Cel mai bun mixer cu bol

Poate vă întrebați de ce ar trebui să avem în casă un astfel de produs , un mixer cu bol. Există nenumărate tipuri de roboți de bucătărie, de electrocasnice care ne pot ușura viața în ceea ce privește gătitul. Ce aduce în plus un astfel de dispozitiv?

În primul rând, un mixer cu bol ne oferă mai multă comoditate și ușurință în folosire în comparație cu un mixer de mână, standard. Nu va mai fi nevoie să va obosiți mâna încercând să obțineți o cremă pentru tort sau un aluat de pâine. Întotdeauna mâinile voastre vor fi libere, astfel puteți folosi timpul exercitând și alte treburi prin bucătărie.

De fiecare dată când vom prepara un aluat sau alte preparate, vom depune mai puțin efort și vom câștiga timp . Dacă suntem în întârziere cu pregătirile pentru vreo petrecere sau aniversare, mixerul cu bol ne fi de mare folos când va trebui să preparăm amestecul pentru prăjituri și cremele dulci și pufoase. Munca în bucătărie va deveni o plăcere și în același timp ne vom îmbunătăți randamentul și eficiența.

Cum alegi cel mai bun mixer cu bol?

Dacă v-am convins că este un electrocasnic care nu ar trebui să lipsească din bucătăria noastră, în continuare vă voi expune câteva criterii de care va trebui să țineți cont atunci când achiziționați un astfel de dispozitiv .

TREPTELE DE VITEZĂ

Dacă dorim un mixer cu bol care să ne ajute să preparăm o gamă largă de preparate, de la cremele de ciocolată și vanilie până la aluatul de pâine, va trebui să alegem un dispozitiv care să dețină mai multe trepte de viteză. Pentru unele preparate vom avea nevoie de o viteză mică , însă pentru altele viteza maximă va fi cea care va face ca preparatul să fie bun .

Există mixere cu bol ce dețin doar 3 viteze, dar dacă dorim unul mai performant, să știți că pe piața românească vom găsi mixere cu bol care au 6 sau mai multe trepte de viteză . Astfel vom putea alege dintr-o gamă mai largă de viteze care este cea mai porivită penru preparatul ce urmează a fi gătit.

PUTEREA

Cu siguranță nu vă doriți un mixer cu bol care atunci când veți scăpa ceva mai multă făină să se împotmolească și să cedeze. Nimeni nu ar opta pentru un mixer care să scoată fum, să se încălzească foarte tare sau să scoată zgomote insuportabile, pentru faptul că este foarte solicitat.

De aceea trebuie să fim foarte atenți la puterea pe care mixerul cu bol pe care urmează să îl achiziționăm o oferă și să verificăm dacă aceasta este suficientă pentru nevoile noastre. Un dispozitiv care se va ridica la înălțimea nevoilor noastre se va asigura ca toate îngredientele să fie încorporate în cel mai eficient mod în aluat.

Dacă doriți un mixer cu bol care să vă ajute și să frământați aluatul de pâine, atunci unul cu o putere de 1000 W vă va fi de mare ajutor. Însă dacă vreți unul care să vă ajute să pregătiți numai amestecurile pentru prăjituri , atunci unul cu puterea de 600 W va fi mai mult decât suficient.

Există desigur și mixere cu bol care au putere mai mică, dar și mixere cu bol cu putere mult mai mare . Trebuie doar să fiți siguri ce doriți să gătiți, și în funcție de acest lucru să alegeți mixerul cu bol care vă satisface nevoile.

CAPACITATEA BOLULUI

Dimensiunile bolului sunt foarte importante atunci când alegem un astfel de produs. În funcție de cantitățile de preparate pe care le pregătim de obicei, va trebui să optăm pentru un vas mai mult sau mai puțin voluminos.

Exista mixere cu boluri care au o capacitate de 500 de ml. Acestea pot fi utilizate de amatorii în bucătărie, care nu practică foarte des și la un nivel intens arta culinară. Există însă și boluri ale mixerelor ce au o capacitate de 2-4 litri. Folosind un astfel de mixer, vom putea fi siguri că ingredientele introduse se vor omogeniza mult mai bine și mai ușor.

În plus, dacă bolul este mai mare, vom putea observa de aproape tot procesul de preparare.

FUNCȚIONALITATE

Sunt sigur că vă doriți un bol care să vă ușureze munca. Din punctul meu de vedere, cel mai bun mixer pentru voi ar fi unul care să permită să așezați bolul în așa fel încât prepararea amestecului să fie excelentă. Un mixer bun pentru voi ar fi unul care să dețină închiderea automată atunci când aceste nu este folosit o perioadă de timp sau dacă amestecul preparat solicită prea mult capacitatea mixerului .

ACCESORII

Românii merg pe premiza : cu cât are mai multe accesorii, cu atât este mai bun.

Eu zic că cel mai important este ca mixerul cu bol să dețină în primul rând accesoriile standard. Atunci când cumpărăm un astfel de produs trebuie să fim sigur că în pachet este inclus și bolul gradat, telul care să ajute la amestecarea produselor, paletele pentru frământare. Desigur este bun și un mixer care deține un tocător sau alte produse adiționale.
Este bine să optați pentru produse care oferă cât mai multe accesorii, însă esențial este ca setul de bază de facilități să fie asigurat.

GARANȚIA ȘI SERVICE

Cu cât producătorul oferă o garanție mai mare, cu atât produsul achiziționat este mai de încredere și merită să fie achiziționat.

De asemenea, trebuie să alegem un produs care să aibe sediul service aproape de localitatea de domiciliu. Astfel nu va fi dificil să ajungem la service în cazul în care va apărea o defecțiune la mixer.

Având în vedere criteriile expuse mai sus , vă voi recomanda câteva produse ce vă vor aduce un plus de savoare în casă . Am ținut cont și de raportul calitate/preț în enumerarea acestor mixere cu bol.

Top Mixere cu bol raport calitate/pret

Nr. CrtIlustratieDescriere
1

Artisan Elegance 4.8L

Conceput sa ofere o performanta superioara si o rezistenta mare in timp, mixerul multifunctional Artisan® este cel mai silentios aparat din categoria sa, perfect pentru cei care isi doresc o putere mare a motorului, o capacitate sporita de mixare si o libertate mare de creatie, prin zecile de accesorii disponibile.

Vezi pret si detalii

2

Master Collection HPM-1500XMC

Accesorii: tel din inox, carlig si paleta din aluminiu turnat

Toate retetele tale sunt batute spuma, amestecate si framantate perfect cu ajutorul setului de accesorii: tel din inox, carlig si paleta din aluminiu turnat. Preparatele preferate in cateva secunde, scurtand considerabil timpul alocat gatitului.

Vezi pret si detalii

3

Biovita MB-1300PRO

 • – Miscare eliptica
  – Putere: 1300W
  – Capacitatea bolului din inox: 5.5 Litri
  – 6 viteze + Puls
  – Sistem de siguranta
  – 4 accesorii teflonate: tel, carlig pentru framantare, paleta si paleta cu lamele din silicon

Vezi pret si detalii

4

Heinner Charm HPM-600BGM

-Miscare eliptica;
-Accesorii: tel din aluminiu, carlig si paleta din aluminiu turnat;
-Bol din inox;
-Capacitate: 4.2L;
-Viteza variabila;
-Capac anti-stropire;

Vezi pret si detalii

5

Hausgerate HRH-122BS

Mixer cu bol multifuntional 3 viteze
Putere 500W, 220-240V, 50/60Hz
Capacitate a bolului de inox de 4 l
Capac transparent pentru prevenirea stropirii
Teluri pentru oua si crème, Mixer de aluat si Palete

Vezi pret si detalii

   Neuronu.ro
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0