Cel mai bun aspirator vertical

Cine nu își dorește o casă cât mai curată, care să strălucească și în care să nu existe nici pic de praf și de murdărie ? Cu toții ne dorim ca locuințele noastre să aibă un miros plăcut , cu suprafețe cât mai curate , lipsite de praf și murdărie . Nimănui nu i-ar conveni ca de fiecare dată când pășește pe jos șosetele sale să culeagă un strat gros de praf . Ne-am dori ca locuința noastră să fie precum castelele din basme – totul în jurul nostru să strălucească . Dar de cele mai multe ori ajungem să realizăm că toate lucrurile acestea sunt simple vise, mai ales dacă avem casa plină de copii, pregătiți să transforme fiecare cameră în propriul loc de joacă.

Însă, visul de a avea o casă curată ca în povești este tot mai aproape de realitate, datorită spectaculosului avans tehnologic la care suntem cu toții martori. Nu va mai trebui să stăm ore în șir să ne tocim genunchii încercând să frecăm covoarele din locuința noastră. Nu va trebui să pierdem timp încercând să înlăturăm murdăria de pe suprafețele din casele noastre, fiindcă în prezent există pe piață tot felul de dispozitive pregătite să ne ușureze munca.

Unul dintre produsele ce nu ar trebui să lipsească din casele noastre este aspiratorul vertical – o versiune îmbunătățită a modelului clasic, gata să își facă treaba în mod eficient și rapid.

Cum alegi cel mai bun aspirator vertical pentru casa ta ?

Cu toate că românul se uită mai întâi la cât de ușor poate fi manevrat un aspirator și la cât de frumos este conceput, ar trebui să punem accentul pe eficiența acestuia .Pentru a avea un rezultat bun în ceea ce privește curățarea suprafețelor, trebuie să știm cum să alegem un astfel de aspirator vertical.

În continuare voi expune câteva criterii de care ar trebui să ținem cont atunci când ne-am decis să achiziționăm un aspirator vertical, criterii care îmbină perfect comoditatea și eficiența unui astfel de produs.

Comoditate

Pentru că am spus mai sus că românii aleg în primul rând un produs în funcție de ușurința cu care acesta poate fi folosit, voi vorbi puțin despre comoditate și de confortul pe care îl poate oferi aspiratorul vertical .

În primul rând, acestea pot deține un cablu de alimentare, un fir ce de multe ori ne încurcă atunci când dorim să curățăm anumite suprafețe ce sunt la mare distanța de priza din casa noastră. Însă, pentru a ne ușura munca, unele aspiratoare verticale dețin acumulatori. Datorită acestor acumulatori, utilizarea aspiratorului vertical va fi mult mai ușoară, fiindcă ne dau posibilitatea de a manevra mult mai facil și mai rapid dispozitivul în orice spațiu dorim.

În al doilea rând, există aspiratoare care necesită și o întreținere mai specială, precum înlocuirea sacilor integrați în dispozitiv. Așadar, verificați cu atenție condițiile de îngrijire și întreținere pe care utilizarea aspiratorului vertical ales le presupune.

Greutate

Cu siguranță nu vă doriți un aspirator imens, care va fi greu de manevrat, de aceea evitați un aspirator a cărui greutate depășește 4 kg.

Elementul responsabil de greutatea dispozitivului este reprezentat de fapt de greutatea motorului, acesta fiind cel care cântărește cel mai mult. Așadar, verificați și acest aspect cu maximă atenție, alegând varianta care asigură echilibrul dintre comoditate și performanță.

Dimensiuni

Sunt sigură că vă veți alege aspiratorul și în funcție de dimensiunile acestuia. Nu vă doriți un aspirator care să ocupe mult loc în dulapul de depozitare. Vă aduc o veste bună. La ora actuală există pe piață aspiratoare verticale ce se pot plia , depozitarea acestora fiind cu mult mai ușoară decât a altor produse. Există aspiratoare a căror înălțime se poate modifica. Așadar,alegeți aspiratorul vertical și în funcție de locul pe care îl aveți destinat depozitării unui astfel de produs.

Motorul

Se spune că aceste produse nu au aceeași putere de absorbție ca a aspiratoarelor clasice. Însă există modele care sunt destul de puternice. Tot ce trebuie să faceți este să fiți foarte atenți la numărul de amperi, volți sau wați .
Dacă doriți să curățați covoarele din întreaga casă veți avea nevoie de un aspirator vertical care să aibe o putere de absorbție mare. Însă dacă doar vreți să aspirați praful de pe suprafețe, vă va fi de ajutor și un aspirator care să aibe o putere mai mică.

Garantie si service

La fel ca la fiecare produs, trebuie să ne asigurăm că acesta are o perioadă de garanție cât mai extinsă. Optați pentru un aspirator vertical care oferă o garanție de cel puțin 2 ani, iar dacă producătorul permite prelungirea perioadei de garanție contra cost, nu ezitați să o faceți. Vă va fi de folos.

De asemenea, trebuie să fiți atenți ca sediul service al producătorului să se afle aproape de localitatea voastră de domiciliu, astfel vă va fi mult mai ușor să va deplasați atunci când produsul prezintă anumite defecțiuni.
Dacă cunoașteți foarte bine nevoile casei voastre, sunt sigură că veți alege aspiratoruul vertical care va îndeplini toate sarcinile voastre.

În continuare vă voi oferi câteva recomandări în ceea ce privește aspiratorul vertical, câteva produse aflate pe piață bazate pe raportul calitate/preț și pe criteriile expuse mai sus.

Top aspiratoare verticale

Nr. CrtIlustratieDescriere
1

Rowenta Clean & Steam RY7557

Aspirator umed-uscat Rowenta Clean & Steam RY7557, 1700W, motor By Pass, reglare abur, max 40 min, recipient 0.4L, rezervor apa 0.7L, cartus anticalcar. Acest model va ofera o solutie inovativa pentru a mentine podelele curata intr-un timp foarte scurt. Curata si aspira podelele dure doar dintr-o singura miscare si elimina pana la 99% din bacterii fara a folosi nici un detergent sau vreo substanta chimica.

Vezi pret si detalii

2

PHILIPS FC6404/01

Un model fara fir cu care vei curata fiecare colt al casei, indiferent de tipul podelei. Greutatea redusa si libertatea mare de manevra il fac usor de utilizat. Aspiratorul are o baterie de litiu-ion de 18V care asigura o durata de folosire neintrerupta de pana la 40 minute si poate fi incarcat oricand. Indeparteaza cu mare usurinta petele persistente de cafea, vin, ceau sau noroi cu ajutorul sistemului pentru stergerea umeda a podelelor dure.

Vezi pret si detalii

3

Bosch BBH52550

Acest model are o aceiasi performanta de curatare ca si a unui aspirator obisnuit. Este usor de utilizat, depozitat si curatat datorita greutatii si a sistemului easyclean. Cu tehnologia unica SensorBagless aveti 3 trepte de performanta: una pentru sarcini usoare, pentru sarnici normale de durata medie si una turbo pentru sarcini dificile.

Vezi pret si detalii

4 

Bosch BBHL21840

Flexiblitate ridicata in utilizare: aspirare rapida pe orice tip de pardosele, chiar si sub piesele de mobilier, datorita articulatiei extrem de mobile a duzei, precum si orice alta suprafata cu ajutorul unitatii centrale detasabile (aspirator de mana). Performanta ridicata de curatare: perie motorizata PowerBrush cu sistem eficient de ghidare a aerului pentru rezultate vizibile de curatare

Vezi pret si detalii

5

Bosch BBHMOVE5

Aspirator vertical Bosch BBHMOVE5, 18V Ni-Mh, 2 trepte de putere, 0.3 l, Autonomie 36 minute, Maro. Un aspirator de mana cu o capacitate de 300ml, rabatabil pentru o depozitare usoara, perie electrica care asigura o curatare eficienta in profunzime pentru covoare, este perfect cand aveti ceva rapid de aspirat (gresie sau parchet in special) si are doua trepte de putere si timp de functionare de pana la 36 min.

Vezi pret si detalii