Cel mai bun frigider side by side

Unul din dispozitivele electronice care a devenit indispensabil peste om este frigiderul. Nu ne putem imagina viața fără acest aparat extrem de util, mai ales pe timp de vară când temperaturile pot afecta rapid mâncarea.

Istoria frigiderului începe în urmă cu peste 200 de ani, când a apărut pentru prima data ideea de a crea un dispozitiv capabil să păstreze alimentele la o temperatură scăzută. De atunci și până astăzi o mulțime de progrese s-au făcut în acest domeniu astfel încât în prezent beneficiem de o adevărată piață a frigiderelor.

Diferite forme, mărimi și facilități au caracterizat de-a lungul timpului frigiderele , dispozitive care au progresat de la statutul de ”moft ” devenind astăzi o dotare minimă de confort a fiecărei case.

În prezent nu numai că ne bucurăm de frigidere mai performante, însă avem la dispoziție și posibilitatea de a alege din mai multe tipuri de astfel de dispozitive.

O variantă tot mai apreciată printre utilizatori este frigiderul side by side, un model care oferă un spațiu mare de stocare fiind structurat în 2 părți: frigiderul propriu-zis pentru stocarea alimentelor și congelatorul. Nu numai capacitatea mare de depozitare face din acest produs o alegere inspirată, ci și designul special, aparte va produce un impact deosebit asupra esteticii bucătăriei tale. În plus, un astfel de dispozitiv îți va oferi un acces mai facil la conținut întrucât ușile de dimensiuni mici vor putea fi ușor deschise. Chiar dacă un frigider de acest tip implică un cost mai ridicat, îți poți permite să investești o sumă mai mare de bani ținând cont că vei folosi ani de zile acest dispozitiv care vine la pachet cu avantaje notabile.

Cum alegi cel mai bun frigider side by side?

Nu este ușor să cumperi un produs recent apărut pe piață, mai ales atunci când știi că vei investi o sumă destul de mare de bani pentru achiziționarea lui. Prin urmare, cel mai indicat lucru pe care îl poți face este ca mai întâi să aflii care sunt caracteristicile pe care trebuie să le cauți la un astfel de dispozitiv. Odată ce ai realizat această minimă documentare , vei fi pregătit să cauți produsul potrivit pentru tine.

Mai jos vei găsi o listă cu factorii esențiali pe care ar trebui să îi iei în calcul în momentul achiziției și care sperăm să te ghideze spre alegerea celui mai bun frigider side by side.

Capacitatea de stocare

Atunci când optezi pentru un frigider side by side este evident că îți dorești un spațiu de stocare al alimentelor cât mai mare. Dimensiunile și volumul variază , însă, în funcție de model.

Există dispozitive la care spațiul destinat congelatorului este la fel de voluminos ca spațiul destinat frigiderului potrivit, însă în același timp veți găsi pe piață și variante în care este congelatorul are o capacitate mai redusă și un spațiu mai îngust. Recomandarea noastră este să vă orientați spre prima variantă, întrucât se întâmplă uneori ca alimentele pe care dorești să le congelezi să fie destul de voluminoase , precum cutiile de pizza. Te vei asigura astfel că orice produs va încăpea în interiorul dispozitivului .

Compartimentarea frigiderului

Nu alege un frigider foarte segmentat, întrucât numărul mare de compartimente echivalează și cu spații mai înguste și mai mici. Cu siguranță că vei dori să bagi în frigider și alimente mai voluminoase , de aceea trebuie să te asiguri că vei avea spații și pentru produse înalte și mai mari.

Rafturile sunt importante și utile, de aceea cel mai bine este să achiziționezi un frigider care îți va permite să schimbi compartimentarea și să muți grătarele în funcție de nevoi. Chiar dacă veți avea un număr foarte mare de rafturi, veți putea renunța la unele din ele și să le așezați conform dorințelor dumneavoastră .

Totodată, nu uita să verifici materialul din care rafturile sunt confecționate. Sticla este un material preferat în prezent întrucât se curăță foarte ușor și este destul de rezistent , singurul dezavantaj fiind riscul de spargere sau de crăpare. Dacă decideți să optați pentru rafturi din metal, trebuie să vă atenționăm că acestea sunt mult mai greu de întreținut și de curățat.

Consumul energetic

Chiar dacă la aparatele frigorifice cheltuielile generate de consumul energetic sunt foarte mici, este bine totuși să te asiguri că frigiderul are un consum cât mai redus. Nu are rost să alegi o variantă destul de bună atunci când poți alege o variantă foarte bună.

De aceea, verificați ca frigiderul ales să se încadreze în clasa energetică A, performanța lor crescând direct proporțional cu numărul de plusuri : A+, A++, A+++.

Clasa de climatizare

Clasa climaterică indică de fapt care sunt limitele temperaturii ambientale la care dispozitivul va continua să reacționeze eficient și optim . Cu cât un frigider este mai performant, cu atât el va putea funcționa normal în condiții de temperatură cât mai înaltă .

Există următoarele clase climaterice : SN ( 10-32 grade Celsius), N (16-32 grade Celsius ), ST (18-32) grade Celsius, T (18-42 grade Celsius).

Funcții oferite

Cea mai bună parte a frigiderului side by side este gama largă de funcții pe care o bune la dispoziția utilizatorului.

  • Funcția no-frost – împiedică formarea gheții în interiorul dispozitivului întrucât răcirea se va face cu aer rece în ambele compartimente. Alimentele nu vor îngheța precum am fost obișnuiți că e normal și nu se vor lipi între ele – prin urmare decongelarea lor va fi extrem de facilă.
  • Anti-Bacteria – funcție care are la bază acțiunea ionilor de argint integrați în pereții anteriori ai frigiderului, ce realizează protecția împotriva bacteriilor.
  • Dezghețare automată
  • Program de vacanță – opțiune utilă pentru momentele în care pleci de acasă mai multe zile. Funcția va reduce consumul de curent electric din momentul în care va fi activată.
  • Compartimente echipate cu propriul termostat – funcție care permite păstrarea anumitor produse în condițiile cerute. În funcție de tipul de aliment, vei putea seta temperatura și umiditatea din acel compartiment .
  • Sistem de avertizare pentru ușa deschisă.

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Frigidere side by side

Nr. CrtIlustratieDescriere
1

Samsung RS67N8210S9/EF

Foarte incapator, care este axat pe valorificarea spatiului de depozitare si cat mai putin aglomerarea cu accesorii. Volumul net total este de 609 litri, si se imparte astfel: congelatorul 208 litri iar frigiderul 361 litri. Exceleaza la capitolul design cu un aspect minimalist si modern. Raceste perfect cu ajutorul sistemelor No Frost.

Vezi pret si detalii

2

Samsung RS552NRUA1J

Samsung RS552NRUA1J are o capacitate generoasa de 538 litri si se imparte in felul urmator: congelatorul 197 litri iar frigiderul 341 litri. Sistemul de racire este unul FullNoFrost care uniformizeaza temperatura si umiditatea. Consumul de curent este de 431kWh/an si este un consum foarte bun pentru un frigider syde by side.

Vezi pret si detalii

3

Liebherr Confort SBSESF7212

Un model foarte incapator cu un volum total de 651 litri, din punctul de vedere al consumului este foarte bun, avand un consum de 485 kWh/an si face parte din clasa de eficienta energetica A+. Un alt lucru impresionant este autonomia care o are fara curent si anume 43 de ore.

Vezi pret si detalii

4 

LG GSL760PZXV

Nivelul de zgomot nu depaseste 39 de decibeli, este un produs silentios cu toate ca este un model robust si are o greutate de 124kg. Iluminarea interioara a frigiderului este una LED si este un element foarte important. Rezista pana la 10 ore fara problema in cazul in care curentul electric este oprit. Clasa de eficienta energetica A+.

Vezi pret si detalii

5

Beko GNE114612X

Functia Active fresh blue night mentine efectul de fotozinteza prin o lumina albastra care este activa permanent in interiorul frigiderului. Pentru cea mai buna conditie de conservare intr-o lasa superioara de eficienta energetica sunt integrate sistemele active No Frost si Dual Cooling. ION GUARD neutralizeaza bacteriile si microorganismele care genereaza mirosuri neplacute.

Vezi pret si detalii