Cea mai bună râșnița de cafea

Dacă alegi cafeaua proaspăt râșnita în locul celei preambalate, vei savura un plus de aromă și savoare în fiecare cană de cafea. În general cafeaua măcinată se invecheste repede și își pierde aroma și gustul, o râșnita de cafea cu adevărat bună te va ajută să obții o cafea proaspătă în fiecare dimineață.

Cele mai bune râșnițe de cafea au fiecare dimensiuni, caracteristice și moduri de funcționare diverse.Gama imensă a ofertelor de pe piață îți permite o alegere între o râșnița simplă pentru o cafea mică sau una mai complicată și încăpătoare ce poate rasni o cantitate mare de cafea.

Alegerea celei mai bune râșnite de cafea pentru ține îți va oferi șansă să savurezi o cafea proaspătă și aromată în fiecare zi în orice mod ar fi cafeaua preparată, fie că e vorba de o râșnita de cafea electrică sau manuală, cu aceeași savoare și parfum proaspăt și delicios.

Tipuri de râșnițe de cafea

Râșnițe cu lame rotative. Este cea mai des întâlnită categorie și cea mai ieftină, aceste râșnite folosesc o lama montată pe un ax rotativ, care sfărâma prin tăiere și rasnire bobul de cafea. Din nefericire sunt cele mai slabe tipuri de râșnițe, pentru că rotirea la peste 18.000 rotații pe minute a lamei duce la încingerea cafelei, stricând gustul și aroma înainte de preparare. Praful de cafea rezultat nu are o granulație bună. Dacă cumperi o astfel de râșnița este bine să știi că există și modele cu turație mică, care produc o cafea măcinată bună dar nu excelență

Râșnițe manuale. Aceste mașinării pot fi modele fiabile, care au piese de calitate și cuțite bune, dar pot fi modele ieftine, de slabă calitate. Dacă va place metodă clasică și nu va obosește ideea de a învârti de o manivelă, rasnitele manuale pot fi o alegere bună pentru acasă sau deplasări. Mulți pasionați de cafea spun că obțîn cu unele aparate manuale rezultate mai bune că folosind râșnite electrice simple.

Râșnițe cu discuri plane/conice. Acestea sînt cele mai căutate modele de râșnite de cafea. Există două modele principale, diferențiate prin formă discurilor: cu discuri plane care se rotesc în paralel, prinzând între ele boabele de cafea și sfaramandu-le până când ajung la dimensiunea ce le permite să iasă și cele cu discuri conice , unde discul exterior este mai mare, iar cel interior mai mic, iar boabele alunecă căzând între cele două conuri, iar particulele de cafea cad prin partea de jos fiind suficient de fine.

Caracteristici tehnice

Materialele

Rasnițele sunt fabricate din materiale diverse, de exemplu oțelul sablat arată foarte bine când vorbim de carcasa, dar în principiu sunt importante lamele, discurile și bolul în care sunt plasate boabele de cafea. Aceste componente trebuie să fie fabricate din metal , fie inox sau aluminiu, pentru că sunt mai ușor de curățat, nu alterează aroma cafelei și nu se prinde pulberea de interior, așa cum se întâmplă în cazul râșnițelor cu elemente interioare din plastic.

Reglarea granulației se face în funcție de tipul cafelei pe care vrei s-o prepari. De obicei această se poate regla în etape, dar există și modele stepless cu pași infiniti, care permit reglarea distanței între discurile de măcinare într-un număr nelimitat de pași, putând astfel seta parametrii pentru o cafea perfect măcinată după cum iit place.

Grad de măcinare reglabil. Cele mai bune râșnite de cafea te lasă să alegi după dorința gradulde măcinare al boabelor, pulbere mare pentru o cafea la ibric perfectă, o pudra medie pentru filtrele de cafea cu picurare și una fină pentru espressoare de cafea.

Măcinarea cu cuțit sau cu bavuri. Fiecare râșnita de cafea va macină cafeaua, dar nu macină uniform. Rasnitele cu bavuri, plate sau conice, sunt de calitate și sunt mai scumpe, dar vor macină cafeaua în mod uniform . Acestea sunt preferatele celor care beau cafeaua la ceașcă sau la presă franceză. Rasnițele ceramice sunt de fapt râșnițe cu bavuri care oferă o duritate sporită pentru a oferi orice grad de măcinare de la mare la mic și au o durata de viață mai mare decât celelalte modele de râșnițe de cafea.

Capacitatea râșnitei. Dacă prepari o cantitate mai mare de cafea ai nevoie de o râșnița ce poate macină o cantitate mare de boabe deodată, altfel orice râșnița poate macina o cantitate de cafea suficientă pentru câteva cești.

Compatibilitatea. O râșnița este folosită în principiu pentru măcinat cafea, dar nu strică să alegi un model compatibil cu tocat nuci, alune, zahăr, semințe, mirodenii sau alte ingrediente din bucătărie. Din păcate aceste tipuri de râșnite „universale” nu sunt perfecte pentru cafea.

Dozator. Atunci când vrei să obții cafea cu același dozaj la fiecare preparare ai nevoie de o râșnita cu dozator, pentru o porție sau mai multe, care oferă un dozaj exact pentru cantitatea de boabe pe care le vei macină.

Ușurință curățării. În funcție de model, cea mai bună râșnița de cafea poate permite curățarea în mașînă de spălat vase. Anumite modele sunt livrate împreună cu o perie specială care permite curățarea ușoară a recipientului de rasnire, nefiind necesară spălarea râșnitei după fiecare folosire.

Top cele mai bune tasnite de cafea

Nr. CrtIlustratieDescriere
1

DOMO DO442KM

9 grade de macinare, sistem de macinare din otel inoxidabil conic pentru o calitate excelenta a macinarii
capacitatea de macinare 215g
max.12cesti / pensula de curatare inclusa
retractabil pentru cafea macinata

Vezi pret si detalii

2

Bosch MFW68660

– Putere: 150W;
– Buton PULS;
– Capacitate 50g cafea;
– Cutit inox;
– Sistem blocare capac;
– Protectie impotriva pornirii fara capac;

Vezi pret si detalii

3

Bosch TSM6A013B

Rasnita de cafea Bosch TSM6A013B, 180 W, 75 g, cutit otel inoxidabil, Negru. Siguranta in utilizare – functionare doar cu capac fixat si ofera un grad fin de macinare.
Viteza macinare – 150 g/min.

Vezi pret si detalii

4

Krups GVX242

Sistemul de rasnire a cafelei evita supraincalzirea, pastreaza aroma si are un selector de finete pentru macinare
Selectorul de finete are 17 pozitii de la fin la grosier (adaptat la fiecare metoda de brasaj de la expresso la cafea la filtru)
Selector ceasca pentru 2-12 cesti

Vezi pret si detalii

5

Heinner HCG-200RED

Rasneste o cantitate suficienta de cafea intr-o singura tura! Rasnita poate marunti pana la 60 de grame de cafea boabe, ca sa poti prepara suficiente cesti de cafea proaspata si aromata pentru toti musafirii. Cutitul si cavitatea aparatului sunt confectionate din inox, care ofera rezistenta si eficienta si macina ingredientele rapid si la o dimensiune uniforma, placuta.

Vezi pret si detalii