Cea mai bună mașină de spălat vase

Te-ai săturat să petreci ore întregi în fața chiuvetei spălând vasele în timp ce restul familiei se bucură împreună de relaxare? Poate fi frustrant, mai ales atunci când casa este plină de musafiri, să fii nevoit să îți petreci timpul alături de vasele și tacâmurile murdare. Timpul este prețios și , de aceea, știm că ți-ai dori să te poți elibera de această urâtă activitate din bucătărie.

Fiindcă tenologia niciodată nu stă pe loc, progrese s-au făcut și în acest domeniu astfel încât în prezent există pe piață mașini de spălat vase din ce în ce mai eficiente și totodată mai ieftine . Chiar dacă până de curând achiziționarea unei mașini de spălat vase era doar un moft, în prezent acest produs s-a dovedit a fi un adevărat sprijin pentru gospodine , ușurându-le substanțial munca în bucătărie. Printr-o simplă introducere a vaselor în interiorul dispozitivului alături de detergentul necesar și apăsarea unui buton vei obține rezultate de calitate și , totodată, vei recâștiga timpul petrecut în fața chiuvetei .

Avantajele unei mașini de spălat vase

  • Salvezi timp și energie
  • Speli mai economic – utilizarea unei mașini de spălat vase va presupune folosirea unei cantități mai mici de apă. În ciuda consumului de curent electric, costurile totale vor scădea cu aproape 30%
  • Te vei bucura de o spălare mai igienică a vaselor
  • Bucătăria ta va fi mai ordonată odată ce vei scăpa rapid de teancurile de vase murdare
  • Vei evita disconfortul produs de spălarea manuală și îți vei proteja mâinile
  • Disputele pe tema spălării vaselor se vor încheia. De acum va fi rândul mașinii de spălat vase să curețe eficient vasele, făcându-le chiar mai strălucitoare.

Cum alegi cea mai bună mașină de spălat vase?

Dacă te-ai decis și tu că e momentul să scapi de stresul provocat de spălarea manuală a vaselor și să optezi pentru un dispozitiv de spălare automată , este necesar ca atunci când începi căutările să dai atenție anumitor aspecte. Majoritatea cumpărătorilor se gândesc că dacă vor achiziționa un produs scump atunci se vor bucura și de performanțe , însă această regulă nu se aplică întotdeauna. Există și mașini de spălat mai puțin costisitoare care trec testul eficienței și, totodată, dispozitive scumpe care nu oferă calitatea așteptată. Prin urmare, este bine să iei în considerare câteva caracteristici pentru a alege cea mai bună mașină de spălat vase.

Tipul mașinii de spălat vase

Există 2 mari categorii de mașini de spălat vase:

  • Mașini de spălat vase standard – nu presupun integrarea în mobilierul bucătăriei, fiind independente de acesta. Pot avea o capacitate mai mare, de până la 150 de obiecte, fiind recomandate pentru familiile numeroase, sau pot fi compacte, potrivite pentru o bucătărie nu foarte generoasă.
  • Mașini de spălat vase incorporabile sau semi-incorporabile – sunt integrate total sau parțial în mobilier, fiind ideale pentru cei care doresc să comande mobilierul după propriile gusturi , dotat direct cu un spațiu amenajat în mod special pentru acest tip de dispozitiv.

Capacitatea de spălare

Este important să știți cât de mult puteți spăla cu mașina de vase achiziționată, de aceea verificați întotdeauna numărul maxim de seturi de vase care se pot încărca la o sesiune de spălare. Majoritatea mașinilor de spălat vase pot încorpora 12 seturi , însă există și modele cu capacități mult mai mici ( 5-6 seturi ) sau mult mai mari ( peste 15 seturi ). Alegerea se află în mâinile dumneavoastră.

Structura interioară

Un alt aspect esențial este interiorul mașinii de spălat vase. Verifică dacă dispozitivul ales dispune de sertare și suporți pentru tacâmuri, pahare, tigăi, etc. Evaluează numărul sertarelor , asigurându-te că există spațiu și pentru vasele de dimensiuni mai mari. Cele mai eficiente și utile sunt sertarele flexibile, care permit îndepărtarea lor în caz de necesitate.

Clasa energetică

Optați pentru o mașină de spălat vase care să nu aibă un consum energetic mare, verificând totodată și consumul de apă anual care, de asemenea, nu trebuie să depășească o anumită limită. (în medie- 5000 l pe an ). Căutați deci un model care aparține clasei energetice A, A+, A++, șamd, care să consume aproximativ 1kwh. Este de dorit , de asemenea, ca mașina să ofere un program de spălare Eco, caracterizat printr-un consum scăzut de apă și de energie.

Programe oferite

Este bine ca numărul de programe oferit de mașina de spălat vase să fie de minim 5 programe, astfel încât tipul spălării să se plieze pe particularitățile vaselor dar și pe preferințele consumatorului. Recomandarea noastră este să te orientezi spre un model care dispune de cât mai multe programe de spălare, inclusiv programe mixte care să îți dea posibilitatea de a spăla într-o singură sesiune atât vase mai solide, greu de curățat, cât și vase ușoare, sensibile la atingere.

Durata programelor și treptele de temperatură

Este important să verificați dacă mașina de spălat vase oferă și un program de spălare mai rapid, de 30 de minute , pentru a pierde foarte mult timp cu vasele mai puțin murdare. În ceea ce privește temperatura specifică programelor de spălare, este de dorit ca mașina să poată atinge și temperaturi mai înalte, de până la 70 de grade Celsius, astfel încât gradul de igienizare să crească .

Garanție

Pentru că nu veți cumpăra în fiecare zi o mașină de spălat vase, este important să vă orientați spre un model care oferă o perioadă de garanție cât mai extinsă. Cele mai bune dispozitive de spălat vase vor avea garanții extinse pentru anumite componente mai importante precum cuva sau garniturile ( de până la 10 ani), pentru restul pieselor oferind o garanție de 5 ani.

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Masini de spalat vase

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

MIELE G 4820 SCi CLST

Un model simplu si elegant care are o gama completa de functii inteligenta si facilitati. Faca parte din categoria SLIM si are un consum de doar 6.5 litri de apa pentru fiecare program de spalare si partial este incorporabila, de altfel se poate conecta la o sursa de apa calda si in acest fel economisiti consumul de energie.

Vezi pret si detalii

2

MIELE G 4720 SCi CLST

MIELE G 4720 SCi CLST se remarca in primul rand prin consumul redus de apa, doar 6 litri pentru fiecare program de spalare, iar racordarea la apa calda se poate face la maxim 60 de grade. Clasa de eficienta este de A+ si va ofera trei cosuri comportimentate pentru vesela.

Vezi pret si detalii

3

MIELE G 4720 SC BW

Ideala pentru bucatarii care nu sunt foarte spatioase, avand un diametru de 45 cm, dar in ciuda dimensiunilor reduse are un spatiu pentru noua seturi. Cosurile pentru depozitarea veselei sunt reglabile in inaltime, latine si adancime si are si o tava destinata tacamurilor.

Vezi pret si detalii

4

Gorenje GS66260X

Acest model se remarca in primul rand prin sistemul extrem de folositor care pe toata durata de viata a masinii in caz de inundatie opreste automat alimentarea cu apa, iar o pompa din interior elimina surplusul de ala din interior. Capacitatea de stocare este de 10 seturi cu un diametru de 45 cm si clasa energetica A+.

Vezi pret si detalii

5

Bosch SPS50E82EU

Si acest model ofera protectie impotriva inundatiilor sau a pierderilor de apa cu ajutorul tehnologiei Aqua Stop. Programul VarioSpeed va ofera o spalare cu pana la 50% mai rapida, cu aceleasi rezultate de spalare si clatire. Patru nivele de temparatura, asistare pentru dozaj detergent si multe altele.

Vezi pret si detalii