Cel mai bun aparat de făcut popcorn

O seară împreună cu familia, cu partenerul sau cu copii în casă, nu este perfectă fără un bol de popcorn la îndemână. Tuturor le este pe plac această gustare rapidă, care se prepară simplu și se potrivește cu băuturi răcoritoare sau diferite sortimente de bere.

Deși este gustos popcornul din comerț ambalat la pungă, sau făcut la microunde, nu se compară cu aromă proaspătă de popcorn făcut acasă, cu un aparat de făcut popcorn. În timp scut și cu ușurință, te poți bucură de pocorn poaspat și delicios. De asemenea, este mai ieftin să cumperi porumb de floricele la kilogram, decât să îl cumperi la pungă sau pentru microundeIn cazul unei familii cu copii, o astfel de achiziție este o ideea foarte bună. Spre deosebire de alte gustări, floricelele de porumb sunt ușor digerate, nu îngrașă și nu conțîn multe calorii fiind în esență boabe de porumb expandate.

Tipuri de aparate de făcut popcorn

Există două aparate difeerite de făcut popcorn care se deosebesc în funcție de metodă de „prăjire” a boabelor de porumb: cu ulei sau cu aer încins.

Aparatul de făcut popcorn care funcționează cu ulei funcționează pe un principiu simplu: folosește o cantitate mică de ulei pentru a face grăuntele să pocnească. Este metodă folosită în cazul primelor aparate de făcut popcorn create la începutul secolului.Nu este o metodă sănătoasă, dar oferă un motiv distractiv pentru care ai înclina mai degrabă înspre un astfel de model .Floricelele vor ieși expandate în bolul din aparat , fiind fiind un adevărat spectacol și întrețînând distracția.

Un model nou și inovativ este aparatul de făcut popcorn cu aer încins. Este o manieră mai  sănătoasă de a prepară floricelele de porumb, iar noile aparate cu aer încins sunt mai rezistente și mai fiabile.În acest fel de a prepară popcorn, floricele devin o gustare sănătoasă cu zero conținut de ulei, fără să dăuneze sănătății tale sau a copiilor. În comerț există diferite aparate de făcut popcorn, atât cele pe baza de ulei cât și cele prevăzute cu instalație de aer încins, în funcție de necesitățile de utilizare.

Modele pentru uz casnic sunt mai mici și au mai multe opțiuni , spre deosebire de cele industriale. Se găsesc într-o mare varietate de forme și dimensiuni, unele sunt create că o replică în miniatură a aparatelor comerciale clasice. Design-ul este creat special pentru a nu ocupă mult spațiu pe masă, iar modele mici fabrică de obicei o singură porție Există însă și modele medii sau chiar mari, perfecte pentru o cantitate mai mare de popcorn într-un timp scurt.

Accesoriile mașinilor variază de asemenea de la model la model. Unele aparate sunt dotate cu un tobogan care face că floricelele să alunece direct în bol, în timp ce altele au deja bolul integrat, doar să fie servite.Există modele care au multiple funcții ce permit să prajesti inclusiv nuci sau alune.

Caracteristici tehnice

Fiecare aparat de făcut popcorn are anumite componente care trebuie să fie luate în calcul pentru a te asigura că achiziționezi cel mai bun aparat de făcut popcorn.

Suport de susținere . Aceste suporturi sunt de fapt bucăți de cauciuc pe picioare sau în partea inferioară a vasului, care contribuie la stabilitatea aparatului, astfel încât accidentele să fie evitate.

Paletă. Aparatele includ două tipuri de palete. Una pentru dispersarea grăunțelor astfel încât aerul cald să le pătrundă uniform, și una pentru disiparea untului sau a altor arome.

Bazin de aluminiu. Este propriu zis recipientul în care grăunțele sunt încălzite și pocnesc, el  trebuie să fie fabricat din aluminiu, mențînând astfel un nivel de căldură uniform.

Ventilator . Este strict necesar pentru că aerul cald să fie răspândit.

Recipient pentru popcorn. Acest vas poate fi un cilindru sau un tobogan prin care popcornul va curge în castron.

Tavă încălzită . Este ideală atunci când faci o cantitate mai mare de popcorn. Va păstra floricele calde, păstrându-le proaspete și mai gustoase pentru mai mult timp.

Materiale

În mod obișnuit, aparatele de făcut popcorn sunt create dintr-o combinație de materiale precum: metal, plastic, sticlă. Cele mai des întâlnite și ieftine sunt cele din plastic, dar dacă vrei un model cu adevărat rezistent este bine să alegi unul din metal.

Indiferent de model, unele componente vor fi fabricate din plastic. Aceste modele din plastic sunt căutate și cumpărate, acestea având un principiu de funcționare mai simplu și mai ușoare că acelea din metal.  Aparatele din sticlă sunt de asemenea atractive. Asigură-te doar că sticlă este bine securizată și de bună calitate. În caz contrar, ar putea să se deformeze de la căldură, și se va zgâria cu mai mare ușurință.

Întreținerea aparatului de făcut popcorn

Pentru igienă este foarte importantă curățarea aparatului. Petele de ulei sau unt, arome, condimente sau sare, precum și resturile de popcorn trebuie curățate după fiecare folosire a aparatului. În caz contrar acestea se pot întări, pot îngreuna procesul de pocnire, aparatul se va curată greu ulterior, va influența în mod neplăcut gustul popcornului.

Este de preferat un model simplu și ușor de curățat. Părțile detașabile pot fi curățate că orice alt vas, direct cu apă sau în mașina de spălat vase.

Top cele mai bune masini de facut popcorn

Nr. CrtIlustratieDescriere
1

Taurus Pop N Corn

Cu Pop n Corn va puteti bucura de floricele-popcorn aspectoase si gustoase in doar cateva minute. Prepararea este extrem de simpla: puneti o masura de boabe de in aparat si porniti aparatul.In maxim 3 minute,sistemul de gatit cu aer cald folosit, va ajuta sa preparati floricele gustoase si sanatoase,fara grasimi,sare si aditivi alimentari asa cum sunt cele din comert.

Vezi pret si detalii

2

DomoClip DOM336

Cei 1200 W asigura in doar 3 minute o cantitate generoasa de popcorn proaspat. Metoda de gatire cu aer cald si mai ales fara grasime ofera floricelelor un continut scazut de calorii.

Vezi pret si detalii

3

Ariete 2952

Practic si usor de folosit, gratie metodei de gatire cu aer cald, prepara popcorn in doar cateva minute si este perfect pentru o petrecere chiar la tine acasa.
Prepara 60 gr de porumb in mai putin de 2 min
Usor de dezmembrat si de curatat
Putere: 1100 Watt
Sistem de gatire cu aer cald

Vezi pret si detalii

4

Star-Light PM-1200W

Gata cu popcorn-ul la ceaun imbibat in ulei sau cel preparat la microunde, nerecomandat de catre doctori sau nutritionisti.
Usor de folosit de acum iti poti prepara la tine acasa popcorn delicios, pufos si mult mai sanatos fara a apela la cuptorul cu microunde sau uleiul vegetal.

Vezi pret si detalii

5

Zilan ZLN-8044

Aparatul se remarca prin faptul ca prepararea popcorn-ului nu necesita folosirea grasimii sau a uleiului, fiind prevazut cu un sistem cu jet de aer cald, dispune de o putere de 1200W, motor cupru, atunci cand motorul se supraincalzeste aparatul se opreste automat, sursa alimentare 220-240V

Vezi pret si detalii