Cel mai bun amplificator audio 5.1

Sistemele de sunet sunt mereu la nivel tehnologic inalt, deoarece evolutia in domeniu este deosebit de dinamica, iar standardul evolueaza permanent, datorita utilizarii unor tehnologii performante. Iata de ce este bine sa fiti informati inainte de a cauta cel mai bun amplificator audio.Pe piata gasiti solutii avantajoase si oferte in acest sens,dar va trebui sa luati in considerare toate aspectele si caracteristicile importante pentru a alege cel mai bun amplificator.

Sistemul audio trebuie sa fie dotat cu un amplificator foarte bun, daca aveti nevoie sa obtineti un sunet exceptional. Pentru un sunet de inalta calitate, este nevoie de o amplificare optima, ceea ce indica nevoia unei modalitati optime si avantajoase de cumparare. Rolul unui amplificator audio este cel de a amplifica semnalele electrice transmise de o unitate audio. Amplificatorul audio are rolul ca, pe langa cresterea puterii sunetului, sa imbunatateasca si calitatea acestuia, dand posibilitatea conectarii unui numar sporit de difuzoare.

Instalarea unui amplificator audio, se face de obicei in momentul in care se doreste un upgrade pentru sistemele de sunet. Despre numarul de canale putem spune ca reprezinta un aspect important, pe care va trebui sa il aveti in vedere in momentul in care cautati cel mai bun amplificator audio. Aceasta caracteristica exprima numarul de canale de iesire cu care amplificatorul este dotat. Numarul de canale joaca un rol important in ceea ce priveste calitatea sunetului pe care il va genera.

De multe ori, un sistem audio 5.1 include o boxa subwoofer si 2, 5 sau 7 boxe suplimentare. Cu privire la numarul de canale, exista amplificatoarele mono, iar acestea sunt cele ce amplifica subwooferul, avand un singur amplificator. In afara de aceste amplificatoare, exista amplificatoare cu doua canale, acestea fiind specifice sistemelor cu amplificare stereo si permit utilizarea canalelor dupa necesitati. Dar este nevoie sa va asigurati ca amplificatorul ofera aceasta facilitate si poate alimenta un numar variabil de boxe pentru fiecare canal.

Caracteristici tehnice

Impedanta

Este de dorit ca impedanta sa permita utilizarea canalelor in conditii optime. Atunci cand alegeti cel mai bun amplificator, puteti alege amplificatoarecu canale multiple, iar cele mai des intalnite in acest sens sunt amplificatoarele cu 5 canale, pentru ca permit alimentarea unui intreg sistem audio de la un singur amplificator.

Trebuie sa studiati inca un parametru important al amplificatorului si anume impedanta . In acest mod veti avea ocazia de a lua decizia corecta in ceea ce priveste achizitionarea. In acest mod putem determina pentru fiecare boxa o impedanta de intrare nominala. Impedanta poate fi de 4, 6, 8, 16 ohmi, sau chiar mai mare.

De altfel, toate amplificatoarele audio au o impedanta minima de iesire. De exemplu, un amplificator cu impedanta de 4 ohmi se poate conecta la boxe de minim 4 ohmi, acest lucru fiind aplicabil si in cazul celorlalte valori. In cazul in care impedanta sistemului audio si a boxelor nu va fi la fel, atunci sunetul nu va avea aceeasi calitate.

Este foarte important sa aveti in vedere acest aspect , pentru ca doar in aceste conditii veti putea utiliza amplificatorul audio in cele mai bune conditii, avand asigurata o calitate ideala a sunetului. Prin urmare daca veti afla care este impedanta reprezentata in ohmi, veti avea ocazia de a cumpara cel mai bun amplificator audio.

Puterea

Puterea RMS, adica puterea muzicala a unui amplificator, se paote defini simplu ca de fapt reprezinta puterea totala de iesire. Este de dorit sa cunoasteti care este puterea RMS a boxelor sistemului audio, deoarece in functie de acest aspect urmeaza sa selectati cel mai bun amplificator audio, care sa aibe o putere potrivita.

Pe de alta parte, daca veti neglija importanta puterii unui amplificator audio, atunci este posibil sa nu obtineti calitatea dorita a sunetului. Putem defini valorile puterii RMS ca fiind situate intre 50 – 100 W pentru valorile medii, si intre 100 – 150 W pentru valorile mai mari. Exista, de asemena, si amplificatoare audio care au o putere RMS de peste 150 W, chiar pana la 400 – 500 W. In functie de preferintele pe care le aveti, puteti sa setati valoarea puterii pentru cel mai bun amplificator audio.

Pentru a achizitiona cel mai bun amplificator audio este esential sa luati in considerare si banda de frecventa a acestuia. Intr-un amplificator cu dimensiuni reduse, frecventa care se foloseste trebuie sa fie extinsa, folosind una sau mai multe octave.

In multe cazuri, in cazul unui amplificator minimalist, banda de frecventa este sub valoarea de 65 kHz. Specialistii stiu ca amplificatoarele profesionale au, de cele mai multe ori, prevazuta filtrare la intrare si la iesire, ceea ce inseamna ca poate fi limitata foarte exact frecventa de raspuns in cazul valorilor de peste 20 kHz. In aceasta situatie, va fi limitat potentialul amplificatorului si se reduce posibilitatea de a fi perturbat de frecventele infrasonice si ultrasonice.

Se cunoaste aspectul ca amplificatoarele moderne au nevoie de filtrare abrupta la iesire, pentru a evita zgomotul produs in cazul unor frecvente foarte inalte. Valorile frecventei unor amplificatoare audio pot fi foarte diversificate si exista chiar valori de pana la 10000 kHz.

De altfel, despre banda de frecventa se poate spune ca reda un sunet de calitate, pentru ca in cat functie de largime, sunetul se va auzi mai bine. Luand in considerare importanta frecventei, veti achizitiona cel mai bun amplificator audio, pe care sa il utilizati in conditii foarte bune.

Una din caracteristicile speciale ale unui amplificator audio este si modalitatea de selectie in functie de elementele tehnice a acestuia.

Poate cel mai cunoscut este amplificatorul cu tuburi, unul dintre primele modele aparute pe piata, care ofera un sunet reverberant, armonios si cald. Amplificatoarele cu tranzistori putem spune ca si-au facut aparitia in decursul evolutiei tehnologice si au un format mai compact. Acest tip de amplificatoare sunt mai simplu de intretinut si ofera un sunet mai clar si mai compact. Putem spune ca amplificatoarele audio hibrid sunt cele ce imbina ambele tehnologii, fiind compacte, usor de intretinut, iar sunetul oferit are calitate superioara. Amplificatoarele hibrid reprezinta recomandarea optima in ceea ce priveste achizitia unui amplificator performant.

Unele amplificatoare poseda caracteristici speciale , fiind dotate cu unele functii auxiliare, care pot oferi beneficii multiple pe perioada utilizarii. Astfel, exista functii cum ar fi Auto Power Down, Clean Groud Construcion, Source Direct, functia Speaker , Direct Energy Design. Indicatiile despre aceste functii le gasiti in fisa tehnica a produsului si in manualul de utilizare. In momentul in care veti dori sa gasiti cel mai bun amplificator audio, va sfatuim sa tineti cont de brandul si producatorul care comercializeaza acest produs. O cercetare a pietei de profil va va ajuta in luarea celei mai bune decizii cu privire la cumpararea unui amplificator audio.

Top cele mai bune amplificatoare audio 5.1

Nr. CrtIlustratieDescriere
1

Cambridge Audio Topaz AM5

Topaz AM5 este un amplificator integrat care livreaza 2 x 25 W in sarcini de 8 ohm si permite conectarea a patru surse prin mufe RCA si a dispozitivelor mobile printr-o intrare jack 3.5 mm, aflata pe panoul frontal. Amplificatorul are o iesire de linie, utila in cazul in care doriti sa folositi un recorder.

Vezi pret si detalii

2

AKAI 5,1 AS031A-612E

Amplificator AKAI 5,1 AS031A-612E cu Bluetooth, 100 W, auriu

– Functie Karaoke;

– Touching-control panel;

– Bluetooth;

Vezi pret si detalii

3

5.1 Hi-Fi LTC ISP-1634-A

– Tuner FM
– functie Bluetooth
– ecran cu afisaj dinamic al frecventei
– 2 intrari de microfon cu control ecou, intarziere si reglaj volum
– intrare USB/SD
– intrare AUX si DVD

Vezi pret si detalii

4

Akai AS006RA-2000H

8 DSP effect
Control individual pt fiecare canal
Digital echo karaoke
VFD display, USB
Card Reader
5.1 audio in

Vezi pret si detalii

5

Akai AS009RA-558

Frecventa de raspuns: 20 Hz – 20 kHz
Impedanta: 8 ohm
Conectori: USB port ,Support Bluetooth,Aux/CD/tape/DVD input, MP3 input,Input.
Aux In, 5.1 audio in, USB

Vezi pret si detalii