3.7 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăȘtiriEști născut în aceste decenii? Pensia ta va crește substanțial după recalcule!...

Ești născut în aceste decenii? Pensia ta va crește substanțial după recalcule! Majorările vor intra în vigoare din septembrie 2024

Date:

Stiri Similare

Procesul de reevaluare a pensiilor este în plină desfășurare. Chiar dacă toți cetățenii vor beneficia de o creștere a pensiei, valoarea acesteia va varia în funcție de perioada nașterii, gen și perioada contributivă completă.

Fosta conducătoare a Instituției Naționale de Pensii, Doina Pârcălabu, a oferit informații esențiale prinvind aceste schimbări recent la Antena 3 CNN.

Un detaliu notabil constă în discrepanța dintre sumele acordate bărbaților și femeilor la momentul pensionării, având în vedere vârsta standard de pensionare și anii completi de cotizație. Bărbații au un beneficiu, primind pensii mai generoase în condiții similare.

Reevaluarea pensiilor va fi efectuată pentru toți pensionarii, fără diferențieri pe criteriul de gen sau data nașterii, iar cei care vor intra în sistemul de pensii vor avea calculată pensia conform noilor prevederi adoptate.

Categoriile de pensionari care vor primi cele mai consistente sume în urma recalculării

Conform analizelor și datelor furnizate de Doina Pârcălabu, cele mai mari creșteri procentuale se observă pentru persoanele născute între ianuarie 1939 și decembrie 1944, cu majorări între 20% și 27%. Aceste persoane se caracterizează prin perioade de contribuție care variază de la 30 la peste 30 de ani, iar vârsta lor de pensionare se situează în medie la 62-63 ani.

În aceeași măsură, cei născuți între aprilie 1945 și septembrie 1946, cât și între mai și septembrie 1948 vor vedea creșteri de până la 30% datorită perioadelor lor extinse de contribuție, cu o vârstă de pensionare în jurul vârstei de 63 de ani.

Pensionarii născuți între octombrie 1948 și martie 1950 se remarcă printr-o perioadă de contribuție de 34-35 de ani și o vârstă de pensionare cuprinsă între 64 și 65 de ani, profitând astfel de incrementări substanțiale ale pensiilor lor.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri