Cel mai bun prajitor de paine

Îmi aduc cu drag aminte diminețile din copilărie când mama ne chema la masă și de pe holul casei până în bucătărie era un miros care ne umplea de fericire, mirosul de pâine prăjită. Pe acea vreme, pâinea era prăjită pe plita sobei din bucătărie, lângă covrigii puși la încăzit și cartofii tăiați felii. Erau diminețile în care pâinea prăjită alături de laptele cald ne încântau papilele gustative.

Dar de atunci, lucrurile au evoluat, lumea s-a schimbat, sobele cu plită sunt din ce în ce mai rare în bucătării, dar pâinea prăjită încă este nelipsită de pe mesele românilor dimineața.

Cum este posibil acest lucru?

Așa cum noi am evoluat, și tehnologia a avansat. Acum cel mai bun mod de a avea cea mai bună pâine prăjită la micul dejun este să avem în casă un prăjitor de pâine sau un toaster.

Dacă dorim să rumenim o pâine sau să încălzim pâinea frământată în casă, cea mai bună alegere este prăjitorul de pâine. Dacă dorim să prăjim câteva feli de pâine, atenția ar trebui să ne fie îndreptată către un toaster.

Aproape toate prăjitoarele de pâine fac ceea ce trebuie, prăjesc pâinea. Însă acestea pot face mai multe lucruri. Unele ne ajută să facem cea mai bună pâine prăjită care să îmbunătățească o rețetă specială, altele pot fi folosite pentru a prepara crutoane ce pot fi utilizate în salate sau în supele cremă. Tot ce trebuie să facem este să alegem cel mai bun produs, care să ne satisfacă toate nevoile.

În continuare vă vin în ajutor cu câteva sfaturi benefice atunci când veți dori să achiziționați un prăjitor de pâine (toaster).

Design

Așa cum se întâmplă aproape întotdeauna, primul lucru care ne interesează la un dispozitiv este felul în care acesta arată și spațiul pe care el îl va ocupa în bucătăria noastră. Găsim pe rafturile magazinelor prăjitoare de pâine în diferite nuanțe de culori, care să se potrivească cu design-ul bucătăriei noastre. Întâlnim toastere de diferite dimensiuni, care să se potrivească locului predestinat din bucătăria noastră. Dacă alegem un produs care să se potrivească decorului din bucătăria noastră, nu ne va fi frică să îl lăsăm expus și în perioada când nu îl folosim.

Puterea de rumenire

De multe ori, românii cumpără prăjitoare care conțin puține trepte de reglare a puterii de rumenire sau care nu oferă setări exact și ușor de accesat în ceea ce privește reglarea intensității de lucru.

Atunci când achiziționăm un astfel de produs, trebuie să fim atenți ca acesta să aibe o gamă largă de trepte ale reglării puterii de rumenire. Trebuie să nu alegem produsele care oferă reglaje tranzitorii , ci numai pe acelea care oferă puncte clare de reglare și fixe pentru ca pâinea noastră să nu fie prea prăjită sau deloc prăjită.

Comoditatea

Contează mult ușurința cu care putem să manevrăm un astfel de dispozitiv. Sunt mult mai ușor de utilizat toasterele automate, cele care nu necesită intervenția noastră. Acestea încep procesul de prăjire pur și simplu după ce apăsăm un buton.

Există și unele prăjitoare care permit introducerea mai multor feli de pâine, sau chiar și a chiflelor, ceea ce scade timpul de utilizare.

Functii aditionale de prajire

Întâlnim pe piața românească prjitoare de pâine care dețin butoane speciale pentru prăjirea chiflelor, pentru dezghețarea pâinii, pentru încălzirea acesteia și un buton de anulare a comenzilor – acestea reprezentând în puține cuvinte setările adiționale pe care un astfel de aparat le poate pune la dispoziția utilizatorului. Prăjitoarele de pâine moderne îți vor permite să optezi pentru mai multe funcții de prăjire sau chiar să verifici în timpul procesului care este nivelul de preparare și să ajustezi intensitatea prelucrării.

Service si garantie

Ca și la alte dispozitive, atunci când alegem un prăjitor de pâine (toaster) trebuie să fim atenți la garanție. Cu cât această perioadă de garanție este mai mare, cu atât alegerea va merita mai mult. Dacă producătorul oferă o garanție extinsă, contra cost, este bine să prelungim această perioadă.

Încă un lucru important este să fim atenți ca service-ul pentru produsul achiziționat să fie într-o zonă apropiată localitații în care suntem domiciliați. Acest lucru ne va fi de mare ajutor atunci când prăjitorul de pâine (toaster-ul) s-a defectat. Vom putea să ajungem repede la service pentru a remedia orice problemă apărută.

Dacă suntem bine informați și ținem cont de aceste sfaturi, sunt sigură că aparatul achiziționat va aduce bucurii în inima familiilor noastre și diminețile vor fi mult mai frumoase când pe masa noastră se va afla mult așteptata pâine prăjită alături de laptele cald și de dulceața de căpșuni.

Având în vedere factorii expuși mai sus, am căutat câteva produse care se încadrează dorințelor și nevoilor românilor, care sper să vă ajute atunci când sunteți în căutarea unui astfel de produs. Pentru următoarele prăjitoare de pâine (toastere) am ținut cont de raportul calitate/preț .

Top prajitoare de paine

Nr. CrtIlustratieDescriere
1

Prajitor 2 sloturi – KitchenAid

Un produs performant care iti face diminetile usoare cand vine vorba de micul dejun. Este potrivit si pentru cei mai pretentiosi deoarece are 7 niveluri de rumenire, poate fi utilizat si pentru decongelarea feliilor inghetate de paine. Designul este unul nou si modern iar puterea maxina a acestui prajitor de paine este de 2500W.

Vezi pret si detalii

2

Icona Vintage CTOV 2103.BG

Dotat cu 2 sloturi pentru feliile de paine alaturi de functia de decongelare pentru chifle si alte produse asemanatoare, acest prajitor este de luat in considerare deoarece este si foarte simplu de folosit si curatat. Designul este unul unic si clasic cu cateva finisaje foarte elegante care se potriveste perfect intr-o bucatarie cu design clasic.

Vezi pret si detalii

3

Bosch TAT8611

Prajitorul de paine Bosch TAT8611 este un aparat performant cu cateva functii care te vor ajuta pentru o experienta cat mai rapida si eficienta. Datorita senzorului electronic de incalzire constanta toate feliile se vor praji uniform. Se curata foarte rapid si simplu, fiind prevazut cu o tava detasabila pentru firmituri. Design simplu si usor de integrat in orice bucatarie.

Vezi pret si detalii

4

Bosch TAT3A011

Pentru un mic dejun gustor si rapid acest prajitor de paine este perfect. Cateva caracteristici care il fac un prajitor de top: grad de rumenire reglabil pe 6 nivele, deconectare automata, toaster compact, suport incalzire chifle, rumenire uniforma cu centrarea automata a feliilor si o indepartare usoare a feliilor mici cu ajutorul sistemului de glisare inalt, si toate acestea la un pret rezonabil.

Vezi pret si detalii

5

Trisa Family Toast

Un aspect important pentru acest prajitor este capacitatea de a prepara simultan 4 felii de paine, care il face ideal pentru o familie mai numeroasa sau pentru diferite evenimente. 6 nivele de setare a tipului de rumenire, functie de decongelare si reincalzire. Gabaritul acestui model de prajitor este evident unul putin mai generos, ocupand mai mult spatiu in bucatarie.

Vezi pret si detalii