Cea mai bună mașină de tocat roșii

În vremurile moderne, bucătăriile sunt dotate cu blendere , mixere și roboți de bucătărie. O mașină de tocat roșii nu pare absolut necesară. Cu toate acestea există anumite avantaje pe care o asemenea mașină le oferă, și nu le puteți obține folosind electrocasnicele deja aflate în căminul dumneavoastră.

Este important de știut că o maşină de tocat roşii te vor ajută să obţii sucul de roşii perfect, deoarece această separă pulpa şi zeama din roşii de pielite şi sâmburi. Sucul de roşii obținut astfel va fi delicios și va avea o consistenţă excelentă.

Sucul de roşii fără sâmburi și lipsite de pielite este delicios consumat simplu sau poate fi folosit pentru a găti sosuri sau ketchup de casă, ori conserve de bulion natural pentru lunile de iarnă, atunci când roşiile proaspete nu sunt de găsit în comerț. Mai multă prospețime și nutrienți va avea un suc preparat acasă față de sucul de roşii la conservă care conține substanțe chimice și conservanți. În funcție de legume, este bine să alegeți mașina de stors roșii potrivită. Nu există o mașînă de tocat standard, de aceea trebuie să alegi mașină în funcție de ceea ce toci. Deoarece roşiile sunt moi şi conţîn o cantitate mare de lichid, este bine să găseşti un aparat special creat pentru tocat roșii, pentru a obţine un suc de calitate. Un blender oarecare nu îți oferă aceleași performanțe că o mașină special creată pentru tocat roșii.

Tipul de mașini de tocat roșii

Mașinile de tocat roşii sunt de două feluri: manuale sau electrice. O mașină de tocat roșii este creată pe un principiu simplu, ea împinge roșia printr-un con perforat cu ajutorul unui ax spiralat. Cantitatea de roșii  care este împinsă prin conul de stoarcere depinde în principal de forţa cu care acestea sunt împinse pe axul respectiv. În funcție de buget, alegeți o mașină electrică performanță sau de ce nu, o mașină mai simplă acționată manual.
Dacă aveți un buget mic şi doriți să fabricați cantităţi mici de suc de roşii, un storcător manual este alegerea ideală. Acesta însă necesită efort fizic pentru operare, așa că trebuie să luați și acest aspect în considerare.Pentru cei care fabrica suc de roșii în cantități mai mari, pentru familii numeroase, este recomandat un storcător electric de roşii. O maşină de tocat roşii electrică îţi va permite să produci orice cantitate de suc într-un timp scurt şi scutind efort fizic.

Capacitatea de procesare

Capacitatea de procesare a maşinii de tocat roşii depinde de cantitatea de suc pe care doreşti să o faci şi cât de des folosești mașină de tocat roșii. Modele variate sunt disponibile pe piaţa și oferă capacităţi de procesare diferite în funcție de necesități și preferințe. În mod obișnuit, un storcător de roşii de capacitate medie este recomandat pentru utilizare casnică, deoarece poate fi folosi cu uşurinţă pentru cantităţi potrivite de suc de roșii.

Puterea motorului

Puterea motorului este un aspect foarte important, deoarece stabilește performanțele produsului. Puterea poate fi medie,în jur de 1000 și 1500 W, sau mare, cam 1500 și 2000 W. Cu cât puterea va fi mai mare, cu atât va toca mai rapid, economisind timp.

Funcţiile aparatului

În fuctie de producător și de preț, există aparate de tocat roșii simple care pot fi folosite strict pentru obținerea sucului de roșii, sau au și alte funcții speciale , cu accesorii ale unei mașini de tocat electrice, ce poate mărunți și alte alimente, cum ar fi legume mai tări sau poate chiar toca carne. O mașină de tocat roșii aleasă corect va demonstra în timp calitate și durabilitate și te vei bucură mai mult de sucul proaspăt de roșii realizat chiar în bucătăria ta.
Alegerea unei maşini de tocat roşii care are mai multe funcții va fi cu siguranță mai utilă în gospodărie. Pentru o familie mai numeroasă, poţi alege o maşină de tocat roşii cu funcţii automate care va fi mult mai uşor şi simplu de utilizat.

Design şi construcţie

Achiziția unei maşini de tocat roşii bună este o investiţie destul de însemnată şi ai nevoie de garanţia durabilităţii mașinii pentru o perioadă cât mai lungă de timp. Materialele din care este fabricată mașînă şi design-ul influenţează decisiv durabilitatea şi performanţele acestuia. Trebuie să alegi o maşina de tocat roşii confecţionată din materiale de calitate , potrivite pentru tocarea și mărunțirea alimentelor şi care nu reacţionează la aciditatea acestora. E de preferat să alegi o lama fabricată din oţel inoxidabil mai degrabă că alte materiale mai ieftine, cum ar fi oţelul emailat sau fontă. În plus, piesele ansamblului trebuie să fie finisate perfect şi să se îmbine cât mai uşor.

Top cele mai bune masini de tocat rosiile

Nr. CrtIlustratieDescriere
1

Ardes AR7400

Este masina ideala pentru prepararea  sosului de rosii proaspat ,de casa. Utilizare profesionala.
Este realizata din aluminiu turnat sub presiune, adecvat pentru utilizare alimentara. Are un surub de 6,6 nylon, special conceput. 2.5 Kg rosii /minut

Vezi pret si detalii

2

Bosch MFW68660

Fiabilitate la superlativ: caracterizat printr-un motor puternic de calitate superioara, tocatorul de carne ProPower este aparatul perfect care iti da o mana de ajutor ori de cate ori ai nevoie. Acesta proceseaza cantitati mari de alimente intr-o perioada scurta de timp.

Vezi pret si detalii

3

Zelmer ZMM4283W

Masina de tocat ZMM4283W este o alegere perfecta pentru cei care cauta un aparat de mare putere, care sa le ofere ajutor dar si confort maxim in bucatarie. Cele 2 site pot marunti si macina diverse produse, in timp ce un accesoriu special va ajuta sa umpleti carnati si alte mezeluri facute in casa.

Vezi pret si detalii

4

Heinner MG-2100SS

Cand vine vorba de maruntirea carnii pentru carnati, chiftele, kibbe, musaca sau de prepararea sucului proaspat de rosii, masina de tocat HEINNER este ajutorul tau de nadejde. Are un motor puternic de 2100W, care asigura un ritm constant de tocare, fara a se bloca. Toaca rapid si usor, printr-o simpla apasare de buton.

Vezi pret si detalii

5

Heinner MG16TA-WX

Accesoriu pentru rosii
Spatiu pentru stocare accesorii
Cutit si site din inox
Caracteristici
2 viteze
3 site de taiere din inox

Vezi pret si detalii