de acasă nu ne va dezamăgi și va continua să ne asigure cele mai savuroare mâncăruri.

Din ce în ce mai multe gospodine se confruntă cu această problemă:ce aragaz să cumpăr? Această decizie este foarte importantă și a cumpăra un aragaz implică foarte multe lucruri. Astăzi, un aragaz poate fi foarte scump,și greutatea deciziei crește atunci când ne gândim că acesta va influența foarte mult modul în care gătim și va avea un mare impact asupra esteticii bucătăriei noastre. Fie că dorim un aragaz pentru un restaurant sau patiserie, fie că dorim unul pentru uzul casnic, trebuie să fim foarte atenți la numeroase detalii. Dacă vrem să gătim cele mai gustoase bucate, dacă vrem să coacem cele mai bune prăjituri și torturi pentru petrecerile în familie, trebuie să alegem cu simț de răspundere ce aragaz dorim să avem în bucătărie.

Cum alegi cel mai bun aragaz ?

În continuare vă voi prezenta câțiva factori de care trebuie să ținem cont atunci când vrem să cumpărăm un aragaz, pentru ca mâncarea gătită cu ajutorul acestuia să ne încânte papilele gustative zi de zi.

Aragaz sau plită cu gaz?

În primul rând trebuie să ne hotărâm dacă vrem un aragaz sau o plită cu gaz. Dacă decidem că vrem să cumpărăm un aragaz, atunci suma pe care o să o lăsăm în magazin va fi una relativ mică. Va ocupa mai mult spațiu în bucătărie, însă va fi foarte ușor să îl manevrăm atunci când trebuie să îl mutăm sau să îl reparăm. În schimb, dacă dorim o plită cu gaz, aceasta va arăta foarte bine în decorul bucătăriei noastre, întrucât vom putea să o integrăm în orice loc dorim și va ocupa mai puțin spațiu. Chiar dacă investiția va fi mai mare, aspectul elegant și dimensiunile practice vor face ca achiziția să merite.

Dimensiunea

În al doilea rând, trebuie să ne gândim la spațiul pe care îl dispunem pentru un aragaz în bucătăria noastră. Există dispozitive mari, medii sau mici. Dacă nu avem prea mult spațiu, bine ar fi să optăm pentru o plită cu gaz. Daca bucătăria noastră este mare, atunci putem cumpăra un aragaz fără nicio problemă.

Estetica

În al treilea rând, trebuie să ne gândim la impactul estetic avut în bucătărie. Acum putem să ne alegem aragazul în funcție de culoarea cu care este decorată bucătăria. Găsim aragazuri roșii, verzi, galbene, albe, negre ,etc.,confecționate din materiale diverse, care pot imprima asupra esteticii bucătăriei noastre efectul căutat.

Cuptorul

În continuare, dacă am ales să cumpărăm un aragaz, trebuie să ne orientăm asupra unuia care are un cuptor potrivit nevoilor noastre. Dacă avem o familie mare, și gătitul la cuptor este un obicei, atunci putem opta pentru un aragaz ce deține un cuptor dublu. Un asemenea cuptor ne permite să gătim două feluri de mâncare diferite în același timp. În acest fel veți cheltui mai mulți bani, dar veți câștiga mai mult timp . Tot în ceea ce privește cuptorul, trebuie să alegem unul care să ne permită să setăm timpul de funcționare , dar și temperatura la care dorim să fie gătită mancarea. Cu cât numărul de funcții oferite este mai mare, cu atât veți folosi mai ușor cuptorul și vă veți bucura de mai multe facilități pentru gătire sau coacere.

Siguranța

Pentru că vorbim de un dispozitiv care va fi alimentat cu gaz, trebuie să fim atenți la sistemele de siguranță cu care aragazul este dotat. Verificați calitatea sistemului ce oprește alimentarea aragazului cu gaz în momentul în care flacăra se stinge din diverse motive. Cu siguranță nu vreți să vă treziți cu miros de gaz în toată casa, sau, în cel mai rău caz, nu vreți ca atunci când există scurgeri de gaz, casa dumneavoastră să fie împânzită de flăcări din cauza unei explozii provocate de nesiguranța aragazului achiziționat.

Prin urmare,optați pentru un aragaz dotat cu măsuri de securitate cât mai eficiente.

Prețul

Nu în ultimul rând, trebuie să ne uităm la preț. Putem întâlni aragazuri cu prețuri variate, de la 500-600 lei, până la 2500-3000 de lei.
Dacă doriți să cumpărați un aragaz pentru bucătăria unui restaurant, și dețineți mai mulți bani, unul la 2000-3000 lei este potrivit. Acesta poate deține până la 6 arzătoare, setări extinse pentru gătit și multe alte proprietăți ce vor ușura munca bucătăreselor. Dacă va doriți un aragaz pentru acasă, va recomand să optați pentru unul care să aibe prețul cuprins între 1000 și 1500 lei.

În continuare vă voi oferi câteva informații despre cele mai bune aragazuri și plite cu gaz existente pe piață în acest moment.

Top Aragaze

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

Whirlpool ACMT 6332/IX

Un aragaz inteligent cu mod de gatire asistata, setare intuitiva a nivelului dorit pentru flacara, puteti selecta una dintre cele 6 functii de gatire: fierbere, grill, rumenire, saute, gatire la foc mic si incalzire. Tehnologia al 6-lea simt seteaza parametrii ideali pentru a gasi mese perfecte. Interfata aragazului este foarte usor de utilizat cu tehnologia touch control pentru setarea cuptorului si a plitei pe inductie.

Vezi pret si detalii

2

Beko FSM65330DAS

Cu un design elegant, suport de vase din fonta ofera un aspect placut si stabilitate vaselor in care gatesti. Cuptorul multifunctional ofera 8 functii de gatire diferite astfel incat poti incerca orice reteta noua de prajituri sau orice preparat mai complicat. Arzatoarele sunt cu 25% mai eficiente decat arzatoarele standard care va ajuta sa economisiti bani si timp in acelasi timp.

Vezi pret si detalii

3

Electrolux EKK54950OX

Aragazul Electrolux EKK54950OX care are un sistem inteligent de convenctie care circula uniform aerul fierbinte in interiorul cuptorului. Plita se aprinde foarte rapid si usor, doar prin apasarea si rotirea unui buton. Aprinderea este electrica a arzatoarelor, are 4 arzatoare, cuptorul este electric cu o capacitate de 57 litri, gatire cu aburi, termostat si face parte din clasa de energie A.

Vezi pret si detalii

4  

Hansa FCMX68209

Un aragaz apreciat de clienti care face parte din clasa energetica A. Ventilatoarele din cuptor ajuta la distribuirea uniforma a caldurii in jurul alimentelor asigurant preparea uniforma. Detine si functia de decongelare a alimentelor, aprinderea este electronica de la buton, supapa de siguranta care intrerupe automat gazul daca flacara se stinge accidental. Are 3 arzatoare pe gaz iar unul electric, gril, rotisor si un cuptor cu o capacitate de 65 litri.

Vezi pret si detalii

5

Zanussi ZCG612H1XA

Aragazul Zanussi ZCG612H1XA cu o incalzire instantanee si o reglare rapida a temperaturii, acest model cu gaz este usor de folosit si va ofera tot ce aveti nevoie pentru a dobandi rezultate extraordinare. Cateva caracteristici: 4 arzatoare, aprindere electrica, siguranta, gril. rotisor, capacitate cuptor 51 litri, incalzire inferioara si convectie aer fierbinte.

Vezi pret si detalii

Neuronu.ro
Logo