Cel mai bun mop/aspirator cu aburi

Un mop cu aburi sau un aspirator cu aburi este o instrument de folos în orice casă , fiind cea mai bună investiție pentru acele persoane care aspiră la podele și suprafețe cât mai strălucitoare și curate.

Cine nu și-ar dori să se bucure de combinația dintre un mop și un aspirator, adăugând ca și cireașa de pe tort efectele benefice și proprietățile aburului ?

Cum funcționează un mop / aspirator cu aburi ?

Acest tip de dispozitive încălzește apa pentru generarea aburilor, astfel încât suprafețele și podelele să fie curățate la presiuni înalte și să fie în final cât mai strălucitoare. Curățarea cu aburi a suprafețelor este extrem de cunoscută pentru faptul că înlătură rapid și eficient murdăria si grăsimea, dar si pentru capacitatea de a distruge bacteriile , acarienii și alți agenți dăunători . Dacă vrem să cumpărăm un mop care să curețe în cel mai eficient mod podelele sau alte suprafețe din locuința noastră, dar să realizeze în același timp igienizarea spațiului , atunci mopul cu aburi este cea mai bună alegere .

Cum alegi cel mai bun mop/aspirator cu aburi ?

Nu știu câți dintre romani detin o astfel de unealtă în casa lor, însa toate lucrurile indică faptul că mop-urile cu aburi fac parte din urmatoarea generatie de dispozitive pentru curățenie, o generatie care promite multe lucruri. Ce conteaza cel mai mult când alegem un astfel de mop/aspirator ? Unii ar spune că trebuie sa alegem un aparat care sa aibe un cablu cât mai lung lung și care să ajungă în toate colțurile camerelor, alții spun că dimensiunea rezervorului de apa contează cel mai mult, sau capacitatea de functionare a motorului încorporat în mop/aspirator. Ei bine, în continuare o să discutăm mai pe larg de acele proprietăți care fac un mop cu aburi să fie « cel mai bun ».

Design-ul

La fel ca orice alt dispozitiv, mop-ul cu aburi (sau aspiratorul cu aburi) este prezent pe piață în diferite dimensiuni si forme. Mop-urile mici le putem folosi pe mai multe suprafete, acestea putand fi manevrate ușor cu mana și pătrunzând mult mai facil în orice spațiu. Cele mari implică o manevrare mai anevoioasă, însă dimensiunile mari vor presupune și prezența mai multor facilități și componente utile incluse în dispozitiv.

Dar nu numai dimensiunea dispozitivului conteaza. La fel de importantă este și capacitatea rezervorului cu apă. Cu cât aparatul dispune de un rezervor mai voluminos, cu atât vei petrece mai puțin timp cu schimbarea și reumplerea acestuia și vei putea curăța mai în profunzime suprafețele.

Puterea de absorbtie si motorul

Cu toții detestăm momentele când trebuie sa dam de 2-3 ori cu aspiratorul în același loc pentru a înlătura murdăria. Ei bine, cu cât puterea motorului este mai mare, cu atât puterea de absorbtie crește. Asadat, tot ce trebuie sa facem e sa ne uităm la specificațiile produsului și să îl achiziționăm pe acela care are puterea motorului mai mare. De asemenea, dispozitivul trebuie păstrat permanent curat, necesitând o bună întreținere și îngrijirea atentă după fiecare utilizare. În mod contrar, din cauza filtrului plin de praf si murdarie există șansa ca motorul să sufere anumite defecțiuni astfel încât puterea de absorbtie se va reduce.

Întreținere și curățare

Amintind mai devreme de faptul ca mop-ul / aspiratorul trebuie menținut curat, vă voi oferi câteva informații referitoare la curățarea si întreținerea unui astfel de dispozitiv. La acest capitol, va trebui să vă asigurați în primul rând dacă aspiratorul include sau nu un sac. Este demonstrat că dispozitivele cu sac oferă o putere de absorbție a murdăriei mai eficientă . Cu toate acestea, multe persoane cumpără dispozitive fara sac cu pretextul că nu vor mai trebui sa cheltuie bani si pe achiziționarea unor saci de rezerva. Da, poate fi un avantaj, însă curățarea unui aspirator fara sac din această categorie este neplacută.

Accesorii si reglaje

Pentru a evita micile bălți de apa rămase dupa ce aspirăm , care se vor sustrage în covor sau care vor umfla parchetul, este bine sa cumpărăm un dispozitiv care să fie dotat cu un sistem de uscare sau cu un sistem de absorbție al excesului de apa. De asemenea, este recomandat sa alegem un mop care sa dețină un buton de unde vom putea regla cantitatea de abur folosită, în principiu în funcție de suprafața pe care dorim să o curățăm.

Există și aparate de tip « 2in1 » sau « 3in1 », dispozitive care pot fi folosite in mai multe circumstante datorita accesoriilor deținute. Așadar, dacă dorim să cumpărăm un aspirator / mop cu aburi « all in one » ar fi bine sa alegem unul care sa dețină accesorii destinate cât mai multor suprafețe din casa, mobilă, baie, etc. Ne vor fi de folos perii pentru covoare de diferite dimensiuni, raclete pentru geamuri sau oglinzi. Atenție însă, fiindcă trebuie sa luam in calcul ca un astfel de dispozitiv all-in-one să fi mai greu de gestionat decât variantele convenționale.

Garanție

Cum am menționat și în alte articole, garanția este extrem de importanta. Cu cât dispozitivul deține perioadă de garanție mai extinsă, cu atât acesta merită mai mult să fie cumpărat. Singura grija a dumneavoastră în acest caz va fi să respectați condițiile impuse de producător și anume folosirea anumitor produse și soluții pentru curățare. In caz contrar, garanția va fi anulată.

În continuare vă voi oferi câteva informații despre cele mai bune aspiratoare cu aburi sau mop-uri cu aburi existente pe piață în acest moment.

Top mopuri/aspiratoare cu aburi

Nr. CrtIlustratieDescriere
1

Rowenta Clean & Steam RY7535WH

Rowenta Clean & Steam RY7535WH un aspirator cu aburi 2 in 1 care aspira si spala podeaua dintr-o singura miscare. Elimina pana la 99% din germeni si bacterii folosind doar apa de la robinet. In comparatie cu filtrele clasice care se infunda, tehnologia ciclonica avansata ofera la un alt nivel  inalt de separare a aerului de praf pentru rezultate de curatare de lunga durata. Fluxul de abur poate fi adaptat de tipul de podea.

Vezi pret si detalii

2

ROWENTA Steam Power RY6555WH

Mopul cu abur ROWENTA Steam Power RY6555WH, fara susbstante chimice sau detergenti, elimina pana la 99% din bacterii. Mopul cu aburi curata podeaua intr-un mod sanatos, fara detergent sau alte substante chimice. Are trei trepte de putere pentru adaptarea fluxului de abur in functie de tipul de podea. Perie integrata pentru a va ajuta cu petele incapatanate. Mopul este gata de functionare in doar 30 de secunde.

Vezi pret si detalii

3

Leifheit 11913

Leifheit 11913 un mop cu aburi foarte practic si se evidentiaza prin urmatoarele caracteristici: echipat cu 6 duse pentru o distributie uniforma a aburului, maner pliabil, gata imediat de utilizare datorita unui timp de incalzire foarte rapid, reglarea continua a aburului pentru o curatare optima, indeparteaza pana la 99,99% din germeni si bacterii doar cu abur fierbinte si un cablu de alimentare foarte lung pentru o acoperire extinsa.

Vezi pret si detalii

4Dirt Devil Aqua Clean Steam 2in1

Dirt Devil Aqua Clean Steam 2in1

Aparat de curatat cu abur Dirt Devil Aqua Clean Steam 2in1, 1600 W, Rezervor apa 0.28 l, Rezervor detergent 0.15 l, 3.5 kg, Alb. Dirt Devil ofera cea mai extinsa gama de aspiratoare, aparate de curatat cu aburi si accesorii perfecte pentru a satisface cele mai exigente pretentii.

Vezi pret si detalii

5

Polti Moppy

Mop cu abur fara fir Polti Moppy pentru toate tipurile de suprafete lavabile orizontale si verticale. Cu acest mop puteti curata toate tipurile de pardoseli dar si suprafete verticale cum ar fii peretii cu faianta, usi, fatelele dulapurilor etc. Este compact si usor, poate fi manevrat doar cu o singura mana cu ajutorul manerului ergonomic. Suprafetele sunt uscate imediat, fara urme deranjante, datorita actiunii combinate a aburului si a lavetei din microfibra.

Vezi pret si detalii