Cea mai bună mașină de tocat carne

Lumea contemporană se axează din ce în ce mai mult pe industrializare iar consumatorii se orientează spre fast food în detrimentul mâncărurilor gătite acasă. O bucătărie modernă ar trebui să aibă printre ustensilele necesare și o mașină de tocat carne de bună calitate pentru un gătit eficient și mai rapid.

Mare parte a oamenilor cumpără din supermarket carne deja tocată, lucru care nu este recomandat, pentru că nu știm de multe ori calitatea și proveniența cărnii precum și ce chimicale contine.O mașină de tocat carne bună este utilizată pe tot parcursul anului, nu doar de sărbători atunci când se prepară preponderent mâncăruri pe baza de carne tocată. Calitatea și rezistența mașinii de tocat carne sunt esențiale pentru garantarea unor preparate bine executate. Mâncărurile tradiționale românești necesită o carne tocată de bună calitate: ciorbă de perisoare, sarmale, chiftele sau musaca. Chiar dacă nu sunteți bucătari profesioniști, o mașină de tocat carne bună este un utilaj neprețuit în orice bucătărie de familie.

Cum alegi cea mai buna masina de tocat carne

Mașina de tocat poate fi folosită și pentru tocarea fructelor și legumelor în afară de tocarea feluritelor tipuri de carne. Acest mod de a mărunți alimentele are multe beneficii: carnea se toacă cu ușurință, are accesorii utile, economisește timp pentru aceste operațiuni și toacă în mod egal și regulat carnea, ceea ce oferă un aspect estetic.

În comerț se găsesc mașini de tocat mecanice sau electrice. Mașinile electrice sunt mult mai performanțe decât cele mecanice, având mai multe opțiuni și operațiuni diversificate. Este necesar că mașina de tocat să fie fabricată din componente de calitate, cu durabilitate ridicată. În mod obișnuit unele elemente sunt din plastic, dar când este vorba despre cuțite, oțelul inoxidabil este singurul material capabil să reziste în timp.

Caracteristici tehnice

Puterea motorului

Puterea este exprimată în Watt și este o caracteristică tehnică de importantă majoră. Cu cât puterea este mai mare, cu atât mașina de tocat va fi mai rapidă și mai fiabilă. O putere mai mare nu înseamnă automat că mașina folosește mai multă energie. O mașină de tocat cu putere mai mică poate consuma mai multă energie, iar operațiunea de tocare poate fi de durata. Din acest motiv, alegerea trebuie să fie o mașină cât mai puternică.

Dimensiunile de tocare a cărnii

Există mașini de tocat cu dimensiuni mari de tocare, medii sau fine. Acest parametru determina mărimea pe care o vor avea bucățelele de carne trecute prin mașînă de tocat carne Majoritatea mașinilor de tocat electrice oferă opțiuni pentru mai multe dimensiuni ale cărnii. În funcție de mâncarea preparată, este de preferat să reglați dimensiunea de tocare a cărnii.

Accesoriile masinii de tocat

Accesorii numeroase ajută la selectarea a mai multor opțiuni. Mașînă de tocat carne poate fi prevăzută cu accesorii de tocat cârnați, legume sau de păsat roșii, de mărunțit legume sau fructe, accesorii pentru mărunțirea ingredientelor pentru prăjituri.

Materialele din care e fabricată mașină

Componentele este recomandabil să fie de bună calitate, în special cuțitele să fie fabricate din oțel inox pentru a nu riscă ruginirea și deteriorarea lor în timp. Dacă mașînă este realizată din materiale de calitate, durata ei de viață va fi considerabil mai mare. O mașină de tocat carne care are componente de bună calitate va tocă în mod performant fără să consume mult curent și nu necesită efort fizic mare.

Capacitatea de tocare și funcția reversibilă

Capacitatea de tocare este măsurată în kg pe minut și reprezintă cantitatea de carne pe care aparatul este capabil să o toace timp de un minut. Ideal ar fi că această capacitate de tocare să fie cât mai mare deoarece capacitatea de tocare va stabili exact ce cantitate de alimente vei putea tocă. Funcția de reverse este utilă în momentul în care mașînă se blochează, deoarece poate să scoată alimentele în sens invers, prin locul în care sunt introduse.

Viteză de funcționare

Dacă optezi pentru o mașină de tocat cu o singură viteză,acesta viteză este cuprinsă între 500 și 600 W, Atunci când e nevoie de o putere mai mare, în  două trepte de tocare,  vei observa că fiecare din trepte are intensități diferite. O mașînă cu putere mare economisește timp și energie, iar motorul mașinii produce rotațiile necesare tocarii.

Prețul

O mașină de tocat poate costa mult sau poate fi ieftină, în funcție de design, putere, viteză de tocare și capacitate. Diferite branduri oferă mașini de tocat electrice sau manuale, iar înainte să cumperi e bine să stabilești ce necesități ai tu și familia ta , ce cantități săptămânale de fructe, legume și carne toci, cât de des folosești mașina și dacă ai spațiu de depozitare în bucătărie pentru ea.Criteriile pe care vrei să le îndeplinească mașina de tocat pot determina ce anume alegi, din punct de vedere calitativ și cantitativ.Un brand de renume îți garantează o bună calitate a cărnii tocate, oferă fiabilitate și rezistență în timp, încredere și performanțe sporite.

Top masini de tocat carne raport calitate/pret

Nr. CrtIlustratieDescriere
1

Bosch MFW67440

Procesare foarte rapida datorita motorului puternic si a puterii instalate ridicate a motorului.
Un aparat flexibil care va ajuta la sarcinile cotidiene din bucatarie, prevazut cu peste 10 functii de la tocarea carnii sau a pestelui la maruntirea legumelor, branzeturilor si altele.

Vezi pret si detalii

2

Philips Viva Collection

Putere nominala 500 W, putere maxima 1800 W pentru a toca rapid si usor. Cele 3 discuri igienice pentru tocat din otel inoxidabil (3, 5 si 8 mm) se adapteaza stilului tau de tocat si felurilor de mancare preferate. De la cel mai subtire de 3 mm la cel gros de 8 mm.

Vezi pret si detalii

3

Zelmer ZMM4282W

Masina de tocat ZMM4282W este o alegere perfecta pentru cei care cauta un aparat de mare putere, care sa le ofere ajutor dar si confort maxim in bucatarie. Cele 2 site pot marunti si macina diverse produse, in timp ce un accesoriu special va ajuta sa umpleti carnati si alte mezeluri facute in casa.

Vezi pret si detalii

4

Heinner MG-2100SS

Cand vine vorba de maruntirea carnii pentru carnati, chiftele, kibbe, musaca sau de prepararea sucului proaspat de rosii, masina de tocat HEINNER este ajutorul tau de nadejde. Are un motor puternic de 2100W, care asigura un ritm constant de tocare, fara a se bloca. Toaca rapid si usor, printr-o simpla apasare de buton.

Vezi pret si detalii

5

Tefal HV8 Plus NE685838

Foloseste masina de tocat HV8 Plus, impreuna cu accesoriile incluse, pentru a prepara retetele tale preferate – chiftelute, paste bolognese, burgeri, salate, garnituri si carnati. Masina de tocat poate procesa pana la 2.6 kg de carne pe minut;

Vezi pret si detalii