Cel mai bun cuptor încorporabil

În prezent, pasiunea pentru arta culinară prinde tot mai mult viață și culoare. Indiferent dacă aceasta se rezumă la un simplu mod de relaxare, la a găti pentru familie sau , de ce nu, la profesia pe care o practici, gătitul a devenit tot mai popular fiindcă tot mai mulți oameni aleg să își prepare cu propriile mâini felurile de mâncare dorite.

Cu toții ne dorim mâncăruri gătite ca la mama acasă, pline de gust și savoare. Din păcate, însă, nu întotdeauna rezultatele sunt pe măsura așteptărilor. Cine nu s-a confruntat vreodată cu prăjiturile arse sau cu obținerea unor preparate din carne mult prea uscate sau negătite corespunzător, chiar dacă tu ai urmat cu strictețe îndrumările din rețetă? Ei bine, rezultatele din bucătărie sunt de cele mai multe ori influențate de calitatea dispozitivelor pe care le utilizezi pentru prepararea mâncării. Dacă vrei ca gătitul și coptul alimentelor să fie lipsite de astfel de obstacole , va trebui să dai mai multă atenție alegerii cuptorului sau aragazului.

Fiindcă vrem să fii bine informat în momentul în care achiziționezi un nou dispozitiv electronic pentru bucătăria ta, astăzi vom povesti câte puțin despre cuptoare, mai exact despre modelele încorporabile, tot mai populare astăzi printre cumpărători.

Ce este un cuptor încorporabil?

Cuptoarele încorporabile sunt acele dispozitive care pot fi integrate în mobilierul din bucătărie. Pentru a avea toate facilitățile necesare, acest tip de cuptor trebuie să fie completat cu o plită pe gaz sau electrică .

Avantajele cuptorului încorporabil

 • Dispune de o mulțime de funcții și setări
 • Ușurința în folosire
 • Aspectul frumos și elegant
 • Cuptorul poate fi încorporat în mobilier în locul preferat și la înălțimea dorită.
 • Poți găti la o temperatură precisă, setată de tine
 • Poți seta timpul de gătire, cele mai multe modele având înglobat un timer cu alarmă
 • În momentul finalizării procesului de coacere, cuptorul te va atenționa sonor cu privire la acest lucru și se va opri singur
 • Unele modele au încorporat un ventilator în interior , cu rolul de a menține temperatura constantă pe parcursul gătirii.

Singurul inconvenient al acestor modele ține de cheltuielile destul de mari pe care le presupune achiziționarea lor, însă avantajele pe care un cuptor încorporabil performant le oferă face ca investiția să merite.

Cum alegi cel mai bun cuptor încorporabil?

Improvizația își poate avea locul în arta culinară, însă atunci când vine vorba de achiziționarea unui nou cuptor alegerea unui produs la întâmplare nu va fi un lucru tocmai bun. Și cum nu poți cumpăra un produs de calitate fără să te informezi mai înainte, ne-am gândit să realizăm o analiză succintă a criteriilor de care trebuie să ții cont pentru a face cea mai bună alegere.

Tipul cuptorului încorporabil

Dacă ne raportăm la modalitatea de alimentare, pe piață există 2 mari categorii de cuptoare: pe gaz și cuptoare electrice. Recomandarea noastră este să optați pentru un cuptor electric, întrucât au un randament mai bun și oferă o gamă largă de funcții și setări legate de personalizarea procedeelor de coacere a alimentelor.

La rândul lor, cuptoarele electrice se pot subîmpărți în :

 • Cuptoare clasice – reprezintă modelul convențional de cuptor, oferind atât eficiență cât și un preț accesibil
 • Cuptoare cu convecție – dispun de un ventilator care asigură distribuirea uniformă a temperaturii și o coacere mult mai rapidă decât în cazul cuptoarelor convenționale .
 • Cuptoare cu aburi – folosesc aburul fierbinte în procesul de gătire, astfel încât alimentele preparate într-un astfel de cuptor vor fi mai sănătoase, păstrându-și proprietățile hrănitoare. Cuptorul cu aburi reprezintă cea mai bună alegere pe care o poți face, însă cumpărarea lui va presupune investiția unei sume de bani mult mai mari decât în cazul modelelor precedente.

Tipul materialului

Când vine vorba despre materialul utilizat pentru fabricarea cuptorului încorporabil, este absolut necesar să te orientezi spre materiale cât mai rezistente și de calitate. Caută modele care sunt confecționate din materiale precum inoxul, oțelul inoxidabil, inoxul anti-amprentă, etc. De asemenea, verifică și geamul ușii, asigurându-te că este rezistent și că va putea crea o barieră termică eficientă .

Capacitatea cuptorului încorporabil

Este important să dai atenție dimensiunilor și volumului cuptorului, astfel încât acesta să corespundă nevoilor dumneavoastră și cantității de mâncăruri pe care le gătești de obicei. În general, o capacitate de circa 50-70 de litri este mai mult decât suficientă , un astfel de cuptor fiind destul de încăpător pentru majoritatea familiilor.

Interiorul cuptorului

Un cuptor încorporabil performant va dispune de un număr mare de brațe pentru tăvi, astfel încât să ai posibilitatea de a regla nivelul pe care așezi tava în funcție de preferințe și de tipul de mâncare pe care îl gătești. Recomandarea noastră este să achiziționezi un cuptor încorporabil care să aibă cel puțin 5 astfel de brațe, ceea ce îți va permite de asemenea să introduci simultan 2 tăvi în cuptor.

Funcții

Asigură-te că produsul ales îți oferă cel puțin pachetul de funcții standard: grill, rotisor, reglaj de temperatură. Cele mai performante cuptoare încorporabile vor dispune și de încălzire ventilată, iluminarea spațiului intern, funcția de menținere a mâncării la cald și tot felul de alte multiple programe de coacere menite să sporească utilitatea și calitatea dispozitivului.

În plus, o opțiune pe care o vei întâlni la cuptoarele încorporabile performante este funcția de autocurățare care permite curățarea aparatului la simpla apăsare a unui buton.

Autocurățarea se poate face după mai multe mecanisme:

 • Autocurățare catalitică – implică acțiunea unor panouri catalitice care vor absorbi depunerile de grăsime. Metoda este eficientă, însă după o anumită perioadă de timp va trebui să înlocuiești panourile, ceea ce va presupune un cost suplimentar.
 • Autocurățarea pirolitică – agentul de curățare folosit este temperatura înaltă ( de aproximativ 500 de grade ), depunerile de grăsime fiind topite și ulterior eliminate. Cuptoarele dotate cu acest tip de funcție sunt cele mai recomandate .
 • Autocurățarea de tip Aqua Clean – presupune utilizarea unei tăvi cu apă și încălzirea ei până la evaporare. Aburul generat va umezii pereții și va descompune murdăria de pe aceștia. Ca și eficiență, metoda Aqua Clean este inferioară curățării pirolitice.

Garanție

Perioada de garanție reprezintă un criteriu esențial , deoarece știm că nu îți dorești să arunci banii pe fereastră, ci vrei să te bucuri de produsul ales pentru o perioadă cât mai îndelungată. De aceea, nu achiziționa un produs care nu are garanție de la producător, ci recomandarea noastră este să optezi pentru un cuptor încorporabil cu o perioadă de garanție de cel puțin 2 ani .

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Cuptoare Incorporabile

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

Hansa BOEI69472

Dupa raportul calitate/pret este cel mai bun cuptor incorporabil in acest moment. Hansa BOEI69472 are o capacitate de 66 litri si putere de 3100W, 10 functii de gatit, suprafete usor de curatat, convectie de aer fierbinte, gril eficient, iar incalzirea pana la 180 grade se face in mai putin de 5 minute.

Vezi pret si detalii

2

Bosch HBN539S5

Cu tehnologia cu al 6-lea simt acest cuptor poate fi setat in 3 pasi simpli cu caracteristica roteste si confirma. Sistemul de inchidere amortizata a usii pe nume Soft Closing ajuta la o liniste deplina in bucatarie. Pentru rezultate perfecte programul Ready2Cook va sta la dispozitie si nu mai este nevoie de pre-incalzirea cuptorpului inainte de a gati.

Vezi pret si detalii

3

Arctic AROIC21100H

Un model mai ieftin in comparatie cu celelalte modele dar este unul calitativ, cu un timer mecanic si un sistem de curatare hidrolitic Aqua Drop Clean care permite o curatare rapida si usoara. Consumul de energie este unul moderat, volumul din interior este de 71 litri iar in interior este echipat cu iluminare interioara.

Vezi pret si detalii

4  

Bosch HBA43T350

Un cuptor multifunctional cu 7 functii: decongelare, incalzire inferioara/superioara, grill cu suprafata mare, convectie aer, grill cu convectie aer, incalzire inferioara si un grill –  suprafata mica. La acest model autocuratarea are loc in timpul gatirii iar stratul ceramic este activ pe intreaga perioada a aparatului.

Vezi pret si detalii

5

Gorenje BOG633E00XGK

Un cuptor cu caz cu o zona de coacere marita si control mecanic al temperaturii. Pentru persoanele care doresc sa prepare acasa lasagna, paine, tarte sau alte feluri de mancare asemanatoare acest cuptor are o tava adanca de 5cm care este emailata cu email EcoClean pentru a putea fi curatata mai usor.

Vezi pret si detalii